- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlueAthlon
senior tag
FM2A85X Extreme 4-M & 6800K esetén anno belebotlottam én is , hogy a Kingston 2400 ( legyen az predator, beast v. anniversary edition = egy kutya mind ) használata esetén auto XMP-vel nem volt 100%-ig stabil ( főként az újabb BIOS release-kkel csinálta ezt).
Manuálisan beállítgatva az XMP profil által felajánlott főbb időzítéseket ( subtimingek maradtak auto-n & fesz is ) egyből megjavult. Pedig pont ugyanazokat lőtte be elvileg magának is, mint amiket én is kézzel.. Elvileg..
Fesz végig 1,65V volt. Hagyd is azon, inkább a fenti trükköt próbáld ki a Killerben is.
-
BlueAthlon
senior tag
Én asrockban találkoztam vele személyesen, de az overclock.net idevágó fórumában többen is panaszkodtak, hogy Gigabyte, Asus lapok esetén sem más a helyzet. Esetleg annyival jobb, hogy GPU-t tartja, de CPU azonnal dadog lefelé, amint kombinált terhelést kap... bármit is állítanak.
Egyelőre abban bízunk mi is, hogy az alaplapgyártók fél éven belül kikúrálják ezt. Főként azzal, hogy a Master PowerMode opciót berakják a biosba ( Asrock Ext6 és Killer már tartalmazza ). Anno az 5800K esetében a TCI k2 nevű kis szoftverrel windows-ból állítgattuk ezt az opciót ( és társait ), hogy abbahagyja a dadogást végre ( nagyívben tojt az is az alaplapi BIOS beállításaira ), és betonstabilan tartsa a számára fixált órajeleket...
-
BlueAthlon
senior tag
Asrock FM2A88M Extreme4+
Nehogy azt mond, hogy kevés a 4+2 rajta, mert a dettó ugyanezzel a tápellátással megáldott A85-ös elődjében a 6800K betonstabilan ment erős tuning esetén is
Sőt, teljesen alapórajelen is produkálta, úgy ugrált lefelé 3700/720-ról lefelé, hogy öröm volt nézni... 3000-ig a CPU, GPU meg 655-720 között ingadozott..40 fokosan...
-
BlueAthlon
senior tag
Oliverda :
Asrock FM2/FM2+ lapok kivétel nélkül túlfeszelnének mint a bolond, főként ha XMP-ből betöltöd a memória-beállításokat. Öröm nézni, hogy manuális feszültség / szorzó beállítások mellett is , ha a 2400-as opciót választod, akkor 1,45V-ra teszik a procit és 1,4V-ra a NB-et. Én már teljesen megszoktam, és manuálisan korrigálok vissza.
Ezt még későbbi BIOS release sem fogja javítani, lefogadom. Nagyjából 2 éve, az Trinity megjelenése óta így van, ahol még a 2133-hoz is feszemelés kellett szinte, 2400 meg stabil sem volt.
Kérdésem lenne viszont: Látom, hogy a tuning tesztek csak procira mentek... Kombinált terhelést nem néztetek ?
Sajnos tapasztalatom, hogy teljesen kikapcsolt energiagazdálkodási opciók esetén , megfelelő hűtés ellenében azonnal throttlingolni kezd szerencsétlenje pl. már egy Unigine Valley futtatása közben is. Csak CPU oldalon semmi baj, lehet nyúzni IBT-vel órákig, betonstabil lesz 4,5-ön, de ha a GPU is használatban van, akkor dadog.. 4,2-4,5-ről azonnal ugrik vissza 3-ra, IGP meg mondjuk 1000-ről 450-re időnként... VGA tesztekben tapodtat sem gyorsul, mert ugrál vissza folyamatosan...
Láttam, hogy ezt a viselkedésmódot ti is észrevettétek anno a kaveri tesztetekben, bár gondolom az engergiagazdálkodás számlájára írtátok. Viszont K-s proci esetében, megfelelő hűtéssel, tápellátással, teljesen kikapcsolt energiagazdálkodási opciók mellet ez elfogadhatatlan.... ( azért K-s, hogy tuningolni lehessen ).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest