- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali navigációs kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjb007
nagyúr
Már itt is van az X-re a Play Store a többi Google alkalmazással együtt: [link]
-
Glenda
addikt
válasz
elfelejtette #272 üzenetére
Miért lenne ez baj? Én is sokszor vettem középsulis koromban uzsonna helyett bagót. Idővel megérik mindenki.
-
Lall
veterán
válasz
alfaromeo33 #269 üzenetére
Tényleg és full HD kijelzőt tennél a fejlődő országokba szánt olcsó készülékedbe? Remek marketingérzék. Épp megüresedett egy tanácsadói állás a Nokiánál. Nem akarsz pályázni? Esetleg ha Indiában laksz és 2800 rúpiát (~10.000 Ft) keresel havontapici spórolással 2 éves fizetésedből lehet is egy full HD kijelzős telefonod, feltéve ha nem eszel. Bármennyire is furcsa lehet számodra, de még élnek a világon máshol is emberek európán és amerikán kívül. Nem is olyan kevesen.
-
-
ZooLee
senior tag
Hát, azt hittem, hogy ha már bekorlátozzák a hardvert, akkor legalább szénné optimalizálják a rendszert, de sajnos nem úgy tűnik, legalábbis a videó alapján. Pedig azzal tényleg alá lehetett volna vágni az olcsó Androidos gyártóknak. Kíváncsi leszek az XDA-ra, mit hoznak ki belőle...
-
assemble
addikt
Nekem is volt olyanom, jo kis telo volt. Mondjuk annak a kepernyomerete azert mar akkor is eleg keves volt, ma ilyen belyegmeretu kijelzon potyogest mar eleg keves ember gyomra veszi be szerintem.
A telefonalast pont tok jol tudjak birni a mai nagy aksis okostelok, aktiv hasznalattol (kepernyo, proci/gpu) merulnek inkabb le gyorsan pl:
-
válasz
paranoir #259 üzenetére
Abszolút egyetértek, végre valaki gondolkodik is
Nem véletlen hogy az új S40 modellek a 29 EUR-tol indulnak, es nem is készítettek sokkal drágább variánst. A Nokia X alternatíva akar lenni a Vodafone Smart Minikre, és Galaxy Y-onokra, amik ellen eddig az Asha vonalat küldték. Ott viszont nincs Viber, se WhatsApp, se Angry Birds, ami amúgy eladja a filléres droid készülékeket.Karma: koszi a korrekciót!
-
Pali1119
tag
Pedig igaza van. Ez a droid NEM az a droid. Ez a fejlődő országokba megy. Nem a samsung meg sony meg egyéb 2-4-8 magos zöld robotokkal venné fel a versenyt, hanem az Asha szériát váltaná fel. Csak mivel ott a kulcsszó "droid", viszont nem olyan, amit sokan tévesen vártak, így már egyből lehet fröcsögni meg a bukását kívánni.
De ez is már le lett írva nem is egyszer...
-
paranoir
csendes tag
Látom keveseknek tűnik fel, hogy nem az androidon kell rugózni, hanem azt kell látni, hogy ez egy android alapokra épülő rendszer, amit nem androidnak fognak eladni, nem azzal kell összemérni, hanem az s40-szériával, mert ezek az ikszek azokat akarják leváltani, tehát az alsó szegmensbe berakni pár telefont, ami szétválasztható a zászlóshajó Lumiáktól, és nem tucat droid. Az s40 ugyanezt a célt szolgálta, ezt veszi át az X. van egy tippem, hogy ha sikeresek lesznek az X-ek, akkor a Lumia olcsó kategóriája lassan megszűnik, és lesz prémium Lumia, meg olcsó, saját rendszeres X-vonal. Felesleges a driod inkompatibilitáson rugózni, mert ez nem droid telefon akar lennei, hanem a Nokia saját badája, egy régi-új termékvonal az alsóbb szegmensben, meg a fejlődő országok piacain. Mellesleg az itt kommentelők, akik eléggé vágják a mobilos témát, hajlamosak elfeledkezni arról, hogy a vásárlók többsége velük ellentéteben pont leszarja a részletes specifikációkat, rendszerinformációkat, az oprendszer nevét, nem érdekli őket a telefon belseje se hardveresen, se szoftveresen, hanem akarnak egy telefont, ami menő/szép/játékok vannak rá/márkás/stb, és innen nézve egyáltalán nem badarság az X, mert jó brand, nem kínai dzsuva, a funkciói működnek, plusz van rá ingyé' navi, szóval az egyszeri telefonvásárlónak ez is pont úgy megteszi majd, mint bármely hasonszőrű Samsung, LG vagy akármi, ha meg még óccsóé is lesz, akkor nem lesz bukta.
-
bepken
veterán
válasz
assemble #256 üzenetére
valószínűleg ezért van az, hogy nem képes megválni tőle
mint mondtam, a harmadikat nyúzza jelenleg, az előző kettőnek előjöttek bizonyos nokiás gyerekbetegségei (gombok)...
ja igen az aksiidőt kifelejtettem az imént...tuti nehezen venné be a gyomra, hogy 5 óránként enni kérne nála a telefon - ugyanis rengeteget telefonál. na de hátha eljön majd az a telefon, amibe ő is beleszerethet
-
sztem benézte a nokia a dátumot, azt hitte, hogy április elseje van... ez szomorú véleményem szerint, 2014 jócskán elmúlt és kiadnak egy kb 4-5 éves szintet... Kár érte. Olyan kéne mint a PV 808 csak felturbózva droiddal... kb tarolt volna évekig.
-
assemble
addikt
"az én Faterom elég nagy Nokia párti (mondhatni "nokiás"), a sokadik Nokia készülékét nyúzza (E51-ből konkrétan a harmadikat) és állítása szerint a hideg rázza, ahányszor csak arra gondol, hogy egy nap majd okostelefonokra kell váltania."
Akkor nehogy elaruld neki, hogy az E51 is okostelefon, meghozza sok szempontbol joval okosabb, mint a mai nagy 3 okostelefon platformbol 2
-
Azért ez így annyira nem igaz. Ott is egy rendes Dalvik VM fut, akárcsak az AOSP-ben, csak az alatta lévő stack más. De emulálni senki nem emulál semmit, gond is csak két esetben van: Google szolgáltatásoknál (pont úgy, mint a Nokia X-en), és natív libraryknél (ami viszont itt jó eséllyel menni fog).
-
macskea
őstag
válasz
calocsay #252 üzenetére
A BlackBerry Worldben ezt úgy oldották meg, hogy az igényesebb applikációk kapnak egy Built for BlackBerry címkét, az androidból átlapátolt kétes minőségű fosok meg ugyancsak megtalálhatóak a rendszerben, de így már könnyen kiszűrhetőek, és csak akkor kell elkezdeni velük próbálkozni, ha az "eredeti" BlackBerry-s cuccok közül nem talált megfelelőt az ember. Valami ilyesmit oda is el tudnék képzelni.
-
calocsay
tag
Valószínűleg ez igy lesz, most viszont mindenképp az a helyzet, hogy egy letisztult kinálat van, es nem tudhatjuk, hogy milyen módon kerülhet fel alkalmazás a későbbiek során fű fa virág által. Most en úgy látom a legnépszerűbbek itt vannak (Facebook, viber, Skype, wechat, onedrive,nokia here) ezeken keresztül emberek milliárdjai érthetőek el, nincs ebben hiba. Az pedig, hogy mi lesz az áruházi kínálatból, a nokián múlik, kit enged be, milyen feltételekkel. Sajnos ezt sehol sem szűrik, miközben ingyen felkúsznak ezek az alkalmazások az áruházakba es 19milliardot is adnak érte. En például kemény havi díjhoz kötnèm, hogy fent lehessenek. Igy nem mindenki kerül fel, de lennének jó alkalmazások es mindenki jól jár, nem csak az alkalmazást készítő cég. Indiába ez hibátlan lesz.
-
válasz
calocsay #249 üzenetére
Majd fel lesz töltve ez a bolt is hulladékkal, amint a bangladesi és hasonszőrű APK gyárosok rárepülnek a publish gombra.
Annyiban igazat adok, bár konkrétan nem írtad le, hogy a szoftverkínálat minősége nem aránylik a feltöltött darabszámhoz; viszont ez az üres bolt esetében is így van.
-
calocsay
tag
Ezt a családot a fejlődő piacra szánják és Tonnákba merik az eladást, nem darabban, annyira brutálisan jól el van találva. A megszűrt tartalom a lényeg. A play áruház 80%-a azonos képességű alkalmazások ismètlődèse es az emberi élet időd nem elég arra, hogy egyáltalán kipróbált őket. Melyik boltba mennél szívesebben be? Egy olyanba, aminek nem lehet latni a véget, olyan hosszú, vagy egy akkorára, amibe ha körbe nézel, mindent megtalálsz, amire szükséged van es folyton találsz valami újdonságot?ez a dolog lényege. Meg lett szűrve a szemèt, maradt a lényeg. Ezekkel a modellekkel meglesz az az 1 milliárd! Ez egy briliáns húzás volt, mert a trend mar nem az, hogy high end készülékek legyenek, hanem, hogy a legsikeresebb alkalmazásokat tudja hasznalni minél tobb ember. Ezekkel pedig ugyan úgy használhatók, mint a 100-200ezres rokonaival. A válság világszerte se enyhül, es nyomai sincsenek a javulásának,igy a minél olcsóbb eszközökè a jövő. Kizárólag a népszerű alkalmazások futtatása a cél, a jó üzem idővel (ehhez kell pl. az alacsonyabb felbontás) ès alacsony árral. Indiában és Pakisztánban pedig az embereket nem fogja érdekelni a beesèsi szög, meg a ppi szám, csak a működés es az ár. Ebben brutális ez a felhozatal, ami kegyetlenül fog tarolni abban a régióban és Afrikában.
-
bepken
veterán
konkrét példával tudom ezt cáfolni:
az én Faterom elég nagy Nokia párti (mondhatni "nokiás"), a sokadik Nokia készülékét nyúzza (E51-ből konkrétan a harmadikat) és állítása szerint a hideg rázza, ahányszor csak arra gondol, hogy egy nap majd okostelefonokra kell váltania.
én hiába mutattam Neki, hogy mi mindent tud egy androidos okostelefon...hiába magyaráztam, hogy akár a munkájával kapcsolatban is számos segítséggel szolgálna....megcsörrent a telefonom és éppen olyanja volt, hogy nem éledt fel a kijelző, ergo nem tudtam felvenni!...na ekkor Fater kissé gonosz vigyorral rám nézett és annyit mondott: "köszi, de nem..."és meg is tudom érteni, hogy számos ember így érez! az, hogy egy készüléket ne lehessen gördülékenyen használni (adott esetben még telefonálásra sem), szerintem egy megengedhetetlen dolog!
megjegyzem egyébként, hogy esetemben egy androidos készülékről van szó. a WP talán jobban szuperál, gondolkoztam is rajta, hogy veszek inkább egy "kisebb" lumia készüléket...meglehet, hogy azzal Faternak se lenne problémája
na de visszatérve: tényleg gázos így elindítani egy új vonalat szerintem...
-
AMD Power
titán
válasz
nightshadow #246 üzenetére
Reméljük ez hamarosan korrigálva lesz.
-
nightshadow
veterán
Nokia XL video: [link] akadozik a rendszer
-
xtibi
tag
Android vs Nokia X. Miért a Symbian-ok átjárhatók voltak? Nem. Hát ez is Nokiásított rendszer.
Az android alap eladja? Igen.
Olcsó lesz. Van olcsóra kereslet? Igen.
A Nokia név még cseng a gombos telefonok használói között? Igen
Érintősre cserélhetnek, oszt boldogok? Igen.
A célcsoport nem geek-ekből áll. Azért a Nokia store, mert így nem töltesz rá minden szart a Play-ről. És a célcsoportnak még ez is rengeteg sok. És ott a GPS.
Megvan a közönség? A WP drága meg állítólag nincs rá olyan sok app, amit sose használna...
Ipone drága, de álom, az Androidokból meg a kicsi szar. Lehet, hogy gombos telója van, de biztos nincs sok pénze. És erre most kap egy Nokiát készen, amit nem kell főzni, mert az az ebéd amit főzni kell, csak bedugni és használni és megy. Sokáig megy, sőt az okostelókhoz képest jó sokáig. Széles a közönség.
Céges telónak is jó és máris nem sikít a dolgozó, hogy gombos.Kicsi, savanyú, de Nokia. Nem kéne, de szerintem van piaca bőven a világon.
-
Glenda
addikt
Ez nem kamuduma, amíg nincs lezárva az üzlet, addig ezt szabad csak mondani.
-
bepken
veterán
válasz
Peddy789 #239 üzenetére
nem lenne ezzel gond...mármint a kezdeményezéssel. és igazából maga a döntés, hogy elindulnak ebbe az irányba, lássuk be...valóban indokolt is, hiszen még mindig sokan ódzkodnak a WP-től.
viszont a megvalósítás rettentően gyengére sikeredett...ha én egy ilyen koncepciót sikerrel akarnék elindítani, akkor nem ilyen hardvert löknék alá! az ijesztő része a történetnek, hogy ez jó eséllyel tudatosan történt így. majd jön az MS fémjelzett okoskafon és feltalálják a spanyolviaszt! miután lebőgették a Nokia nevet... (de ne legyen igazam)
-
Peddy789
őstag
android microsoft megoldásokkal
ez még viccnek is rossz, kb mint auto kerekek nélkül
-
ÁrPi2
senior tag
"tegnap az MS kis szösszenetén megkérdezte valaki, hogy mit gondolnak erről? Mire ők csak azt válaszolták, hogy a nokia még nem a miénk, azt csinálnak amit akarnak."
Ugyan ugyan Xero fórumtárs fentebbi micro..analizise is azt sejteti hogy tudatos Microsoft stratégia húzódhat (bújkál) a háttérben, teháthogy pofátlan kamuduma sajtósaik részéről hogy "a nokia még nem a miénk, azt csinálnak amit akarnak".
-
bepken
veterán
ezzel teljesen világossá vált számomra, hogy a Nokia név lejáratása is szerepel az éves tervben, rögtön ott valahol az elején...
-
GeorgeV
aktív tag
Hát ez a telefon gáz.
Talán Chuch Norris be tudna tölteni rajta egy egész weboldalt. -
Móci
addikt
Úgy látom sokan jó sokféle tudatmódosítót szedtek be a Nokiánál... mindegy, egy hülyeségnek jó lesz.
-
csab2
veterán
Ez Androidba oltott WP valami ritka undorító szerintem. A WP tetszik, de ez nagyon nem.
Bevallom az egész koncepciónak nem sok értelmét látom. Android Google szolgáltatások nélkül? Annak mi értelme? Ha meg a Microsoft szolgáltatásait nézzük, arra ott van a WP, ami sokkal szebb, kiforrottabb.
Szóval a koncepcióról ez a véleményem: -
törölt tag
Az egy dolog, mert nem ígértek a sebességet, a 620 is beakad ha olyan a nap, egy részt persze elfed az átvezető animáció szerencsere, igy gyorsabbnak tunik. Majd meg faragnak rajta vagy nem, vegulis alsóház a cel, kétlem hogy felsokat ilyet akarnanak hozni, mert az vicc lenne. Egy jo formatervvel Max arra lenne jo, hogy root utan ráhúzni egy normális verziót. Aztán lehet viszik majd mint a cukrot, mert Nokia.
-
Matada2.3
veterán
Hát nem annyira gördülékeny... de itt az XDA szóval lesz ennek a telefonnak jövője még
-
törölt tag
Hat ez érdekes. De jol beleillik az MS jelenlegi termekvonalaba. Ahogy adtak start gombot, most adtak droidot. Ja hogy pont a store meg a többi"sallang" került ki? Story, droidos Nokiát akartatok nem? Ittvan. Mondjuk konnyebb lesz feltölteni gondolom a sajat storet itt, de én tuti wp fronton maradok, tudom hogy butuska, kötött, stb, de amire nekem kell arra nekem ilyen árban a legjobb választás volt.
-
NGA
addikt
válasz
daniel909 #219 üzenetére
Ez az android pont ilyen:
Jöttem is meg nem is, hoztam is meg nem is.
vagy: (székely változatban)
Elmennek a falu legbölcsebb székely emberéhez a perlekedők, előadják az esetet. Először az egyik áll elébe, és mondja neki a bölcs. Neked van igazad. Majd jön a másik. Neki is mondja, hogy neked van igazad. Ott ül mellette a bölcs barátja, és kérdi, hogy hogyan adhatott mindkettőnek igazat, hisz csak az egyiknek lehetne. Erre a bölcs: Tudod mit? Neked is igazad van. -
Glenda
addikt
-
Enci1983
senior tag
Ez volna hát a Nokia Quasimodója? Valahogy nem ilyen kivitelben képzeltem el ezt az egészet, nos hát miez??
-
Rocoo
tag
Ez Android ? pff.... ugyan úgy tiszta csempe ... hardwel meg közép al kategória lett :/
-
kpal
nagyúr
Én inkább maradok WP-nél . Annyira nem estem hasra ettől.
-
daniel909
addikt
eltekintve attól h ez egy elég szegényes, kétségbeesett póbálkozás... itt az androidos nokia.
kíváncsi lennék a nagy WP fanboyok most merre vannak. -
prolad
addikt
Az xl és az x+ még akár jó is lehet.a sima x árán meg faragjanak és azzal sem lesz gond.
-
Nincs az a szo amivel elmondhatnam hogy menyire csalodot vagyok az elso androidos nokiaban. Nem hogy nem szep de a menu es az egesz felhasznalo felulet egy vissza taszito valami egyszeruen nem fogot meg. Remelem letrehoznak valami jobbat.
-
batai15
félisten
Na akkor a síró emberek meg kapják az androidos nokiát.
-
zoltanz
nagyúr
Még egy Windows 9 hiányzik ami XNIX alapú, csempés UI-val
(mondjuk ott már adott a Wine) -
tjb007
nagyúr
Igen, azt is lehet (vannak olyan alkalmazások, amik valamely Google alkalmazás/szolgáltatás meglétét igénylik, így ezek nem fognak futni, ezeket módosítani kell a fejlesztőnek), de lesz Nokia Store, plusz az alternatív alkalmazásboltokat is fel lehet majd rakni rá (pl. Amazon App Store, Yandex.Store stb.).
-
Glenda
addikt
A finnek a Google szolgáltatásait a Microsoft megoldásaira cserélték, így az androidos készülékeken megszokott alap funkcionalitás (a Gmailtől kezdve a Calendaron át a Chrome-ig) nem lesz megtalálható az eszközökön. Ez azt is jelenti, hogy a Play Store alkalmazásbolt is hiánycikk lesz (helyette kapjuk a Nokia Store-t), és bár lehetséges külső forrásból származó appokat telepíteni, a helyes működés nem garantált, hiszen a Google szolgáltatásoknak búcsút mondtak a finnek. Az alkalmazásboltban már a start pillanatában elérhető lesz többek között a LINE Free Voice and Messages, a LINE Camera, a LINE Bubble, a Picsart, a BBM, a Plants vs. Zombies 2, a Real Football 2014, a Spotify, a Swiftkey, a Twitter, a Viber, a Vine és a WeChat.
-
macskea
őstag
Itt van ez a bő 200 komment, amit nagyjából 120-ig olvastam el, de akkor már hangosan kiabáltam moderátorért. Remélem mihamarabb jön.
1. A kommentek 30%-a read only
2. A következő 30% értelmetlen böfögés
3. Van még 30% okoskodás és hőbörgés, természetesen minden alap nélkül, rosszabb esetben dezinformációkra támaszkodva
4. És végül 10% értelmetlen harc az említett 90%-kalSzóval MODERÁLÁST KÖVETELEK!
-
tjb007
nagyúr
A nap címe:
„Elop: Nokia X will bring more consumers to Windows Phone”
(#204) batai15
Nincs:
- Google Play Store
- Google Maps
- GMail
- Chrome
- Google Szolgáltatások keretrendszer
- Hangouts
- Naptár
stb. stb. -
tescodr
aktív tag
Ez így ebben a formában nem túl nyerő.DE!
Akár igazi fiataloknak szánt néptelefon is lehet ha a főzőmesterek bele vetik magukat,feltörik kap root jogot és lehet rajta garázdálkodni.Majd egyre másra jönnek majd ki a főzött romok rá pl:cyanogenmod,zelly cream,miui stb a fiatalok szeretnek mókolni a kütyüjeikkel így olcsón kapnak mókolható telefont,és a szülők pénztárcáját sem terhelik meg azzal hogy egy új és drága csamcsungot vagy sony-t kér a csemete,hanem egy jó öreg bejáratott nevet a NOKIA-t olcsón amit otthon elkezdhet frissíteni és testreszabhatni.Aztán ha legközelebb vásárlásra adják a szülők a fejüket nokiát fognak venni.Vagy Lumiát vagy az akkori Nokia X platformból egy készüléket így a nokia azaz Microsoft már így is úgy is jól jár,hiszen a hardvert és a nevet eladta a vásárlónak -
B1T3
addikt
Mondjuk érdekes a Nokia XL 190 grammja. Mondjuk engem sosem zavart, ha nehezebb egy telefon, de biztos lesz, aki emiatt pampog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest