- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbig25
őstag
Nagy volt és túl könnyű volt szerelni
Ezt leszámítva imádtam, de új kihívás felé kacsingatok. Így esett a választásom az SG05-re.Közben találtam egy külföldi "worklog"-ot, ahol egy srác két blokkal és 2db 240-es radival használja, amiből az egyik 60mm vastag.
ITT az oldal alján vannak képek és a legutolsó hozzászólásban írja, hogy két pumpát vett, de csak egyet használ, mert az is elég.
Ebből kiindulva nem lehet rossz. -
mrbig25
őstag
Nem volt indokolt az a nagy radiátor, viszont így két darab ~600rpm-en járó 14-es venti elég volt, hogy ~8-10°C legyen a víz dT-je proci+VGA terhelés mellett.
Egy kisebb radiátorral ezt nem tudtam volna elérni ilyen halkan.
Másfelől a gyári furatok miatt bárki bele tud rakni egy 240-es radit...én ezért raktam 280-astÉs azért beszélek múlt időben, mert közben a gépem átkerült egy Silverstone SG05-be, amiben szintén vízzel lesz hűtve a CPU - VGA páros.
Külföldi fórumok tapasztalata azt mondja, hogy elég az Alphacool DC-LT két blokkhoz és egy normál méretű radiátorhoz.
Pár napon belül ez is kiderül személyes tapasztalat alapján, mert a Silverstone kuckóban már ilyen pumpát fogok használni. -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #33 üzenetére
Egy picit kései a válasz, de...
A Watercool van kiszemelve, viszont még mindig nem jelent meg. A support szerint a sok-sok tologatás után szeptember végén fog piacra kerülni.Közben gondolkodtam azon, hogy szerzek egy ilyet átmenetileg, mert így legalább azt ki tudnám próbálni, hogy a pumpa és/vagy a radiátor elég lesz-e a későbbiekben.
-
mrbig25
őstag
Ha minden jól megy, akkor kb. 2 héten belül meglesz az univerzális blokk, ami egyelőre a jelenlegi VGA-n lesz...így le tudom tesztelni, hogy a 280-as Phobya radi később elég lesz-e magában, mert a 6770 és a 7850 fogyasztása közel azonos. /maxon 100-120W környéke/
VGA árcsökkentést én is olvastam, így egyre inkább a 7850 felé hajlok. Nagyon jó ár esetén lehet, hogy a zöldek közül választok, bár az új Geforce GTX660 kezdőára biztos magasabb lesz.
-
mrbig25
őstag
VGA-ra valószínűleg univerzális blokk megy majd, mert a fullcover túl drága és eladás/csere esetén nagy rajta a bukta. Másfelől nem tervezek csúcs VGA-t, csúcs fogyasztással, így az univerzális blokk is elegendő lesz.
Szeptemberben jön talán a sima Geforce GTX660 /Ti jelzés nélkül/, így annak mindenképp megvárom az érkezését. Aztán vagy ez vagy ATi HD7850...majd a gtx660 teljesítménye és az árak eldöntik.Univerzális blokkok közül sok a jelentkező, de még nem döntöttem.
EK-VGA Supreme HF / VGA Supremacy
XSPC Raystorm GPU
Watercool Heatkiller GPU-X3 Core LC
esetleg Koolance GPU-220 -
mrbig25
őstag
Először is köszi
Igen, eszembe jutott, de az a baj, hogy a 180/200mm-es radiknak elég rossz az ár/érték arányuk, másfelől külföldről kellett volna rendelni. Ezt a 280-as Phobya-t pedig országon belül sikerült megvenni, nem beszélve arról, hogy hamarabb is megvolt.
Hátulra nem akartam radit, mert ventivel együtt legalább 55mm vastag lenne /feltéve, ha 30mm-es radival számolok...bár ettől biztos vastagabb lett volna/ és ez az alaplap fölé belógva nehezítette volna a szerelést.
Ennek ellenére még megvan a 180mm-es Silverstone venti, ha később még szükségem lesz plusz hőleadóra, akkor lehet, hogy fel lesz használva...mert ha megfordítom a mostani Phobya-t /hogy a csatik hátul legyenek/, akkor még egy 180-as magicool radi beférne előreMásfelől ez a 280-as Phobya, ha egy kicsivel is, de egyedibb, mint ha beakasztottam volna előre egy 200-as radit a gyári helyre...
-
mrbig25
őstag
Bejegyzés frissítve.
-
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #17 üzenetére
Az idle azért annyi, mert körülbelül annyi a vízhőfok.
A rendszerben keringő víztől pedig nem lehet hidegebb a prociIdle állapotban egy óriásradival is csak pár fokkal lenne jobb a hőmérséklet, mert ugyebár a környezeti hőmérséklet alá nehéz lemenni.
Tehát a lényeg az, hogy igazából terhelve mutatkozik meg leginkább a vízhűtés előnye. -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #15 üzenetére
23°C-os szobában idle 28-29°C, terhelés alatt ~42°C környéke levett előlappal.
Feltett előlappal idle +2-3°C, terhelés alatt +8-10°C. De ehhez hozzájárul a gyári ventik alacsony légszállítása is. Jövőhéten lesznek nagyobb légszállítású ventijeim...ha azokkal javulnak a hőfokok feltett előlappal, akkor lehet, hogy neki se kezdek az előlap átfaragásának.
Ha át lesz alakítva az előlap, akkor menet közben derül majd ki az 5.25"-ös takaró sorsa, hogy melyikkel hogy néz ki...Ilyen hátlapi merevítőm van, ami a foglalat eredeti hátlapjára fekszik fel.
Ha előre tudtam volna, hogy ilyen kicsik a távtartók, akkor inkább ezt a fajta merevítőt vettem volna, ami az eredetit váltja ki.
Egyébként olyan ~6-7mm magasak az alaplapi távtartók, szóval vagy kivágod majd az alaplaptálcát vagy olyan merevítőt veszel, ami a gyárit váltja ki.
-
mrbig25
őstag
Amúgy érdekes, hogy ki vagytok akadva azon, hogy egy az alaplap által teljesen eltakart lyukat fogok vágni az alaplaptálcára...
Több infót-képet inkább fel se rakok akkor
-
mrbig25
őstag
A kép lehet, hogy rosszul adja vissza, de közel sem lesz akkora a lyuk, mint az alaplap.
Ha megtoldom/magasítom a mostani távtartókat, akkor az alaplap hátlapja /az összes hátlapi kimenettel egyetemben/ magasabban lenne, mint a házon kialakított nyílás...akkor már inkább az alaplaptálcát vágom meg.
creation
Nem fog motoszkálni a fejemben /a Tiédben sem, reméljük/, mert nem barbár módra bánok a fémmel, másrészt az éleket nem fogom "fémtisztán" hagyni, hanem le lesz festve. Sőt az is lehet, hogy fehér helyett feketére lesz fújva az egész alaplaptálca, hogy megtörje a házban uralkodó teljes fehérséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest