- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
creation
senior tag
Én a kis TC-k előtt úgy oldottam meg a kérdést, hogy egy hőszenzort meg egy kis áramkört egy mini OMRON-nal betettem a szabályzó elé. Amikor a VGA elérte a játék alatti minimum hőmérsékletet, akkor az OMRON behúzott és kapcsolta a ventit. Addig passzívban ment a VGA. Hátránya, hogy ha visszahűlt, akkor kikapcsolt s így kissé rapszódikus volt a járása. Lehetett volna ezt szebben is meg jobban is, mondjuk több lépcsőben (5V, 7V, 9V, 12V), de ahhoz már nem volt anyagi kedv
Aztán lett a TC és megoldotta a kérdést, meg a vagon madzag is eltűnt a gépből. Nem is beszélve arról, hogy csendesebb volt. (Valami világítós revoltec-ek voltak bent előtte... Egy hasonló VGA-t bacsis kollegának adtam el... Azon 2db xigmatek volt felragasztva, vezérlés nélkül nekem 5V-ról ment és a szerencsétlen 9800GTX-et az AC S1-el röhögve tartotta 60C alatt, kb 800rpm-el [link])
-
creation
senior tag
Valójában én is most építem első csendes pc-m és még keresgélem az igazit. De majd meglátom mire jutok, most jómagam AC ventiket rendeltem. AC F14 PWM, AC F12 TC, AC F8 PRO PWM, amíg kész nincs a hőpáncél. Nekem beálvtak, de lehet nem hallgattam őket elég ideig
A TC annyit változtat, hogy nem kell külső vezérlés.
Annó amikor a 8800GTX-en lecseréltem a gyári hűtőt egy BattleAxe-re, akkor annak a két 9cm-es ventijét egy manuális szabályzóra tettem rá és bizony megesett, hogy játék közben ötlött eszembe, hogy nem tekertem fel őket. Ha jól tudom már elég régen lehet kapni hőszenzoros venti szabályzókat 5,25-ös helyre. Az mondjuk áthidalhatja ezt a kéréskört egy drágább és minőségibb megoldással. De ha nem akar 6eHUF-ért ventit venni és mellé még ~10k-ért szabályzót, avagy nincs barkácsolós hajlama, akkor a TC szerintem nem rossz választás.
Minden más esetben igazad van
-
creation
senior tag
proci985:
Nem írt árkategóriát, bár tudtam volna következtetni az általa felsorolt venti típusokból.
Nekem soha nem volt bajom ezzel a márkával. És a 6 év garancia sem egy másodlagos szempont. De mondhattam volna a Swif2-őt is, csak ebben az esetben a VGA nem tudja szabályozni a ventilátor fordulatot, valamint az alaplap is csak következtetve tudja. (Mondjuk ha a proci hő megy fel akkor forogjon jobban a sys venti is.) Ellenben a TC végű AC ventik közvetlen képesek a fordulatukat állítani a hőtermeléssel "arányosan". Ezért is használtam sokszor őket passzív hűtésű VGA mellé. (pl.: AC S1 + 2*AC F12 TC, az egyik dióda közel a GPU maghoz a másik a FET-re ragasztva)
-
creation
senior tag
Ajánlom az AC F12 TC-t.
Alapon tudja a 800-at (5V-on még kevesebbet is). És a hődióda miatt szabályozza magát ha melegszik a VGA. Nézz utána
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Xbox Series X|S
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest