Hirdetés
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
"Azért is koncentrálnak a technológiára, mert az effajta halálos balesetek száma egyre emelkedik az USA-ban: a 2009-es szinthez képest 80 százalékkal több az ilyen haláleset"
Amiből levonhatjuk a következtetést, hogy az emberek a javuló technológiák ellenére, vagy épp túlságosan bízva bennük, egyre veszélyesebben vezetnek, illetve a gyalogosok is lehet kevésbé törődnek vele mit csinálnak. De erre mért is kéne koncentrálni, esetleg komolyabb kritériumokhoz kötni a jogosítványszerzést és megtartást is? Nem, a hiba biztos azokban a rendszerekben van, amik csökkentik a gázolások számát.
-
btprg
senior tag
Hát igen, nem valószínű hogy az automata fékező miatt ütnek el több gyalogost...
Egyre több az idióta és/vagy agresszív barom az utakon, meg a bedugott fülű telefonnéző sétáló zombi, lehet ezek nélkül a gyalogoselütés-gátló szarok nélkül 80 helyett 150%-os lett volna a növekedés. -
borg25
senior tag
Mondjuk mikor a tanulmány azt tárgyalja, hogy 2009-hez képest az ilyen típusú halálesetek 80%-al nőttek, és tudjuk, hogy akkor és most mennyire voltak elterjedve az ilyen típusú védelmek az autókban, akkor én a teljes halmazra gondolok és nem részhalmazra.
Te hol látsz itt utalást arra, hogy ezt a 80%-os növekedést az olyan balesetekre vonatkoztatva mutatták ki, ahol a gépkocsiban volt működő automata fékező rendszer?
Ha meg nem, akkor ha ezek a rásegítő rendszerek fejlődtek, nőt az elterjedésük, akkor tényleg csak olyan tényezők változtak amik függetlenek a vezetők személyétől? -
Ha valakinek esetleg megvan egy részletesebb jelentés erről a vizsgálatról, amiben benne vannak a konkrét típusok, esetleg még videó(k) is, az ossza meg légyszi, nagyon tudnám értékelni.
-
nyerek01
tag
Na ne már, erre nem csaptak le a hatóságok, újságok stb.
Szegény Teslát érdekes módon most nem sikert még csak megemlíteni sem. Pedig micsoda csámcsogás lett volna ha a Tesla hibázik. Érdekes módon ezt nem látjuk, mármint nincs hivatalos hatósági teszt amikor a Tesla elgázolja a bábut.
Hmm, vajon miért? -
L3zl13
nagyúr
Nem tudom mennyire jellemző olyan autó amiben fejlett vezetésrásegítő rendszerek vannak de nincs valamiféle black box amiből ezt meg lehetne állapítani.
Ha van black box/edr és megállapítható, hogy a sofőr felülbírálta az automata fékrendszert akkor az nem ebbe a témakörbe tartozik és nincs jelentősége a vizsgálat szempontjából. -
ledgeri
nagyúr
rövidebb példák Videón Azért van szórás rendesen!
-
borg25
senior tag
Megnyugtató a tudat, hogy gondolom azért hagyták ki a gépkocsi vezetőket a számos tényező közül, mert az ilyen haláleseteknél az IIHS szerint a sofőr nem játszik közre.
-
Hi!King
őstag
Tegnap este parkoltam egy olyan helyre, ahol lágy aljnövényzet volt a fal előtt, így már hamarabb jelzett az első parkolóradar, de én láttam, hogy még messze a fal, így mentem tovább. Erre befékezett a kocsi.
-
L3zl13
nagyúr
Automata fékrendszerek... Mi lesz így Truck-kunnal?
-
hardzsi2
aktív tag
Én az egyre terjedő, részben kötelezően beépítendő asszisztencia- és önvezető rendszerek miatt nem csak a gyalogosvédelemre készítenék lehetőleg világszinten egységes -vagy legalább US/EU szinten egymásnak megfeleltethető- tesztszabványokat járműkategóriánként, hanem számos más forgalmi esetre is (sávelhagyás, sávtartás, automata reflektorok, járművek/akadályok felismerési biztonsága (lásd fantom-fékezéses esetek...) stb.) és ezek vizsgálatára változó forgalmi és időjárási körülményekre is (város/országút/erdei ösvény, napsütés/eső/hó, nappal/szürkület/este/éjjel stb.).
Ez így persze brutál sok teszteset és vizsgálat (ami hatalmas költség- és időigénnyel társul), a precíz meghatározásához és elvégzéséhez pedig érdemes lenne e téren tapasztalattal rendelkező szervezetet megbízni (TÜV Rheinland, EuroNCAP jutnak eszembe), de a reális képhez, hogy az egyes járművek hogy is teljesítenek ezekben és miben kellene fejlődjenek, erre lenne szerintem szükség.
Új hozzászólás Aktív témák
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Egyre több az idióta és/vagy agresszív barom az utakon, meg a bedugott fülű telefonnéző sétáló zombi, lehet ezek nélkül a gyalogoselütés-gátló szarok nélkül 80 helyett 150%-os lett volna a növekedés.