- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android szakmai topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Mr Dini #12476 üzenetére
Ilyen furcsaságok előfordulnak. Két eszköz van fixen a hálómon. A NAS és a miniPC. Az utóbbi a routertől távol, ahova egy Powerline adapter párossal, a 220V -os hálózaton keresztül jut el a net. Sajnos, odalett a szünetmentesem, így áramszünetnél leáll minden. A router újraindul, a NAS nem. Sebaj, WOL -lal tudom indítani. De a miniPC -ről nem érem el a routert. Az adapter jelzi, hogy a párját látja, de a hálózatot nem. Ha manuálisan elindítom a NAS -t, akkor minden helyreáll, az adapteren is egyből kizöldül a hálózatjelző led. De a legszebb az, hogy rájöttem, hogy ha telóról, mobilnettel, kívűlről keresem a kikapcsolt NAS valamelyik, forwardolt elérését, akkor abban a pillanatban rendbejön a miniPC hálózati kapcsolata. Biztos, hogy vmi router nyűg. Kérdeztem a Tomato topikban, de nem tudnak ilyen jelenségről. Nem nagy gáz, símán együtt tudok élni vele, csak fura.
-
törölt tag
válasz
spiky03 #12470 üzenetére
Először is admin felületen létre kell hozni a kívánt csoport/felhasználó szerkezetet és a belépési adatokat. Aztán a megosztásoknál létrehozni a vendég megosztást. A kezelést haladóra kell állítani és akkor válnak szerkeszthetővé az egyes csoportok/felhasználók hozzáférési jogosultságai.
-
törölt tag
válasz
Mayall #12456 üzenetére
Azóta a kutyus új házba költözött.
-
törölt tag
Én próbáltam ezt a Polkastot, amikor megjelent az Androidos kliens. Akkor még regre osztogatták a prémium accountot. De sztem egy katasztrófa volt. Állandóan futott, thumbnailezett, de streamelni nem volt hajlandó. Még egy nyamvadt mp3 -nál is erőltette, hogy előbb letölti. Kb. egy hét után ment a levesbe. Persze lehet, hogy azóta fejlesztettek.
-
törölt tag
válasz
taylor67 #12404 üzenetére
Arról nem is szólva, hogy a Linux parancsokhoz is van itt segítség a topikban. Nem fölösleges dolog a Linux felől kezdeni az ismerkedést. Nem rosszabb a Linux fájlkezelése, mint a Windowsé, csak más. Tényleg csak annyi kell, hogy kiürítsd a fejedből a Wines "gondolkodást". Ha pedig esetleg egy Androidos telód van és érdekel, hogy mi, hogyan működik a fájlrendszerében, akkor pláne nagyon hasznos egy kis Linux alapozó.
-
törölt tag
válasz
john_trapéz #12373 üzenetére
Szerintem az FTP a leggyorsabb.
-
törölt tag
válasz
john_trapéz #12368 üzenetére
Ha jól számolok, akkor az 125MB/s. Azt nem tudod kihajtani. A NAS gyenge hozzá és egyébként is csak elméleti érték.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Mr Dini #12265 üzenetére
Frissítettem a listát, de a Pyload -ra nem ír frissítést (elég régen frissült). Nem próbáltam onnan letölteni, de megnéztem és a pluginokban szerepel a mediafire.com. Lehet, hogy változtattak vmit és az újat nem kezeli a plugin? Ha prémiumod van, akkor annak a belépési adatait külön meg kell adnod neki az account menüpontban.
Adj egy linket, megpróbálom átadni a Pyload -nak. -
törölt tag
Bocs, de nem én tituláltam kidobott pénznek, hogy vki megvásárolt egy megfizethető, kényelmi szolgáltatást. Én (is) elismerem a tudásodat, csak a stílusoddal nem értek egyet. De ha jól emlékszem, nem tőlem olvasol ilyet először és abban az ügyben sem voltam benne, ami után sértődötten bojkottáltad a topikot....egy ideig.
-
törölt tag
válasz
shteer #12238 üzenetére
A fő kérdés itt a NAS -sal való kapcsolat, az állandó elérés biztosítása, hiszen ehhez kell a DDNS. Biztonságban van a NAS elérhetősége? Nem. Amit Te írsz, az már a miért, vagyis a biztonság hiányának az oka. Lehet, hogy a kérdező nem a "megszokott" szavakat használta, de ettől még értelmes a kérdés és nagyon is reális. Tudjuk jól, hogy valójában miről szól ez. Vásárolt egy szolgáltatást, ami neki megérte. Nem kéne kidobott pénznek titulálni csak azért, mert a többség nem fizet a szolgáltatásért, hanem vállalja az ingyenes verzióval szarakodást és annak kockázatát. Neki megérte, hogy ne szarakodjon ilyen megújítgatásokkal. Ez nem kidobott pénz, mert van számára értékes ellentételezése.
-
törölt tag
Ezt most miért? "Biztonság" alatt nem csak adatbiztonság értendő. Lehet működési biztonság is. Ha nem változik az IP -d, akkor a NOIP elkezd csesztetni, hogy lépjél be. Ha ezt nem teszed meg (esetleg rajtad kívül álló okok miatt), akkor bukod az elérést. Ez nem biztonságos. Okíts Mester, hogy miért lenne butaság egy elfogadható összeget fizetni azért, hogy ne kelljen ilyen bejelentkezgetésekre figyelni, tudjam biztonságban az elérést!
-
törölt tag
válasz
CoolBoy323 #12230 üzenetére
Az attól függ, hogy milyen gyakran változik az IP -d. Ha ritkán, akkor nem biztonságos az ingyenes verzió.
-
törölt tag
válasz
CoolBoy323 #12226 üzenetére
Akkor nem tudom, hogyan segíthetnêk. Mi lenne, ha a routeredhez kapcsolódó topikban kérnél segítséget a VPN -hez? Ha a kapcsolat működik, akkor onnan a NAS rész már nem kunszt.
-
törölt tag
válasz
CoolBoy323 #12224 üzenetére
Az egyszerű leírásokkal/megoldásokkal az a baj, hogy nem biztonságosak. Maga a kivitelezés tulképp egyszerű. Nálam minden film elérési útja url -képes. Nincs bennük "speciális" karakter (pl.ékezetes betü) és space helyett _ van. A NAS menüjében átállítod a webadmin elérés portját az alap 80 -ról, mondjuk 92 -re.
Aztán aktiválod a webes közzétételt a 80 -as porton és hozzárendeled a videó mappát. Ekkor belsőhálón, böngészőből már megy a stream. Aztán a routerben DMZ -be teszed a NAS -t. Ez az egyszerű megoldás. DE! Ezzel akkora huzatot csinálsz a hátsó ajtón keresztül, hogy bármit ki-be fújhat rajta a szél. A biztonságosabb megoldáshoz minimum egy portforward kell a routerben. A VPN meg attól függ, hogy a routeredben van -e VPN szerver (nem csak kliens!), vagy a NAS -ra kell hegeszteni egyet. -
törölt tag
válasz
CoolBoy323 #12220 üzenetére
VPN -nel, vagy webszerverrel. A VPN biztonságosabb, a webszerver egyszerűbb.
-
törölt tag
válasz
kosztya2025 #11986 üzenetére
Ezzel van két bibi. A kisebb az, hogy "invalid link". A nagyobb meg az, hogy "For Windows". Itt a droidos megoldás kerestetik.
-
törölt tag
Egyértelmű. Csak van, aki ódzkodik a custom firmektől. Főleg egy új router esetében.
spiky03:
Tomato topik. Itt tudsz olvasni/kérdezni a részletekről. -
törölt tag
válasz
spiky03 #11887 üzenetére
Azt nem tudom, hogy gyárilag van -e benne VPN szerver, de Tomato kompatibilis, úgyhogy van rá megoldás.
update: most látom a leírásában, hogy gyárilag is van benne VPN szerver
-
törölt tag
válasz
z123456789 #11773 üzenetére
Ennyit még a 310 is röhögve tud, pedig a benne levő vas meg sem közelíti a 325 -ösben levőt.
-
törölt tag
Nem az a rész egyszerűbb, hanem ami utána jön. 80MB/s körül ment át az adat. Meglepne, ha a NAS át tudná így tolni. Tehát nekem szereléssel együtt is hamarabb megvolt a másolás, mint ha parancsokkal operáltam volna. A Puppy nekem egyébként is pendrive -on van és a gép alapértelmezetten arról bootol. A NAS -ból egy perc kirántani a vinyót és a külső tárról is csak az elektronikát tartalmazó előlapot kaptam le és azt dugtam rá a HDD -re. A PC -ből sem szedtem ki fizikailag, csak a csatiját dugtam át a másikra. Szóval az a "nagy" szerelés meg tud lenni pár perc alatt.
-
törölt tag
válasz
@aMoRF #11713 üzenetére
A NAS az adatoknak egy ext4 partíciót hoz létre. Ez Linux partíció, így Linux alatt írható/olvasható. Kivéve abban az esetben, ha a Zyxel a NAS -t HDD -vel szállította. Lehet, hogy már változott a szitu, de régebben ezeken nem ext4 volt, hanem rfs. Ezt jóval kevesebb oprendszer kezeli. A Puppylinux pl. igen. Nekem az NSA210 -ben ilyen rfs volt. Költözéskor Puppyval másoltam át az adatokat a 310 -es vinyójára.
-
törölt tag
válasz
z123456789 #11534 üzenetére
Sztem egy kicsit tisztázni kéne a dolgokat! A kezelési útmutató azért van, hogy a legegységsugarúbb user is elboldoguljon a NAS -sal. Amit Te szeretnél, az nincs benne ebben a leírásban és ez nem véletlen. Igen, rá lehet venni a NAS -t, mert szerencsére jól hekkelhető. De ez nem ugyanaz, mint a GUI ikonjainak a bökdösése. Igényel némi alapképzettséget. Korábban linkelve lett pár lehetőség, amikből meg lehet ismerkedni a linux fájl és jogosultságkezelésével és az alap parancsokkal. Ha ezekkel nem vagy képben, akkor folyamatosan bajba fogsz kerülni, mert pl. még azokat a hibaüzeneteket sem tudod értelmezni, amikkel a rendszer próbálja elmondani, hogy mi a problémája. Én Androidon (ami ilyen szempontból elég Linux közeli) csináltam már CIFS csatolást. Ami a "mit - hogyan - hova" triót illeti, a helyes működéshez három "hogyant" még kellett definiálnom:
file_mode=0777
dir_mode=0777
io_charset=utf8
az első kettő a fájl és könyvtár jogosultságokhoz kellett, a harmadik pedig az ékezetes karakterek kezeléséhez. Nem állítom, hogy nálad ez a probléma, de talán érdemes utánajárni. Én legalább egy hétig bújtam a netet, mire összehoztam a csatolást. De közben rengeteget tanultam, úgyhogy mindenképpen megérte. Vagy maradj a kezelési útmutatónál és törődj bele, hogy nem fogsz CIFS csatolást csinálni! -
törölt tag
válasz
z123456789 #11528 üzenetére
Hivatalosan: Gyakori kérdések. Kevésbé hivatalosan: Gyengébbek kedvéért.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
z123456789 #11449 üzenetére
Ha csak a hsz -ben maradt ki az s, akkor passz. De ha a parancsban is lacker -t írtál slacker helyett, akkor az hiba.
-
törölt tag
válasz
Apaf3j #11389 üzenetére
Az utolsóra tudok válaszolni. Igen, normális. Először a megosztásokat látod. Ha admin joggal csatolod a Volume1 -et, azzal a teljes NAS tárhelyet csatolod, az alatta levő megosztásokkal együtt. Így nem érvényesülnek a megosztásokra vonatkozó, egyes jogosultságok, hiszen adminként csatoltad a "gyüjtő" könyvtárjukat. Remélem, érthető volt!
-
törölt tag
válasz
z123456789 #11364 üzenetére
Odaát írtam, hogy nálam melyik menüpontban van.
-
törölt tag
válasz
z123456789 #11362 üzenetére
Lehet, hogy a leírás tökéletes, csak ez egy SMB szerver, nem pedig NFS.Szerk: Bocs! Megláttam a nicked és összekevertem a két topikot.
-
törölt tag
válasz
szata.68 #11354 üzenetére
Ha nem szempont a jó wifi. Egyébként maximálisan osztom Tonyk álláspontját. Én is abból a listából szoktam választani. A Tomato meg mindegyiken ugyanaz, és Intruder2k5 -nek köszönhetően jó az itteni support is. Két dologra érdemes figyelni. USB3 -asokon az interferencia bezavarhat a 2,4Ghz -es wifibe.
Tomatohoz legalább 16MB flash memóriásat nézzél, mert sok feature csak az AIO (All In One) változatban található meg, ami viszont nem fér fel a 8MB -osokra. -
törölt tag
válasz
yello72 #11249 üzenetére
Sztem bármelyik jó. Én a wifist választanám, mert azzal a wifi jelerősségen is javítasz felső szinten és nem jelentős az árkülönbség. Nekem egy D Link adapteren jön a net, kb. 80m -ről. A HD símán jön rajta a NAS -ról, pedig csak 10/100 -as. A linkedben levők közül pedig a legolcsóbb is 200 -as. Viszont az azonos áramkör sztem kell hozzá. Ha a felső szinten levő röfik más biztin vannak, akkor nem biztos, hogy működni fog az átvitel.
-
törölt tag
Bocs, ha félreérthető voltam! Nálunk egy közös klubhelységben van a router, meg a NAS és a belső hálót bárki használhatja a jelszó birtokában. De a streamek összehozása sok usernek problémát okozott (DLNA konfig, platform problémák, stb.). Így viszont csak egy böngésző kell, ami platformtól függetlenül, minden készüléken van és még a legecccerűbb user is pötyögött már címsorba (de azért egy QR kódba generálva is felragasztottam a NAS oldalára az elérést
). Így még szifonon is mennek a streamek (már ami támogatott formátumú).
-
törölt tag
válasz
mcwizard #11074 üzenetére
Csak egy apró kiegészítés Tonyk hsz -éhez. Ha szeretnél webes elérést a fájlokhoz, akkor a NAS -ban, az admin felület elérését állítsd át 80 -ról, 92 -re, vagy 9292 -re (van ilyen lehetőség a NAS menüjében) és ezt forwardold kifelé. Így nem az admin fog bejönni a böngészőkben alapértelmezett 80 -as porton.
-
törölt tag
válasz
bull84ghia #10949 üzenetére
A legegyszerűbb talán az, ha a NAS -ban, a public -ra csinálsz egy webes közzétételt és DMZ -be teszed a NAS -t. Csak arra vigyázz, hogy le ne vigye a fejed a huzat!
-
-
törölt tag
válasz
80-évespapa #10758 üzenetére
Megpróbálom én is.
A noip.com -on azért kell beregisztrálni az IP -t, hogy ha változik, akkor is elérd. Ez úgy megy, hogy választasz egy végződést (a .com lehet, hogy fizetős, de pl. a .org ingyenes) és egy nevet az elérésnek (mondjuk otthoninasom). Regisztráció után a regisztrációs adatokat kell megadni a NAS -on a noip -s elérésnél. Onnantól a NAS lekommunikálja az aktuális IP címet a noip szerverével. Te nem IP -vel éred el a NAS -t, hanem a:
http://otthoninasom.noip.org:55555
ön (ftp esetén a http helyett ftp -t kell írni). Ez elmegy a noip szerveréhez, ami továbbküldi az infót a router aktuális külső IP -jének a : után beírt portjára. Ez ugyebár a routerben átirányításra kerül a NAS belső IP jének forwardolt portjára. Így jut el az infó a NAS -hoz. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
petya80 #10521 üzenetére
Szerintem nem fog működni. A fő lemezen ugyanis 2db partíciót hoz létre. Az első egy kis méretű ext, amire a rendszer működéséhez szükséges adatok kerülnek, a második pedig a tárhely. Nem sűrűn dugtam rá direktben másik meghajtót, de úgy emlékszem, hogy annak csak az első partícióját látta.
-
törölt tag
válasz
petya80 #10519 üzenetére
Puppy. Ezt még anno én dobtam fel, mert sokkal korábban használtam Puppy -t, mint NAS -t és amikor először olvasgattam a topikot, akkor nem értettem, hogy mi a probléma azzal a vinyóval, hiszen Puppy alatt én azt csinálok vele, amit akarok. Puppyval költöztem 210 -ről, 310 -re. A Hiren`s pedig egy komplett Linux disztrót is tartalmaz, aminek a működése nagyon hasonlít a Puppy -éra (ramból fut). Sőt a Puppy alapéftelmezett rendszerbetöltője ugyanaz, mint a Hiren`s -é (Grub4dos). Én összeraktam őket egy penre és a Hiren`s betöltő menüjébe belevettem a Puppy -t is.
-
törölt tag
válasz
zambozoli #10445 üzenetére
Nekem sem megy át a WOL. Intruder2k5 valami olyasmit írt, hogy a wol és az etherwake nem ugyanaz. Nem jártam a végére, mert nekem ez a routeres megoldás is megfelel. Indíthatnám automatizáltan is, de nekem nincs benne ennyi. Könyvjelzőben el van mentve a router elérése, a Lastpass meg automatikusan beléptet.
-
törölt tag
Nem biztos, hogy előrébb leszel a válaszommal. Belépek a routerem webes felületére (Tomato) és a WOL menüpont alatt beállított mac -címek közül, rábökök a megfelelőre. Annyi a trükk a dologban, hogy ha szabályosan, szoftverből lett leállítva a NAS, akkor a "rendes" mac -címére ébred. Ha viszont valamilyen kényszerleállása volt (pl. áramszünet), akkor tojik rá. Ilyenkor a
00:00:00:00:00:30
-ra kell küldeni. -
törölt tag
válasz
shteer #10427 üzenetére
Bocs, félreértettem! Úgy értelmeztem, hogy nem technológiai értelemben kell tisztázni, hanem abból a célból, hogy kiderüljön, ezt az adót nem ránk vetették ki, hanem a szolgáltatókra. De igazad van, valóban érdekes problémakör. Ha az EU az adatkapcsolatoknál eltörli a roaming díjakat és én egy külföldi kártyával használom a hazai hálózatot, akkor ez a szolgáltatás hova sorolandó, kinek és hogyan kéne megfizetni utána az adót?
