- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Mielőtt még töröltem volna a listából megnéztem ez mire haladt: semmire. Akkor minden rendben, 15-10-5-1 éve is pontosan így lehetett mindenféle következmények nélkül lopni, lesz ez így még újabb 100 évig is. A Duna túloldalán végzetteket ezúton is csókoltatom, nagyjából ennyit értek a sajtpapírotokkal.
-
8th
addikt
Köszi. Ma is tanultam valamit.
-
8th
addikt
válasz
Donki Hóte #158 üzenetére
"Azzal viszont ne dicsekedjél, hogy a másik fél beleegyezése nélkül felvetted a beszélgetéseiteket, perpillanat ez nagyobb bűn, mint az illető által elkövetett csalás"
Nincs jogi végzettségem, rendesen hülye is vagyok a témához így lehet, hogy láma kérdés következik. Az jogilag nem esik más elbírálás alá, hogy nem egy telefonra telepített applikációval rögzítette titokban a hívásokat hanem céges telefon lévén a munkáltatójától tudja a rendőrség kikérni a hanganyagot? "(Céges kártya végett kötelezően rögzítve vannak a hívások)" Tehát nem ő az "elkövető". Ha mi ketten privát üzenetben, e-mailben, sms-ben lebeszélünk egy adásvételt és becsaplak az bizonyító erejű és nem hurcolnak meg érte ha felhasználod ellenem. De ha telefonon élőszóban csaplak be az már nem, sőt akár még téged vesznek elő érte mert rögzítetted a beszélgetést? Ez elég hajmeresztő ha tényleg így van.
-
válasz
Donki Hóte #162 üzenetére
Persze, de érdemes eltenni.
-
A károsult nagyon örülne annak, ha már bírósági szakaszban lenne az ügye, de még eléggé távol van tőle
Teljesen OFF-os megjegyzés, de jópár éve betörtek hozzánk, elvittek elég sok mindent. Kb. két évvel később jutott odáig a dolog, hogy meglett az illető és bírósági tárgyalásra került sor, ahová engem is beidéztek.
Mivel a biztosító elég szépen kártalanított bennünket, meg már eléggé régen is történt a dolog, ezért különösebben nem haragudtam az illetőre, tehát eléggé érdektelenül álltam a dologhoz.
A tárgyalóterembe belépve teljesen ledöbbentem, hogy voltunk a teremben vagy harmincan, a bíró, az ügyvédek, a bírói tanács (vagy hogy hívják őket), hozzátartozók, meg még nem tudom, hogy kik, de a vádlotton és rajtam kívül mindenki nő volt
Úgy tűnik, hogy ez a pálya is teljesen elnőiesedett.
-
Nem teljesen jól írtam le a bankfiók keresést. Az első 3 számjegy a bank azonosítója (bár azt eddig is tudtuk, hogy OTP), a következő 4 számjegy a fiók azonosítója, a 8. számjegy pedig csak egy CRC ellenőrzőszám, de a bankfiók keresők mégis csak 8 számjegy beírása után keresnek.
-
válasz
Donki Hóte #158 üzenetére
& Mindenki
A rend őreinek nem adtam át a felvételt, mert már tudom, nem szabályos. Ismeretlen tettes ellen indult az eljárás, ezért nem garantálnak semmit. És azért indult ismeretlen ellen, mert közölték: Ha esetleg magát az elkövetőt nem így hívják, akkor rágalmazás végett engem fognak előállítani!
Na, szép kis világot élünk...
A tag bankszámlaszámában 117 jelenti ezek szerint az OTP-t, a 7332 pedig a fiókot. Bár ez alapján én nem találtam semmit a Google-el. 7635 Pécs, Nagyszkókói Út 21 szerepel a lakcímkártyán, amihez Hegedűs Attila név tartozik. Ismerős esetleg valakinek?
-
Azt írtad, hogy van egy neved és egy lakcímed. Ez az ország nem túl nagy, keress itt a PH-n valakit, aki azon a településen lakik és kérd meg, hogy nézze meg, hogy az adott címen lakik-e olyan nevű illető.
Tudsz egy bankszámlaszámot is. Annak az első 3 számjegye a bank azonosítója, a következő 4 szám viszont a bankfiók azonosítója, ahol a számlát létrehozták.
Ha erre a 4 számjegyre rékeresel, akkor meglátod, hogy a bankfiók ott van-e, ahol a lakcíme van.
Ha a lakcím és a bankfiók ugyanazon a teleülésen van, akkor arra a rendőrségre is küld el a feljelentést, lehet, hogy ők már találkoztak az illetővel és felgyorsulhatnak az események.
Azzal viszont ne dicsekedjél, hogy a másik fél beleegyezése nélkül felvetted a beszélgetéseiteket, perpillanat ez nagyobb bűn, mint az illető által elkövetett csalás
-
Laraxior
titán
Volt anno itt pH!-s is aki berántott valakitől 3db GTX680-at, amikor az volt a csúcs VGA, az több, mint félmilla.
Nem mellesleg a lakótársam volt, hiába volt meg a címe, találkoztak is az emberrel, szerintem azóta se lett belőle pénzAláírattak vele mindenféle papírt, de kb semmi értelme sem volt.
Nekem is tartozott egy halom lóvéval. Elintéztem annyival, hogy egyik napról a másikra elköltöztem, aztán felpakoltam egy futóra pár cuccot, amivel nagyjából rendezni tudtam a magam részét
...szerintem azóta is visszaregelt a csávó... mondjuk akkoriban, ment a napi jópofi, közös játék stb... -
-
Van itt még valaki?
Képzeljétek, a válaszolt a Jófogás. MA!
Lényegében közölték, hogy jobban nyomon fogják követni a felhasználót. Tiltásról szó sincsen, mellesleg vagy egy hete legalább, hogy a felhasználói profil törölve lett, valószínűleg a gazember által.
Persze ahogy számítottam is rá, nem tudnak mit csinálni.Pár hete a Banktól is jött egy levél, ahol tájékoztattak, hogy semmit nem tudnak tenni ezügyben. Rendőrség dettó.
Ügyvédnél is jártam, ahol azt a választ kaptam, hogy túl pitiáner az összeg ahhoz, hogy foglalkozzon vele. Hát én nem tudom, de ez nekem a fél havi keresetem. Lehet, az övéhez képest tényleg elenyésző...
Szóval ez van, ezt már nem látom viszont, sajnos. Köszönöm mindenkinek még egyszer a tanácsokat.
-
Eastman
addikt
Ide-oda utalás nagyban. Gondolom, hogy az év végi prémiumáról le is mondhat aki entert nyomott.
-
Ha elkapják is lefoglalják a vagyonából az okozott kárt (jó sokára) és elvileg kaphatsz kártalanítást.
Na most mivel valószínűleg te vagy a 43434. sértett, még akkor sem kapsz, ha van valamije de úgysem szokott a nevükön lenni semmi.
Csak azért érdemes felnyomni, hogy ne verjen át még több embert. -
Rick4
félisten
A rendőrségi feljelentésnek SEMMI köze sincs a pénzhez, felesleges hamis információkkal elátasztani ezt a weboldalt....
A rendőrségi feljelentés csak az elkövetett cselekmény törvényi megítélése szerinti büntetést (megrovás, pénzbüntetés, felfüggesztett, letöltendő börtön) vonhat maga után, de a pénzt nem adja vissza. A pénz viszaszerzésére csak és kizárólag a fizetéses megyhagyásos módszer jó, amennyiben nem mond ellent, jogerőssé válik a dolog, a fizetési meghagyást végrehajtónak adod, ő próbálkozik, ha van mit lefoglalni, vagy van fizetés, amiből lehet tiltani, akkor eredményes lehet, de ezek a mentalitású emberek jellemzően fel vannak az ilyesmire készülve. Ha ellent mondana a megérkező levélre, kb 1 év, mire eljut odáig az ügy, hogy bírásági tárgyalás lesz, és még egy év, mire ebből lehet ítélet, de az megint csak nem jelenti azt, hogy pénzt látsz. -
-
dabadab
titán
A Blikk írta, ami persze nem a világ legmegbízhatóbb forrása, de egyébként hihetően hangzik.
Viszont javítanom kell magam, a tíz lövés biztosan nem teli tár volt, mind az új, mind a régi rendőrpisztolyok tárja nagyobb.
-
dabadab
titán
Azért nem ilyen egyszerű. Pl. mérlegelni kell, hogy fejbe kell-e lőni vagy elég lábon
Tökre nem mérlegel senki sem ilyet, ráadásul a dolognak túl sok értelme se lenne, mert pl. a lépcsőházi lövöldözésnél a dolog úgy nézett ki, hogy a csaj addig lőtt, amig volt lőszer a tárban és pár méterről lőve is a fele mellément - el lehet képzelni, hogy milyen idegállapotban lehetett.
-
nemlehet
őstag
Csak mondom hogy ilyen nincs... Se amerikában, se itthon, se sehol. Mindig tömegközéppontra lőnek a rendőrök mert annak van a legnagyobb megállító ereje. Nem gondolkodik úgy egy fegyveres szerv, hogy hova lőjek hogy ne halljon meg. Pláne fejlövéssel nem próbálkoznak, az egy kicsi, gyors és kiszámíthatatlanul mozgó célpont a törzshöz képest.
Alapvetően ez úgy működik hogy a rendőr mérlegeli, hogy elégséges-e valami nem halálos eszköz vagy a helyzet indokolja halálos erő alkalmazását. Az éles lőfegyver minden esetben az utóbbinak számít (ha túléli tök jó), nem halálosnak meg a sokkoló, gumibot, fizikai kényszerítés (aka lebírkózás).Statisztikailag ráadásul lábon lőni egyáltalán nem biztonságosabb mint törzsbe, ott van artéria, csont, nehéz elszorítani, ha nem is hal meg egyből jellemzően elvérzik.
-
Carlytoo
senior tag
Bejelentették, hogy a lépcsőházban késsel mászkál egy ürge beszámíthatatlan állapotban. Távolság. Tartsanak távolságot és használják a szolgálati fegyverüket, ha arról van szó. Örkényen is hasonló volt a szituáció. Baltával őrjöngött a fickó. Megtartotta a rendőr a megfelelő távolságot és miután megpróbált támadni agyonlőtték. Ennyi.
-
Így van és ezt innen is köszönöm neked
-
8th
addikt
válasz
Carlytoo #126 üzenetére
A rendőr srác a ruházatánál fogva összekapaszkodva dulakodott a támadóval és közben próbálta elhárítani a felé érkező szúrásokat. Mit kellett volna tennie a társának? Nekiállni vaktában lövöldözni? Ez nem az üvegtigris.
-
törölt tag
Nagypapa elástam 3 kiló füvet a kertedben.
És másnapra a kért fel volt ásva a rendőrök által.
A másik, amit írtam, az csak potencioanlisan jelenti ki az események függvényében, vagyis az ügyeletes dönti el a válaszával mi fog történni, ergo az övé a felelősség, hiszen ez a munkája.
-
-
Carlytoo
senior tag
A rendőrség bűnüldözési és bűnfeltárási munkája egy kalap szart sem ér. Máshol ez sokkal jobban működik. Azért is csinálják már szervezett bűnözés formájában, mert látják, hogy a rendőrség tehetetlen. A mérleg nyelve nagyon eltolódott a "20:05-re érsz haza és a házad előtt megfognak, akkor 100.000" és a "széttrafizzuk az utakat" féle igazságszolgáltatási eljárás felé. A rendőr miért nem lövi agyon a lakásban késsel mászkáló elmebeteget?, már csak akkor, amikor a társát félholtra szúrkálja. Rettegnek a következményektől, mert semmit nem tehetnek meg ebben a nagy bürokráciában.
-
Carlytoo
senior tag
Látszik ,hogy ebben a témában teljesen tapasztalatlan vagy. A dolgok sokszor mennek így és mentek is. Szó sincs arról, hogy oda kell menni és bármilyen bűncselekményt elkövetni (persze erre azonnal ugranak a rend éber őrei
). Arról van szó, hogy ha van egy megfelelő háttered és hozzáállásod, akkor meg lehet próbálni kulturáltan elintézni. Megint csak nem arról van szó, hogy verőlegényeket fogadsz, akik elintézik neked.
Mindegy is, nagyon elkanyarodtunk. Én beszéltem privátban a károsulttal és a szerény tudásom szerint próbáltam neki segítséget nyújtani. Ennyit tehettem ebben az esetben, mást nem. A többiről meg csak filozofálgatunk.
-
Tikakukac
titán
Az évszám nem régebbi, mint 10, mert már itt tanultam Pesten és hazamenetelkor mondták a sztorit.
Ja, hogy nem mindegyLegközelebb ha a véres vizelettel megkeresett pénzemből megvásárolt gépeket próbálják elvinni a garázsból sokadjára, akkor illedelmesen megkérem a srácokat, hogy adjanak magukról leírást, hogy milyen testzsír %-uk, hány évesek, van-e valamilyen krónikus betegségük, esetleg, hogy nem-e kérnek kávét, szójatejjel ofc.
Örülök neki ha változtak a dolgok, de amit írsz egyértelműen látszik, hogy ez megint a jogfinek asztala lesz és a végén a papíron sértett kanyar nélkül besz0phatja. A realitás, ugye.
-
válasz
#90088192 #112 üzenetére
Lehet, sokan ismerik a sztorit, mert elég elterjedt volt annak idején:
Öreg arra kelt éjszaka, hogy rámolják ki a garázsát. Felhítva a yardot, akik közölték, hogy nincs szabad kapacitásuk. Papó felhítva pár perc múlva megint őket, hogy ne is jöjjenek, már lelőtte őket. Persze, csak kamuzott.
Állítólag 2 perc múlva kint volt a yard és persze az öreget vitték a hűvösre, a szerv megtévesztéséért. Persze erre volt kapacitás.... -
Ghoosty
őstag
válasz
Tikakukac #121 üzenetére
A történetből hiányzik az évszám, meg a körülmények is mások.
Nem mindegy, hogy gyerekről vagy kigyúrt emberek egy csoportjáról van szó. Nem mindegy, hogy mikor történt, mert pár éve változott, hogy mi számít önvédelemnek és mi nem.
Változás előtt mind a kettőért elítéltek volna, hiába önvédelem, de ma már csak a gyerekért ítélnének el, a csoportos felnőtt betörők lelőhetőek. -
Tikakukac
titán
Mondom a konkrétat 3 házzal arrébbról nagyapáméknál: bácsihoz 2 gyerek betört, ablakon menekültek ki, első kiugrott, második a huszárkarddal kapott egy jó éjt puszit. Meghalt, bácsi 3 évig volt sz0patva, majd felfüggesztettet kapott, nem akarok hazudni, 2 évet talán. Gondolom nem kell bemutatni azokat a sztorikat amik a neten is elérhetőek, én nem úgy látom, hogy kerítésen belül büntetlenül lehente móresre tanítani embereket.
Kertszomszédnál olyan szintűek voltak a betörések, hogy ő nem szarozott: ott van a ház háta mögött egy rohadt nagy gödör. Kajakra ki van ásva a gödör. Megmondta: húsvéti sonkára kötözi a következőt és megy a gödörbe, hogy vele mi lesz, nem érdekli.
Az a gond, hogy tényleg a fél ország buborékban él és fel sem fogja, hogy milyen szinten vannak elkeseredve emberek egyes környékeken, mert nem kapnak segítséget és az a kevés, amit elértek is folyamatosan veszélyben van. -
válasz
Tikakukac #107 üzenetére
A magyar törvények szerint onnantól, hogy bent vannak a kerítéseden belül és csoportosan akár őzsöréttel is megküldheted őket. Maximum a illegális fegyvertartásért csukhatnak le.
Hint: ez fordítva is érvényes, szóval szerintem az ilyen dolgokat érdemes hanyagolni. Simán lehet pisztoly a csalónknál.
-
bullseye
addikt
Féloff, de "Először PayPal-t akartam használni, mert azt ismerem és tudom, hogy ha baj van, Ők intézkednek."
nem annyira feltétlen és alapvető igazság.Pár hónapja kerestem Adobe Acrobatot, találtam pár gyanúsan olcsót eBay-en, hasonló felkiáltással kipróbáltam egyet. Jópofi francia gyerek küldött egy OneDrive címet, ahol a warez változat volt (a 8.0-ból), crackkel. eBay-nek elküldtem erről a képet, kirakták a fickót, de elküldtek PP-hez a pénzemért.
PP természetesen megkérdezte a másik felet is, majd közölték, hogy nem kapom vissza a pénzem, mert amit kaptam az megegyezik az eredetivel. Mikor erre megírtam, hogy nem, közölték, hogy de az illető felajánlotta, hogy segít telepíteni, amikor ezt sem értékeltem, akkor meg ismét azt, hogy megegyező termék, szóval lezárják az ügyet. És már a nyomát is törölték a fiókomból, ha jól látom.
