- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
Llano C6 state:
All four of Llano's cores share the same voltage supply, but each core has a power switch associated with it. Whenever one of the cores becomes idle and enters the C6 power state, all power to that core is shut off. Even on what may feel like a busy system to the end user, there could be billions of cycles of unused time on multiple cores, a huge target for power savings.Additionally, Llano is capable of entering a package-level C6 sleep state when all four cores are idle. In this state, voltage is lowered across the entire CPU rail, saving even more power.
A CPU rész üresjárati fogyasztását csökkenti, kézikönyv 44.o.
-
stratova
veterán
Korábban akartam már kérdezni, úresjárati fogyasztást minden ezt célzó funkció (pl. C6 state) bekapcsolásával mérted?
Ami a tesztet illeti kellően, de még éppen nem ilyesztően részletes lett
jól fogyasztható, köszönet érte!
-
MZperX75
addikt
-
MZperX75
addikt
válasz
- = Zk = - #13 üzenetére
A játéktesztek fele nincs meg+a lehető legmagasabb fogyasztásra akarom rábírni a rendszert,egy játékteszt alulfeszelve,+játszani a legalacsonyabb fogyasztással.
A komplett rendszerfogyasztások 2 kijelzővel(projektor+24" monitor)
Filmlejátszás alacsony fogyasztással.
Plusz Konklúzió ,magáról a platformról (Llano+Trinity) az áráról,alapfelhasználásáról és persze az alulfeszelésekről.
Stb lesz még mit írnom+rengeteg teszt kép a rendszerről stb.
A driverekkel kapcsolatos kiegészítések mivel a cikk erre nem tér ki.....pótolva lesz 1-2 hét és kerek lesz a sztori.
-
- = Zk = -
félisten
nah, köszi a tesztet.
lesz mit összeraknom öcsémnek sulikezdésre -
MZperX75
addikt
válasz
westcoastog #11 üzenetére
-
westcoastog
veterán
750k fm2-es.
athlon 651k -
MZperX75
addikt
válasz
westcoastog #9 üzenetére
Sokat gondolkodtam én is ,hogy cserélem 3820-amat egy 3870k-ra,de nem látom értelmét a platformdisign miatt teljesen új házat hűtőt kellene vennem.
nincs értelme 20.000ft rádobnom hogy legyen 10% gyorsabb rendszerem +20% többet fogyasztó
Azon gondolkozz ,hogy IGP nélküli Athlon 750k olcsón 17.000Ft-ért beszerzel,A 3820-at eladod
ugyanennyiért kapsz érte kb,és lesz egy jó egy X4-est ami alapból 3.0ghz-en megy,amit 3.4-3.5 tunningolhatod kapsz plussz teljesítmény,t úgy is ott HD7770-ed,igp-re nincs szükséget a HD7770 a kategóriájában a legjobban fogyasztó kari.
Számosra pénz ráfordítása nélkül ez lenne a nyerő,de ez csak az én véleményem -
MZperX75
addikt
válasz
westcoastog #7 üzenetére
-
MZperX75
addikt
válasz
westcoastog #5 üzenetére
Nem szeretném lelőni a poént,de a végkövetkeztetésem azért nagymértékben el fogja keseríteni azokat az emberkéket akik alulfeszelik a rendszert,drága táppal operálnak stb.
A büdös életbe nem spórolsz annyit a fogyasztáscsökkenéssel,mint amennyit egy táp vásárlással kiad az ember.
5-10W napi 8-10 óra üzemnél aminek 90% idle ,ott 10x5W=50W
50Wx30nap =1500W 1.5KW =3x50Ft az az 150Ft-os megtakarítással jár ennél a rendszernél.évi 1500-1800Ft =egy jó paneltáp 15.000Ft.
-
westcoastog
veterán
Lehet kikötöm aztán majd megoldom a külső tápot neki.
Legközelebbi gépemet majd úgy építem hogy a lehető legkevesebbet fogyassza/legjobb teljesítmény mellett.
Nekem is volt ledes monitorom, benq, csak gyárilag hibás volt, és nem akarták cserélni gariban, túladtam rajta, és vettem ezt a dög dell monitort, tipikus fogyasztásnak 45w-t adtak meg rá. -
MZperX75
addikt
válasz
westcoastog #3 üzenetére
SSD -vel egy jó 7-8W-ot faragsz,talán a DVD írót kikötöd az is egy jó pár Watt.
VGA kártya nélkül ajánlanám a pico tápot vagy paneltápot.Egy jó minőségű 120W-os 95% hatékonyságú paneltáppal és 1db SSD-vel szerintem
idle10-12W-ot lehet faragni,talán load nálam nem 92W hanem csk 75-80W lenne alap órajelen alap feszen.Így is a Brazosomnál nagyság rendel többet eszik !
ott egy +65W-os paneltáppal MSI E-350 4Giga ram +ugyanez a HDD.idle 19.6W
load:29.6W2 vinyóval +DVD íróval idle 37W,load 48-52W
A teszt 2. felében kitérek egy komplett rendszer fogyasztására is.
A Benq 24" monitorom 28-30W között fogyaszt.
-
westcoastog
veterán
Nálam is be van kötve 3db 8 centis arctic f8 5v-ra kötve, ez vajon mennyit ehet.
Azon vagyok hol lehet legjobban faragni a gép fogyasztásán, vga-t is próbáltam alulfeszelni, de csak olyan csekély mértékben lehet hogy semmi értelme.
Monitort is nem rég vettem, de lehet jobb volna egy fele fogyasztású monitor, de arra megint dobni kéne. -
MZperX75
addikt
válasz
westcoastog #1 üzenetére
Nekem az is meglepő volt ,hogy a 3 venti alap és maxon felvesz +5-7W-ot!
-
westcoastog
veterán
Kezdek elveszni tdp ügyben.
Én is alulfeszelve használom, a procihűtő be van állítva legkisebb fordulatra és csak 45 foknál emel, eddig még nem emelt, bár ugye nem is igp-t használok. Dvd író idle 5-6w? Az kemény, lehet ki kéne iktatnom azt is aztán külsőként használni, úgy is szökőévente használom.
Akkor sacc per kb az én gépem terhelve 160w környéke +40w körül a monitor és a többi, sok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Milyen egeret válasszak?
- Metal topik
- Dune: Awakening
- Bittorrent topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest