- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
bár nem mai topik, de azért megpróbálom: vajon lehet még szerezni hozzá teflon talpakat? (szét kéne bontanom, sajnos a görgő elkezdett önálló életet élni, valószínűleg a görgő körüli szenzorok piszkosak)
-
fgabor87
tag
Már 1000 éves poszt, de nem tudtam elmenni a hülyeséged mellett.
Az Omron egy Japán márka, nem kínai!Az egerekben legyen az Logitech vagy Genius, sajnos Kailh kapcsolókat tesznek, ami viszont valóban kínai.
Sajnos ezek a mikrokapcsolók 1-2 max 3 évig bírják a strapát, utána jön a cikkben is leírt jelenség. A javítási mód viszont csak ideiglenes, mindenféleképpen a mikrokapcsoló cseréjére van szükség.Ha valamihez nem értesz, ne írj róla, vagy legalább egy picit nézz utána.
Egyébként számomra is felfoghatatlan, hogy a drága egerekbe miért gyenge minőségű kapcsolókat raknak. Már a harmadik Logitech egeremben ment tönkre a bal gomb.
-
zone
őstag
Steelpad 5L-lel együtt 2006. június óta nyúzom az enyémet, már elég rondán meg is van kopva.
Csak a görgővel volt gondom, alig értem hozzá és ugrott egyet, de kiderült, hogy csak két kis vékony macskaszőr hozott létre egy-egy újabb küllőt a keréken.
3 éve kapott új Hyperglide talpakat, azt talán idén már ki fogom cserélni, szerencsére két szett volt a csomagban. Ha ez valaha bedöglik, nem kérdés, hogy mi lesz a következő egerem márkája. -
sampe
aktív tag
Roccat Kova+-nál működött a javítás, köszönöm!
-
Valamivel jobb lett, de nem az igazi.
Lehet megérett már a cserére. 2006 decemberi vétel ha jól emlékszem. -
Minimális kézügyességgel meg lehet csinálni. Kapd szét, ellenőrizd, hogy a görgőt tartó műanyag rész épségben van-e. Ha igen, akkor nagy valószínűséggel csak koszos a görgő belseje.
Ha kikapod a kereket a tartóból, akkor óvatosan vedd ki a kerék belsejét.Van benne egy mini csapágygolyó és egy rugó, ami nagyon könnyen el tud veszni.
A lényeg az, hogy ez a rácsos rész tiszta legyen.A csavarok helye kép eltűnt a bejegyzésből és nekem sincs már meg a gépen, de a netről lehet vadászni ilyen képet (példa).
Ha még nem volt tisztítva, akkor lehet, hogy így néz ki belülről.
Más: Ha sikerül kitakarítanod a görgőt és utána normálisan működik, akkor előfordulhat, hogy hangosabbá válik a görgetés. Orvosolható egy kis zsírral (nem étkezésivel), de nem mindegy hol kened meg.
-
Sziasztok!
Jó pár éve ilyen egeret nyúzok, de sajnos a görgő már halálán van.
Pénzem nincs most új egeret venni, ezért inkább megpróbálnám javítani ha lehet.
A görgővel lehet vmit kezdeni? -
YouR_DestinY
csendes tag
Sziasztok!
Ez a megoldás vajon Roccat Kone egérrel is működik? Illetve ha igen akkor hogy lehet szétszedni mert egy árva csavart nem látok rajta
Üdv.: Lóri -
Jano156
tag
válasz
KVamikaze #24 üzenetére
Na srácok csúnya beszédért elnézést kérek de nagyon csalódott vagyok... hogy lehet az bassza meg hogy ÉVEKIG aktívan (csé, mmo,stb..) használtam egy olcsó dell egeret és a MAI NAPIG működik hibátlanul. Aztán kaptam egy g500-at és mégcsak TIZENKÉT hónap SE kellett hozzá hogy ugyanez a baja legyen mint amit a cikk írója is közöl??!! azért kerül ennyibe hogy szar legyen? Fosért húzzák le az embereket?
szóval g500 probléma itt is. -
törölt tag
Hali
Ha alul kiszedtem a csavarokat, akkor utána hogy tovább? Nem szeretném eltörni, egy G500-as egérről van szó. Köszönöm
-
xrvman
őstag
Asszem a csavarok helye kép hiányzik.
Azért jó volt olvasni, mert pont ma kellett szétszednem az egeremet, mert a görgő ki - ki hagyott, fel és le irányban is.
Szerencsére csak egy kis világos zsír volt a rovátkák közt, amit kitisztogattam. Ez a tengely kenőzsírja, amit jó otthagyni, de nem a rovátkák közt
Hanem a tengelyt csak az egyik oldalon tudtam kiakasztani, mert átellenben a másik oldalt már nem bírtam, körmöm repedt/törött belé. Jobban meg nem mertem, feszegetni, mert ki tudja, törés lehet a vége. -
voxom
csendes tag
Sziasztok!
Már lehet nem olvassa senki, de azért leírom, én hogyan oldottam meg a problémát.
Ragasztgatós módszer nálam egyáltalán nem működött.Egy régi Genius egér mikrokapcsolójából operáltam ki a rézbetétet, azt átettem a G7 es mikrokapcsolójába és most olyan mint újkorában. Sajnos a G7-es mikrokapcsplóban a rézbetét elmozdult, illetve kissé deformálódott is a sok kattintástól. szerintem humánusabb, mint a kiforrasztás
.
Remélem tudtam segíteni
!
-
kmisi99
addikt
Na tök jó ez a cikk akkor tuti nem veszek ilyet!
-
kilincs89
tag
huu én nagyon sokat szenvedtem ezzel az egérrel, annyira hogy már meg is utáltam
nekem a mikrokapcsolóban levő kis fém pöcök oxidálódott el és amiatt nem ment rendesen. szépen letakarítottam, alkohollal átmostam, végül wd40el befujtam, minden tök jó lett, jobb mint újkorában, erre meg rá 3-4napra eltört a fém mikrokapcsoló :/
-
@rglaaf
veterán
Jó irás én a multhéten javitottam meg az MX518-t csak ott kábel törés volt vagyis csak az egyik szál, azt sem nagy ördöngőség ki kell mérni melyik szál van elszakadva, ás egy megfelelően vékony dróttal áthidalni a törött részt és vissza csomagolni az egérbe a javitott rész és kész, most is megy hibátlanul
-
eXtenSior
csendes tag
Hali!
Nekem a Logitech MX518-as al van ilyesmi bajom, de nekem a jobb gombbal és néha érzékeli, néha nem. Nemtudom, hogy belekezdjek-e... -
mtibee
csendes tag
Van egy egyszerűbb megoldás is: 10 percig folyamatosan, a lehető leggyorsabban (nem legerősebben!) kell kattintgatni a hibásnak vélt gombon. Ha az egér elemes, célszerű azt kivenni.
Nekem ugyan egy V150-es egerem hibásodott meg így, de nálam működött a fenti - rendkívül szakszerű - javítási mód!
-
Cyberb0b
tag
Jó cikk magam is G5 (kék) tulaj vagyok, de fél év használat után még semmi problem
-
Füleske
addikt
Sajnos ez a megoldás - nálam - csak ideig - óráig oldotta meg a helyzetet az mx 620 - ban.
A gond a hulladék Omron kínai mikrokapcsolóval van , tartósabb használat után bizonytalanul működik.
A jó hír az hogy ha van otthon régi egér ami már nem használatos akkor ki lehet cserélni a kapcsolót egy kis forrasztással. Nálam egy régi golyós , görgő nélküli Compaq (a belseje Logitech) egér volt az áldozat. A rajta levő adat szerint 1995 - ben gyártották , és egy egyszerű olcsó egér lehetett akkor is , ennek ellenére a mikrokapcsoló "Matsushita Japan" !
Természetesen a jobb oldali kapcsolót forrasztottam ki , hiszen azt nyilván kevesebbet használták. Az átforrasztás után a gomb kiválóan működik , a japán mikrokapcsoló még sokkal jobb is lenyomásra mint a kínai ! -
Dot
őstag
Helló a héten érkezett meg az egerem. Használtan vettem, olcsó volt a srác azt mondta, hogy ha darál/nyomja a bal gombot/ akkor néha megáll neki a lövés. Ő azt mondta, hogy szerinte azért mert véletlen megnyomja a jobb gombot. Na én nálam is abbahaggya, de ahogy néztem akkor haggya abba amikor az y/függőleges/ tengelyen ellenttartok az fegyónak. Vagy ha az asztalon egy ikont fel vagy le akarok húzni.
Szerintem a bal oldali mokrokapcsolót kellene cserélni! Mivel a lapocska ráragasztása sem segített!
Jah meg miután szétszettem nem működnek a dpi állító gombok! Bár ez nem lényeges mert be tudtam állítani fix 2k ra.
Help pls! -
Füleske
addikt
Sajnos nekem is ugyanez volt a problémám egy Logitech mx610 egérrel.
Ugyanígy oldottam meg , kis öntapadós lapkával.
Úgy látszik ez Logitech betegség , bár az enyém már van vagy 2 éves. A jobb gombja pedig még jól működik. -
No, lehet gányolni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Philips 32E1N1800LA/00 4K monitor
- LG UltraGear 27GS75Q-B (IPS/2K/180hz)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest