Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sphe
senior tag
ígéretes, de azért az árkülönbség igencsak meglátszik. Szerintem a sony nemcsak felbontásban és optikailag, hanem lowlight videóban is hazavágja, szó szerint.
Ha az árat nézem, az lx-5tel sok teszképek szerint képügyileg, felbontásban és optikailag partyban lévő nikon p7000-emet 65ezerért vettem. Itt azért jóval többről van szó..
Csak az ND szűrő hiánya...
-
djnice
veterán
Azért a Pana LX7 sem lesz rossz, igaz kisebb képérzékelő, de ígéretes a tesztképek alapján és a videója is 50p. Ja és fele annyiba fog kerülni.
-
sphe
senior tag
-
PRO-peller
senior tag
válasz
PRO-peller
üzenetére
A RX100 nálam most nyerésre áll képminőség terén. A Lx7-esen sikerült felfedezni a pana-kompaktos szín világot. Engem ez a zöld, sárga, cián visszaadás zavar. A Sanyi-nál nem látok elszaladó színeket.
Ma voltam MM-ben és Nikon tükrösöket vettem kézbe. Egy kicsit kezdem már felfogni az árképzési stratégiát, mert a rakás műag.-nak, építésileg egy fém üveg kompakt kézbevételi érzésre bizony versenytárs. Ilyen optikával és képminőséggel, 100 mm vázhosszal igen szép boké-val, stb, ez eleddig fgép nem létezett.
Mikor lesz ez 100k?
5 év múlva lecserélem a tükröst. 
-
PRO-peller
senior tag
Árérzékeny vagyok rendesen, szerintem túlárazott, nekem ez ennyit nem ér meg...100-150 között gondolkodnék rajta...
Látod erre kell várni, h olcsóbb legyen. Az én fejemmel 5 év múlva használtan 1 harmincasért. Teljesen jó, ami van. A sajtkukacok bennem éhen halnak. Meg 1/2 éve vettem 5 éves fgépet és már a képernyőm lett a szűk keresztmetszet eleve.
-
haarmaan
tag
Hát igen az ára az brutál, de sajnos nem csak nálunk drága, Németeknél is 650 Euro (kb 190000ft) plusz szállítás.
[RX100 Német árak]
Bár az itthoni árak közt még nem szerepel
[RX-100 Magyar árak]
de már van a sony központi szalonban is 3 év garanciával és egy komolyab börtokkal 210000 ft-ért.
RX-100 SonyKiváncsi vagyok meddig fogod bírni, és mikor veszel egyet, ahogy nézem neked is nagyon birizgálja a fantáziádat a magas ár ellenére is.
-
haarmaan
tag
RX100 vs Nex 5N videó kevés fénynél.
Ami feltűnő hogy az RX100 sokkal gyorsabban és pontosabban fókuszál a Nex 5N-hez képest.
Az RX100 F1.8-as videoja ISO3200-on brutál. Bár ugy lett volna igazságos ha mellete a Nex 5N videója, egy 50-es F1.8-as lencsével szerepel. -
Tulku
veterán
válasz
PRO-peller
üzenetére
Meddig? Mire?
-
PRO-peller
senior tag
200k-ért lehet benne IMAX érzékelő is. Kár érte. Viszont az LX7 is kapirgálja majd a 170k-t.
Egyszerűen nem adok ennyit egy ilyen gyorsan változó felhozatalban 1 fgépért. Ma már azt se tudjuk, h volt-e pl. EX2 a világtörténelemben pedig még meg sem jelent. Nyakatekert, de summás. Ma délután már szinte a reggel megszellőztetett Canon milc is dög unalmas.

Az jár jól aki kivár.
-
Tulku
veterán
válasz
PRO-peller
üzenetére
Hát az a p.csányi szenzor azért a 1" mellett...bár ne legyen igazam, de ez a sanyi egészen ütős lett...talán a pana gyorsasága, illetve a külső evf-hetezősége (szép így leírva) sokakat melléállít, de gyanítom hogy a sanyi képben jobb lesz.
Videóban a jobb kezem rá, hogy a pana odaver neki, de csúnyán...
Na most döntsél ecsém

-
Tulku
veterán
válasz
PRO-peller
üzenetére
az nem a gép hibája...megosztók így renderelnek...hidd el az 50p-től lehidalsz
-
Tulku
veterán
válasz
üzenetére
Nagyon kellett neki a grip...szerintem fogyni fog a kis sanyi!
Pro-peller: azért nem olyan rossz ez
-
törölt tag
Richard Franiec custom grip:

Ez most véleményem szerint nem olyan esztétikus, mint pl. az S95-ön, de az ergonómia miatt nagyon megéri. -
PRO-peller
senior tag
Hát én most letöltöttem. A windóz mp-vel néztem. Most nem mondom, h rossz, illetve télleg elég jó. Kb. 26 mbit/sec. Az őszintét vallva, nem ugrottam fel a fotölyból, h 'Hú bazzz' v. ilyesmi. Jó és kész. Nekem most ennyi. Persze a régivel rögtön hasonlítva: Pana Zx1 quicktájmban nem szégyenkezik e mellet, de a költséghatékonysággal domborít. Valszeg tucatnyi pld. van.
A samu wb600 is meglepően jól látott a setétben, amikor videjót csinált vele az ember. Csak másképpen meg ratyi.
-
Tulku
veterán
válasz
PRO-peller
üzenetére
HD mi a bánatnak mikor ott a full hd...ráadásul 50p és avchd2, mts fájlokkal...mi kell ennél több?
Nézd meg a kékórás videóját, a pixinfó tesztben, alázza a nex 7-et de rendesen...kell ennél jobb??? -
Tulku
veterán
válasz
PRO-peller
üzenetére
Figyelj, elég húzós, bár én két hetes fuji x10-et vettem 100-ért (újonnan 170) és tökéletesen meg vagyok vele elégedve...tehát ki lehet fogni.
Viszont szerintem a 200 lélektani határ egy kompaktért...És igen, az 1"-os szenzorok meg vannak átkozva

-
haarmaan
tag
És amikor arról olvasok, hogy milyen rosszul teljesít ebben vagy abban, illetve mi hiányzik róla kezelés ügyileg, akkor van egy olyan érzésem, hogy nem potencionális vásárló, hanem kákán is csomót kereső egyén elemzése az egész
Valami hasonlót érzek ki én is ebből a tesztből is:
[link]Azért az elég vicces számomra hogy a negatívumok említése közé ilyenek is bekerültek:
• Nincs HD felbontású videófelvétel, FullHD-nél alacsonyabb csak a VGA
• Nincs utólagos képfeldolgozás, még vörösszem korrekció sem
• Analóg TV-k nem támogatottak (képbemutató a nagyinál?) -
kurtuzov
senior tag
Én kb egy éve használom a hx9v-t megelégedve. Egyetlen bajom ami volt vele az a GPS lassúsága. Bár ha egyszer megtalálta a jelet, utána viszonylag hamar behozza ki-be kapcsolgatások után is.
Én váltani valamelyik NEX-re szeretnék, mert a kézzel állítható fókusz érdekel igazán. -
Tulku
veterán
Ennyi...ha valaki egy 50p-s kompaktra várt, aminek meg lehet nézni a fényképeit is, ráadásul elég erős az induló blende értéke, akkor tetszeni fog neki a sanyi...szerintem sokan váltanak majd hx9v-ről, vagy társairól...
És amikor arról olvasok, hogy milyen rosszul teljesít ebben vagy abban, illetve mi hiányzik róla kezelés ügyileg, akkor van egy olyan érzésem, hogy nem potencionális vásárló, hanem kákán is csomót kereső egyén elemzése az egész...meg kell tehát fogni, kattintgatni vele, aztán majd eldől, hogy lesz-e szerelem...x10 nálam eszméletlen jól teljesít fókusz ügyileg, de háklis az optika a tárgy távolságra (nagy látó állásban főleg) de ott van a makró és a szuper makró mód...persze el kell olvasni a tájékoztatót; a szuper makrót csak 28 mm-en szabad használni...és persze ne fújjon a szél, legyen kicsi a záridő és ne nyitott blendével próbáljuk meg...talán egy picit kell tudnia az emberfiának fotózni is, nem csak fikázni...de ez privát vélemény!
-
sphe
senior tag
Úgy látom hasonló cipőben járunk. Én sem tudom milyen vele addig, amíg kezembe nem kerül, és még az is lehet, hogy csak örömöm lenne benne. Jómagam is azzal "számolok", hogy bár a jpeg nem maga a tökély (egyelőre kevés gépben az), viszont elsőre nem rossz, raw-ban mókolással pedig...
(#86) Sok fórumozó azon elmélkedik egyes gépekről, hogy hova szánták. Az lényegtelen, hogy ott - ahová az újdonsült fórumos piacelemzők beskatulyázni próbálják - helyt áll-e, hanem az, amit Te is írtál: hogy kinek mi válik be a gyakorlatban. Nekem kompakt. A mérete a súlya is az, már csak a behúzható obi miatt is. Attól, mert végre van benne egy méretes érzékelő és fényerősebb optika attól még nem kell belekeverni bármi mást, ez egy kompakt, semmi több; egy jó kompakt, ami kilóg a sorból és betölt egy üres részt.
Azt viszont megértem, ha az x-10nél maradsz, nagyon jó gép, a cserébe pedig sok tőkét (és funkciót mint tárcsák, obi) kellene beleáldoznod. Bár itt-ott azt olvasom, hogy az x10 fókusza téveszt, de úgy látszik ez sem igaz mindegyik modellnél.
-
Tulku
veterán
Én már semmilyen tesztnek nem hiszek...persze ehhez kell, hogy csak raw-ot használjak saját konvergálással...az x10 képei nekem riasztóak voltak a neten...aztán kézbe véve egy más világ.
Sajna ezt a sanyit is meg kell vennie valakinek, próbálnia, esetleg saját kártyára kattintgatni vele, otthon kielemezni, akkor kaphatunk SAJÁT IGÉNYEINKNEK megfelelő ítéletet.
Nagy betűs részen van számomra a hangsúly...És persze...jpeg-et szerintem szinte minden gép esetében felejtsük el (kivéve ha nem tudja a raw-ot)...mert az más világ mindenben.
Számomra használhatóságra, kezelésre egyértelműen az x10 vezet a kompaktoknál, sebességre is...persze nem ismerem a sanyi új üdvöskéjét, de elnézve, lehet hogy számomra túl kicsi lett...
-
sphe
senior tag
-
Tulku
veterán
Hmmm...fura
Képek tipikus sanyisak, különöst nagy érzékenységen...lencse 1,8-on igen lágy.
Videója nem kápráztatott el...persze a megosztó tömörítések katasztrofálisak.Most épp nem vagyok elájulva, bár ehhez hozzátartozik, hogy egy fuji x10-em van, raw-ban használom és az úgy egy más világ...
EVF hiánya itt is nagyon érződni fog...bár ez már kekeckedés.
-
sphe
senior tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Legyen igazad, de nekem egyre megy, egyelőre még nem értem.

-
sphe
senior tag
Érdekes teszt. Van benne optika CA / élesség / torzítás teszt, pár tesztkép... nekem nagyon tetszik.
Szerk: nem tudok japánul, de a képek sokat beszélnek.
-
csakb
őstag
válasz
realmadrid
üzenetére
Európában 650 EUR-ért előrendelhető, és általában azt írják, hogy július 26-tól szállítják. Valszeg itthon is innentől kezdve lehet majd kapni, 190 kHUF körüli bevezető árral.
-
törölt tag
válasz
realmadrid
üzenetére
Magyarországon még tutira nem kapható, az amerikai bhphoto július közepétől szállít, illetve ebayen láttam egy hong-kongi eladót június legvégére datálva. Ebből számítsd ki, hogy mire számíthatsz.
Szerintem legkorábban július vége. -
realmadrid
aktív tag
Mikor lehet ezt nálunk kapni ?
Árulja már valamelyik itthoni bolt ? -
arn
félisten
mobiloknal szvsz nagy jelentosege lesz... de pl jateoknal is hasznaljak a felskalazast, szebb, mint az 1:1 felbontasra radobott filter. szerintem annyi trukkje van, hogy a legjobb eredmenyt akkor ered el, ha egeszosztassal skalazod le, bar a mostani algoritmusok eleg jol megoldjak.
de nem kell hozza sok esz, ha nem 1:1ben nezem a gep felbontasat, hanem monitor felbontasaban, akkor is zajmentesebbnek tunik, vagy webes meretre lekicsinyitve detto.
a masik, hogy bizonyos kis szenzorok meretehez kepest kevesbe zajosak (pl a canone), mint a nagyok (minek lehetne ezt nevezni - hatekonysag?) - gondolom az itt felhasznalt technologiak folyamatosan kerulnek bele a nagyobb szenzorokba, es ezert is fejlodnek evrol evre. egy ff szenzornal ennyire nem szembetunoek kulonbsegek.
-
Tulku
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
Én nem tudom mi az, teljesen hülye vagyok ezekhez...csak gondolkodtam (ritkán esik meg, de most esik az a rohadt eső...)
szerk: Pont egy nokiának jutott eszébe? Istenem mik vannak...
-
Yany
addikt
Asszem a PureView vagy micsoda (az a Nokia cucc) pedig pont ezen alapul, hogy a 41 MP-nyi képpontot leskálázza mindig az aktuális igényekhez/zoomhoz mérten. Egyébként én is efelé hajlook, csak ennek kicsit az mond mégis ellent, hogy ma már az egyik legegyszerűbb képessége kéne legyen egy fkgép processzorának a leskálázás.
A másik ezzel kapcsolatos gondolatom, hogy habár a leskálázással csökkenne elvileg a képzaj az eredetihez képest, de
1. a több képpont egy adott lapkaméreten százalékosan több elektronikát is jelent, vagyis a hasznos, fényt elnyelő terület arányában kisebb (elvileg) egy nagyobb pixelszámú, de azonos méretű ccd/cmos lapkán.
2. a supersamplig hatásaként viszont a leskálázott kép több részletet és hasznosabb pixeleket jelenthet egy eredetileg is alacsonyabb felbontású érzékelőhöz képestVagyis habár zajosabb, de egy jó optikával társítva mégis részletgazdagabb képet eredményezhet egy 10 MP-ről leskálázott 5 MP kép, mint egy eredetileg is 5 MP-es érzékelő eredménye. Ez mind csak teória, sosem volt türelmem utánajárni ennek a gyakorlatban, bár emlékeim szerint anno volt egy pixinfo.com-os cikk a MP-ek növekedéséről, ahol ehhez hasonló konklúziónál lyukadt ki a cikkíró.
bocsi a hosszú OFF-ért
szerk.: elfelejtette megelőzött

-
Tulku
veterán
válasz
forgonati
üzenetére
És mi van ha egy cég csinál egy olyan algoritmust amely 1,4,16, 32 leméretezési számokból áll, ahol is az 1 jelenti a tényleges pixelméretet, a 4 az 2x2 eredeti pixel, amely ugyanazt érzékeli a leméretezésnél, a 16, és a 32 pedig a többszörösei (a négyzet miatt gondoltam ki ezeket a számokat) és akkor előáll az "Arn"-i logika, vagyis ekkor nagyobb területre jut az elkészítendő kép 1 pixele (persze ekkor mondjuk nem 20 mp-re van állítva hanem 5-re) és láss csodát zajtalanabb lesz a kép...
Csinál ilyet valamelyik cég?
Én hülye vagyok a technikához, csak gondolkodom.... -
forgonati
őstag
Yani:
Szerintem egyszerűen leméretezi miután elkészült a kép... Ez már amúgy nekem is eszembe jutott még évekkel ezelőtt. És az én tapasztalataim alapján, ha egy 10MP-es géppel készítek egy 5MP-es képet, ugyanolyan beállításokkal, a kisebb képen semmivel sem lesz kevesebb zaj. Én már csináltam ilyen összehasonlítást több féle géppel, ugyanazzal az eredménnyel....
arn:
Hiába készítesz 5MP képeket, max a fájlméret lesz kisebb, a zaj nem. Ezért szomorú hogy egy ekkora érzékelőn ennyi pixel van, teljesen értelmetlen.
-
Yany
addikt
Ugyanerre gondoltam én is (szeva arn
itt még nem gyakran futottunk össze), viszont egy kérdés is felmerült bennem: vajon a mai gépek hogyan készítenek a szenzor kapacitásánál kisebb felbontású képet? Elkészítik a maxot, majd leskálázzák egy algoritmussal, mint a Photoshop (supersample), vagy eleve kevesebb érzékelő-(sub)pixel információjára támaszkodik? (mondjuk egy felezett felbontásnál minden második rgb-csoportot kihagyja?)Oké, azt is vágom, hogy az rgbgrgbg... a jellemző struktúra, de a lényegét tekintve a kérdésem még áll...
Valaki tud erről valamit mondani?
-
arn
félisten
nem lehet 10mpixelen hasznalni? nem biztos, hogy zajosabb a 2 pixel interpolalva, mint az egy nagyobb fizikai pixel. en a mai napig 5 mpixeles kepeket generalok, a gep felbontasatol fuggetlenul.
-
forgonati
őstag
De most mégis, milyen megfontolásból sűrítettek erre a szenzorra 20 millió pixelt? A Nikon 1 ugyanekkora szenzora feleennyi pixelt tartalmaz, és nekem ne mondja senki hogy egy kompakt gépbe nem elég a 10 megapixel... Baszki, mennyivel jobb lehetne azzal a szenzorral... Nem mondom hogy most szar, de akkor is... 20MP jesszus

Túlzott késztetést nem érzek hogy ilyenre cseréljem az XZ-1-emet, már csak az ára miatt sem... De jó látni hogy ebbe a szegmensbe is fejlesztenek. Talán majd ez a gép is elérhető lesz normális áron használtan, úgy 2 év múlva
-
törölt tag
Nekem ami tetszik, hogy a lencsét lamellák védik (szemben pl. az Olympus XZ-1-nal) és végre lehet tölteni az akkut a gépen belül! Nem is értem mi tartott ilyen sokáig.
Gondolom Franiec custom grip jön majd ehhez is, az ergonómiára ráfér. -
Örni
senior tag
válasz
feketepeti
üzenetére
Kisebb mélységélességre számítottam...
-
schawo
titán
válasz
feketepeti
üzenetére
Gondolom kisebbre gondolt. Nem mintha csak a DOF mérete határozná meg a háttér minőségét.
-
Örni
senior tag
Jobb DOF-ra számítottam, de hajrá gyártók, pakoljátok csak a nagyobb szenzorokat a kompaktokba is! Az 1/2.3-at meg felejtsük már el!
-
scarabaeus
őstag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Ezért nem tartom szerencsésnek a "sweep panorama" megnevezést. Pl. a HX1-eshez készült demón is nyújtott kézzel tartva forgatja körbe maga körül a hölgy a gépet. Lehet, hogy ott még működhetett is, a távoli dolgok miatt, ha ezt egy szobában is így csinálja, biztos elcsúsznak az közeli-távoli vonalak.
-
tiszavirág
tag
válasz
PRO-peller
üzenetére
Sony ide-vagy oda, a tapasztalataim szerint (Hx9v), ahhoz, hogy szemmel észrevehetetlen, vagy alig látszódó illesztési hibákkal terhelt panorámaképeket készítsünk, itt is szükségesek lehetnek apró trükkök.
Alapvető, hogy egyenletesen mozgassuk a kamerát felvétel közben, viszont legalább ugyan ilyen fontos, hogy függőlegesen tartva, egy adott forgástengely körül történjen a mozgatás. -
Tulku
veterán
válasz
PRO-peller
üzenetére
Sanyi mindig erős volt ilyen panoráma, hdr,dro...meg mittoménmilyen képbuzerálási okosságokban. 12 évvel ezelőtt a 717-esem teljesen sötétben (értsd magamra zártam a spájz ajtót, aminek nem volt ablaka) teljesen jó képet lött, helyes értékekkel...valami lézerbuzera volt benne..
Tiszavirág: OK majd ha lesz A,S,M, mód akkor bennük visszatérünk rá, nekem ez kínai

-
tiszavirág
tag
"Tiszavirág: Hááát nem. Tegnap megint megpróbáltam középre fókuszpontot varázsolni hx9v-vel de nem sikerült...sanyi szalonosnak sem sikerült..."
Pedig nagyon egyszerű, de automata iauto+(sárga szimbólum), vagy iauto(zöld szimbólum) módban nem él a fókusz funkció !
Csak a P, vagy M fényképezős üzemmódban van lehetőség a fókusz bárminemű manipulálására.Tehát menu, fókusz funkció, és ott kell a közép AF-et, vagy mellette a rugalmas pontszerű AF-et kiválasztani. Ez utóbbi már-már spot jellegű és ennek segítségével a kijelző bármely pontjára helyezhető az élesség. -
feketepeti
aktív tag
10-12 Mpixel elég lenne és akkor lenne a tuti szerintem.
-
PRO-peller
senior tag
Még 1 plusz pont:
Nekem feltűnt a fgép panoráma funkciója, nézve a DP-t. Lehet, h spanyolviasz, de itt most rácsodálkoztam. Nagyon jól teszi a dolgát.Nem ritkán kapok agybajt a 'jobbnál-jobb' panoráma illesztőktől egyébként. Nekem benne van a 'stílusomban' a panorámázás, ami egyes szitukban szinte kéreti magát.
-
Tulku
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Én sem teszek egy fillért sem ilyesmire, de nekem eddig nagyon bejön a kicsike..és még raw feldolgozást nem láttunk...
Szerintem iso 800-ig, raw-ban iso 1600-ig használható, nekem ennyi bőven elég.Tiszavirág: Hááát nem. Tegnap megint megpróbáltam középre fókuszpontot varázsolni hx9v-vel de nem sikerült...sanyi szalonosnak sem sikerült...
Annyit még hogy multi múszakik teli vannak hx9v-vel, tehát még 85-ért beszerezhető... -
vinibali
őstag
én is osztom, bár nekem először ez a kép akasztott be

http://www.imaging-resource.com/PRODS/sony-rx100/YDSC00823.HTM -
djnice
veterán
Hát igencsak jó ez az éjszakai videó felvétel: [link]
-
Tulku
veterán
válasz
PRO-peller
üzenetére
Dof, dof...1,8-on biztos van neki valamennyi...28 mm-en közelebb megyek no...kompakt ez vagymi, nem d800

Ára bizarr, de a sanyi termékek szépen esnek az idő függvényében (hx9v 100-ról indult aztán volt 75, nex 5n-t is lehet kapni 170 körül) szóval a türelem...
-
PRO-peller
senior tag
Érdemei elismerése mellett sem lenne érdemes ennyit adni a kütyüért. Inkább elnyaralnám a különbözetet vmi olcsó kompakthoz nézve. Így lenne is mint fényképezni.
Szóval túl gyorsan veszítik ezek az értéküket. Ezért ez így ebben a formában messze nem best buy. De ha nagy zsugás vagy, akkor: 
Szóval nem olyan sanyarúságos a piaci választék, h ezt még ne lehetne nélkülözni.
És mi van a Dof-fal? Van is meg nincs is.
-
Tulku
veterán
Nem értem miért vannak egyesek megakadva az árképzésen...
Nagy szenzoros kompaktot láttunk már (G1x) ennél brutálisabb áron...nagyobb a szenzora hallom...de mindeközben egy fénycsapda az optika, a működéséről pedig nem szeretnék írni, egy szóval elégtelen. Abban van átnézeti kereső...nézzen bele mindenki, egy rakás....Tehát van egy viszonylag jó fotókat gyártó kompakt, nagyon pici fényképezőnk, ami videóban minden létező más kompaktot hazavág (28 mb/s os 50p), ráadásul, ha beltérben maradunk 28 mm-en akkor 1,8-al max iso 4-800 ig megy fel az érzékenység ami végre meghozza a sanyinak az áhított beltéri szép videókat is (hx9v-nél ezzel adósak voltak...meg persze a képminőséggel is de azt hagyjuk)
Ez az a gép amire vártam, ha nem lesz valami nagyon nagy gebasz vele, én biztosan megveszem...
-
ericssonfan2
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
igen, ez nagyon eletszeru... 
a hordozhatosagan nemileg ront ugyan, de ketseg kivul hatekony...
a masik erv az ovf/evf mellett a fogyasztas, amely ezek hasznalataval joval kisebb.
tehat osszefoglalva: tobbet/jobban latsz, es tovabb is mukodik.felreertes ne essek, biztosan remek kis gep, csak nem ertem miert nem tesznek ezekre legalabb egy gagyi kis kukucskalot...
en a d5100-mon alig hasznalom az lcd-t...
-
arn
félisten
válasz
PRO-peller
üzenetére
epp a szineket nem szerettem benne - napfenyes idoben mintha minden muanyag lenne
-
Yany
addikt
válasz
ericssonfan2
üzenetére
Nem akarok G12-troll szerepet játszani, de tűző napsütésben a az említett gép kijelzője közepes(!) fényerőn is nagyon jól látható. 5 csíkból a 3-ra akkor tolom fel, ha süt a nap, amúgy meg max 2-esen használom, mert becsap (azt hiheti a fotós, hogy világos lesz a kép, miküzben csak a kijelző túl fényes... ez humbug, tessék meginterjúvolni más G12 tulajokat is nyugodtan). Szerintem ez a napsütéses kifogás csak "örökölt", már rég nem gond a mai gépeknek a fényerő (legalábbis amelyeket én szoktam vizslatni). Az F717-esem speciel max fényerőn is kicsit bajos volt tűző napon, de az a gép ma már őskövület.
-
tiszavirág
tag
válasz
ericssonfan2
üzenetére
-
mzso
veterán
válasz
ericssonfan2
üzenetére
Te is az érdektelen dolgokon rágódsz mint Yany...
-
kbencee
aktív tag
Ha tudtam volna, hogy jön, meg sem vettem volna a hx-9-et

-
Mhamster
tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Elvileg a minőségellenőrzési rendszerüket felügyeli a czejjsz.
-
hibavissza
veterán
arra lennék kíváncsi, hogy a zeiss-nek van egyáltalán köze az üveghez v. csak ez is ilyen marketing matrica a parasztnak? a sony saját lencséi nem olyan szarok, h ne tudnák megdolgoztatni a szenzort....(bocs dupla, lejárt az idő)
-
hibavissza
veterán
...a fotós cuccok árképzésénél mintha elfelejtené a sony, hogy ő egy csőd szélén tántorgó bérgyártó. itt a sony név önmagában nem ad el semmit...mondjuk más területeken is sikerült alaposan erodálnia saját imázsát.
-
PRO-peller
senior tag
Gyakorlati megközelítésben itt nem számolnám a köbmilimétereket, hanem ránézőleg ítélném meg: elég kicsi v. nem? Válasz: igen, elég kicsi. A fuji x10 pl. nem.
Ami az S100at illeti, meg nem lepődnék meg, ha a Sony mégiscsak jobb képeket csinálna 'hosszútávon'.
A pixelméret kisebb ugyan, de a mintavétel jobb, tehát van min dolgozni a feldolgozó rendszernek, ami manapság már tudással bír. Kisebb felbontással is lehet használni.
Én remélem, h a többi gyártó is felveszi a kesztyűt és nem azon tökölnek, h hogyan férjen egy zsebkompaktba 20x zóm.
Vmi hasonlót csak palacsintás mft tud,ami most még értelmesebb választás Ft 'értéket' nézve. Így a mai állás szerint eben az s100 is jobb. Ezt el kell ismerni.
-
Mhamster
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Sony, értsd rá.
És természetesen egy pixel méretére gondoltam a szenzoron, bár ez nem feltétlenül igaz, a területe majdnem 3x akkora. Viszont a kis optika kombinálva a nagy szenzorral meg a sarkok élességét vágja haza.
Méret meg: 102 x 58 x 36 vs 98.9 x 59.9 x 26.7 =212976mm3 vs 158173mm3= 34% különbség.
Súlyban: 21% difi.Szóval: S100.
-
sphe
senior tag
Egy valamit nem adnak össze sokan úgy látom, azt, hogy a jó kezdő fényerő plusz a nagy szenzor miatti "alacsonyfényteljesítmény" és részletvisszaadás miatt mellé sem lehet tenni a hasonló méretű canonokat. Néztem anno canon s100 éjszakai fotót, nekem okádék volt. Ezzel már azért ki mernék menni. "Tesztképen sem sokkal jobb a sony, nem nagy különbség az", egyszer ilyen elven gondolkodtam ami miatt aztán koppantam a minőségkülönbségen. Gyerekfotózásra, családi fotózásra, partyfotózásra, mobil hobbifotózásra nagyon alkalmas lett, az már más kérdés, hogy kb 180-at most én sem adnék ki érte. Ráadásul, bár szerintem canon jó gépeket gyárt, de a kompaktjaik divatos meleg-túlszaturált színkezelésétől személy szerint rosszul vagyok, beleértve az s95öt és az s100-at is. Különben egymás mellé nem lehet tenni a kettőt már az ár miatt sem. Valakinek pedig választania kell, mert nem lehet 2 gépe, ez pedig bármely oknál fogva arany középút megoldásnak több, mint nem rossz, ráadásul bizonyos szempontokból az egyetlen és egyben úttörő a piacon. Minden tiszteletem a megálmodónak és megvalósítőknak, még ha nem is maga a tökély.
-
majom2
senior tag
ha 24-től indulna, az első lennék aki megveszi... egy gps-nek is örültem volna... egy kicsit az s100-on gondolkozom én is.
-
Zso2
őstag
válasz
PRO-peller
üzenetére
Valakinek eszébe jutott végre "nagy" szenzort tenni 1 kompaktba, ami használható méretű maradt. Mi a 'rossebre' vártak?
Igen ez nekem is eszembe jutott, szerintem pont az ár miatt....+ nem akarnak saját másik kisgépüknek konkurenciát
-
Zso2
őstag
Semmi köze a képminőséget érintő kérdésekhez, legalábbis közvetlen viszonyban nincs vele).
Igen ,de ezt arra írtam,hogy nehogy ez negatívum legyen már...., nem kell az gépekre ,legalább is én nem érzem hiányát egy kiforgatható dolognak egy kompakton , ezek a dolgok grammokat raknak rá a gépre+ valamennyire kisebbíti az lcd-t,ami nem jó. -
-
PRO-peller
senior tag
Pontos szerethető színvilág. Nem tolakodik mint az oly. Bár az se túlzó, de ez hűvösebb. Ezek azért elég jó képek. Jól el van ez találva. Éppen csak hosszabb lehetne a tele vége. Különben meg zsebgép. Annak ez elég faxa. De az árképzés?
Olcsó gf3 stb kitek mellett ez eléggé elszállt. Ha nagyon olcsó lenne vennék 1et csak h legyen...Valakinek eszébe jutott végre "nagy" szenzort tenni 1 kompaktba, ami használható méretű maradt. Mi a 'rossebre' vártak?

-
ericssonfan2
tag
nincs OVF de meg csak EVF sem?? felejtos...
-
Yany
addikt
"Minek rá egy olyan + dolog amitől nem lesz jobb a kép, viszont nehezebb, több javítani való lehet rajta..?"
Zso2, nem akarok sokat segíteni, de egy picit mégis: ha nem ezért, akkor miért...? Na miért..? (ugye érzed, hogy 2 szempontból is sántít a kérdésed: egyrészt nagyon nem akarsz pozitív oldalt látni, csak hogy miért nem kell neked, másrészt meg visszakérdezhetnék: minek kocsiba rádió, ha attól nem lesz gyorsabb, de legalább drágább lesz tőle, nem hallod az utasaid hangját és el is romolhat. Semmi köze a képminőséget érintő kérdésekhez, legalábbis közvetlen viszonyban nincs vele).
Pár helyzet, hogy miért jó: pl. hogy könnyedén fotózzak vele a szoba sarkába is állítva, az lcd-t meg szembefordítva, vagy hogy ne hasaljak a fűben makrózáskor, vagy hogy ne tanuljak meg repülni, ha a fejem fölül fotóznék tömegben. Ezer ilyen példa van és gyakorlatilag szinte minden kattintásomkor élek a forgatható LCD adta kényelemmel, a leghétköznapibb szitukban is valamennyire elfordítom a kijelzőt, hogy ne kelljen hajoldossak. Ezt a kényelmet még a Sony F717-esemnél szoktam meg és igen nehezen mondok le róla. A G12-essel nem is mondtam le, sőt, az F717-hez képest még flexibilisebb is.
-
Zso2
őstag
a g1x szerintem sokkal kényelmetlenebb lehet ,mint ez ránézésre is köröket ver rá súlyban vastagságban,ezzel el is veszti akármekkora előnyét is.Ugye kompakt a praktikusság miatt jó...Nekem a canon már egy kirándulásnál,vagy utazásnál pont kényelmetlen lenne, robosztus, még ez is súrolja a lécet...
-
arn
félisten
nekem a dpreviews kepek sem tetszenek mar... pedig anno az xz1e nagyon bejott, de osszessegeben az sem valt be, mint "egyetlen" gep. en mar negyharmados szenzor ala nem adom meretben.
-
FEDman
addikt
Ha zsebre vágható kompakt akkor nekem ez a Sony sokkal szimpatikusabb.
Ha meg a Canon G1X méret, akkor meg 100x inkább egy mirrorless.
-
Mhamster
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Kisebb méret. Ha kell a jobb képminőség, akkor nyilván visz az ember magával egy tükröst/milcet. De arra, amire egy kompakt való, arra bőségesen elég az S100 képminősége.
Meg van egy olyan érzésem, hogy pl a képstabija nem lett dupla olyan jó a Samunak mint eddig bármelyik gépében
Meg az elemi szenzor mérete is nagyobb a Canonnál, bár most nem számolgattam/néztem utána szal ez csak ilyen hasracsapott info
-
-
Dare2Live
félisten
szép
mhamster: De mért?
-
Mhamster
tag
Rohadjak meg, de inkább egy Canon S100-at vennék rohangálósnak, mint egy ilyet.
-
wavrekordz
csendes tag
Az nem kérdés, hogy az 1"-es szenzornak pontosan ilyen gépben van a helye (a Nikon1 röhej), de 20 mp szerintem is túlzás... és az F4.9 tele kicsit gyengusz, az Oly XZ-1 ekv. 112mm-nél csak F2.5 és már lehet vele hátteret is mosni (mondjuk DoF-ot elvileg pont behozza a szenzor különbség, de hát mennyivel jobb lehetne mégis). Kíváncsi lennék szabadon programozható-e az obin lévő tárcsa, ha már nem kapott külön vezérlő tárcsát. Jó út ez mindenképp, bár speciel nekem nem tetszik a design.
-
kiskaktusz
addikt
Gyönyörű cucc

-
törölt tag
Nekem is tetszik, kiveve a teljesen felesleges 20 megapixelt...
-
MarQs
senior tag
Durva anyag!
Külsőre is ütős a cucc, kicsit olyan, mintha az új Batman-film premierjére időzítették volna...
-
aram01
nagyúr
elég retrósan néz ki de jöhetne
-
Yany
addikt
Nem forgatható LCD, nálam ettől máris bukó, pedig tetszene...
-
fi:zi'k
nagyúr
Pofás, az már biztos. Meg persze drága is.

-
Atom_Anti
senior tag
Pont egy ilyenre vágyok 2006 óta; zsebben elférő, fix objektives, de nagy képérzekelővel
. -
haarmaan
tag
Meg is van az első teszt.
[link] -
erdoke
titán
Kövezzetek meg, de nekem pont egy ilyen kellene.

Illetve az asszonynak kellene ilyen, nekem pedig egy GX1.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- Blackview Link 8 12,7" Tablet
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
5 év múlva lecserélem a tükröst. 

,h egy kicsit máris kopott az RX-100 imázsa vágyhatósága.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

igen, ez nagyon eletszeru...

Olcsó gf3 stb kitek mellett ez eléggé elszállt. Ha nagyon olcsó lenne vennék 1et csak h legyen...