- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
BigBlackDog #20335 üzenetére
Igen, az az "érték" minden firmwaren más.
-
Tonyk
veterán
válasz
BigBlackDog #20333 üzenetére
Ssh alapból nincs, így az ffp után lesz. Telnetnet lenni kellene. Putty beállítások helyesek?
-
Tonyk
veterán
válasz
BigBlackDog #20331 üzenetére
4.70 a legutolsó fw, amiben talán érdemi "fejlesztés" volt.
Ha nem tudsz belépni se telneten se ssh-n , ott nagy gond van. Ez valami újonnan beszerzett nas nálad? Értem ez alatt, hogy most került hozzád? Mert ha igen, akkor kéne csinálni egy teljes resetet. Manualban benne van, hogy hogyan kell csinálni. Ha ez megvan, akkor lehet elkezdeni a telnet és ssh témát.
-
Tonyk
veterán
válasz
Roger83 #20328 üzenetére
"Nem akarom hetente hardreset-tel újraindítani a NAS-t, mert azzal előbb-utóbb garantáltan hazavágom a disk-et benne. "
Ez nem hardreset és nem ettől fog a hdd tönkremenni.
Ha pedig ilyen értékes adatok vannak rajta (nagyon nem volt okos ötlet egy egylemezes nas) A hdd magától is meghalhat és akkor ugrik mindened.Ha továbbra is pörög a python , akkor kérlek nézd körül még egyszer a Twonky környékén, biztosan kikapcsoltad? Ha igen jó lenne egy top vagy egy htop kimenet ide beszúrva, hogy legalább rálássunk egy picit.
-
Tonyk
veterán
válasz
vanRobert #20314 üzenetére
Notebookkal egy gondom van. Illetve kettő.
Az első, hogy ami notebookot az ember ilyen melóra szán, az már nem mai darab, ezért nagy az esély arra hogy jóval többet eszik, mint egy ilyen lap.
A második pedig az, hogy 3.5" -es hdd bajos lehet usb-n. Vagy usb3-as ház kell neki ( >0.5A ), vagy Y elosztó. Usb3 kétséges, hogy van a régi notikon, ok az Y elosztó filléres dolog. De inkább nagyobb gond hogy eléggé be vagy határolva a hdd számat illetőleg. 1 vagy 2. (Főleg ha az usb portokat eszi az Y elosztó).
Nyilván lehet itt 2.5-es hdd-vel operálni, de most arról van szó, hogy ha van már hdd, mi a fenének vennénk aranyáron noti hdd-t.
Freenas: persze van, meg még csomó más is. De majd lehet hogy a minidlna-nál lesz gond, hogy nem lesz hozzá ilyen csomag, stb . Egy debian származék alatt nem lesz ilyen gond. De nem ismerem a freenast ... -
Tonyk
veterán
válasz
mobilizmo #20311 üzenetére
Manjaro szerintem kínlódósabb mint egy debian alapú (pl Mint, Ubuntu). Nekem is Manjaro van a laptopomon pár hónapja, hátha rá bírom maga szoktatni jó pár év debian alapok után. Nekem nyűgösebbnek és szerényebbnek tűnik a bóttya'. De lehet ezt rosszul érzem. Pl. Elég fapados a tm remote guija.
-
Tonyk
veterán
válasz
mobilizmo #20309 üzenetére
Oh, a J4105 csak az egyik lehetőség (talán ár/érték arányban nekem ez a legmegfelelőbb). Innen lehet válogatni, olcsóbb és drágább modellek közül : [link]
Feldobsz rá egy debiant vagy amihez ingerenciád van (még akár GUI-val is) és nincs szopás mint a mostani csomagokkal. sudo apt install csomagnév és megy netről lefelé minden ami kell és friss. Egyedül talán az smb-vel van egy pici tötyörgés elsőre. Aztán meg persze TM-et is lehet rá forgatni, ha valakinek hiányzik a 3.xy+. Mérföldekkel könnyebb mint ezzel a vassal most.
Egy dolgot sajnálok: Eltűnetek a DC-s lapok ( [link] ), melyekhez notebook táp kellett.
-
Tonyk
veterán
válasz
vanRobert #20307 üzenetére
Én most megvárom, hogy megmakkanjon a nsa320, és egy J4105-ből vagy valamelyik haverjából (ami éppen jó áron lesz) egy ilyet rakok össze (van minden, tényleg csak az alaplap kell bele.). Gardróbban elfér, ház nem kell hozzá (nem nézegetni akarom).
Egy mezei debian (gui nélkül) 2-4GB rammal bőven elvan, szóval még itt sem kell nagyon elszaladni. Transzkódra nem biztos, hogy elég lesz a cpu benne, de nem is akarom erőltetni a Plexet. Netflix mellett sok értelme nincs házi videotékának. Amúgy is megnézem, törlöm, erre meg elég a minidlna. Nagyon kevés film van amit elrakok, hogy majd megnézem máskor is. -
Tonyk
veterán
válasz
vanRobert #20304 üzenetére
Az építés majdemhogy idézőjeles, össze kell dugdosni. Elég sok gyártónak van (pl.: [link] ) integrált procis alaplapja. 25-35e körül lehet beszerezni őket. Kell még memória. A hdd mehet ebből a nasból bele. Táp rendszerint van otthon. Ház még nem szükséges neki ha el tudja dugni az ember valahova. 50-ből megvan, Linux rá és mehet a plex meg kismillió más.
Nagyságrenddekkel erősebb mint a zyxel, árban szinte ugynott van. -
Tonyk
veterán
válasz
kmarci25 #20297 üzenetére
A hozzaszólások között van az is hogy mit kell csinálni, mit kell letölteni
vanRobert:
fogja a nast , nem ezekre az eszközökre lett tervezve. Transzkódot értelemszerűen ki kell benne kapcsolni. Lg tv esetében pedig cumi van, mert a kliens csakis transzkóddal hajlandó menni. Samsung ok volt. -
Tonyk
veterán
válasz
SADE_RUSH #20282 üzenetére
Ezt most komolyan kérdezed? Megnézed már hogy mi van bedugva a nasba és hogy a konekktor és a nas között mi az a fekete doboz? Igen az a táp!
.
Ilyen tápot bárhol kapsz (notebook táp) . Kineneti feszültség pontosan egyezzen meg (V), áramerősség (A) nagyobb lehet, de legalább akkora mint az eredeti.
Mielőtt megkérdezed, hogy az mekkora értékek: rá vannak írva a mostani tápra. -
Tonyk
veterán
válasz
puskas83 #20275 üzenetére
Valószínűleg más lett a LAN ip-tartomány mint a régi routerben. Eddig pl 192.168.0.x tartomány volt , most meg pl. 192.168.1.x.
Több lehetőség van:
- A routerben állítod át a LAN oldalra, kiosztható ip tartományt a régi beállítások szerintire, majd újraindítod és az eszközeidet is.
- Minden eszközödön DHCP-s ip-t (automatikus) választasz, így automatikusan megkapják a jó ip-t az új routertől.
- Ha csak a nas nem érhető el, de a többi ok, akkor valószínűleg kézzel adtál meg ip-t a nasban. Egy hálókábellel kösd össze a gépeddel, a gépeden adj meg kézzel egy fix ip-t a régi ip tartományból és csatlakozz a nas admin felületéhez. Ott állíts be az új tartománynak megfelelő fix ip-t vagy DHCP-t. Nas reboot, gépen állítsd vissza a DHCP-s (IP-cím automatikus kérése) címkérést. -
Tonyk
veterán
válasz
gumimaci1235 #20270 üzenetére
Ott írja mit hiányzik. Tedd fel.
-
Tonyk
veterán
FFP telepítése után a telnet automatiksan tiltásra kerül, ezért nem tudsz belépni. Ha nagyon ragaszkodsz a telnethez (???), akkor az /ffp/start/telnetd.sh -t tedd futtathatóvá és indítsd el.
SSL-ből melyik van fenn?
Esetleg megpróbálhatod az
openssl-1.0.2d-arm-2.txz
és aopenssh-7.1p1-arm-2.txz
csomagok frissítését.
Letöltöd a google driverról ésfunpkg -u openssl-1.0.2d-arm-2.txz
funpkg -u openssh-7.1p1-arm-2.txz
reboot
-
Tonyk
veterán
mz-be van. libusb-1.0.9-arm-1.txz vagy libusb-1.0.21-arm-1.txz
Ha ott nem találod, akkor szedd le a google driveos mentésből és tedd fel. -
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #20245 üzenetére
Manualt olvastad?
Smart adatokat nézted? -
Tonyk
veterán
Jelentkezz be ssh-n és nézd meg milyen nevű könyvtárak vannak a /i-data/ alatt az md0-án kívül. Ez mindenkinél egyedi így megmondani sem tudjuk.
De használhatod az /i-data/md0/megosztás-neve/könyvtár-neve formátumot is. -
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #20203 üzenetére
"Normális hdd mindkettő. Szóval nem félek hogy tönkre mennek."
-
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #20149 üzenetére
Nem hiszem, hogy akkora tudás az, hogy miért kellene egy ősrégi program helyett egy frissebbet használni
-
Tonyk
veterán
Hosszú idő után újra ömlenek a TM verziók!Immáron 3.00+ verziók jönnek.
A ma és tegnap 9 új build érkezett. Ebből lefordítottam a mai legutolsó, #9400-as (4c79758dbc) buildszámot viselőt .Parancsoljatok: [link]
A "szokásos" módon zajlik a frissítés:
1. Transmission leállítás!!!
2. A tömörített állományból, mindent oda másolni, ahol a tömörítvényben is van.
2.1 Amennyiben a Culturist féle skin-t használod, akkor vagy ne másold át a share/transmission/web könyvtárat, VAGY ha átmásolod, akkor a skin-t újra fel kell telepíteni,VAGY a tömörítvényből az index.html kivételével mindent a helyére másolsz majd a tömörített állományból az index.html-t a nason a megfelelő helyre index.original.html néven másolod fel.
3. Transmission indítás -
Tonyk
veterán
válasz
gboszi #20068 üzenetére
1.
be.ja, gyári a szutyok.... szolgáltatás nevét kihámozni, és crontab-ba egy restart . Jobb megoldás, hogy iktatod a fenébe a gyárit és használsz helyette ffp-s friss példányt. A legjobb megoldás, ha magadnak fordítod 520-on és azt használod. Én szoktam újat fordítani itt (már ha jön új verzió), de mivel 320-am van és azon fordul, nem a legjobb megoldás 520-ra.
2. Ezt a kérdést imádom! "Mi lehet a baj" : Passz -
Tonyk
veterán
válasz
ludnik #20056 üzenetére
Alkalmazás az van rá amit telepítesz. De ez nem ilyen next-next-finish stílusú telepítés. Rsync nyilván van. Aztán még ha nincs az amit keresel, akkor ha van forrás, akkor fordítasz magadnak. Alkalmazások sem kattintgatós alkalmazások, hanem 99.99%-ban terminalios gépelgetős.
-
Tonyk
veterán
Nagysokára érkezett egy új verzió TM-ből. Leforgattam gyorsan:
Transmission 2.94+ #9391 (eef4799388) [link]
A "szokásos" módon zajlik a frissítés:
2.1 Amennyiben a Culturist féle skin-t használod, akkor vagy ne másold át a share/transmission/web könyvtárat, VAGY ha átmásolod, akkor a skin-t újra fel kell telepíteni,VAGY a tömörítvényből az index.html kivételével mindent a helyére másolsz majd a tömörített állományból az index.html-t a nason a megfelelő helyre index.original.html néven másolod fel.
Tonyk
veterán
válasz
cikasz #20019 üzenetére
Én F.BS ragasztót kevertem össze hűtőpasztával 1:5 vagy 5:2 arányban. (2015 óta megy így az nsa320-am.) (Nagyon minimális mennyiség kell)
De úgy is csinálhatod, hogy apró(pár tűhegynyi) F.BS pötty a négy sarkára és hővezető paszta középre.
De lehet venni szakboltokban hővezető ragasztót is, bár zsebbenyúlósabb.Két dologra kell figyelni.
1: a borda ne érjen hozzá az alatta lévő, proci melletti ellenállásokhoz.
2: ha pl ezüst tartalmú hővezető pasztát használsz, a nehogy kifollyon a CPU alól a nyákra és egyéb alaktrészekre -
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
vanRobert #19989 üzenetére
A szűz ffp-s telepítést kb így csináltad (ez és a köv. oldal), (és nyilván nem pendrivera)?
https://logout.hu/cikk/nsa-310_es_az_ffp/transmission_beallitasa.html
-
Tonyk
veterán
válasz
vanRobert #19987 üzenetére
"2.82-es gyárit raktam fel. Ahogy kell SSH-n leállítottam, majd a gyári csomagok között letiltottam."
Megkérdezhetem, hogy ilyen paranccsal tiltottad le ssh-n a 2.82 gyári csomagot?
Google-s mentésekben pedig, ott vannak azok a fájlok - hiszen működő rendszerekről lett kimentve, több példányban is - amikkel ment az érintett verzió.
-
Tonyk
veterán
Új TM build érkezett ma reggel , gyorsan le is forgattam.
Parancsoljatok TM 2.94+ #9385 (a3e4919385): [link]A "szokásos" módon zajlik a frissítés:
Tonyk
veterán
válasz
mtibusz #19966 üzenetére
Sürgősen nézze át, hogy mi van kiengedve neki a netre a nasról.... Mert ez így újra be fogja nyalni.
Nas admin felülete, smb ne legyen elérhető kívülről. Törölje a Guest (vendég) fiókot, vagy állítsa be tisztességesen és jelszavazza le.
Ha nem ért hozzá - erős a gyanú -, akkor viszont kérjen meg valakit, hogy segítsen neki, mert itt azért el van bökve rendesen egy-két dolog. -
Tonyk
veterán
+ a rakás mentes a kb naponta emlegetett google driveon
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
vanRobert #19895 üzenetére
Hát ha teljesen szűz, akkor legalább azt a portot beállítottad a routerben, amit tesztelsz?
Lesz ott más is amit állítani kell ehhez!
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "jelszó",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "login-név",
"rpc-whitelist": "*.*.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": true, -
Tonyk
veterán
Új TM buildek érkeztek, fordítottam gyorsan.
Parancsoljatok TM 2.94+ #9383 (99033b067d): [link]A "szokásos" módon zajlik a frissítés:
3. Transmission indításHa estleg valakinek kellene lightweigt csomag, akkor szóljon, mert most nem volt kedvem ilyet fordítani.
-
Tonyk
veterán
válasz
vanRobert #19878 üzenetére
Repokról készültek mentések. A csomagokat megtalálod bennük. Keress vissza, hozzászólásaim alatt megtalálod a google driveos linket.
szerk: Kikerestem neked: https://drive.google.com/drive/folders/1-qD9GCLPidixaSP4ulqR5v4g6KWLn7Am
-
Tonyk
veterán
Új TM build érkezett ma reggel -majd két hónap csend után- (de elementális nagy újítás nincs benne, bennünket nem is érint, de mivel régen volt már új csomag, gondoltam fordítok egyet
).
Parancsoljatok TM 2.94+ #9378 (af3d4639e2): [link]A "szokásos" módon zajlik a frissítés:
3. Transmission indítás
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- Óra topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest