Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• quailstorm

félisten

válasz Ati1979 #128 üzenetére

Az a két magos tablet ami akad az samsung és nem JB van rajta...
    Egyébként most néztem a videót a Note8-ról, és nemcsak képről látszott, ez bizony csúszik. Viszont akkor ez ultragáz. Nem foghatod jobbról mert kapacitív gomb, marad a bal. De ha netán kamerázol? Akkor mit csinálsz? Keresztben tartod? (igen van olyan hülye aki tablettel kamerázik, mert a telója max 1024x576-ot tud, azt se gyárilag)
    Egyébként sebességre rendben van a cucc, meg az appok is, csak hozzá lehetett volna igazítnai a ngyobb mérethez a felületet, meg a fekvő nézet is elég erőltetett... De mit is várok én ettől a gyártótól...

• quailstorm

félisten

válasz Totheground #123 üzenetére

Akkor jobb anyagi körülményűek közt élsz. Errefelé inkább a 20-30ezres Alwinner meg rockhip hódít, gigant 800x480-nal. Na azoknak általában semmi értelme. Az iPad nekem is tetszik, sokoldalú, de szükségem nincs rá.

• quailstorm

félisten

válasz randras #120 üzenetére

Nem is csodálom a választásodat. Bár elég zárt az iOS, de mégsem fuldoklik vele a gép... Droiddal 2GB RAM alatt ez van többek között... Csak hogy hiteles legyen.
    Tabletet meg én Windows-zal szoktam meg, olyan embereknél(kevesen voltak) akiknek mindig kellett melóhoz a gép, állandóan úton voltak, és még egy netbooknak sem volt hely. A mai tablet lázat nem értem, nem látom szükségességét, max akkor, ha nem akarsz okostelefont. Esetleg mint luxuscikk sokat utazóknak netezni meg filmezni, hogy ne égjen ki a szeme a kis képernyőtől. Bár amilyen tabletek vannak hazánkban elterjedve... Alig várom a 15 colos tabletet 800x480-nal. 9 colos már van...

• quailstorm

félisten

válasz randras #117 üzenetére

Figyelj, ha létezik egyáltalán olyan hogy munkástablet, akkor is, a T20 alkalmasabb, csak te is azt hiszed hogy a Samsung márka...
    Alapvetően egy ekkora dögöt nem állítva tartasz, a nethez és videóhoz is inkább 1280 széles legyen, mint magas. A menükezelés másik kérdés, állítva elég rossz. Magyarul míg fektetve minden kézreesik a T20-on, addig a samut lehet fordítgatni, meg máshol fogni.
    T20 nagyon partner sebességben, röccenésnek nyoma sincs, multitaskszerűség viszont van. Gondolom valami hasonlót ez a cucc is összedob, dupla áron. A T20-hoz hasonló samsungok laggolnak mint a fene(4.1 előtti firmware-rel), de task switching ott is megy.
    Szóval nem értem mibe kell belekötnöd, az a gép ott van. Ja és IPS panel... Ha meg kevés, ott a T30, 2GB RAMmal.. még jobb GPU-val.
    Amíg nem használod mindkettőt legalább egy napig, addig nem érted miről pampogok. És addig ebből a társalgásból jól nem is jövök ki. Azt meg valószínűtlennek tartom, hogy te töröd magad hogy kipróbáld őket...
    A Samsung note 8 ergonómiailag lett elrontva, onnantól tökmindegy mi van benne, állandó nehézséget, és idegesítést okoz. USBs kártyaolvasós 3G modem meg megy OTG-n a T20-szal például...
    S3 meg akár tetszhet is, de mivel ott van mellette a polcon jobbról az LG 4X, balról a HTC one X, nem azt veszed le ugye? ;]
    SmartQ tablet meg kívül belül meg van tervezve, nincs egy rossz modelljük, vagy hardveresen alulméretezett. Nem a szokásos kínai minőség, inkább az Európában is élre törő kategória. Csak mivel kis kínai cég, nehezen lehet rátalálni, és a garancia postai úton megy (de működik), nem túlzottan preferált. Meg az árat is megkérik. Kb mindenben európai színvonal. Remélem nem veszitek rossz néven a cég reklámozását, nagyon pozitívan csalódtam a cégben. Egy elég rossz 4.0.4-gyel jött a tábla, igazából a be nem fejezett ubuntu port miatt. Aztán jött annyi frissítés, amennyit a samsung 4 modellhez nem csinál, jelenleg 4.2.1, és csinálják a 4.2.2-őt. Üzemidő ,smoothság és sebesség csak javul, nomeg végre valami értelme az 5 ujjnak, hatására el, vagy előtűnik a statusbar. Hasznos tud lenni, ha az app torzít a nem normális felbontás észlelése miatt. SmartQ témát zárnám, csak hasonlításnak hoztam fel az egy éves modellt, hogy mennyivel ésszerűbb és átgondoltabb mint ez az "újdonság".

• quailstorm

félisten

válasz Szakiii #112 üzenetére

Mali-400 nagyon béna, azért. Sok effekttel nem tud mit kezdeni, meg GL ES paranccsal, pár játék meg egyáltalán nem megy vele. Elég nyűgös a használata egy gamer szemszögéből.
    Nem kevés, a felbontás, de lehetne jobb is, ha már telnek az évek... Ekkora méretben simán lehetne jobb.
    Igen tudom hogy érződik, egyszerűen nem hiszem el, hogy egy ilyen ismeretlen cég mint a SmartQ, mindennél jobb tabletet gyárt. Elég koros és gyenge hardverből. De az legalább minőség. Egyszer tapperolj meg egy smartq-t, meg fog győzni. Atomsmooth, és mindig azonnal van frissítés. Nem tudtam eddig belekötni, max a mass storage módot hiányolhatom belőle. Ez a note 8 meg úgy alapból alkalmatlan a használatra... Totál kényelmetlen.
    Note-ra nem én mondtam anno hogy baromság. Abban két dolog nem tetszik, a pentile és a mali-400. Utóbbi jobban zavar. De nézzél már rá a tabletre. Nem fordul a felület, és alul van egy gombsor. Agyament elgondolás...
    (#113) nggabi: T604-re kíváncsi leszek, esélyt adok neki. A fehér/fekete képernyő, meg az input lag+széteső kép meg minden csak nem játékélmény. Bocs hogy eszembe jutott olyan játékokkal játszani amit nem butítottak le a mali értelmi színvonalára. De veled ezt már megbeszéltem.

• quailstorm

félisten

válasz imi314 #106 üzenetére

Azért hogy legyen min éleznem a szemem. Például sokkal több adat fér el rajta, és egy normális rendszeren, multitaskolva ki is lehet használni. Például iOS+quasar.

• quailstorm

félisten

Szerettem volna tudni hogy az a kép a hírben kamuzás... De ez tényleg így néz ki :( Régen váltott ki ilyen megdöbbenést belőlem akármilyen készülék. Nem egy sima WTF volt, levegő után kapkodtam.
    Először is, mi a faszom ez? Undorítóan ronda az úthengerrel lapított S3... Komolyan mondom, hogy nem hiszem el, hogy tudja überelni mindig a samsung a rondát...
    Aztán, a fizikai gomb odabasz, tényleg azt hiteti, hogy ez egy nagy telefon. A másik, ez a portré nature wiz UX. Ki a rák tart portéban ekkora táblát? Mert az a launcher aztán nem fordul...
    Hardver gondolom exynos 4, valami overclockolt verziója a note 2 hardverének, ami játék szempontjából szánalmas. A képernyőre nem mondok semmit, szerintem mindenki belátja hogy ez a felbontás kevés.
    Burkolat anyaga egyre jobb. Legközelebb csinálhatnák abból, mint amiből a 900forintos fejlámpákat öntik...
    Droid meg... már kezdtem örülni hogy felvette a samsung a fonalat, de most leragadtak a 4.1.2-nél vagy mivan?

Emberek! vegyetek inkább SmartQ T20-at. Ugyan csak 2magos, de gondolom ára is feleannyi, de Ti OMAP4460, SGX540, a többi paraméter megegyezik. RAM 1GB, ezt a hülyeséget meg 2GB-ra saccolom.
    DE! mindig legfrissebb droidot kap, valóban tablet felülettel. Jelenleg droid 4.1.2.
    Már ők is kezdik, mert lekerült az app drawer ikon alulra, középre, bár onnan áttehető, az igaz. A jobb felső sarokban fixen trebuchet módra, az jobb volt. Viszont olyan baromságot nem csináltam még, mint a nexus 10-en van, hogy a kapacitív gombok középen...
    Ja és fém háza van... és nem ez a csúcsmodell a gyártónál

Nem értem miért vesznek ilyen szarokat az emberek, mikor van jobb is... Talán mert ha bemész a boltba akkor 50% eséllyel samsung terméket veszel le a polcról, és másról is híres a márka. Egyébként meg emlékszek még a botrányosan laggoló honeycomb és ICS tabletekre, bár azért a note 4.0.4-gyel sem volt valami smooth...
    Szar gyártó, szar temékek, sok marketing, legtöbb bevétel. Fuck logic.
    Néha van egy-két telefonjuk ami annyira nem rossz, biztos aznap részegek voltak, vagy külsősök csinálták. De eddig mindnél találtam megfelelőbb alternatívát azonos árban. Legfeljebb nem új. Samsung nexus-t vagy SGS-t (csak mert 100%-ig azonos a nexus s-sel de olcsóbb) még vehetek, de saját ötletelésük sose tetszett, max a nyitott bootloader.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés