- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Üdvözlünk minden (leendő) Oneplus 6 tulajt a fórumon!
Kérdések előtt megkérünk mindenkit, hogy az összefoglalót olvassa el!
Így néhány felesleges kör megelőzhető.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csori72
aktív tag
válasz nutfile #2014 üzenetére
minden joga megvan rá, h a szomszédnak adja át!
a héten szabin vagyok, de hétfőn meg tudom kérdezni UPS kollégát, náluk van e külön menüpont a szkennerben a "szomszédnak kézbesítve" opcióra ... 99%, h igen. (DHL-nél még családtagnak, v lakótársnak kézbesítve opció is van!)
nálunk pl az értesítő cetli QR kódját is be kell szkennelni amit majd a levelesbe dobok!
ennek ellenére is "eltűnnek" csomagok. ez pl megtörtént velem:
címzett Müller, csengetek, nincs otthon. a szomszédja Schwarz. csengetek, lejön elmondom a bánatom, mondja semmi probléma, természetesen átveszi a csomagot. megcsinálom a szkennerben a szomszédnak átadva részt aláírja, hagyok cetlit.
másnap reggel kérdezik tőlem:
-hol a Müllernek a csomagja ami 5000€.
-átadtam a szomszédjának Schwarz-nak, szomszédnak kézbesítve opcióval.
-de a Müller azt mondja nincs ilyen nevű szomszédja! akkor kinek adtad át?
-Schwarznak, a szomszédjának! ez 1 2szintes társasház, alul lakik a Müller, fent a Schwarz. nincs is más név a házon kiírva! mi az, h nincs ilyen nevű szomszédja!?mivel 5000€ nem kis tétel, gondolom kimentek megnézni, mivel igaz volt amit én mondtam engem erről többet nem is kérdeztek ... rendőrségre adták. oda se lettem behívva!
ebből számodra a tanulság: minden joga megvan a futárnak szomszédnak átadni a csomagot!
ha nem így lenne, akkor a rendőrök behívtak volna![ Szerkesztve ]
..:: 1+TTTTT ::..
-
Csori72
aktív tag
válasz greyslay #2011 üzenetére
aki UPS-el rendel annak első körben azt kell megértenie, h a UPS szállítja az összes közül a legtöbb expressz csomagot. amíg azzal nem végez addig 1% esélye van bárkinek csomagot kapnia. a szerencsésebbeknek a szomszédja naponta kap expressz csomagot, és akkor már csak beszalad a futár 1 házszámmal odébb is.
v lehet rendelni reggeli 8 órás expressz csomagot, azt garantáltan megkapod kb 30€ felárér!rossz helyre bőktem a válasz gombot
[ Szerkesztve ]
-
Csori72
aktív tag
válasz nutfile #2000 üzenetére
100-200E Ft értékű boríték GPS nyomkövetés nélkül, és a futárt hibáztatod!? ... viccelsz ugye? én beküldtem volna szimplán a levelesbe! a futár nem tudja a csomag értékét!!! .. csak ha utánvétes, de azt a szomszéd nem fizeti ki! és a szomszédnál hagyni ha te nem várod otthon a csomagod ... minden joga meg van rá!
értesítőt kell hagynia, h kinél hagyta, de lehet kidobtad a reklámokkal!
pont az ilyen mindenért reklamáló ügyfelek szoktak lemaradni a csomagjukról, aztán nézhetik a koncertet a YouTube-on, a jegyet pedig bekeretezhetik. ha már többször panaszt tettél a futárra (leginkább ok nélkül ... szomszédnál hagyta), akkor nem kell csodálkozni ha csak a te címed miatt nem megy be az utcába. kinyomja és megy a következő címre. ha megkérdezik: ő csengetett. neked éppen nem működött a csengőd, nem hallottad mert a pincében voltál, az nem az ő dolga! cetlit hagyott, kidobtad a reklámokkal. semmiképp nem jössz ki jól!(#1994) McLaca
néz meg térképen Stuttgart-Hofen (70378), itt én óránként 35 címet tudok kirakni! Stuttgart-Steinhaldenfeld (70378) ... itt 35 perc alatt raktam ki 23 címet! Stuttgart-Neugeraut (70378), ez viszonylag lassú terület, de itt is megy a 20. ezt a 3 városrészt egy futár csinálja naponta (ez 1 "túra")! napi 110-130 címmel!..:: 1+TTTTT ::..
-
Csori72
aktív tag
válasz #80439296 #1986 üzenetére
"b. hülye, mogorva, odab@szós, f@szkalap;"
alapból mind1ik az A. de ha előtted már jól felqrták az agyát ... többnyire az egész napra hatással van.
elég 1 kis koccanás, nem talál 1 csomagot, idióta ügyfélnél járt.
bármennyi elvesztegetett időt úgy száolunk, h x100. ugye milyen sokra jön ki csak 1 perc is! közel 2 óra...:: 1+TTTTT ::..
-
Csori72
aktív tag
válasz tibcsi0407 #1981 üzenetére
én ezzel az autóval dolgozok. annyi sztorit tudnék mesélni, h új "prohardvert" lehetne nyitni nekik
jön a csomag, mondom a központba az embernek, ezen nem jó a címzés. miért? mert ez az ember nem itt lakik! miért? MERT NEM AZ Ő HÁZA! és hol van az ő háza? na az már a te dolgod, h a cím rossz vagy a név! de miért nem viszed ki ha tudod hol lakik!? mert ha a név rossz akkor holnap hozzam vissza!? ... keresd meg! ez a dolgod! ... de nem tudja miről beszélek.
-
Csori72
aktív tag
válasz tibcsi0407 #1979 üzenetére
az irodában ülő kolléga 99%, h még 1 csomagot sem adott át soha. ők mindent megígérnek akkor is ha életképtelen ígéret.
a csomag kézbesítése semennyire nem függ az üsz-tól, felesleges beszélgetés az egész...:: 1+TTTTT ::..
-
Csori72
aktív tag
válasz mjani1172 #1977 üzenetére
sok az idióta ügyfél, az forgalomra figyelni kell egész nap, a csomagra figyelni kell, pénzre figyelni kell, 30Kg-os csomaggal úgy kell futni mint a 10dkg-os csomaggal, ha 500 méterre tud megállni a kaputól akkor is tartani kell az időt.
mindennap korán csörög a 1+, és akkor még saccolni sem lehet mikor lesz vége a napnak...:: 1+TTTTT ::..
-
Csori72
aktív tag
válasz tibcsi0407 #1974 üzenetére
a UPS azért nem ad meg órás, v 2 órás időt, mert ők először az expressz csomagokkal futnak 2 esetenként 3 kört. az viszont mindig csak reggel derül ki, h 1 kocsin mennyi expressz csomag van, és azok hány órára szólnak. persze még így is lehetne megadni de mégse teszik. ugye először pakol, aztán indul és onnan lehetne ketyegnie az órának. expressz ide v oda, az 50. cím kb 12-kor kerül kiadásra. félóra plusz mínusz és már meg is van az 1 órás intervallum.
ha normálisan beszélsz a futárral, adsz neki 100Ft-ot megjegyzi. vigyáz a csomagodra (nem sérül meg), megtalálja a módját, h még aznap a kezedbe kerüljön.
aki veszekedik velük, reklamál a depónál mindenért azt is megjegyzik. akkor lehet menni a csomagot átvenni a depóba, paketshopba akárhova, de a kezedbe az ő jóvoltából nem kerül...:: 1+TTTTT ::..
-
Csori72
aktív tag
válasz tibcsi0407 #1972 üzenetére
pedig a dolog ennyire egyszerű. a DPD megadja az 1órás intervallumot, de azt a futárnak kell tartania nem az üsz-nak! 1 óra alatt 20 címet kell megcsinálnia a futárnak! talán még itthon is, de németországban 100%, h annyi! az a futár aki nem tudja hozni a normát (20 cím/óra) az nem dolgozik gazdaságosan, nem éri meg foglalkoztatni .....
a DPD megadja az 1 órás intervallumot, de kis odafigyeléssel az ügyfél a többit is be tudja lőni magának 1 órás intervallumba! ha 1ik nap 9kor megy arra az autó, az biztos, h következő nap nem 12kor jár ugyanabban az utcában.
van, h dugó van de akkor a DPD is könnyen kicsúszik az időből.
az ingyen túlóra nem általános dolog. a dolgozók 99%-a eszement hisztire képes miatta. a futár is lenyeli, ha a saját hibájából kerül rá sor, de a címzett miatt nem kerülhet sor rá. 80-100 embert viszont nem lehet felhívni akkor amikor 3 perc alatt kell teljesíteni 1 címet!
elindul az autóval a címre, megérkezéskor előszedi a csomagot a másik 100 közül, besétál a csengőig, csenget, válaszra vár, kijön az ember aláírja amit alá kell (esetleg fizet is), és a futár visszaül az autójába ... erre van 3 perc. hova lehet még beszúrni a telefonálást?
a futárok nem lettek furcsák, csak brutálisan sok munkájuk van...:: 1+TTTTT ::..
-
Csori72
aktív tag
válasz tibcsi0407 #1964 üzenetére
elég furcsák az ügyfelek (címzettek). mind azt gondolja, h csak az Ő csomagja van az autóban, és csak azért jár a futár nagy autóval, h nagy csomag is elférjen benne. a futárkodás nem sétakocsikázás! naponta 80-100 címzetthez kell eljuttatni a csomagot. ennyi embert lehetetlen felhívni, és időpontot egyeztetni! egy (a futár által) előre meghatározott útvonalon haladnak, nincs 2 percük sem várakozni, különben borul az útiterv és később végez a munkájával.
te mennyire lennél boldog ha minden nap előzetes bejelentés nélkül, túlóradíj nélkül minimum félórával tovább kellene bent maradnod a munkahelyeden?
van okos telefon, van DHL app, UPS app, DPD app, GLS app, csak rá kell nézni hol jár a csomag. aki a megrendelés gombot megtalálja, az a normális ha figyeli is a csomagját!..:: 1+TTTTT ::..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni, reflinkelni tilos.
Aki voucher-t szeretne, jelezze a topikban, hogy privátban kéri!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Spórolós topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...