-
törölt tag
Az a baj, hogy akik ezt kitalálták, azok nem ismerik a matematikát. Pedig minden jól működő demokrácia alapja egy egyszerű számtani művelet. Ha a főutcán található lámpavasak számából kivonjuk a parlamenti képviselők létszámát, akkor az eredmény mindíg pozitív szám kell legyen. Mindíg erre kéne gondoljanak, amikor tesznek egy új javaslatot.
-
törölt tag
válasz
Anonymus23 #10412 üzenetére
Az online tárhelyekről nem is szólva. Én csomó dolgot tárolok a data.hu -n. Saját dolgaim. Ezekért is külön fizetnem kell? Király! Ezek a tárhelyek is lehúzhatják a rolót, ha az évi 4000Ft korlátlan tárhelybérlet mellé, a tízszeresét kell kifizetnem az adatmozgatáshoz.
-
törölt tag
Buta kérdés, de nem emlékszem arra, hogy firm frissítés előtt mi a helyes eljárás az FFP -vel. HDD -n van, gyári csomagból telepítve. Csak egy MC fut rajta. Símán tiltsam a csomagoknál, vagy kell vmi más is?
-
törölt tag
Sikerült már valakinek működésre bírni a Gdrive -ot? Ha igen, akkor mi volt a titok?
-
törölt tag
válasz
Mr Dini #10325 üzenetére
Köszi!
Nem gondoltam volna, hogy a NAS topikban ilyen tudásszintű droidosokra lehet lelni. Annyira nem aggódom a lopás miatt. Ritkán mozgok "veszélyeztetett" környezetben. Kényes adatok nincsenek használható formában a telón, Avast távoli parancskezelés telepítve, beállítva, ha meg kikapcsolja, akkor boot -ról már nincs olyan könnyű dolga. Az igazi megoldás majd egy bt. karperec lesz, de ilyenből még nem találtam meg a tutit. Bár lehet, hogy addig is vmi hangazonosítós trükköt beiktatok. Úgyis épp ilyesmivel kísérletezek. -
törölt tag
Köszönöm! Ez tetszik!
Bevallom, még nem szerkesztettem emiatt adatbázisfájlt és direkt rossz kódokkal sem próbálkoztam azért, hogy szándékosan kitiltassam magam a saját Galaxy -somból.
De ezért szeretem az Androidot. A problémát nem feltétlenül kell megoldani. Lehet, hogy elég megkerülni. -
törölt tag
válasz
Mr Dini #10318 üzenetére
Nem. PPTP -vel azonnal ment. Köszönöm a tippet! Nem értem, hogy miért kell ehhez külön program, amikor van a menüben VPN lehetőség. Amikor próbáltam, akkor még nem volt Xposedem. Majd újból nekifutok. Erre a lockscreen korlátozásra tudsz vmi bevált megoldást? Én nem használok semmilyen lock -kot, power -rel egyből a Launcherben vagyok. De ez a mocsok így nem enged VPN -t. Mekkora marhaság ez is! Ha már biztonság, akkor a képernyő helyett, miért nem a VPN alkalmazást lock -koltatja?
-
törölt tag
válasz
Mr Dini #10309 üzenetére
Szerintem semmi baj a vitával, ha az kultúrált hangnemben történik és építő jellegű.
Tonyk:
Én abból indultam ki, hogy Androidhoz nem találtam korrekt leírást, PPTP -hez viszont igen. Nálunk ez nem gond, mert a Tomato mindkettőt ismeri. De azért én örülnék egy jó, Androidos, OpenVPN konfig leírásnak, mert nem lenne hátrány, ha a NAS -on is be tudnám üzemelni. A 210 -esem most pihen, várja az új helyét, ami nem biztos, hogy egy Tomato -s router mögött lesz. -
törölt tag
Ne vétózd meg! A VPN nem csak biztondági szempontok miatt lehet hasznos. Én a különböző szolgáltatói korlátozások megkerülésére használom (első sorban a mobilszolgáltatókéra, de volt már olyan wifi is, ami bepróbálkozott) és sokkal egyszerűbb telón felépíteni, mint az open -t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Elektromos autók - motorok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 / 3GB RAM 32GB / Wi-fi / 12 Hó Garancia
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest