Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PAtr0n

addikt

válasz FollowTheORI #37 üzenetére

Persze, alapvetően az él túl nagyobb esélyekkel, aki nyitottabb az új dolgokra. Paradigma vagy nem, próbáltam mindig úgy szemlélni a dolgokat, fenét próbáltam, úgy szemléltem alap természetemnél fogva, hogy mi az ami számomra hasznos és elegendő, és egyben egyezik az ízlésemmel. Nem az újításokkal van bajom, mert van amit elismerek még akkor is, ha az nem összeegyeztethető az értékrendemmel, vagy ízlésemmel, vagy csak számomra nem hasznos. A kötelező UI macera dologról nekem amúgy pont a konzol vs. PC harc jut mindig eszembe. Nem éppen releváns és párhuzamos példa, de mit szajkóznak mindig a konzolosok? Ők nem kínlódnak az évenkénti hardvercserével (innen látszik, hogy le vannak maradva, már nem 2000-et írunk, de ez most megint egy más téma), nekik kell egy fix amin fut minden, más igény nincs. A kulcsszó: más igény. Tehát nem akar videót konvertálni, táblázatot szerkeszteni, programozni, stb, csak játszani meg néha böngészni akar. Nekem nincs konzolom, nem is szeretnék most még, de maximálisan megértem őket. De hogy a példámat átültessem a valóságba, képzeljük a konzolosok helyébe a Win7-nél leragadt embereket. Mit Win7-nél, valaki még mindig az Xp-t Isteníti, és fikázza a Win7-et. (ami szerintem messze a legjobb Win eddig). Valami megfogta őket annál ahol éppen leragadtak. Mert nekik ettől nem kell több.
    Alapvetően nem az a probléma a mai világgal, hogy van fejlődés, hiszen az kell. A baj az, hogy ez erőltetett fejlődés, nem természetes úton születik, hanem nyomásra, a verseny és a pénz érdekében.
    De kérdezzük csak meg a nagyvállalatokat vagy akár pár jobb vállalkozást arról, hogy mi a véleményük egy lehetséges Win8-ra váltásról? Nem jutnánk túl jó eredményre gyanítom. És ebben nagyon közrejátszik a kinézete is, egyenlőre. Arról nem is beszélek, hogy ezen cégek nagy része még csak 1-2 éve állt állt át Win7-re, nem fognak cserélni egy jó darabig. Mire cserélnének, már a nyakunkban lesz az új Win (nevezzük bárhogy), és szerintem a Win8 a Vista sorsára jut. Elhiszem, hogy alapvetően nem rossz rendszer a Win8, de erőltetett és kész.

djculture:
    Szerintem 1 év múlva már azt se fogjuk tudni hogy létezett a mantle
    Szerintem butaság ezt most így kijelenteni, mert szignifikáns előnyre tesz szert abban a kevés motorban ami támogatja. Frosbite 3, Unreal 3, és Nitrous motor, bár nem sok, de az első 2 eléggé húzó motor a piacon jelenleg.
    Mellesleg nagyon utópisztikus amit írsz, miért kéne egy szabványt erőltetni? Az Apple erre az ékes példa, szarik a szabványokra, mégis benne van a Top okostelefon gyártók között. Ha ő le tudja nyomni a userek torkán a hülyeségeit (bocsi Apple fanok, no offense), akkor egy ilyen lájtos API mint a Mantle, miért ne lehetne egy választható eszköz a játékélmény növelése érdekében? A játékfejlesztőknek kényelmes, mert így könnyebben eladják a gamet, mondván, Ati-n AMD-n jobban fut, így az Nvidiát is lassan arra sarkallják, hogy találjon ki valamit, akár a Microsoft-tal karöltve. És itt elérkeztünk a DirectX-hez :)

ollie:
    Ugye ezt nem mondod komolyan? Nem tudom mennyit használod az Office-t napi szinten, meg milyen mélységekben, én csak 10 éve, de a váltás óta csak problémáink vannak vele. Itt a makrókról, stabilitásról beszélek főként, a kinézet, ergonómia csak másodlagos.

Új hozzászólás Aktív témák