- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
mobilizmo #18313 üzenetére
ps aux | grep transmission
paranccsal nézd meg hogy kinek a nevében fut.Illetve adhatsz a főkönyvtárra és lefelé írási jogot mindenkinek. Pl. ha a TM az i-data/md1/torrent -be tölt:
chmod 777 /i-data/md1/torrent -R
Így a torrent könyvtárban és lefelé mindennek a fenti joga lesz.
-
Tonyk
veterán
válasz
mobilizmo #18311 üzenetére
Nyilván ezt kéne megérteni először is: https://www.szabilinux.hu/ufi/3_4.html
Valamint, hogy kinek a nevében fut a tm (/ffp/start/transmission.sh-ban user=) és a settings.json-ban umask 0-ra van-e állítva?
-
Tonyk
veterán
válasz
Viktorinogsz #18306 üzenetére
Próbáltad másik böngészővel?
-
Tonyk
veterán
Bocsi, kifutottam a szerkesztési időből.
Klónozáskor természetesen a megfelelő partíciókat a megfelelő helyre (partícióra) kell klónozni!
(#18300) Doky1988
Belenézel a /ffp/etc/mindilna.conf-ba és megnézed hova van beállítva a logolás (
log_dir=
) és onnan. Amennyiben a log csak valami gyenge logolásra van beállítva, úgy a minidlna.conf-ban a kritikus részeket debug-ra rakod.pl.:
log_level=general=debug,artwork=error,database=debug,inotify=debug,scanner=debug,metadata=error,http=debug,ssdp=error,tivo=error
-
Tonyk
veterán
válasz
Doky1988 #18298 üzenetére
log?
(#18295) Joshi
1. Kiveszed a régi hdd-t a nasból
2. Berakod az újat
3. Inicializálod az új kötetet a nasban (egyedüli meghajtóként, ugyanolyanra mint a régi is volt JBOD v. RAID)
4. Kiveszed az újat és mindkét hdd-t berakod a gépbe.
5. Letöltesz egy Macrium Reflect recovery cd-t (privátba küldök egy linket, bár ingyenes). Bebootolsz róla .
6. Az egyik hdd-t klónozod a másikra.
7. Visszarakod az újat. -
Tonyk
veterán
válasz
8nemesis8 #18291 üzenetére
Igen, új verzióként lett a driveba feltöltve. Szóval a link maradt.
Elérni alapból elérheted a 21-es porton belülről, feltéve ha az én configomat használod. De ezt egyébként amúgy is javaslom, hogy írd át valami másra. Illetve most látom, hogy ebben a config fájlban nincs benne a masquarade, ami passzív módhoz, router mögé nem árt. Így lehet bekapcsolni:
MasqueradeAddress dyndns.címed
valamint
Passiveports port-tól port-ig
Illetve még hozzátenném, hogy a config-ba beírtam, hogy hogyan hozhatsz létre usereket/jelszavakat a proftpd alá (mivel és hova kell tenni.)
+1
Minden user be van zárva a saját könyvtárába, egyébként mindenki kimászkálhat belőle és hozzáférhetne mindenhez.DefaultRoot ~
+2
mod_ban aktiválás ki van kommentelve a konfigban, nyilván ha használni akarod, akkor ezeket engedélyezni kell.<IfModule mod_ban.c>
BanEngine on
BanLog /ffp/proftpd/log/ban.log
BanTable /ffp/proftpd/data/ban.tab
BanOnEvent MaxLoginAttempts 5/00:5:00 00:10:00
BanControlsACLs all allow user root
</IfModule> -
Tonyk
veterán
A hiba azért nem tűnt fel, mert mindhárom nason volt már előtte proftpd. Valószínűleg ottmaradt a két kérdéses file. Szűz nason valóban nem került be valamiért a sh és a conf.
Ugyanazt és ugyanúgy újracsomagolva jónak tűnik. Legalább 10x le- és felraktam, töröltem, újraindítottam. -
Tonyk
veterán
-
-
Tonyk
veterán
válasz
8nemesis8 #18263 üzenetére
hiányzik egy függőség, mégpedig a libcap . Telepítsd :
slacker -a libcap
Lehet lesz még ilyen, így akkor a fentiek alapján járj el.
"Mit kellett vele csinálni? A forrásból kellett fordítani egy bináris ezek bepakolásával?"
Így van, forrásból kell fordítani, de nagyon megtornáztatott a sok idióta, semmitmondó hibaüzeneteivel.
"Köszi a shell-t!"
Azóta a 2-es verziót updateltem. Új proftpd.sh-t és proftpd.conf-ot kapott. A link a régi: [link]
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
8nemesis8 #18241 üzenetére
Volt egy kis időm összekalapálni a nyafogóknak
egy mod_ban -os proftpd-t (bannolni lehet vele).
Parancsoljatok: https://goo.gl/kuMubz
A mod_ban aktiváláshoz a proftpd.conf -ba mindenképpen be kell szúrni ezt:
<IfModule mod_ban.c>
BanEngine on
BanLog /ffp/proftpd/log/ban.log
BanTable /ffp/proftpd/data/ban.tab
#If the same client reaches the MaxLoginAttempts limit 2 times
#within 10 minutes, automatically add a ban for that client that
# will expire after one hour.
BanOnEvent MaxLoginAttempts 2/00:10:00 01:00:00
# Allow the FTP admin to manually add/remove bans
BanControlsACLs all allow user root
</IfModule>szerk:
+ leírás a mod_ban-hoz: [link]
-
Tonyk
veterán
válasz
8nemesis8 #18216 üzenetére
Még csak tűzfal sem kell.
A jobb FTP szerverekben állítható, hogy mennyi kísérlet után tiltja le az ip-t/usert.
Ha jól emlékszem a ffp alól telepíthető proftp is mintha tudna ban-t. (nem néztem utána)
(A gyári pureftp nagyon gyengusz....)Szerk: utánanéztem. Létezik proftpd-hez mod_ban modul, de sajna ez az FFP-s proftpd-be nincs beforgatva. Akinek van kedve megcsinálhatja. Nekem nincs.
-
Tonyk
veterán
válasz
huliganboy #18200 üzenetére
Torrentel nem volt bajom, szépen vitte őket. Azt a keveset amit valamiért tévesen ismert fel, 1-két klikk javítani. Nagyon jó lenne a plex, csak erősforrásigényes irtózatosan és LG-re nincs free kliens. Samsungra van, ott jól is működik.
-
Tonyk
veterán
válasz
Thomas16 #18115 üzenetére
A tápegység nem a nas-ban van, hanem a nason kívül. Az amit beledugsz, a "notebook" táp. Az új tápnál a csatlakozó stimmeljen valamint a leadott feszültség (V). Az áramerősség (A) legalább akkora legyen, mint a régi (ha nagyobb nem gond, de kisebb semmiképp se legyen!). Hopp, de ezt már írták előttem...
-
Tonyk
veterán
válasz
pengemetal #18046 üzenetére
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
Ezt tetted a web_prefix-be, és nem jelent meg a metarepository? A sor végére ütöttél egy entert?
Ha nem vagy biztos a dolgodban, töltsd le ezt, és tedd a admin/zy-pkgs könyvtárba.Szinkronizáláson mi értesz? Mindkettő koppra u.a a tartalom legyen? Annyira nem jó ötlet, mert ha törölsz valamit és nem veszed észre, akkor mindkettőn törlődik. Nincs backup.
Célszerűbb a nason egy olyan backup-ot tárolni, ahol minden, addig gépen megfordult fájl elérhető. Nyilván nagyobb a helyigénye, de meg van minden. Erre bőségesen elegendő egy ütemezett feladat, ami futtat egy xcopy-t megfelelően felparaméterezve.
-
Tonyk
veterán
Én a megosztásokra kérdeztem rá hogy ott mi van, nem a kötetre... Adri, lakas, download, install, stb. Látom, hogy "haladó" engrdélyek vannak beállítva. Szerintem ott konfiguráltál el valamit az admin userre. (Vagy nem admin felhasználóval akarsz a windows alól csatlakozni.)
(#18020) Bazijoe73
2.92 , igen érdemes.
-
Tonyk
veterán
válasz
Bazijoe73 #18012 üzenetére
TM remote gui-ból vagy a TM webes felületén itt <nas-lan-ip:9091 >:
-
Tonyk
veterán
Csak hogy tisztán lássunk:
Felcsatoltad a kötet nevét? Mert ugye azt írod, hogy "fel van csatolva a lemez". Lehet kötetet felcsatolni meghajtóként és lehet a megosztásokat is. (Megosztásokat hozod létre a nas menüjében)
A kérdés, hogy ha a kötet van felcsatolva (mert ugye ebben vannak a megosztások), akkor az egyed megosztások jogosultságai között fel van véve az admin user hozzáféréssel, ugye? Mert szerintem nincs!
-
Tonyk
veterán
válasz
Bazijoe73 #18007 üzenetére
Milyen titkosításra gondolsz?
Ha SSL kapcsolódásra, titkosított (incoming/outgoing) kapcsolatok kezelésére, akkor: igen"De az is jó volna, ha csak a nast vpn hez tudnám kapcsolni?"
Ismét az a kérdés, hogy mire gondolsz?
Már meglévő vpn-esetében nincs tennivalód. Csatlakozol VPN-en és pl. smb-n eléred mint lokális halózati eszközt.
Vagy a nassal akarsz létrehozni VPN-kiszolgálóz és hozzá akarsz csatlakozni?
Ebben az esetben első körben nézz szét a routeredben, hogy tud-e ilyet, ha nem, akkor a nassal megoldható (openvpn), de csak FFP alól, gyári csomagokkal nincs erre lehetőség. -
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
Találkozott-e már valaki azzal a jelenséggel, hogy restart után semmi nem indul el, ami /ffp/start alatt van?
Pár hónapja elbutult a 320-am: elérhetetlen volt ssh-n. Újra kellett húzzam az ffp-t. Azóta az van, hogy sem az ssh, sem a többi futtathatósági joggal rendelkező fájl nem fut le induláskor.
Ha anyterminallal bejelentkezek (csomagok közül), és kézzel elindítom őket, akkor minden ok, megy amig nincs újraindítva. -
Tonyk
veterán
De ha már VPN-en benn vagy, akkor miért nem közvetlen egy könyvtárba töltöd le a .torrent fájlt és azt figyelteted a TM-el, watch-dir segítségével? Így nem kell felhőzni.
watch-dir ilyen?
"watch-dir": "<elérési-útvonal>",
"watch-dir-enabled": true,automatikus indítás:
"start-added-torrents": true,
-
Tonyk
veterán
Próbáltad már megnyitni böngészőből a nast a 9091-es porton?
pl.: 192.168.0.100:9091
Ha kívülről akarod elérni, akkor forwardolni kell ezt a portot és akkor pl. footy.dydns.com:9091
De ezt csak akkor javallom, amennyiben beállítottál usernevet és jelszót az azonosításhoz. -
Tonyk
veterán
Én még nem hallottam nsa320 ilyen hibájáról, pedig elég rég óta használom több helyen is ezt a típust, elődjeit, utódjait. És ha itt lenne ilyen hiba, akkor a többin is előjönne ez, lévén szinte tök u.a. a széria. Ettől függetlenül bármi lehet persze.
Nincs valami ütközés a hálón és gondolom másik kábellal is próbáltad már? -
Tonyk
veterán
Ugye nincs bekapcsolva a Jumbo Frame?
Ha igen, akkor ugye minden eszközöd támogatja, amin átmegy a csomag?
Ha támogatják is az eszközök a jumbo frame-et, akkor ugye mindegyik azonos keretméretre van állítva? Ha nem akkor tedd meg.Ha bármely kérdésre nemleges a válasz, akkor kapcsold ki Jubo Frame-et!
-
Tonyk
veterán
válasz
SutPet #17676 üzenetére
- Van egy kínai no-name tápom , ami 4 éve dolgozik megbízhatóan.
- Szüleimnek a 3 hete rendeltem egy Asus monitort (VZ229H - külső tápos), már megjárta a garanciát a külső táp táphibája miatt.Szóval ez lutri szerintem. Olyat vegyél, amire több gari van és ár/érték arányban megfelelő.
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17625 üzenetére
database-t és scanner-t is debugra tetted?
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17622 üzenetére
Akkor meg a minidlna logjába nézz bele, hogy van-e benne valami a feliratra utalóan, ha nincs, akkor a loggolást állítsd debug-ra a config fájlban, indítsd újra a minidlna-t, nyomj egy rescan-t, hátha mond valamit róla.
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17619 üzenetére
Lennél szíves leírni mely sort módosítsam?
Olyan és annyi sort írsz bele/törölsz belőle amennyit akarsz.
- A sorokmedia_dir=
-rel keződnek.
- Ez után jön az, hogy milyen tartalomA
=Audio,V
=Video,P
=photo , vagy ezek variációi:AV
=audio és videó,VP
= videó és fotó, stb.
- Vessző:,
- Teljes elérési út.Ergó nézd meg mi az admin mapád elérési útja: Ha pl \i-data\md0\admin, akkor nyilván ezt kell megadni a vessző után.
Tehát csak video tartalom esetében pl.
media_dir=V,/i-data/md0/admin
A minidlna pedig fényévekkel jobban kezeli a feliratokat mint a twonky. Nézz bele a log-ba, hogy mi a baja vele.
A feliratokat egyébként sem a minidlna játssza le , épp úgy mint a filmeket, zenéket, képeket, hanem a klines, pl a tv. Tehát lehet hogy ott kellene szétnézni. -
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17616 üzenetére
Jó. Melyik köteten és hol vannak a minidlna-val lejátszani kívánt fájlok? Az md0-án vagy az md1-en? Mert úgy látom mindkettőn van music, photo, video
pl.: /i-data/md0/video -ban a videók?
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17616 üzenetére
Jó. Melyik köteten vannak a minidlna-val lejátszani kívánt fájlok? Az md0-án vagy az md1-en? Mert úgy látom mindkettőn van music, photo, video
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17614 üzenetére
A konfig fájlban megadott elérési útvonal helyes? Mert ha nem indexel, akkor valószínűleg vagy nincs ott semmi vagy nem jó az útvonal.
De ezt már egyszer leírtam....
Ha egylemezes nas, akkor szúrj be egy screenshoot-ot mc alól az
/i-data/md0
tartalmáról, ha kétlemezes akkor az/i-data/md1
-ről is.A másik, hogy a böngészős kép szerint, amit csatoltál a csatolt képen "nasip" névre hivatkozik, hogy nem találja.
Ugye nem mondod, hogy a leírásban szereplő, példaként megemlített linken próbálod elérni a nasod(Még jó hogy nem kutyaf*sza lett megemlítve a 8200-as porton)
Inkább próbálkozz a nasod ip-címével és a 8200-as porttal, több szerencsével jársz majd!
Gy.k.: ha a nasod ip címe 192.168.0.100, akkor ezt írd be: 192.168.0.100:8200. Ha a nasod ip-címe 192.168.48.17, akkor a 192.168.48.17:8200-et írd be
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17603 üzenetére
állítsd be a filmek helyét a config fájlban.
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17598 üzenetére
ffp alá ilyen módosításokhoz root felhasználóval jelentkezünk be, nem adminnal
el sem hiszem......ELINDULT!persze, mert ott már root alól csinálod.
Bocsi, de ehhez (is) hülye vagyok..... hol van a fent említett conf fájl? Win alatt mivel szerkesztem?
/ffp/etc/
alatt.Keresni egyébként a
find / -name <fájlneve>
paranccsal lehet. Vagy ha karbantartod (updatedb
) a locate adatbázist akkor lényegesen gyorsabban :locate <fajlneve>
(#17600) Nestor16
"Van itt még egyáltalán GUI vagy minden parancssoros?"
Amire neked kell, az gyakorlatilag majdnemhogy out-of box. Transmission (torrent) esetében azonban FFP kell a legfrissebb használatához. FFP amúgy sem árt, csak használ. FHD streamlésre, ha megfelel a Twonky (LG tv-kel szenvedős (majdnemhogy lehetetlen
) a felirat, ezért szoktuk javasolni a minidlna-t, ami megint ffps. Az hogy paranccsoros, csak akkor okozhat gondot, ha nagyon egységsugarú user vagy és a copy-paste sem megy. Már csak azért mert itt a fórumban minden többször le van írva, lényégben csak be kell szúrogatni azt a 2-3 parancsot.
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17595 üzenetére
Nincs futtatási jog a fájlon, adj rá:
chmod a+x /ffp/start/minidlna.sh
Most indíthatod.
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17583 üzenetére
Csomagfrissítést nyomtál?
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17581 üzenetére
Elnézésed kérem, de azért merészeltem megkérdezni, galád módón, mert ugye van olyan hogy hide extension.
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17578 üzenetére
1. A web_prefix-nek ugye nincs kiterjesztése?
2. A web_prefix első sora után ugye ütöttél egy entert
de:
3. A web_prefix-be ezt írd:http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
Majd irány az admin felület, keresd meg a Metareposiory csomagot, telepítsd fel. Után onnan tudsz FFP-t is izzítani.
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
Thomas16 #17532 üzenetére
Írtad, hogy kábelek CAT5e-sek, de azt nem írtad, hogy a laptop wifin vagy kábelen csatlakozik. Ha kábel , akkor nem lehetséges az, hogy hiába van bedugva a LAN mégis a wifi kapcsolatot használja? (Kapcsold ki a wifi-t)
Amennyiben gépen keresztül másolsz az adat megjárja a nas-gép-nas útvonalat. Ez g-s wifi esetében tetves lassú lesz (n-nél sem sokkal jobb a helyzet). (Áthelyezés is ilyen, amennyiben két különböző hdd-n van a két kötet) Ha a nason belül akarsz másolgatni , akkor windows esetében putty és mc.(#17528) djpundro
A keresést nem a google-ban kéne véghezvinni, hanem itt az oldalon, ebben a topicban, az oldal saját keresőjében
-
Tonyk
veterán
válasz
djpundro #17529 üzenetére
Biztos vagy te abban, hogy ezt végig akarod csinálni? Minimális képességek azért szükségesek hozzá. (könyvtárváltás, listázás, stb. A könyvtárváltás pl u.a mint dos / windows paranccsor alatt:
cd
. De ezek szerint ez sem ismerős?Az admin megosztás a /i-data/md0 alatt kell, hogy legyen :
cd /i-data/md0/admin
De ha nem akarsz elmenni kézzel az adminig, akkor pontos útvonalt kell megadni a funpkg-nek:
funpkg -i /i-data/md0/admin/plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txz
ezt es mi lesz kimutat valamit a putty
Ja, "kimutat".
-
Tonyk
veterán
válasz
djpundro #17526 üzenetére
Fel lehet tenni, de sajna frissítés már 1.5 éve nem érkezik hozzá + a sebessége is hagy némi kívánnivalót maga után.
Feltöltöttem ide a két szükséges fájlt, töltsd le, majd tedd bele valamelyik könnyen elérhető megosztásba (pl. admin). Terminalban menj a fájlok helyére és telepítsd fel először a 0.9.12-est :
funpkg -i plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txz
Majd a 0.9.16-ot a saját menüjéből (mint netgear csomagot) update-eld:
/ffp/start/plexmediaserver.sh
majd az update - Local File menüpontokból.Amikor ez megvan:
http://nas-ip-címe:32400/web/index.html
Egyébként párszor már le lett írva, csak keresni kell.
-
Tonyk
veterán
válasz
80-évespapa #17480 üzenetére
"hogy beírom még a másik számítógépem, meg a NAS adatait"
Portforwardhoz nem kell másik számítógép. (Vagy megint nem értem azt amit mondasz.)
Mit akarsz forwardolni? Távoli elérést (adminisztráció) vagy, hogy működjön a TM le- és feltöltés?
Adminisztráció a TCP9091 -es porton zajlik. Portforwardban az esetek 99%-ban csak a külső, belső portot és a belső ip-t kell kitölteni. (Ezt router válogatja. Van ahol a külső címet is ki kell tölteni, hogy honnan jön a kérés befelé. Ekkor 0.0.0.0-t kell megadni)
Tehát adminisztrációhoz abban az esetben ha nas belső ip címe: 192.168.0.10 :
külső port: 9091 ; belső port: 9091, belső ip: nas belső ip címe: 192.168.0.10
Azonban ezt így default módon üzemeltetni nem annyira szerencsés, célszerű a külső portot eltenni máshová:
Pl külső port: 45091 ; belső port: 9091 ; belső ip: 192.168.0.10
Így kívülről a külső-ip vagy dns-név 45091-es portján érhető el. Pl.: http://80evespapa.no-ip.org:45091 , vagy TM GUI-ban a portot átállítani 45091-re.A portforward bolondbiztosságához viszont nem árt fix vagy static dhcp belső ip-ket használni. Static dhcp-s ipket a routerben tudod kiosztnai, MAC cím alapján. Fix ip-t pedig a nason tudod kiosztani kézzel az ip beállításnál. (célszerű olyan tartományból ip-t kiosztani, amiből a dhcp nem szolgáltat ip-t a belső hálóra pl.: ha a dhcp 192.168.0.100-tól oszt 192.168.0.254-ig, akkor a fix ip a 192.168.0.2-192.168.99-ig osztható, de csak azok, melyek már máshová nincsenek kézzel kiosztva (192.168.0.1 azért nem mert az a router) )
De! TM esetében a konfigurációs fájlban engedélyezni kell, az adott külső ip-t és a belsőt is, ahonnét engedi csatlakozni az adminisztrációs felülethez a usert.
Ezt az"rpc-whitelist":
alatt lehet megtenni. Pl.rpc-whitelist": "192.168.0.*,123.122.250.123"
Ebben az esetben a 192.168.0.* -ás tartományból mindegyik gépet és a 123.122.250.123 ip-jű gépnek engedi a hozzáférést. Ezt úgy variálod, ahogy akarod pl."rpc-whitelist": "192.168.0.*"
, akkor csak belső hálóból enged hozzáférni."rpc-whitelist": "*.*.*.*"
estében pedig a világ bármely ipv4 címéről (külső, belső egyaránt).Ha a TM "adatportjára" gondoltál, akkor azt a portot kell forwardolni, amit a programban beállítottál pl 25000.
Külső: 25000 ; belső: 25000 ; belső ip: 192.168.0.10 . Itt nincs semmi kavarás, egy az egyben u.a a portot meg lehet adni külsőnek és belsőnek is.Szerintem ez is vagy 10x le van itt írva a fórumban (kereső) + nem is nasos kérdés, hanem routeres.
-
Tonyk
veterán
válasz
80-évespapa #17475 üzenetére
Igen be. Portforwardokat kell beálítani.
Távoli elérés pedig nem a fix ip-től függ, hanem publikus ip-től, ami lehet vagy fix vagy dinamikus.
-
Tonyk
veterán
válasz
mtibusz #17471 üzenetére
RAID tömb nem javasolt egyáltalán. JBOD tömb inkább, ott ha kihal az egyik hdd, a másikról még menthető az adat.
A másik megoldás, hogy egyáltalán nem fűzöd össze a két hdd-t, hanem egymás mellett használod, külön kötetként. A jelelegi az \i-data\md0 , vagy \i-data\lemezazonosító1 alatt éred el. Ide kerülnek a megosztások amiket a webes felületen létrehozol. Az új az \i-data\md1 vagy \i-data\lemezazonosító2 lesz)
Ha vizuális típus vagy: -
Tonyk
veterán
válasz
AngelH #17466 üzenetére
És ha azt a helyet adod meg, a zypkgs fájlba ahol jelenleg a "backup" van, de akár letöltögetve saját gépre/nasra egy mappából, pl minwebservert futtatva / nas ftp szerverét használva ? Mindent nekem kell kitalálni?!
Mr Dini: vagy úgy
-
Tonyk
veterán
válasz
Impair1980 #17419 üzenetére
Nem megoldás a problémádra, de a Portforward elől vedd ki a pipát, ha a routerben megcsináltad a forwardot!
-
Tonyk
veterán
válasz
jancsi20 #17372 üzenetére
Simán megy a plex, csak a transzkódolás nem játszik. A kliensben/szerveren eredeti minőséget adj meg a lejátszáshoz. DE! Mivel LG tv-d van, az azon futó erdeti plex kliens nem hajlandó csak transzkódolva lejátszani. (Samsung klienseken ez minden további nélkül lehetséges) WEBOS 2-re és felette jelenleg úgy tudom még nincs megoldás, hogy ne transzkódolva akarjon lejátszani (Ha van is az fizetős.). Régebbi LG-khez mintha lenne valami harmadik fél által gyártott alkalmazás.
Megoldás lehet még egy androidos tv-okosító, amin fut egy plex kliens. -
Tonyk
veterán
És ezt próbáltad a böngészőben?
:
http://users.atw.hu/mrdini-zypkg/
prefixben?
:
http://users.atw.hu/mrdini-zypkg/?dir=NSA310
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
hosszug #17350 üzenetére
Service port : a külső port, amin kívülről hozzáférsz
Az internal, mint a neve is mutatja a belső, azaz a belső hálózaton milyen porton fut a szolgáltatás.Alapból a 21-es porton megy az FTP szolgáltatás tehát a belső port (internal) = 21
A külső port is lehet 21, ebben az esetben viszont számolnod kell azzal, hogy bepróbálkoznak majd. Célszerű a külső portot eltenni valahová pl 17521 -re. Ekkor kívülről az ftp://publikus-ip:17521-en éred el. (Ezt a router továbbítja a belső hálóra a 21-es portra)
Tehát mindenhol, ahol nem lehet portot külön állítani a :17521 kell a végére. Ahol lehet, ott ezt el kell hagyni és a port számánál kell megadni a 17521et.Belső hálózatból továbbra is a 21-en éred el.
-
Tonyk
veterán
válasz
kene84 #17313 üzenetére
Persze már... nem kérdez semmit csak formáz?
Azért ezt ne!
Fog az kérdezni, csak nem kell eszetlenül, olvasás nélkül kattintgatni. Mert ott nem csak a formázásról van szó, hanem hogy hogyan akarja a felhasználó a két hdd-t kezelni.Az más kérdés, hogy a két típus lemezfelosztása kompatibils-e egymással. Úgy rémlik, hogy nem, tehát nem megy a berakom és megy tovább.
-
Tonyk
veterán
válasz
GáborG #17250 üzenetére
putty -ssh -l root -pw jelszó host-ip-vagy-név -P ssh-port-száma -m "C:\valami\parancs.txt"
gy.k:
putty -ssh -l root -pw kutyafüle nsa310 -P 10022 -m "c:\users\gaborG\Desktop\shutdown.txt"
A c:\users\gaborG\Desktop\shutdown.txt -be pedig ez van:
poweroff
szerk: Természetesen a -P portszám elhagyható, ha az a default 22-esen érhető el. Illetve az authentikációs rész is "rövidíthető"
-l root
elhagyható, de ekkor a host így néz ki:root@nsa310
-
Tonyk
veterán
válasz
szjoci #17242 üzenetére
Igen, az Xplay-el kevertem én is. Elméletileg megy az általad ajánlott webos-en is, de csak developer üzemmódban lehet használni (usb-n már nem), azt meg 10 ki-be kapcs. után ismét aktiválni kell a develop fiókot és újra kell telepíteni az alkalmazást... ez meg még engem is elkedvetlenít. Úgyhogy egyelőre marad a dlna. Fizetni nem fizetek, azért, hogy havonta 1 filmet megnézzek rajta. Akkor inkább megnézem a 3 samu egyikén ha plexezni vágyom.
-
Tonyk
veterán
"MiniDLNA is already running."
Mondjuk azért ezek is érdekesek. Jó lenne tudni, hogy ekkor te próbálod ráindítani még egyszer?
Ez is fura:
Network interface eth0 not found
Holott ez ki van kommentelve a conf-ban.
ifconfig
parancsot kiadva esetében szerintem nem eth0 hanem egiga0 van ott. De nem ez a bug forrása , csak furcsállom. Esetleg ezt is írd át a conf-ban.Véletlenül nem 2 minidlna-d van?
-
Tonyk
veterán
válasz
mobilizmo #17203 üzenetére
PRóbáld meg a root containert a minidlna.conf-ban B -re tenni. ( fájl végén
root_container=.
-t írd átroot_container=B
-re)Playlist looks bad (unprintable characters): nem tudja betölteni a playlist-et, a benne lévő kerakterekkel van neki nyűgje
Lokk.flac [FLAC__METADATA_SIMPLE_ITERATOR_STATUS_NOT_A_FLAC_FILE]: Not a flac file , nem tudja feldolgozni, mert szerinte nem flac.Minidlna 1.1.6-ból elég sok verzió létezik, de ez a legújabb: minidlna-1.1.6_git20161102-arm-1.txz
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- Óra topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest