- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 4G
- Magisk
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Bemutatkozott a Redmi Turbo 4
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
ctvagyok
őstag
válasz Stauffenberg #23 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ..
Ezeket a dolgokat én is tapasztalom a G4-en. Nem is értem, hogy miért nincs manual HDR. Engem a fátyolosodás zavar a legjobban. A másik, hogy automata módban sokszor túlexponál.
Tényleg nem kötekedni akartam, meg isteníteni a telefonom. Én nagyon is kritikus vagyok a készülékkel.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Ha azt mondom, hogy a G4 kamerája nem jó, akkor mindenki jól félreérti.
A legtöbbeknek a kamera = nyers képminőség.
De a kamera a szenzor, objektív, kezelőszervek, sebesség, fókuszrendszer és feldolgozás összességét jelenti. A G4 nyers képminősége jó, de számos ponton idegesítő lemaradásban van.
Szenzor: Ebben nagyon durván jó a G4, nyers képminőségben nagyon erős. Élvonalbeli, de 2016-ban tudnak már jobbat is gyártani.
Objektív: Felbontóképességben, élességben, fényerőben nagyon jó, de nagyon könnyen fátyolosodik (oldalról beeső fények), meg a szemből jövő erős fényekkel bánik kifejezetten nagyon rusnyán.
Kezelőszervek: Könnyű manuális kezelés, de sok logikátlanság van benne. Nincs HDR manuális módban, nincs félautomata mód (csak telejsen automata amibe legkevésbé sem avatkozhatsz be, meg manuális).
Sebesség: Na ez a legnagyobb baja a G4 kamerájának, lassú mint a bűn. Shuttet Lag akkora, hogy a bécsi gyors oda-vissza megjárja míg végre exponál.
Fókuszrendszer: A lézer csak közelre hatásos, amúgy alapvetően gyors, de könnyű kizökkenteni és olyankor másodpercekig szarakodni kell vele, rég elmegy a témád.
Feldolgozás: Ezzel nincs bajom, nem szűri agyon a zajt, kicsit erősen élesít, de nem vészes. Jók a Jpeg kimenetek.
A G4 kamerája nagyon jó, de leginkább csak a képminősége miatt. Nem minden a képminőség.
A OnePlus X nem nyers képminőségben nyomja le, hanem egy sor egyéb téren. Gyors a kamerája (nekem utcai fotósként, fotóriporterként fontos) és jól kezelhető. Én nem tájképeket lövök amiket aztán nagyítóval nézek vissza. Nem csak a nyers képminőség tesz jóvá egy kamerát. Lásd: iPhone még mindig a fotóriporterek kedvence, mert bitang gyors és álomszerűen egyszerű belőni vele a korrekt expozíciót. Az OPX ezt idézi fel.
-
ctvagyok
őstag
válasz Stauffenberg #21 üzenetére
A kérdés arra irányult volna, hogy miből gondolod, hogy annyira jó kamera került volna bele. Ezért próbáltam érdeklődni azzal kapcsolatban, hogy milyen a képminőség az X-en. Hogy miért vársz ennyire sokat tőlük. Eddig kamerában sosem volt olyan jó a 1+, az 1+3-ba sem került bele a legjobb kamera modul. Lehet az árba nem fért már bele. Bár még sok képet nem láttam a 1+3-tól.
Például melyik az, ami szerinted leveri G4-et és középkategória. Nem kötekedésből kérdezem. Az 5X-en kívül én most hirtelen nem is tudok semmit mondani, ami a G4-el egy árba lenne és jobb lenne kamerában.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Nyilván ez mérlegelés tárgya lett volna, nem tudhatjuk milyen kamera került volna bele. Ha a Sony idei 12 megapixeles szenzora, az egy nagyon jó alap (jobb mint a tavalyi 16 megapixeles garnitúra).
Jó a G4 kamerája. Az OIS a legjobb amit valaha láttam, dinamikában nagyon erős. De a színzaj túl magas és optikai minőségben nem flagship színvonal. A shutter lag meg már említésre sem érdemes, tetű lassú.
BTW nem nehéz ma már felső-középkategóriában hozni a G4 minőségét.
-
ctvagyok
őstag
válasz Stauffenberg #19 üzenetére
Lemondanál a G4 szintű kameráról? Vagy tényleg annyira jó az Oneplus X kamerája, hogy ennyire bizakodó lettél volna az utóddal kapcsolatban?
-
Stauffenberg
nagyúr
Én is azt az álláspontot képviselem, hogy nem vagyok hajlandó szarkodni a ROM-okkal, hosszú leírásokat bemagolni arról, hogyan cselezzem ki a bootloadert meg az egyéb védelmeket, hogy feltrükközzek fél délután alatt valamit, ami aztán lehet be sem válik.
Na de egy szabadon nyitható bootloader mellett egy ROM telepítése gyerekjáték.
1. Zip/Img felmásol, újraindít
2. Recovery-be belép, flasheled a Zip/Img fájlt, megint újraindít
3. Ennyi. Örülsz.---
Hírre visszatérve: Öcsémnek egy OnePlus X van, nem hiszem, hogy bármi más volt a megjelenése idején a kategóriában, ami ennél többet és jobban tudna. Príma összeszerelés, szép kijelző, korrekt majdnem flagship hardver, korrekt kamera és ehhez pofátlanul alacsony ár (amiben már az áfa és minden adó benne van). 85k körül, ebben a méretkategóriában (maximum 5") függetlenül a nagy gyártóktól csak alsó (!) kategóriás vasak vannak (pl: Samsung Galaxy A3), a kínaiak meg sokszor nem tudják a B20 LTE-t.
Nagy kár érte. Szerintem ez ütős ajánlat volt. Pedig gondolkoztam azon, hogy az LG G4 után simán váltanék az OPX majdani utódjára.
-
Ashitaka
tag
Most vagy a gyártók kényszerítik a felhasználókat a nagyobb kijelző méret felé,vagy azok - így én is- vagyunk egyre kevesebben,akiknek a 4.7 v. 5 hüvelyk a max. Sajnálatos dolog
-
opr
nagyúr
válasz szabyka95 #13 üzenetére
Hmmmm, ez így mondjuk akár el is csábíthat, bár utána be kell lakni azt a rendszert is, ami idő meg minden... Áh, tudja a franc! Csak hogy határozott álláspontom legyen, ugye...
Igen, azon én is felvonyítottam a röhögéstől, azért is ment aláírásba.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
ctvagyok
őstag
Nem vettek eleget, ez csak ennyit jelent.
-
Fejvadi
nagyúr
Akkor nem lesz 5". Nekem meg One nem lesz.
-
takacsbotond
őstag
Személy szerint nekem nagyon tetszett, hogy az 1+1 CM-el jött. Kár, hogy azóta felhagytak ezzel, és saját rendszert csináltak.
Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
opr
nagyúr
Azt értem, de kinőttem én már ebből.
Se időm, se energiám, illetve ha őszinte akarok lenni, nem is érdekel mostmár a romolás.Azt várom el, hogy kiveszem a dobozból, bekapcsolom, és megszállja az elmém a jól döntés miatt érzett öröm, ami hasszútávú használat közben sem múlik el.
Szóval, a lényeg: ez a oneplus 3 nagyon bizgerálja a fantáziám, de hiába az izom vas, ha a szoftver rossz, ezért érdeklődök a gyári szoftver iránt leginkább."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
senior tag
Ejj de kár, pedig nagyon vártam, hogy kisebb méretben is lesz ütős cuccuk.
-
opr
nagyúr
Elsősorban azoktól kérdezem, akiknek van oneplus valahanyas telefonja:
Ez az oxygen OS egyébként jó cucc?
Úgy értem: jól optimalizált, ramot, akkut nem eszi, bugok elkerülik?[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
konczy3
senior tag
Pedig nem mlett volna rossz egy OP3 hardvere, 5 colos kompaktabb méretben...
Never Settle
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest