- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
prolad
addikt
Xz1 és xz2 között azért nincs olyan nagy különbség méretben, csak tömegben. Nekem most s8 van, eddig meggyőző, a szoftvere tele van szemetelve, de arra van megoldás. A5 nem ez a kategória, ha már A széria, akkor inkább az A8 (2018). XZ1 compact nem tetszik? Kicsi, erős, szerintem szebb is mint az új compact, az ára se olyan vészes. Vagy ott az LG G6, nem a legfrissebb a hardver, de még bőven jó és cserébe olcsó.
-
prolad
addikt
Phonearena általában lehúz mindent, ami nem iPhone vagy az aktuális csúcs Samsung. A 7.5 meg egy 10-es skálán nem számít rossznak.
Gsmarena battery tesztje meg sajnos nem az igazi, az utóbbi 3 telefonomnál teljesen más a sorrend (persze etől még lehet jó a compact üzemideje).
Gsmarea: Xiaomi Mix 97h-Samsung s8 84h-Oneplus 5 83h
Nálam: Mix közepes, s8 egy kicsit erősebb, OP5 meg fél napot/1-2 órát ráver a másik kettőre. -
nji
aktív tag
Sziasztok!
Elolvastam a hozzászólásokat, tudom, hogy „vastag, kávás, műanyag stb…” de
szerintetek jó vétel az xz2 compact + WH-1000XM2 : 210 ezerért vagy inkább várjak fél évet, amíg leesik az ára fülhallgató nélkül?
Az árösszehasonlító oldalak szerint a fülhallgató ára 100 ezer.Nekem eddig z1 compact, z3 compact volt, most z5 dual van, de nekem már ez is nagy, nem fér el rendesen a zsebemben, ezért gondoltam "visszaváltani" a compactra, meg azért is, mert olcsóbb mint az xz2.
Engem nem érdekel, hogy műanyag, nem dísztárgy , hanem használati tárgy.
Az akkuidő viszont érdekel és a compactoknál mindig jobb volt mint a mostani z5, ahogy erről írtatok is.Ti ennyiért megvennétek ?
Elolvastam a gsmarena és a phonearena tesztet is. Egyik jókat írt, másik lehúzza (7.5-ös értékelés).
[link]Milyen telefont vennétek helyette? Tudom, hogy ennyiért már "ájfost" is lehet kapni, de én azt egyszerűen nem tudom megszokni. 3 éves az ipad air 2-m, próbálok barátkozni az iOS-szel, de nekem az android jobban tetszik. Meg nem is akarok marketing bullshit-re többet fizetni, mint amennyit ér. Az iphone SE tetszik, árban sem rossz, de nem akarok váltani iOS-re. Kínai telefont is ajánlhattok, nekem mindegy a márka, de csak 5,5” alattit keresek android 8.0-val.
-
GeryFlash
veterán
Nyilvánvaló volt hogy a 4,7"-->5" illetve a 720p->1080p váltás vmi üzemidő vesztéssel fog járni, ettől még a 88 óra nagyon erős és körbehugyozza a konkurenciát, egyedül az S9+ hozz hasonlót.
Vannak bajok az új Sonyval, de ne ez legyen már amibe belekötünk, hogy most miért nem 100+ óra. -
vicze
félisten
Hát ennyit a "Compactról".
Hát igen nagyobb aksi hosszabb üzemidő.
-
junior11
veterán
-
vicze
félisten
Ez csak az egy Androidauthority-s cikk fordítása, pontosabban inkább félre fordítása és hozzáköltés, mivel az eredeti cikkben nincs szó újításokról, semmi hivatalos nincs benne.
A kolléga is valami csoda folytán ezeket sorolta fel.A nagyobb DDR réteghez másik szenzor kéne, mivel ezek együtt vannak, szerintem az majd csak jövőre lesz meg, IMX500-zal majd talán. Amúgy szenzor mérete is korlátozza hogy mekkora DRAM fér rá, így azért nem tetszésre állítható, illetve van sávszélesség korlát is, és processsing korlát is. Nagyon brutális adatmennyiségek mozognak egy lassított felvételnél. Reméljük a IMX500-ban növelni tudjak legalább duplára.
Amúgy ahogy először írtam, a 1080p-s felvételnek még az is a problematikája, hogy még több fény kell, vagy még gyengébb lesz a minőség, mint 720p-vel. Azaz a valós értelme tényleg 0-hoz konvergál.
Én személy szerint a 240fps-nek jobban örülnék, ezt minden konkurens tudja, csak a Sony nem. Jelenleg ez is csak egy SW korlát Sony részéről. Vagy hogy 120-as felvétel közben is lehessen superslowmo, vagy értelmesebb opciók. A jelenlegi sehogy se jó. Amúgy a 120fps is SW frissítéssel jött meg a XZ1-re, alapból nem volt, kíváncsi vagyok, a 1080/960-at megkapjuk-e.
A HDR tényleg csak azért kerül bele, mert a SoC és a szenzor is támogatja a valós idejű HDR feldolgozást, így rá lehet fogni, hogy HDR a felvétel, még ha valósan nem is lesz az nyilván.
-
fairi
őstag
Idézetem forrása, kb a hivatalos sony közlemény fordítása
1080p-nél csökken 0,1 sec-re, így még nehezebb lesz és rövidebbek a lassított pillanatok.
fejlesztés az lett volna ha 1GB-ról 4 GB-re cserélik a DDR réteget, így 0,8 sec lehetne a 720p. Nem tudom lehetséges-e, de ha megoldják akkor tényleg jelentősebb fejlesztés lett volna, 1080p is 0,4 sec lenne. Kamera lencsét mondjuk f/1.6-ra növelik (alias több fény), mondjuk egy OIS-t is benyomnak végre és tényleg fejlesztés lesz azonnal.
Mivel fél év alatt nem megoldható így maradt a parasztok vakítása.Ám egyet ki kell emelni egy mobiltelefon kamerája nem tud valódi HDR-t, szenzornak nincs akkor dinamikaátfogása. Elég valószínű egy is játék a görbékkel, kontraszttal így ha jól csinálják picit több részlet marad a világos és sötét részeken. cserébe video picit flat hatást fog adni. de majd az első teszt után megtudjuk mit is takarnak ezek a betűk.
-
fairi
őstag
Jóformán nincs benne újdonság. Kb eladták a semmit.Kameraszenzort nem fejlesztették, lencséket nem javították. Nem tettek nagyobb DDR réteget se. Kb annyi a fejlődést amit lehetővé tesz az új snapdragon, kb egy kis szoftveres játék, amit valszeg az xz1-be is beletehetnének. 720p 0,2 sec helyett 1080p 0,1 sec.
Optical image stabilization került bele? megint nem. majd szoftveresen valamit varázsolnak.
ois+eis kettő együtt a legjobb rendszer lehetne az övék.van benne DAC, de közben elhagyják a 3,5 mm jacket, hát ez inkább visszafejlődés.
3D arcleképzést picit javították, ez se újdonság, xz1-ben is volt, csak kb versenytársak szintjére hozták."Parasztvakításnak nevezed azt amit a Sony először vezet be a mobilpiacon?"
ahelyett hogy mondjuk bepakoltak volna 1 GB helyett 4 gb ramot, így kb akár 1 mp-nyi pillanat is lassítva lehet, szimplán vakítják a parasztot 0,1 sec-nyi 1080p-vel.
Bevezetés újdonság volt, de 1080p 0,1 sec már csak vakítás. 1 mp megoldása lett volna a fejlesztés.4K HDR-t snapdragon hozza magával, gyártón múlik használja vagy sem.
-
vicze
félisten
Mivel nem tudom honnan van az idézet válasznak kommentelném.
"A Sony-nál mindig is odafigyeltek a hang minőségére, és ez most sincs másképp."
Mindjárt kiszakad a májam a röhögéstől... Maradjunk annyiban, hogy átlagos vagy az alatti volt mindig is.
"A beépített minőségi DAC-nak hála"
Ami pont ugyanaz min minden más Snapdragonban, és csesznek értelmes OAMP-ot rakni mellé, ezért elég gyatra hangzást produkál."pl. aptX HD"
Az aptX HD nem magas felbontású, az LDAC már igen. -
fairi
őstag
"Sztereó hangszóró és beépített DAC
A Sony-nál mindig is odafigyeltek a hang minőségére, és ez most sincs másképp. A sztereó hangszórópár előre néz, hiszen ez a legjobb hely erre a célra, és a gyártó szerint ez most a leghangosabb megoldás a piacon. A beépített minőségi DAC-nak hála, a filmeket és zenéket is remek minőségben tudja visszaadni számunkra. Bár a jack aljzat idén eltűnt, de a kiváló DAC és a magas-felbontású audio kodekek támogatása (pl. aptX HD) miatt remek hangzásra lehet számítani, akár vezeték nélküli fejhallgató esetén is. Aki pedig a vezetékes fülesre esküszik, az örülni fog az átalakítónak, amit a Sony alapból mellékel a telefonhoz."
Elég izzadtak a marketingesek hogy ezt újdonságnak eladják. Pl meg se nevezik mi a DAC benne.
-
vicze
félisten
"0,09 sec-ig tud csak"
720p-ben, 0,2.Egész jó hatékonysággal lehet elkapni, ha tudod mikor van az esemény, amúgy az emberi reakció idő úgy 0,1-0,2 körül van, így tényleg nem egyszerű mutatvány, leginkább folyamatos eseményt hatásos lelassítani, ott látványos lehet. Csak fény kell, sok sok sok fény...
A 3D-nél a 3D szkennelésre gondolt, amit olyan sokan használnak, hogy kb. senki se tudja, hogy van a telefonban.
Amúgy csak az SW javult, mivel a kamera változatlan.
"most kapott külön DAC-ot???"
Nem kapott, eddig is a Snapradgonhoz adott DAC volt benne (mind minden Snapdargonos telefonban), és most is az van. Az USB-C miatt, vagy csak a hangszórókat hajtja meg, vagy ha van az USB-C-jén analóg audió akkor azt is.
Azt hogy minek írja az illető "újdonságnak" valószínűleg örök rejtély marad.(#319) fattyu:
"a type-c meg csak digit jelet ad át"
A szabvány része az analóg kimenet is, de eddig tudtommal csak a Moto használja ilyen módon. Sony részéről nincs semmi utalás, hogy támogatják-e az analóg szabványt.(#320) xz: Jó indulattal is ebből 3 a valós "újítás", és valósan csak a vibrációs motor tekinthető annak, a többi SW módisítás és a régebbi modellek is megkaphatják.
Amíg meg, sokkal több az a dolog, ami miatt szégyellnie kell magát, addig ne várd, hogy bárki is tapsoljon ennek a készüléknek. -
xz
újonc
Úgy látom te is azok közé tartozol akiknek teljesen mindegy milyen újdonságot hoz egy új készülék csak bele lehessen kötni mindenben. Az általam felsorolt 5 újdonságra a Sony büszke és ez nekem tetszik. Parasztvakításnak nevezed azt amit a Sony először vezet be a mobilpiacon? Sajnállak ezért nem érdemes írnod értelmetlen.
-
fattyu
veterán
"Sztereó hangszóró és beépített DAC"
ennél nagyobb bulshit nincs.
amíg volt jack port addig volt dac elvégre analóg jelet hallgattál te. a telefonod csinált a fájlból ( digit ) zenére ( analóg) konverziót. Érted: digital analog conversion.
Na most a type-c meg csak digit jelet ad át és a fejes / füles maga oldja meg a digit ana konverziót.
-
fairi
őstag
"Full HD felbontás esetén akár 960 fps-sel is tud rögzíteni"
amit 0,09 sec-ig tud csak! sok sikert hogy elkapd a pillanatot, kb parasztvakítás. Használható AI támogatás van mellé, vagy csak szuperhősöknek való ficsőr?
"Reaktív vibrációs motor"
tesztek eldöntik mekkora javulást tud okozni a mindennapi használatban, vagy van-e tényleg értelme"Még jobb 3D-s képfeldolgozás"
iphone is samsung is tudja, ha valakinek erre igénye van. Most már nem újdonság. nem is újdonság, hanem korábbi ficsőr finomítása."10 bites 4K HDR felvétel készítése"
összehasonlító tesztek döntik el ad ez bármi előnyt. Vagy csak menő technoblabla. Ebben nem a sony A7 III fullframe szenzora van."Sztereó hangszóró és beépített DAC"
sonyba egyideje van sztereo,és most kapott külön DAC-ot??? na majd a tesztek eldöntik... -
xz
újonc
+1. Hál istennek nem követték a felső részen a betüremkedést mint azt most sok gyártó elkezdte beépíteni. Szerintem a vastagsága is jó fogású lesz mivel a széle csak 6 milliméteres. A másik dolog hogy kevesen használnak tok nélkül új telefont úgyhogy észre sem lehet venni a hátlap ívelt vonalát.
-
South Velen
addikt
válasz
Cattle_Decap #313 üzenetére
Nettó 70% körüli kijelzőarány, mint kávamentes?
-
joey04
titán
válasz
Cattle_Decap #313 üzenetére
A kavamentesseg rejszvonatra sajnos a Sony is felult.
dehogy ült fel.
-
Cattle_Decap
tag
Az XZ Premium nekem fenyevekkel jobban bejon. A kavamentesseg rejszvonatra sajnos a Sony is felult. A jackrol nem is beszelve. Az Ultra szeria flagship felszereltseggel meg halott. RIP.
-
xz
újonc
Full HD felbontás esetén akár 960 fps-sel is tud rögzíteni
Reaktív vibrációs motor
Még jobb 3D-s képfeldolgozás
10 bites 4K HDR felvétel készítése
Sztereó hangszóró és beépített DAC
Ezek az újdonságok a telefonban. Nagyon jó lett nekem tetszik úgy hogy le a kalappal a Sony előtt!! -
Thom!
veterán
Nekem Iphone7-em van, nem rég cseréltem SE-ről, de Sony XZ Compact bejön.
Ha a kamerában volna DNG gyári mentés, maga és OIS az fasza a lenne. A lencse és kameraszenzor a legjobbak között van! -
Ricardo
titán
A készüléket meglátva, vegyes gondolatok, támadtak bennem. csökkentették a kávákat, de jó lett volna még inkább vékonyabra venni alul és felül a helyet, de vasban jó az amit a készülék hoz. A kamerára, még továbbra is kíváncsi vagyok, de a kinézete minél több képet, videót látok róla egyre jobban bejön. Jobb iránynak tartom, mint az esztelen iPhone x másolást. Lehet szídni a Sonyt, de ők legalább nem álltak be a sorba.
-
vicze
félisten
válasz
MikeWazowski #305 üzenetére
Hát ezek elég szomorú érvek.
A sponsored by Sony valahogy lemaradt a cikkről...
"True 10-bit HDR" tök jó, haszna 0.
Slowmo:
Szintén tök jó a 960FPS, csak éppen próbálgatáson kívül 1x es használtam, mert egyrészt olyan sok fény kell hozzá, hogy majd talán nyáron lesz értelme, másrészt nagyon nagyon nehéz elkapni egy pillanatot mikor lenne is értelme.
Másik XZ2 bár 1080p-vel tudja a 960-et, de az idő lecsökkent 0,1s-re 0,2-ről, ami logikus mivel a 1GB RAM nem változott, így valamit vissza kell venni. Na most a 1080 problematikája az előbb elírtakból következik. Ekkora felbontáshoz dupla annyi fény kéne, szóval a végeredmények teljesen használhatatlanok lesznek, így jobb hogy ha marad az ember a 720p/0,2s-nél sokkal többet ér.
Másik probléma, hogy a XZ2 továbbra se tud se 120fps-t se 240fps-t amit a konkurencia igen korlátozás nélkül, és ez sokkal hasznosabb összességében, mint a 0,2s-es superslowmo. És akkor a 60fps 4K-t meg se említem...A többi meg max. nevetséges főleg, hogy a S9-et olyan felbontáson hajtod, amin csak akarod, így beállíthatod ugyan azt a felbontást és egyből kevesebbet fogyaszt.
Ahogy a XZ2 is csak bizonyos piacokon lesz 6GB RAM-mal úgy a S9 is csak bizonyos piacokon lesz 6GB RAM-mal. számítani mondjuk egyáltalán nem számít. -
South Velen
addikt
válasz
És ezekben sokkal jobb az S9:
-AMOLED (erre is lehetne mondani, hogy szubjektív, de objektív szempontok támasztják alá)
-felbontás
-sokkal kecsesebb és kis helyen elfér pedig a kijelzője ugyanakkora (a Sony teste 35%-kal nagyobb, amire még mindig nem jöttünk rá, mégis miért)
-/várhatóan/ jobb kamera
-kinézetben fényévekkel jobb (ez szubjektív)
-értéktartás (nagyon kevesen vesznek Sony-t)bár az S9 kezdőára ismét magas, annyit biztos, hogy nem ér.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
1. Ahogy írták utánad, ebben is 4GB Ram lesz.
2. A cikk többi része meg kb. a kamerát isteníti, ami általában fényévekkel el van maradva a többi csúcstelefontól. Hiába a frankó spec.
Talán egyedül az üzemidőben lehet egy kis előnye, de ott meg OLED vs. IPS, szóval az a +180mAh kb. ki is húzható.
-
junior11
veterán
válasz
Nekem is egyre jobban tetszik az XZ2, csupán a hátlapja nem olyan, amilyennek vártam volna, bár nálam nem lesz még sokáig csere úgysem, viszont tudtommal nálunk szintén 4GB rammal lesz szerelve, mint az S9, az XZ2 6GB-os változatát csak az ázsia piac kapja meg.
-
MikeWazowski
veterán
Lehet olvasni: [This is where Xperia XZ2 is better than Galaxy S9]
Aki nem tudna angolul: EZEKBEN JOBB AZ XPERIA XZ2 A GALAXY S9-NÉL
Nekem megvan a köv. telefonom.
-
mjani1172
addikt
Nekem tetszik. Rég vont Sony-m, de a nagyobbik ha tényleg jó a kamera akkor esélyes.
-
Luperator
tag
Fura lett az eddigi Sony-k után, de szerintem nem vészes. Az LG G4 hátlapja is ívelt (s ahhoz is van műanyag hátlap, nem csak bőr), akkor mégsem pattogott ennyi ember. S elmondom, mivel nekem is g4 van, egy szilikon tokkal a formája miatt is jól bírja az eséseket.
Ha már LG, tudjátok, hogy az ívelt hátlap alatt van egy fika 2800-as aksi,ami nem túl acélos. Szóval a forma meg a beltartalom szerintem nem törvényszerű hogy együtt járjon.
-
törölt tag
elölről nem is olyan rossz az XZ2, de az XZ Premium sokkal karakteresebb volt
továbbra sem vennék Sony telefont.. -
<Lacy85>
addikt
-
<Lacy85>
addikt
Szóval volt egy Z5, ami eredetileg 73 volt (ami ugye jóval szarabb, mint a Z2, Z3 üzemideje), és én hülye hogy mertem kihagyni a Z3+-t, ami meg már csak 65 órát kapott. Nincs több kérdésem.
Szerintem azt sem tudod értelmezni, amit te magad írsz, nem más írását.Aztán meg "meneküljünk a hátsó ajtón" effektet bedobva "ja hát nem is üzemidőben jó a Sony, hanem élettartam optimalizációban".
Eddig valahogy nem ezt írtad.És még én nézem a márkát... atya ég.
Meg már nem is mérvadó a gsmarena tesztje, mert nem fedi a használatot. -
tiv83us
veterán
válasz
South Velen #287 üzenetére
Légyszi próbálj egy kissé finomabban fogalmazni a jövőben. Thx.
-
Depression
veterán
válasz
Foglalt név #75 üzenetére
5" 18:9 az 4,5"-osnak felel meg. Őszintén, ennél kisebben mi értelme lenne a snapdragon 845-ös brutális teljesítményére? Ígyis morog a fórum másik fele, hogy de túl vastag. Pedig az akksit valahova csak be kell rakni.
Nekem mindkettő kicsi. -
vicze
félisten
válasz
South Velen #294 üzenetére
Nem hiszem hogy egyetlen egy pozitív dolgot is írtam volna az XZ2 sorozatról? Olvass vissza.
Sőt igazából a nem Compact korábbiakra se tudnék túl sokat. Mint Sony felhasználó tisztában vagyok minden nyűgükkel és problémájukkal, de az előnyeikkel is.Szokásos Sony gyűlölő szemében Sony rajongó vagyok, Sony rajongó szemében meg Sony gyűlölő.
-
South Velen
addikt
Nem kellett volna ennyire törnöd magad, aki egy kicsit is átlagfelhasználó felett van, tudja, hogy milyen érzékeny a szoftverezésre az android, simán bármelyik app be tudja akasztani a google play services-t. Sonynál is, Xiaominál is, Samsungnál is, mindnél. Nem értem mitől releváns ez.
Meglátjuk milyen lesz az XZ2(c) üzemideje, de még mindig nem értem miért nem tettek beléjük 4000mAh akksit.
A hűtés nem volt a megoldás, az S9-nél leírt azonos SOC melletti számadatok bizonyítják. Ha valakinek az sem világos, azzal nem tudok mit tenni. (S9: 35%-kal kisebb térfogat, de csak 7-8%-kal kisebb akksi azonos SOC mellett )Szóval ezt még senki nem árulta el nekem.
És akkor nem kéne aggódni az üzemidő miatt. Persze tudom valakinek elég a 1,5 nap is közepes használattal, de többeknek meg nem.
Mint írtam, két lehetőség maradt. Egyébként sejtésem szerint az a válasz, hogy beleszarnak az egészbe, hiszen mint említve volt, a Z3-nál képesek voltak jóval kisebb űrtartalmú házba hasonló akksit tenni, tehát az nem lehet a megoldás, hogy műszakilag képtelenek rá.
Én itt lezártam, aki Sonyt vesz a mai felhozatalból, és nem lehet rá észérvekkel hatni, az meg is érdemli. Ez a "cherry picking" war meg sehova nem vezetne, a lényeg úgysem ez, hanem a botrányos tervezés, amire meg nincs még elvakult válasz sem..
-
vicze
félisten
válasz
South Velen #289 üzenetére
"demonstráld, hogy az optimalizáción mennyi múlhat"
Nem, azért linkeltem mert azonos HW-val jobb/azonos üzemidőt ad egy másik készülékhez képest, az ok engem annyira nem érdekel, pusztán a tény, hogy nem az aksi mérete minden. Legyen az optimalizáció, woodoo baba, vagy varázs pálca.A te állításod alapján az endurance tesztben, ahol pl. az üresjárati fogyasztás számít a legjobban, és a legjobban megmutatkozik a SW oldalon végzet optimalizálás, valamint legjobban szimulál egy bizonyos típusú általános felhasználást, sokkal jobban kéne teljesítsen, hiszen részeredményben sokkal jobb, akkor ebben is jobb kéne legyen. De úgy néz ki ebben az esetben 20%-kal jobban merül mint az adott Sony. Amennyiben a Xiaomi kevesebbet fogyasztana pont itt kéne legjobban elhúzzon, de nem ez áll fent.
Hiába emelsz ki két tesztet amiben jobban kijön az aksi, mivel 100-on megy a SoC minden esetben és a rendszer nem tud szinte semmit csinálni. Illetve ezekben az esetekben a böngésző változtatása jobban befolyásolja a teszt eredményét, nézd meg XZ és XZs-t szinte semmi különbség nincs a két teló között mégis böngészésben majd 1óra a különbség, a nagy semmire. Videó lejátszásban is lehet ugyan ez.Annyi példát tudnék még felhozni, ott volt a Xc, amin az alap SW katasztrófa volt és az 1,5nap nehézkesen jött ki, ezt 6 hónap után sikerült feltornászni 2,5napra csak az SW frissítésekkel, semmi mást nem változott ugyan úgy használtam. Havi szinten minden frissítéssel hullámzott az üzemidő, és egyszer csak eltalálták, onnan majd 1évig teljesen stabilan ugyan azt nyújtotta.
Megint csak ott a Z5 egy update felezte az üzemidőt, csak úgy mert miért ne, aztán visszaállították.Nézd meg hogy mit írtam a XZ2c üzemidejére, milyen is lesz? Elég pontosan megjósolható, majd 40%-kal kevesebb lesz a XZ1c-hez képest. Pedig nagyobb az aksija, csak éppen...
-
South Velen
addikt
válasz
South Velen #289 üzenetére
Akarommondani XZ1.
Tényleg bele lehet kavarodni. Akkor az XZ tulajdonképpen egy XZ0?
-
South Velen
addikt
Persze, hogy nem létezik de korántsem erről szólt a vita.
A Mi6-ot azért említetted, hogy demonstráld, hogy az optimalizáción mennyi múlhat, de végül kiderült, hogy csak hívás-üzemidőben jobb nála az XZ, minden másban a MI6 jobb a nagyobb akksinak hála.
Hogy miért jobb a hívás üzemidőben az XZ a kisebb akksival? Sok minden állhat a háttérben. Antenna típus, antenna elhelyezés, stb. /azt azért feltételezem róluk, hogy a toronytól való távolság azonos a tesztek során./ -
vicze
félisten
válasz
South Velen #284 üzenetére
"Minden egyéb feltétel azonossága esetén ez pontosan így van."
Ilyen ugye nem létezik.
De azt azért megmagyarázhatnád legalább azt, hogy a Mi6 azonos SoC-val azonos kijelző felbontással, miért ad kisebb üzemidőt 20%-kal nagyobb aksival, bármilyen körülmény esetén? Mert ha csak egyetlen esetben estben is kevesebb ideig bírja a fenti állítás úgy dől össze mint egy kártyavár.A többibe sose kötöttem bele egyáltalán, és nem is érdekel.
"A hsz-ed másik része meg valalmi Sony sajtóanyagnak is elmenne. És még minket vádolsz marketinggel-
"
Saját egyéni tapasztalton az utóbbi 4,5évből, úgy hogy egészen biztosan nem lesz már Sony telefonom, szinte biztos.
Stamina már ott van minden androidban Doze néven, ahogy a Qnovo is bárki által licencelhető, LG is használja, semmi köze a Sony-hoz. -
atis78
tag
válasz
South Velen #284 üzenetére
Az hogy szandekosan elferdited masok mondanivalojat nem jelenti azt hogy amit allitasz az igaz lesz.
De akkor vonjuk le a vegkovetkeztetest:
- A Sony sz@r es minden mas jobb.. Miert? Mert te es a hozzad hasonlok ezt mondjak oszt punktum.
- Mindenki mas aki maskent gondolja "nincs a te szinteden" es elvakult fanboy.
- Barki aki neki fontos tulajdonsagok alapjan Sony-t vesz az gyengeelmeju sznob mert dragan vesz hulladekot.De lagalabb a nicked tukrozi a szellemi szinvonalad
es ismet megmutatja hogy miert is nem erdemes az idot vesztegetni a mobilarena forumaira...
-
Crafter32
őstag
Ezek szándékosan elcseszik mindig? Nagyon ronda lett a hátlap. A Samsung szappantartó akkor ez mi? - disznóvágáshoz a véka.
-
South Velen
addikt
"nagyobb akksi = hosszabb üzemidő"
Minden egyéb feltétel azonossága esetén ez pontosan így van.
Abból indult ki az egész, hogy 20-30%-kal nagyobb térfogata (ha úgy tetszik űrtartalma) van a cikkben említett modelleknek a konkurenseihez képest, ennek ellenére hasonló méretű akksikkal szerelik őket. Az akksinak meg hely kell a házban, térfogat, így ennél jobb mérőszámot nem lehet találni.
Erre azóta sem kaptunk választ, csak kétségbeesetten toljátok a bullshitet, hogy óó dehát és akkor mivan, a vastag telefonok a jók, meg kell a hűtés, ami nyilván elfoglal magának egy fél telefonni helyet (haha), meg direkt ilyen hogy legyen mit fogni, meg az a jó ha kicsi az akku, mer' optimalizésön úgyis fontosabb, és ez tök jó jogalap h miért ilyen botrányos a helykihasználás. Kb. ezt toljátok, borzalmas bizonyítványmagyarázás folyik itt kérem szépen.
A hsz-ed másik része meg valalmi Sony sajtóanyagnak is elmenne. És még minket vádolsz marketinggel-
-
vicze
félisten
válasz
South Velen #281 üzenetére
"nagyobb akksi = hosszabb üzemidő" Nem én írtam.
Ahogy egyiket se állítottam, azok közül amiket írtál, pusztán az idézet megállítás abszolút baromságát próbálom igazolni, ahogy azt, hogy az üzemidő romlását, is ide venném, pusztán ezzel a két dologgal vitatkozok.
Pusztán mert hülyeségek.
Igen rengeteg minden határozza meg az üzemidőt, a GSMArena tesztje, nem mérvadó, csak egy viszonylagosan jó fix mérce, nyilván a valós felhasználást semmilyen formában nem fedi.
Egészen mellesleg a Sony akkumulátor optimalizálása a Staminára vonatkozik, amit a tesztek nyilvánvalóan nem használnak és nem vesznek figyelembe, de a userek sokszor szerették és sokat jelentett, végül az Android része lett. De az általános optimalizálás nem az üzemidőre, hanem az akkumulátor élettartalmára vonatkozik(Qnovo), ezt többnyire elveszik a fordításban valahogy. Bizony 3év után a Z3c-m ugyan úgy hozta a napokat mint újkorában, úgy hogy kizárólag QC2/3-mal töltöm és a lehető legrosszabbul töltöm ahogy csak lehet. Ezt a legtöbb telefon nem bírja, az iPhone-ok különösen nem.
-
Ádám16
addikt
válasz
tomboy0013 #237 üzenetére
Máshová is, de nem sírom tele az Apple topikokat, hogy ugyanaz a dizájn ismét, a HTC topikokba se irkálom be, hogy RIP/roló le, ...
Biztos velem van a baj.Ezt a túl kevés túl későn dolgot egyébként a jövőből hoztad nekünk? El se kezdték árulni, még nem is ismerik az emberek, de túl kevés.
-
vicze
félisten
válasz
<Lacy85> #279 üzenetére
Aha nem írod a Z5(2900)-öt ami alapból 73 volt, aztán a bugos 6.0 update után 48, amit később javítottak. Tudom tudom részletkérdés, azt is tudom, hogy csak te "cherry pick"-elhetsz én nyilván nem, mert hát az már milyen már?
Z3+ nem az se volt sose, mert nem illik a sorba, nem téged igazol. Fake News!!!
"takarékosabb lett a SD835", akkor most azt mondod, hogy nem az aksi mérete számít, hanem a SoC, nem kéne már eldönteni, hogy akkor mi határozza meg az üzemidőt?
Ja tudom a logo a készülékházon.
Én úgy látom elég jól megy a marketing, nem kell szerénykedni.
-
<Lacy85>
addikt
Na jó. Egy kis történelem óra, csak a kedvedért:
Z2: 3200mAh - 89h
Z3: 3100mAh - 85h
XZ: 2900mAh - 72hTetszik látni az összefüggést? Tudom, volt egy Z5 is, de azt inkább nem írtam ide,mert 48 órát írtak rá. Gondolom a jól sikerült SD810 miatt.
Aztán hirtelen kicsit takarékosabb lett a SD835, és láss csodát, kicsit jobb lett az üzemidő.
Csak épp rohadtul semmi köze nincs a Sony állítólagos optimalizációjához...."Komolyan akkora bullshitet toltok, mint a Sony marketingese."
Sajnos ahogy nézem, mégse én tanultam be a marketing szöveget....
-
South Velen
addikt
Keresetem egyet ami azonos HW-val és 20%-kal nagyobb aksival rendelkezik...
És kb. 20%-kal jobb is akksiidőben, átlagos okostelefon jellegű felhasználást feltételezve.
Ebben az a legszebb, hogy a XZ-ben majd 10%-kal nagyobb aksi van a XZ1-hez képest.
Az XZ1-ben meg 10nm-es SOC.
-
South Velen
addikt
válasz
<Lacy85> #275 üzenetére
Nyilvánvaló, hogy van szerepe az optimalizációnak, de max. pár %-nyi (azonos OS mellett - és azonos OS-en vagyunk.).
De az kabaré kategória, ahogy azt akarják megetetni az emberekkel (vagy talán maguk is elhiszik, sőt, úgy látom ez a szomorú helyzet), hogy az optimalizáció szerepe nagyobb, mint maga az akksi mérete, és hogy 1,5x nagyobb akksit le lehet győzni nagyobb optimalizációval.
Ráadásul még ha ez mind igaz is lenne (nem igaz), de ha az is lenne, arra még mindig nem kaptunk választ, hogy mégis mi indokolja ezt a kezdő mérnököt is alulmúló helykihasználást. Ha olyan frankón tolják az optimalizációt, amibe itt görcsösen kapaszkodnak a kétségbeesett hívők, akkor milyen baró lenne megfejelni ezt Xiaomi (vagy ha nem is Xiaomi, de legalább egy átlagos) szintű helykihasználással, mindenki Sony-t venne.
-
vicze
félisten
válasz
<Lacy85> #273 üzenetére
Ebben az a legszebb, hogy a XZ-ben majd 10%-kal nagyobb aksi van a XZ1-hez képest. Tehát megint egyértelmű a következtetés, a Sony üzemidő egyre rosszabb és kisebb aksi rosszabb üzemidő.
"Vagy gyors kerestél egyet"
Keresetem egyet ami azonos HW-val és 20%-kal nagyobb aksival rendelkezik...Komolyan akkora bullshitet toltok, mint a Sony marketingese.
Mivel én nem teszek általános örök érvényű igazságokat, mint itt egyesek, így én nem égetem porrá magam a kamu örök érvényű igazságokkal.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
South Velen #274 üzenetére
Mintha a fizikát akarnák újra írni.
Ott az "üzemidő toplista". A legjobbak között mindegyiknél baromi nagy akksi van.
Kivéve, ha valami energiatakarékosabb SoC van mellette. De akkor is 3500mAh+.
Erős hardver, gyengébb akksi párosnál akkor kapsz marha jó üzemidőt, ha lényegesen kisebb a kijelző.
Pl. Sony Compact széria.
Csúcs hardver, harmatos akksi, nagy kijelző kombóval optimalizálhatsz, ahogy akarsz, átlagosnál jobbat nem fogsz elérni... -
South Velen
addikt
válasz
<Lacy85> #273 üzenetére
Hagyd már ezt a xiaomi-t. Vagy gyors kerestél egyet, ami téged igazol?
Igen, gyorsan keresett egyet, ami őt igazolja. Igaz, hogy az sem igazolta, de nem baj.
Ott az S7 Edge vs. XZ Premium.
92 vs. 72 óra. Mind a kettő 5,5".
Ráadásul az S7E határozottan kisebb házban van, és jóval könnyebb is.
-
<Lacy85>
addikt
Sorry. Az XZ-re írt 72 órát, nem az XZ1-re. Nem kamu adat, csak típus keverés.
Lényegen nem változtat semmit. Annyira jól optimalizál a Sony, hogy teljesen átlagosak az üzemidők."Abba, hogy az évek során az appok és a rendszer fogyasztás mennyivel nőtt nem mennék bele."
Ne is, mert már előre fáj a fejem a sok baromságtól.
""nagyobb akksi = hosszabb üzemidő", ez van megállapítottuk! Szar dolgok ezek a tények.
"
Hagyd már ezt a xiaomi-t. Vagy gyors kerestél egyet, ami téged igazol?
Ott az S7 Edge vs. XZ Premium.92 vs. 72 óra. Mind a kettő 5,5". Ennyit az optimalizálásról, meg a rendszerfogyasztásról, meg a csillagok állásáról. Akárhogy próbálod magyarázni, akkor sem lesznek jobbak üzemidőben.
A végén még kijön az, hogy minél kisebb akksi, annál jobb. -
South Velen
addikt
Web browsing:
XZ1: 9:28
Mi6: 12:27 (+31,5%)(sztem ez az okostelefonok legfőbb felhasználási módja, különösen ha appok és IM-ek is ide kerülnek besorolásra).
Video playback:
XZ1: 11:38
Mi6: 13:00 (+12%)A 3G talk-time (ahol nyer az XZ1 18,5%-kal) pedig nem az android/sw optimalizáltságán múlik.
Hmm jah, Szar dolgok ezek a tények.
Egyébként túl 55-60 telefonon már annyit is tudok mondani, hogy a GSMArena tesztje csak miheztartásként kezelhető max, a nagyságrendek megállapítására. 2h különbséget ebben a szubjektív, ingatag tesztben pedig kb. mérési hibahatárnak is be lehet tudni. Kivéve persze, ha valaki annyira elvakult, hogy ezekbe akar kapaszkodni. -
vicze
félisten
válasz
<Lacy85> #253 üzenetére
Aha... Ha legalább igazolni próbálsz valamit, akkor ne kamu adatokkal tedd légy szíves.
Z3: 3100mhAXZ1: 2700mhA
Abba, hogy az évek során az appok és a rendszer fogyasztás mennyivel nőtt nem mennék bele.
Szerk:
Csak a Xiaomi-zók kedvéért.Mi6: 3350mhA
"nagyobb akksi = hosszabb üzemidő", ez van megállapítottuk! Szar dolgok ezek a tények.
-
válasz
South Velen #267 üzenetére
Ez speciel igaz... Voltak bajok a flottás mobillal, kuka is lett mind a 20!
-
w.miki
veterán
Válaszolt a Sony a felvetésekre.
MWC 2018: Miért nincs 3,5 mm-es jack csatlakozó az új Sony telefonokban?
Összefoglalom: leszarjuk mit akartok, nekünk csak a pénz kell. Fórum. -
<Lacy85>
addikt
válasz
Juhaszatti #263 üzenetére
Csak ott ugye a készülék egyik oldalát el is felejtheted az S-Pen miatt. Az meg azért nem kis hely. A Note 8 is ezért kapott csak 3300-as akksit.
-
<Lacy85>
addikt
Amint elárulod nekem, hogy a fenébe jön az apple a sony androidos "optimalizációjához", meg a vastag, kihasználatlan készülékházhoz, megígérem, érdemben fogok is válaszolni erre a hsz.-re.
Amúgy a kisebbik iPhone-nak meg lehet, hogy "normális" az üzemideje, de eléggé alulról súrolja az átlagost...
-
válasz
South Velen #254 üzenetére
A Samsung kihasznált minden helyet - Note 7...
-
South Velen
addikt
Nem forgattam ki.
A Mi5-tel példálóztál hogy (akkori) csúcs SOC mellett csak 3000mAh az akksija. Nem értettem mit akarsz ezzel mondani, a Mi5 mindössze 7,3mm. Ez pedig 11 és 12.1mm hasonló méretű akksival.
A Samsung S9 Snapdragon 845-ös verziója sokkal kisebb készülékházzal rendelkezik (kb -35% !!!), ehhez képest az akksi csak 7-8%-kal kisebb.Ugyanolyan SOC mellett, mint írtam. Ezek tények.
Amit te csinálsz, az a kiforgatás és belemagyarázás, indokolatlan elvakult fanságra alapozva. -
junior11
veterán
Na már a nagy kávák mellett lehet fikázni a Sony-t a vastagabb telefonokért is
-
atis78
tag
válasz
<Lacy85> #253 üzenetére
Erdekes modon az apple is kepes kihozni 2000mAh alatti akksikbol normalis uzemidoket ugy hogy mellette a neki van a leggyorsabb SOC a keszulekekben. Vajon ez milyen csodak aran sikerulhet nekik. CSak nem tudnak rendesen optimalizalni? (mondom ezt ugy hogy soha nem vennek almas termeket de kepes vagyok elismerni azt hogy jo cuccokat csinalnak)
-
-
atis78
tag
Az altalad felvezetett matek teljesen rendben van de nem igazan fair a ket keszuleket osszehasonlitani mert baromira nem egy kategoria.
Csakhogy a kovetkezoket emlitsem:
- XZ2C egy felso kategorias keszulek top processzorral. Ezeknek mar kell a hazon beluli hutes vagyis kevesebb hely van pl akkunak. Gondolom hogy az SD 625-nem kulonosebben van szuksege komoly hutesre.
- a biztosan allithatjuk azt is hogy hardweresen sookal tobbet tud egy felso kategorias keszulek mint egy also tehat szinten tobb komponenst kell elhelyezni ami miatt kevesebb marad az aksinak.Vajon a Mi5 ben miert csak 3000es akksi van miert nem tettek bele sokkal nagyobbat. Hat pont ezert.
Szoval a gondolatmeneted rendben van de erdemes lenne hasonlo teljesitmenyu keszulekeket egymas melle tenni.
-
<Lacy85>
addikt
"Az azert ugye vilagos hogy az akku kapacitasa csupan egyetlen meroszam a kismillio kozul ami egy akkura jellemzo."
Ahogy a telefon többi komponensénél is csak egyetlen mérőszám a fogyasztás. Valahogy mégis az jön ki, hogy nagyobb akksi = hosszabb üzemidő.
"De ha 200 ujratoltes utan elvesziti a kapacitasanak felet az mar a sok agyhalottat nem erdeklemi mert a kedvenc kinai markaja vekonyabb telefonba nagyobbat tesz."
Nem a kínai márkáról van szó, hanem a Sony-ról. ott a Z3. Koppra ugyan ekkora akksi volt benne sokkal kisebb házban. Nincs itt semmi mérnöki okoskodás, csak szarságokon való spórolás. Nem kellett volna semmivel bűvészkedni. Annyival nagyobb a térfogata, hogy le sem merem írni.
"Raadasul ott van a szoftveres optimalizacio amivel eleg sokat lehet nyerni az uzemidon .(ebben a Sony peldaul kimondottan jo"
Ja, tudom. Ezt a sokat mantrázott baromságot valahogy mindig felhozzák. Furcsa, hogy csak a Sony fanok.
Az igazság meg az, hogy totálisan átlagos a Sony-k üzemideje.
Z3-ról váltottam S8+-ra. A Sony annyit bírt üzemidőben jobb napjain, amennyit a samu szarabb napjain hoz.
Z3 óta meg csak romlott az üzemidejük.
Gsmarena:
Z3: 85 óra
XZ1: 72 óra. -
fattyu
veterán
ettől még:
ugyanazon felhasználó ugyanazon felhasznlói szokásokkal
z3c: 2 nap újonnan, fél év mulva 1.5 nap. mindez olyan 3-3.5 SOT
redmi 4 prime: 4 nap ujonnan 1év mulva már csak 3. mindez 6-8 óra sot.szóval értem én hogy jajj de jó hogy nem degradálódik olyan gyorsan. csak nem mindegy hogy 4100ból kezd el lecsökkenni, vagy a 2500 csökken alig. nem értem miért kell kötekedni azon hogy valaki üzemidőt szeretne.
azt is nagyvonalúan kihagyjátok ám ilyenkor hogy a nagy akku ritkábban merül le, ergó tölteni is ritkábban fogod. az egyszerűség kedvéért kétszer olyan ritkán. vagyis ha sony akkuja de jól bírja mondjuk KÉTSZER annyi idő után degradálódik csak... mindezt fele méretben...
értitek vagy leírjam?? hiába csak 400 ciklus alatt megy el a fele kapacitása a sonynak hogy az 400 nap alatt belekerül. a kínai meg 200 ciklus alatt feleződik de az meg ugyanugy 400 nap. marad 2050 az 1250 ellen. hol jártam jól?
ez a marketing bullshit.igenis tegyenek már bele 1 cm feletti testbe 4-5ezres akkut.
-
roli543
őstag
Az egyébként itt sok embernek megvan, hogy nem az egész telefon 12 mm vastag hanem a hátlap közepe? Oke, értem hogy a széle is vastagabb egy leheletnyit az átlagnál de nyílván megvolt az okuk hogy így tervezték meg. Majd ha kijön a hivatalos teszt, meglátjuk milyen a gyakorlati használata...
-
törölt tag
válasz
South Velen #241 üzenetére
Az általad leirt 2 pont nagyon tetszik. XZ-m van abban sincs nagy akkumulátor mégis elég kétnaponta töltenem normál használat mellett a lényeg nem csak a nagyobb akksi mérete hanem maga a rendszer adja hogyan hangolják össze a mérnökök. Te a Sony-t hasonlítod össze egy Xiaomi vállalattal ami nekem eszembe sem jutna. Vegyél xiaomit és kész használd egészséggel a Sony nem a te vállalatod felejtsd is el és megnyugszol.
-
atis78
tag
válasz
<Lacy85> #244 üzenetére
Az azert ugye vilagos hogy az akku kapacitasa csupan egyetlen meroszam a kismillio kozul ami egy akkura jellemzo.
Itt a forumban sokan hajlamosak csak ezt az egyet nezni egy keszulekkel kapcsolatban. De ha 200 ujratoltes utan elvesziti a kapacitasanak felet az mar a sok agyhalottat nem erdeklemi mert a kedvenc kinai markaja vekonyabb telefonba nagyobbat tesz.Raadasul ott van a szoftveres optimalizacio amivel eleg sokat lehet nyerni az uzemidon .(ebben a Sony peldaul kimondottan jo de az apple is.)
Jo hogy itt a forumokban a sok okos sobban tud mindent mint a mernokok szazai akik evek/honapok munkajaval hozzak meg az adott keszulekek kompromisszumait. De itt minden masodik embernek doktori cime van akku es mas mobiliparban alkalmazott tchnologiakbol....
-
troviko
senior tag
Ez sokkal jobban néz ki, mint az előd, az valami hihetetlenül elképesztő ronda volt.
Igazából külsőre mindkét telefon nagyon is tetszik. Végre. Végre megint ergonomikus. Megint esztétikus. Nem egy baltával faragott, undorító hasáb.De itt véget is érnek a pozitív gondolataim. A káva most akkora, mint amekkorának az elmúlt 3-5 évben kellett volna lennie. Mai szemmel megint csak nagy. Bár ez engem pont nem érdekelne. Ami igen, hogy 12!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! milliméter vastag? Mivan? Utoljára 2009-ben volt 1 CM-nél vastagabb telefonom.
Ennek fényében újra csak felteszem a kérdést: "MIVAN"? így egybe, direkt.Aztán: az XZ2 a brutális mérete miatt alapból kizárt, még az S7 Edge-mnél is nagyobb, pedig még egyszer ilyen nagy telóm nem lesz.
A Compact is vicces a maga 5 coljával. Meg a 12 mm-es vastagságával. Compact mi?
Amúgy a hardver decens, de a plasztik hátlapot el lehetne már felejteni. Anno a Z1C idejében még elment, de manapság, mikor 40K-ért full fém telókat kapni, és már egy Samsung is fémet tol az alsó kategóriás J5-ben, szégyen.Összességében jobb, mint az előd, de rosszabb, mint ami elvárható.
Még nem ezt fogom venni.
Mondom ezt egy Z1C, Z3, Z5, és X után... Most Samsungosként.
-
5381
aktív tag
válasz
Mr Lengyel #245 üzenetére
Igen, igen, a Razer is hasonló forma. Reméljük javítgatnak rajta, mert sok helyen lehúzták.
-
Mr Lengyel
csendes tag
Ugyan így vagyok vele én is... pont a szögletes forma és az oldalsó ujjlenyomatolvasó ami miatt imázom az XZ Premiumot amit használok, nem terveztem még cserélni, de ha a következő telefonok is ezt a stílusirányt követik sok sok év után először nem Sony telefonom lesz.... Design terén a Razer azért bejövős
-
<Lacy85>
addikt
válasz
pit stop #242 üzenetére
"most kijött egy kicsit vastagabb, rögtön azon megy a borzongás"
Nem a vastagság miatt megy a borzongás, hanem mert jóval vastagabb lett, de az akksi meg maradt, amilyen volt. Úgy, hogy még a jack is repült.
Ha ez a teló kijött volna ezekkel a paraméterekkel, meg 4500-as akksival (mert a nagyobbikba csukott szemmel is bele tudtak volna dobni ekkorát), akkor az első szembe jövő emberhez hozzá vágtam volna az S8+-t, aztán mentem volna a boltba XZ2-t venni.
De így mi értelme volt téglát gyártani? Dobsz rá egy tokot is, aztán lesz majdnem 1,5cm vastag a teló.Mondjuk lehet ezzel akarták tovább vinni a férfias vonásokat. A régiek szögletesek voltak, ezt meg egy nő nem bírja el.
Amúgy egy tök jó példa:
Xperia Z3: 146 x 72 x 7.3 mm - 3100mAh
Xperia XZ2: 153 x 72 x 11.1 mm - 3180mAhNa ez itt a nem kis gond.
És abban még jack is volt.
-
South Velen
addikt
válasz
pit stop #242 üzenetére
Nem csak ezekre a Sonykra jellemző ez, hanem az eddigiekre is, de most mindent alulmúltak.
A nem-compactra is ugyanúgy vonatkozik, az is 11mm vastag akkora magassághoz basszus.....annak is ugyanígy alulméretezett az akksija.
Ráadásul a nettó kijelzőarány is 70% alatt van (73% mínusz virtuális gombok), ami szintén érthetetlen számomra, de persze relatíve az XZ Premium 60% körüli nettó értékéhez képest mindenképp jobb
Bár az legalább szép volt a maga nemében.
-
pit stop
addikt
válasz
South Velen #224 üzenetére
Szerintem várjuk meg szétszerelős videókat, mi van a burkolat alatt. 845 miatt pl. én simán el tudom képzelni, hogy valami extra hűtés kellett pl., hogy ilyen kis házba belerakták. Valamivel valószínűleg kitöltötték teret, majd kiderül...
Amúgy minden más topikban megy, hogy inkább legyenek vastagabb telefonok, de bírják tovább, meg ne legyen papírvékony - most kijött egy kicsit vastagabb, rögtön azon megy a borzongás
(Nagyobb akksi szerintem is mehetett volna bele, kíváncsi leszek mi van burkolat alatt) -
joey04
titán
válasz
#47106304 #232 üzenetére
Miért hiszed, hogy ezeknek a geek vitáknak, elégedetlenségeknek csak itthon van történelmük? Ez megy világszinten.
236: Hiába csökkent. Így a fika jogos. Az meg vicc, hogy a vastagodás ÉS a jack elhagyása után is csak ekkora aksi fért bele. Önmagában a jack elhagyása engem nem zavar, a vastagabb telefon sem, de akkor legyen értelme. Ez így összességében inkább visszalépés, már a házat tekintve.
-
Ádám16
addikt
Nagyon humoros, hogy 3 éve azt olvasni a Sony topikokban, hogy a dizájn a kezdetek óta ugyanaz, és azzal valamit kezdhetnének, na meg ment a kávázás...
Most csökkentek a kávák, oké, nem edge-to-edge lett, valamint változtattak a dizájnon, s most ezért megy a haterkedés.
Úgysem vesztek/terveztetek venni ilyet, akkor minek károgni?!Bár a három évvel szerintem keveset mondtam.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
#47106304 #232 üzenetére
Gondolom akkor azért vergődik évek óta a Sony telefon fronton, mert a magyaroknak semmi nem jó. Logikus.
Most is mit csináltak? Eltüntettek mindent, amiért még az a kevés ember szerette a telefonjaikat, de cserébe semmi olyat nem adnak, ami miatt őket választaná az ember a többi márka helyett.
Ennek fényében gondolhatod, milyenek lesznek az eladási mutatók.
Ez a 11-12mm vastagság is. Ha lenne benne alsó hangon 4 ezres akksi, akkor oké, volt értelme. De így mi? -
törölt tag
-
<Lacy85>
addikt
"De általánosan is jellemző, hogy S8-ból is a kisebb fogy sokkal jobban."
Igen, ami még mindig 5,8". A 18:9 miatt meg nagyon is kompakt kis telefon.
Ismerősöm is most vett. Van kb. 160cm magas, apró tenyerekkel. Mégis tökéletesen tudja kezelni.
Tartalomfogyasztás szempontjából meg sokkal jobb a nagyobb kijelző.
Többen is váltottak munkatársak közül sony compact-ról Honor 9-re. Egyik sem sírja vissza a kisebb méretet. Sőt. -
<Lacy85>
addikt
Szent sz@r. Tavaly, amikor jöttek a hírek az új Sony design-ról, első gondolatom az volt, hogy "na, a végén megint Sony telóm lesz?".
Ahhoz képest ezek...
Meg még a jack-et is elhagyják. Gratulálok nekik.
Jövő ilyenkor meg kb. eladó lesz a mobil üzletág bagóért. -
Juhaszatti
addikt
Igaz, bár az S8 már abszolút nem a kiskijelzős kategória. Aki eddig a nagyobb 5,5 colos verziót vette, S8-ból már annak is elég lehet a kisebb. A nagyobb már inkább a Note-ok felhasználóbázisának
lehet érdekes, akik ugye jóval kevesebben vannak.Személy szerint egyébként 5,5 colos telefont használok, és valószínűleg már sosem megyek ez alá, nem is mennék. De én is rossznak tartom hogy szűkül a piac, bizony van igény a kisebbre is bőven (szerintem sem marginális), akkor is ha kevesebb mint a nagyra. A szélesebb választék mindig jobb, méretek terén sajnos már elég szűk...van nagy és nagyobb.
-
vicze
félisten
válasz
Juhaszatti #216 üzenetére
Nem cáfoltam ezt és nem is mondom, hogy nem népszerűbb a nagyobb, de az alapfelállás ez volt: "A tény az, hogy az eladásokból ítélve a kutyának nem kell a kis telefon"
Amennyiben kutyának se kell a kicsi, akkor nagyon sok macska vesz kis telefont.De általánosan is jellemző, hogy S8-ból is a kisebb fogy sokkal jobban. Összességében a kis kijelzős telefont vásárlók nem valami marginális csoport, ami elhanyagolható.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
A kisebb méretű iPhone modellek eddigi, magasabb fogyási adatainak az is állhat a hátterében az általatok felsoroltakon túl, hogy tavaly ősszel/télen nagyon népszerű volt az iPhone 7 a viszonylag kedvező árfekvése miatt az almásoknál, így sokan azt vettek inkább, mint az újabb (esetleg nagyobb) modelleket.
-
Juhaszatti
addikt
A 7 Plusban is duplakamera van, mégis jobban fogyott a kicsi.
Valószínűleg ez is közrejátszott a tendencia változásában, de kisebb mértékben mint gondolod.Én úgy gondolom, hogy azért fogy egyre több nagyobb telefon, mert egyre inkább a tartalomfogyasztásra épül minden. Minden fiatal a közösségi oldalakon lóg, folyamatosan képeket videókat néz, stb. És már nem csak a fiatalok, egyre jobban tolódik ki ez korban is. Tartalomfogyasztásra pedig praktikusabb a nagyobb kijelző.
Nőknél is sűrűbben látok nagyobb telefont, mert ők nem zsebben hordják (sokszor nincs is nekik), táskában meg tökmindegy a méret.
Egykezes használatra meg a kisebb sem mindig jó nekik, és az is mindegy hogy a 4,7, vagy az 5,5 colos telefont használják 2 kézzel. -
törölt tag
válasz
South Velen #218 üzenetére
Nekem pl. kifejezetten jól jönne egy vastagabb telefon. A tököm tele van ezekkel a vékony szarokkal. Még jó, hogy nem tudnak bankkártya vékonyságút gyártani, mert akkor vágná a kezem. Az ideális telefon méret kb 10 éve volt, azóta sem csináltak hasonlót sem. Mert kell a nagy képernyő. Miért? mert rájöttek, hogy mobilon is lehet pornót nézni
-
roli543
őstag
válasz
Ez inkább a dupla kamera rendszernek köszönhető, ugyanis a sima 7-esben és 8asban ugye nem dupla kamera van. Na most akkor hogy is van az, hogy igény van és nem a gyártók terelik a népet a tepsik felé? Samsung S9 ugyanez. Vedd meg a nagyobbat, abban jobb a kamera, több a ram.... nekem pont ezért szimpatikus a Sony, mert tényleg ugyanazt nyújtja 5 és 5.7 colban. Ez a fair azt gondolom és ők az egyetlen gyártó, akik nem a nagyobb készülék felé terelik szándékosan a népet!
-
Mr.Silkó
veterán
A kisebbik egész pofás lett a nyilvánvalóan erős tudás mellett, csak a QI töltés kihagyásáért kár.
-
Juhaszatti
addikt
A Huawei a prémium telefonjába koppintotta le, és a Nokia is most jött ki edge paneles telefonnal. Tudom tudom, mindkettő kínai.
Egyébként annak hogy kevesen koppintják, valószínűleg az is az oka hogy kevesen használnak OLED kijelzőt. Tudtommal csak az hajlítható, az IPS nem.
A noname kínaiak sem csináltak még edge panelt, csak megpróbáltak valami hasonlót. Ott csak a kijelző feletti üveg hajlik, maga a kijelző nem. -
Juhaszatti
addikt
Egészen a 8-as szériáig jobban fogyott a kisebb iPhone, mint a Plus, ez igaz. Ezért a piacon is több van kicsiből, többen is használják.
Viszont a tendencia most megfordult.
A megjelenés utáni első 3 hónapban kb 5,4 millió kicsi, és 6,3 millió Plus fogyott. Arról is szó volt akkoriban, hogy bizonyos gyártósorokat átállítanak a 8-ról 8 Plus gyártására, nem tudom ez megvalósult-e végül.
De a tendencia az Apple felhasználóknál is a nagyobb irányába tart. -
Richoo44
aktív tag
De azt gondolom Te is érzed, hogy ez mennyire ellentmondásos. Egy IP67/68 minősítéssel rendelkező telefont SAJÁT felelősségemre viszek víz alá.(Ahogy Te is leírtad, ez igen nagy húzóerő a reklámokban.)
Tehát nekem kell egy hazugságért "kockázatot" vállalni, és mindezt sok százezer forintért.
Mellesleg akkor a minősítést el kellene felejteni, és azt ráírni hogy cseppálló.Az helytálló, és ennyi. -
pit stop
addikt
-
vicze
félisten
Az hogy szerencséd volt eddig semmire se garancia, sok más usernek nem volt. Semmit nem jelentenek a minősítések, max. nagyobb az esélye. Több nem minősített telefont ejtettem vízbe, és mind túlélte, na bumm nagy statisztika vagyok...
Nem cserél se Apple se Samsung. Samsung esetében még világosan leírva sincs csak a kiskönyvbe, amit senki se olvas el.
A Sony az egyetlen aki cseréli/javítja, mert hülyék voltak. -
Xperia go -nem ázott be, S5 Mini -nem ázott be, Galaxy A3 -egyelőre nem ázott be. Én eddig megúsztam ezekkel a minősített készülékekkel. Ha semmit se jelentene az IP minősítés, nem érdekelne.
Tudtommal mind a Samsung, mind az Apple cserélt vagy javított már ingyen beázott mobilt, sőt, emlékeim szerint hallottam már ilyet Sony készülék kapcsán is. Nyomáspróba, aztán ha átmegy rajta a készülék, él a gari -szerintem ez lenne a normális, elvárható ügyintézés. Nem sumákolni meg kifogásokat keresni kéne gyártói oldalról. Ha IP68 van ráírva, akkor feleljen meg a szabványnak -vagy ne is említsenek ilyet, csak mondjuk annyit írjanak a honlapjukon, hogy cseppálló!
-
vicze
félisten
Az ugye megvan, hogy se Samsung se Apple se senki nem ad gari beázásra? Egyedül a Sony akkora balfék, és a félrevezető reklámok ellenére soha semmilyen körülmények között csak saját kockázatodra viszed vízalá bármelyiket.
És keressrá mennyire vízálló az S7, pont annyira mint a beázó Z sorozat.
-
prolad
addikt
Nem rossz, várom a premiumot.
-
válasz
Richoo44 #202 üzenetére
Én se értem, de talán telónként 50Ft-ot akarnak spórolni az olcsóbb ragasztóval. Régebben is baj volt vele, és vagy 5 év alatt se tudtak -vagy inkább akartak- javítani rajta. Mintha usákoknál per is lett volna anno belőle, amit el is bukott a Sony. (Víz alatti használattal reklámozták a telóikat, amik mégsem voltak eléggé vízállóak, vagy valami ilyesmi.)
-
Ashitaka
tag
Végre rájött a Sony,ha nem megy a biznisz akkor változtatni kell. Szerintem jól tették. Mondjuk az az üveg íves hátlap nekem sem tetszik,de ha a többségnek bejön akkor.... Az ujlenyomatolvasó áthelyezése jó ötlet volt,mert eddig az USA ban blokkolni kellett nekik. Az USA pedig még mindég nagy piac amihez a Sony - már csak az új lenyomat olvasó használhatatlansága miatt is- eddig nem nagyon fért hozzá. De ami nem derült ki a cikkből,hogy felhagytak e a gombkiosztás bebetonozásával?!
-
nrg_52
addikt
Hatlap elrendezese nalam 1-gyes, a muanyagra meg inkabb nem irok semmit. Mindig jobbat var az ember. 😁
-
Sebhelyes
senior tag
200 grammos telefonban 3200-as akku?
Nem értem mi az újdonság a designban, a legendás
SP-nek is ilyen domború hátlapja volt...
-
Richoo44
aktív tag
Azt hittem, ezt már kiküszöbölték, de úgy látszik, megmaradt eme remek leírás.
Ez kicsit olyan hogy "Vízálló, de SOHA semmilyen körülmények között NE próbáld ki!"
Csak akkor mi a f@sznak kell vízállónak nevezni...okosnak okos, mert veszel egy vízálló telefont, beázik megmutatják ezt és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mobil flották
- Hegesztés topic
- Witcher topik
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest