Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• l4ci

tag

válasz gabor7th #36 üzenetére

Úgy fedeztem fel, hogy 2 hét használat után elkezdett alkalmazásokat telepíteni megbízhatatlan forrásból, pedig nem is engedélyeztem neki (bárhona böktem, akkor is felszórta őket). Aztán víruskereső azonosította a programot, egy gyári appnak álcázták a malware-t, ami com.google.camera.fun néven futott. Eltávolítani nem lehetett, a firmware update nem sikerült, mert egy gyári lib is módosított volt, elbukott a root integrity check-nél. Cseppet sem voltam ideges ezek után...

Aztán ráakadtam egy cseh fórumon, ahol szintén azonosították, és valakinél ez az app 1.5 GB adatot forgalmazott, állítólag képernyőképeket küldözget a háttérben (plusz telepít ezt+azt egy idő után). Végül a megadott cseh android fórumon hamarabb pulikálták a firmware update javítást, mint a gyári Lenovo update.

Ez volt az első és utolsó Lenovo eszköz, amit valaha is vásároltam. A másik két direkt kínából vásárolt telefonon semmi nem volt, ez pedig itthon, neves boltban vásárolt cucc. Kicsit gáz. Ráadásul 2 hónapja jelent meg, amikor vettem, szeptemberben mutatták be az újdonságot.

Új hozzászólás Aktív témák