-
Tikakukac
titán
Mert TE majd jól megmondod hogyan mennek a dolgok a valóságban. TE jobban tudod mi és merre hogyan működik és létezik, mert TE még ismeretlen emberek helyett is jobban tudod, hogy mik és hogyan történtek velük.
Mondom, nem kötelez senki, hogy mélyebbre ásd magad, bármikor befejezheted
-
bkercso
nagyúr
válasz
#90088192 #112 üzenetére
10+ évig heti szinten polgárőrködött KöKi-nél. Látott mindent is szerintem. Meg ismerték a rendőrök, nyilván.
Amúgy a rendőrség elvárta volna, hogy órákig őrizgessék az elfogottat, amíg valaki kiér.De abban bízni, hogy helyrehozza a rendőrség a kárt, naivitás. Az egyetlen reális kimenetele, hogy elkapják és - egy darabig - nem károsít meg másokat. Szerintem.
-
törölt tag
Ezen a polgárőr storin csak nevetni tudok, kollégának annyit kellett volna mondani a rendőr ügyintézőnek, hogy ha nem érdekel senkit sem az úgy akkor helyben megfojtja az illetőt és bedobja a trafizos kollégák autójába a holttestet, hiszen itt van 200 méterre.
Abszurditásra csak abszurditás lehet a válasz
-
Tikakukac
titán
Érted a nagy francokat
Annyi közöd van neked az én életemhez és múltamhoz, mint nekem a tiedhez: semmi. Csak kettőnk közül te valamiért jobban tudsz helyettem is dolgokat, ami meglepő, de hát a fórumon ugye mindenki nagy jampi.
Tanácsokat pedig senki sem osztogatott, külön örülnék, hogy nem kezdenéd el hirtelen úgy beállítani amit írtam úgy, hogy ezek tanácsok lettek volna. Köszi
Arról nem is beszélve, hogy a pénzbehajtás "tiszteletdíja" 50%, de onnantól, hogy "azoknál az embereknél" van a pénzed, megint meg vagy lőve, mert holmi senkiháziaknak(neked) nem fogják odaadni a másik felét se.
Na, akkor mit csinálsz? Elmész feljelenteni őket a rendőrségen? Megvered őket?Nyilván téged hasba fog akasztani az infó, hogy amúgy ez is egy "szakma", ahol a "profik" ezt nem tehetik meg, mert annak híre megy, de mivel gondolom ezt is jobban és másképp tudod hogyan megy, ezért erre is jön valami tuti válasz. Nem kell, bírd ki, hogy ne menj még lentebb.
-
válasz
Tikakukac #107 üzenetére
Értém én, hogy lövésed sincs miről beszélsz, de ne osztogassunk már olyan tanácsokat, amivel a másik tönkreteheti az életét.
Arról nem is beszélve, hogy a pénzbehajtás "tiszteletdíja" 50%, de onnantól, hogy "azoknál az embereknél" van a pénzed, megint meg vagy lőve, mert holmi senkiháziaknak(neked) nem fogják odaadni a másik felét se.
Na, akkor mit csinálsz? Elmész feljelenteni őket a rendőrségen? Megvered őket? -
A "B" megoldást el kell felejteni teljes egészében:
- aki interneten használt dolgokat vásárol, nem az akitől félni szoktak
- a haverjai sem azok
- ha van esetleg olyan ismerőse, aki még valami megmagyarázhatatlan okból nem vonult vissza a "B" megoldások üzletszerű alkalmazásától nem fog kockáztatni szaros 120eFt-ért
- egyetlen pofonért is éveket adhatnak és mindenkinek keresztbe töri az életét, aki csak ott volt és nézte ezt
- ha komolyabban megsérül(szívószálas példa) alapból megy a "maradandó fogyatékosságot okozott", de simán bele lehet szaladni az emberölési kísérletbe, mindez előre kitervelten, csoportosan
Szóval csak gratulálni tudok az ilyen ötletekhez 120eFt miatt. -
bkercso
nagyúr
Érthető, csak hát a realitás...
Polgárőr ismerősömnek 10 év után lett elege, amikor a rabló hátán térdelve azt az infót kapta a rendőrségtől, hogy nincs szabad járőr, miközben tőle 200m-re traffiztak.30 akárhány % a szegénység, virágzik a munkanélküliség és a feketézés. El lehet várni mindent, de sajna az átverések zömében nincs kártérítés.
Szerintem se jó ez, de sajna ez van.
-
Tikakukac
titán
Ezért kap mindenki aki ott van olyan 4-6 év letöltendőd.
Max abban a mesében amit te írsz. Azok az emberek, akiknek ez a szakmájuk amúgy sem a lakásodban fognak felkeresni, pontosan emiatt (sem). Vagy amikor ez a fázis jön már régen nagy kulimázban vagy.De onnantól, hogy kerítésen belül van, akár le is szúrkálhatom őket.
Aztán mész majd te is velük zuhanyozni -
-
Kíváncsi leszek rá. Pár perccel ezelőtt jött tőlük az infó, hogy megkezdték az ügy kivizsgálását. Valamint arról is tájékoztattak, hogy ha olyan dolog van az ügyben, ami úgynevezett Banktitok-nak minősül, akkor ne várjak online intézkedést, ebben az esetben ugyanis átváltanak régimódi levelezésre, postai úton. Mondjuk valahol ez teljesen érthető.
-
bkercso
nagyúr
Enni ne egyen helyetted a rendőrség?
Ahol ennyi B. Normann van, ott legyen az ember körültekintőbb!
Amellett ezek a csalók egyik napról a másikra, terv és tudatosság nélkül élnek, aszerint, ami épp eszükbe jut. Sok sikert a velük való kötekedéshez! Potenciálisan úgy fognak ártani neked, hogy bele se gondolnak, hogy ők is rosszul járhatnak vele. (Nemrég még az USA ex-elnöke is hasonlóan cselekedett, szóval nem kell sokat várni a B. Normannektől sem...)Mr. Y:
Ha jól rémlik jogiismeretekből, akkor a bank nem kérheti vissza a pénzt attól, akinek "tévesen" utaltál, ha ő azt a megélhetésére már elköltötte. -
norbx
aktív tag
követem, kíváncsi vagyok mi lesz a vége
-
-
Tikakukac
titán
válasz
#72042496 #95 üzenetére
Bele se kezdek, hogy milyen módszerek és megoldások vannak olyan problémákra, amiket az igazságszolgáltás, bocs, jogszolgáltatás nem tud elintézni és neked közöd nem lesz az egészhez
szerk.: nincs mit, azt hiszem felbujtás vagy mi a tök az, ami miatt már egy ilyen miatt is bepörögne 1-2 önkéntes rendőr, úgyhogy részemről itt a vége. Tanács: senki se csináljon butaságokat és akkor legalább nagyjából mederben marad az ember élete.
-
-
Carlytoo
senior tag
Nekem egyébként rendszeresen előre utalnak. Probléma még nem volt belőle és nem is lesz.
-
angyalpc2
aktív tag
Egyébként a legjobb megoldás ilyenkor, a háza lakására menni sok emberrel, nem kell semmi erőszak, csak demostráltatólag, hogy akkor lehet perkálni.
Só tudom fotel huszárkodni szájalni megint más, de amíg nem szembesül vele hogy ebből baja lehet, akkor soha nem fog történni semmi.
-
Hasonló eset, szintén Lófosáson. Kb 2 éve, kitaláltam, hogy veszek egy Asus ROG laptopot. Nem akartam újat, mert az horror, beértem én akkor egy 2 évessel, 350e-be volt. Átlagos felhasználóként nem egy delikvensre írtam rá érdeklődni, vártam, ki nyeri el a tetszésemet.
Kb 3 eladó volt, ebből 1 nem válaszolt, egy másikról én mondtam le (talán sérült volt a gép, valami ilyesmi lehetett), a harmadik taggal pedig meg is egyeztem. Kultúrált volt, telefonon beszélgettünk vagy fél órát vasárnap este, mindenben segített és megkötöttük az üzletet.Nade a csavar most jön. Már megvolt a gép, amikor (kb 4 nap telt el) válaszolt az első, akire ráírtam. Ekkor tájékoztattam, hogy már nem érdekel a dolog, reakció hiányában mástól vettem meg.
Erre a tag 2 napon keresztül hordott el engem mindennek, meg a születési helyemig vissza, hogy milyen komolytalan vevő az, akit nem érdekel komolyan, csak érdeklődik.Szóval, mivel őkelme nem válaszolt 4 napig, megsértődött és én lettem a szemébe a szemét alak, amiért nem az ő gépét vettem meg. Hát, vannak ilyen egyének is. Az ilyenen én is csak mosolyogni tudok.
-
Jófogáson az eddigi kedvencem akinek írtam reggel, hogy érdekelne egy monitor. Napközben nem értem rá ezzel foglalkozni, erre írja délután 4-kor, hogy mi az mégse érdekel? Na ezután offoltam a dolgot, értem én, hogy neki nincs dolga, de nekem rohadtul nem a 3 ezer forintos jófogásos monitor a fő dolgom napközben.
-
-
hlaci1959
újonc
Ha megvan a bankszámlaszám, akkor megtalálja a rendőrség, mert számlát csak azonosítás után tud nyitni.
Csak az a gond, hogy a dörzsöltebbek strómant használnak, pl. egy hajléktalan nyit számlát neki, a bankkártyával a pénzt azonnal felveszi. -
válasz
Tikakukac #50 üzenetére
Jaja, nekem is mondták a yardon, hogy semmi nincs ezeknek a nevén, általában semmit nem látsz belőle.
De fel kell nyomni, hogy elkapják, és legalább egy ideig sitten legyen.@Thome : Érdemes hirdetéseket feladni, hogy akit ugyanazon a néven átvertek, az jelentkezzen. Nagyon gyorsan összejön a három sértett.
@Ciccuka : Én ezért nem küldök már utánvéttel. De mondjuk nem átvenni nem is törvénybe ütköző, a Jófogás meg nem foglalkozik vele :S
@Soderes : "Az a Marketplace ahol analfabéták vannak, fele vásárló meg cigó"
Analfabétákkal minden tele van. Jófogáson, Hobbielektronikán is rengeteg van, Vaterán és itt kevesebb (hja, regisztrálni kell)
@Balika911 : Tényleg sokkal jobb elérésű a Facebook, de a minősége, hát... Tehát én jobban örülök egy HA-s eladásnak, mert jó eséllyel értelmesebb arca futok bele.
-
Thome
veterán
Velem megesett ez a sztori még diák koromból.
Egy kedves lány segített felgöngyölíteni a szálakat, jogásznak tanult, valahogy összesodort az élet neten keresztül.Feljelentettem az illetőt, ő még szerzett egy rakás sértettet, 2 év alatt zongorázódott le az ügy, pénz visszajött (azóta bánom hogy kamatot nem kértem) és bőven értékhatár alatt voltam én egyedül.
(Azóta azért beleszaladtam még egy 5 ezres buktába.
)
-
szaszyka
senior tag
válasz
#72042496 #74 üzenetére
Én szinte csak utalással vásárolok, nem nagyon készpénzezek. Főleg hardveraprón, jó sok pozitív értékeléssel rendelkező eladóktól, illetve a hirdetéseimbe is beleírom, hogy előre utalás esetén szívesen postázom is. Marketplace-en eddig csak egy órát vettem, de ott jó alaposan érdemes megnézni az eladó profilját, ismerőseit is, milyen emberke lehet. Jofogásról csak személyes átvétellel, esetleg leinformálható eladótól veszek, de az adók veszek csoportok szigorúan csak személyesen. Ott van a társadalom alja!
-
DraXoN
addikt
válasz
#72042496 #74 üzenetére
Anno még jófogáson adtam el valamit, még a címet egyeztettem, hogy hova küldjem a terméket (még nem is tudtam mi az), és utalásban már megkaptam az összeget.. Jó, én nem verek át senkit (ha nagy ritkán eladok valamit), de azért írtam, hogy ezzel hozzáállással csak óvatosan, mert sajnos sokan nem olyanok mint én (és csak a pénz kell árut meg nem küld)... jó persze, az nem egy olyan cucc volt amit eladtam ami értékes lett volna (inkább ritka autóalkatrész), aki megvette is 70+ volt (kispolski középkonzol kisműszerfalashoz).
jó lenne ha megbízhatna bárki vakon a másikban, ez nem is rajtam múlik, de sokan ezzel csak visszaélnek.
-
törölt tag
Alapvetően senkinek nem szabad szerintem. Mostanában pedig nekem is utaltak többen előre, meg is illetődtem, hogy WTF, anélkül is félreteszem 1-2 napra.
Jobban szeretem, ha a vevő megnézi a helyszínen (illetve a folyosón, mert a lakásba nem szívesen engedem föl őket), és akkor fizet.
-
törölt tag
Nekem összességében pozitív tapasztalataim vannak a Marketplace-szel, pedig az utóbbi időszakban egy fél lakásnyi dolgot kiárultam rajta. Egyetlen gáz/para szitu sem volt.
Maga az oldal nem tetszik, és vevőként utoljára mennék oda ha valamiért használtat vennék valamiből. De a többség nem így gondolja, mert pörgős mint a fene, 1-2 nap alatt elviszik a dolgokat.
-
Soderes
senior tag
válasz
#72042496 #66 üzenetére
Az a Marketplace ahol analfabéták vannak, fele vásárló meg cigó. Ott minden szart megvesznek, de az igénytelenség és a lutri netovábbja.
Hirdetem én már ott. Jöttek volna hozzám Rafael-ék.Kösz, de nem.
Maradok a jól bevált, megbízható Hardveraprónál. Itt minőségi a társaság és gyorsan kihullik a férgese.
Én azért megválogatom az üzleti partnereimet. -
kmisi99
addikt
Nekem történt hasonló feljelentés stb, 2-3 hét után fel is hívott egy kerületi nyomozó, hogy igen őt már körözik és tudnak róla és próbálnak intézkedni és ennyi semmi innentól hónapokon át semmi se egy levelet nem kaptam semmit.
-
Na megjártam a Bankot.
Elmondtam a történteket és kaptam egy e-mail címet, ahová megkértek, hogy küldjek el mindent. Legkésőbb 48 órán belül ígérte az ügyintéző a reakciót. Mondta, hogy ő is felvihetné a rendszerre, de ha én teszem, akkor előbb fognak vele foglalkozni.
Így hát megírtam nekik mindent e-mail-ben és csatoltam az összes információmat. Egyelőre most nem megyek az örsre, megvárom a bank válaszát. Hátha.
-
törölt tag
Én az eladói oldalon mozgok, de sajnos vagy nem sajnos az a helyzet, hogy a Hardverapróra már föl se nagyon teszem a cuccaimat, mert minek. Marketplace pörög, telefonos appból pikk-pakk el lehet rendezni a hirdetést is, jön a push notification ha keresnek miatta. A Jófogás is többnyire csak a második opció, Vatera számomra régen halott.
Legutóbb egy külső merevlemezt hirdettem (Samsung S3, 1 TB). Két óra alatt a Hardveraprón látták 6-an a hirdetést, Marketplace-en 330-an. Utóbbi helyről két érdeklődő volt, az első el is vitte. Ez konkrét példa, de az általános tapasztalatom is ugyanez.
-
-
Carlytoo
senior tag
@koko52 : "Na ott már nem voltak meg, " -> Rendőrbűnözés!
Ajjaj. Rengeteg ilyen van/volt.
bkercso : 3-an ültünk a kocsiban. Haver vezetett. Nem tudni miért, egy fószer megőrült és hasonlót játszott el velünk, amit veled az ember, csak nem autópályán. Az első piroson ketten kiszálltunk és bekopogtunk. Persze ilyenkor kocsi lezárva, ablak felhúzva.
-
bkercso
nagyúr
Nem csak fel kell jelenteni (minden létező screenshotot és emailt csatlva, minden részletet leírva egy külön oldalon), hanem utána kb. 1-2 havonta hívogatni kell a rendőrséget és érdeklődni az ügyről, különben nem csinálnak semmit.
Egy közveszélyes f@sz autópályán vagy 15-20x büntetőfékezett előttem, mert előtte egy lámpánál begurultam elé 5-10km/h-val, figyelve rá. Kamera felvett mindent. Feljelentés, kihallgattak mindenkit, azóta is történik a semmi (lassan 1 éve). Állítólag volt már több ügye, így felteszem, erre már nem mozdultak rá...
-
Az meredek. Nekem egy 10ezer alatti ügy kapcsán mondták, hogy mindent megvizsgálnak, mindegy, mi a bejelentett csalás összege.
@Soderes : Hát én eddig 1 csalót fogtam a Jófogáson, pedig elég sok mindent vettem ott... Mondjuk nem is olyasmit szoktam venni, amivel érdemes csalni.
Összetört monitornál nekem a Posta fizetett@koko52 : "Na ott már nem voltak meg, " -> Rendőrbűnözés!
-
koko52
nagyúr
Nekem lopták az erdőt a cintányérok. Egyszer rajtakapták a rendőrök őket, de elmenekültek. 2 db Stihl fűrészt otthagyták a nagy sietségben, értékük kb 200k-volt. Természetesen lopottak voltak gyári szám kiköszörülve. A kár enyhítésére kértük a fűrészeket cserébe, amit meg is ítéltek. Kb 2 hónapra rá mehettünk a raktárba értük. Na ott már nem voltak meg, adminisztrációs hiba miatt eltűntek. Ez a magyar rendőrség!
-
Soderes
senior tag
De minek bizniszelsz Jófogáson, ott 10-ből 7 ember csaló. Keresed a bajt magadnak. Unatkozol. Vagy, mi a f*sz?
Van egy remek, viszonylag megbízható Hardveraprónk. Persze itt is van néhány ügyeskedő, gyökér, de összességében ez egy nagyon megbízható oldal.A Vaterát, Jofógást el kell felejteni. Tele van csalókkal, lehúzós figurákkal.
Minimum egyszer legalább mindenkit átb*sztak, aki ezen a Fórum van vagy kapcsolatba került ezekkel a siteokkal. Engem is ugyan úgy.
15 eFT fizettem anno LCD monitorért. Monitor megjött összetörve, használhatatlan állapotban. A kis pöcs meg nem fizetett vissza a kpt. Vatera lapított, rendőrségi feljelentést nem tettem. Minek?
Annak a zsetonnak már pá-pá.Nem szabad ott üzletelni!
Legfeljebb csak olyannal, akitől már vettél ott valamit és nem volt vele gond.
De ahhoz már nem kell Vatera vagy Jófosás. -
válasz
Armagedown #54 üzenetére
Túl enyhe
-
Hintalow
senior tag
Chargeback (bankkártya reklamáció) csak kártyás fizetésnél van, ott a kártyatársaság szavatol, jellemzően előre jóváírja a pénzt a bank, aztán majd leboxolják az eladóval.
Utalásnál bankok között sajnos nincs ilyen, ott csak úgynevezett visszahívást lehet indítani, a küldő bank szól a fogadónak, hogy visszacsinálnák a tranzakciót, aki felveszi a kapcsolatot a fogadó féllel, és beleegyezés esetén leemelik a pénzt a számlájáról és visszaküldik. Ilyen esetben ez sajnos semmire nem lesz jó.
A feljelentést azért érdemes a banknak eljuttatni, hogy tudjanak róla, gyorsabban reagálnak igy hatósági megkeresésre, illetőleg maguk is blokkolják majd a számlát, a kivizsgálás során (sajnos valszeg addigra már nem lesz rajta pénz) -
-
Carlytoo
senior tag
Hali!
Rengeteg ilyen esettel találkoztam. Nem, vagy csak nagyon nehezen tudták a károsultak visszaszerezni a lóvét sajnos. Tudom, hogy sok ember nem ilyen beállítottságú, de ha van módod arra, akkor üljetek be egy páran a kocsiba és keressétek fel. Általában utána már szeretnek fizetni, ha elég meggyőző vagy.
-
Tikakukac
titán
Azt mondja, hogy csak amitől én tudok bolti lopás, laptop, 1.2 miska volt a rovásán az emberünknek 3 külön bolt, 3 gép összesen. Persze, 2 nap alatt megtaláltuk (mi, nem a rendőrség ofc) a vége a sztori az lett, hogy játékgépes az ember, nem csukható le, bevétele és ingósága nincs, a pénz ment a lecsóba.
Erre bátran készülj.
-
Na jó, annyi a kavarodás itt, hogy menjek-e bankba, hogy inkább megteszem, lesz ami lesz. Ha ott nem jutok eredményre, irány az örs.
Én azért remélem, hogy visszakapom a pénzem, nem tudom, mennyi az értékhatár, de szerintem ez már átlépte.
A gyanúsan olcsó dologról viszont annyit, hogy nem volt az. Ami újonnan került tavaly 180e-be, az használtan idén szerintem simán 120e.
Az eBay-ról viszont annyit, hogy tavaly főnökömet húzták ott le hasonlóképpen, csak ott 450e volt a tét.
Mondjuk jó dolog a Lófosás futára, viszont nekem is szimpatikus a Foxpost, mert az automatához akkor megyek, amikor tudok, nem kell senkihez igazodni. -
törölt tag
Sajnos nagyon szar úgy, de hogy jobban erezd magad nekem kb 2 milla értekben vittek el szerszámokat az autómból, reggel majd egy szívroham, aztán elmentünk reggelizni, es pár hét múlva 80%-ban vettem újat.
Nem vagyok miatta se mérges se ideges, egyszerűen ez van.
Meg kell szokni, hogy valakinek jobban kell.
Alternativ megoldas, amit valasztottam, olyan helyre koltoztem, ahol nincs akinek jobban kell, vagy ha kell elkeri.Csakis Ebay/Amazon es Paypal. Gumtree ami kivetel, de ott meg csak szemelyes atvetel amit csinalok, sosem volt gond. Ja es csak vasarlok, eladni meg semmit nem adtam el.
-
rosejbli
senior tag
Nem fogom végignyálazni az ÁSZF-et, simán csak tapasztalatból mondom, mivel már volt ehhez hasonló esetem több is, ahol előre elutaltam az összeget, a "kereskedő" végül nem küldte el az árut és egyszerűen semmilyen megkeresésre nem válaszolt.
Belföldi és külföldi esetben is simán visszautalták a pénzt az ígért határidőn belül. -
Alex91
félisten
A Jofogas sajat szallitasi szolgaltatassal mi a gond? Rendben, nem olcso, de en biztonsagosabbnak tartom mind a vevo, mind az elado reszerol.
-
Tikakukac
titán
Volt ilyen, nem si egy, még apród néven futott az oldal. Rendőrség annyit tudott tenni, hogy megtalálta a népeket 2-3 év után, összevonta az ügyeket és kész. Innentől nem kaptam infót kit és mennyire ültettek le, az, hogy én valaha is pénzt viszontlássak
-
Tothg86
tag
Sokadik hozzászólás, de hátha hozzáadok valamit. Igen, rendőrség mihamarabb!
Egyszer én is belefutottam lófogáson ilyen történetbe, szerencsére kisebb összeggel. De nem is ez a lényeg, hanem nemrég kaptam egy idezést a rendőrségtől. Utaltam én is előre annak idején, terméket nem kaptam meg persze, de nem tettem feljelentést. Viszont többen tehettek, mert később előkerültem én is, mint károsult, mert ugye én is felbukkantam, akik utaltak ennek a figurának.
Tehát én is azt mondom, hogy érdemes feljelentést tenni, nem szabad szó nélkül hagyni. Szerintem azért a rendőrség tud tenni valamit. Aztán, hogy a pénzed visszakapod-e? -
oszi666
őstag
Szia nekem volt egy hasonló esetem nagyon régen, 99%-ban az történt velem mint a többiekkel, azért leírom
Akkor pont az 50.000 HUF értékhatár alatt találtam egy használt iPad-et. Utaltam persze nem jött semmi. Mivel 50 000HUF alatt volt az érték, ezért nem számított bűncselekménynek szval a rendőrség kb nem csinált semmit bár velem nagyon jófejek és megértőek voltak, nem b@sztattak hogy lehet ilyen naív vagy hasonlók
Aztán kb a feljelentés után egy évre kaptam egy levelet, hogy a Szegedi Biróságon az én ügyemet hozzácsapták egy csoportos keresethez mert hogy a fazon rajtam kívül vagy 50 másik balekot kalapozott össze, viszont így az összeg amivel minket károsított meg, már bőven a bűncselekmény kategóriába esett
Nem történt semmi asszem kapott 1-2 év felfüggesztettett és közölték, hogy a nemtudommi miatt nem áll módjukban behajtani a tartozást.
Aztán rágugliztam a fazonra elég szép háza van, szval felőlem kirakhatták volna az utcára is...Egy feljelentést mindenképp megér az ügy mert ki tudja, de nekem sajnos ez volt a tapasztalatom. Ez kb 7 éve történt? (amikor két éves lett egy iPad 2)
Ahogy a többiek írták, a pénzed valszeg nem látod viszont, de lehet másoknak segítesz ha az illetőt feljelented. és abban is igaza van mindenkinek, hogy a gyanúsan jó ajánlatok, ahol elkap a hú ez mekkora mázli ezt muszáj lecsapnom, általában átverések. Sajnos. -
Jhonny06
veterán
Az mondjuk nekem továbbra sem világos, hogy tényleg kell a másik fél beleegyezése ahhoz, hogy visszavonjanak egy tranzakciót? Mert erről is olvastam már mindent. Nyilván rendőrségi feljelentésnél nem, de mi a határ? Én azt várnám, hogy minden egyes esetet kivizsgáljanak és legyen olyan, hogy megkérdezik a másik felet, aki nyilván azt fogja mondani, hogy "bocs, nem".
-
Töff_PLS
tag
A helyedbe a bankba és a rendörségre is bemennék minél hamarabb.
-
-
janeszgol
félisten
Mindent, amiket felsoroltál csatolj a feljelentéshez. Engem egyszer csaptak be, pont 1 hónapja kb. Nem nagy összeggel, illetve sejtettem, hogy becsaphat, ezért csak akkora összeggel mentem bele, ami nem hiányzik. 7.700ft.
Miután innen kitiltották felhívott, hogy rendezni fogja, várjak két napot. Vártam kettőt, a második nap 16 óráig, 17 órakor már el is küldtem a feljelentést ügyfélkapun keresztül.Sosem értettem azokat, akik óckodnak a feljelentéstől. Ja igen, a bank nem fog semmit csinálni. Hiába bankon belüli, ha nincs rendőrségi feljelentés, semmit nem csinál. Nagyon helyesen, teszem hozzá, mivel ezzel vissza is lehet élni.
Szóval hajrá, azért a te összegednél szétvágtam volna az ajtót ököllel.
-
Eastman
addikt
Jobbulást! Drukkolok, hogy minden a legjobban alakuljon.
-
bambano
titán
bármit átadhatsz a rendőrségnek, nincs korlátozás.
-
KROK640
nagyúr
Azért, ahhoz képest, hogy nem számítottál rá, hogy átvernek, elég sok bizonyítékod van.
Mondjuk így kell ezt -
freeknight
őstag
Nyilván azonnal fel kell jelentened, ahogy mindenki más is írta. Gyanús, hogy nem a saját személyijét küldte el neked, de ezek a csalók előbb-utóbb mindig lebuknak, kérdés, hány embert húznak még le, mielőtt a rendőrség méltóztatik megmozdítani a valagát. Pedig nem lenne nehéz, ezek nem olyan nehézfiúk, hogy több vpn-en maszkolják magukat, csak az ip-címüket kéne lekérni a jófogástól. A pénzre 90%, hogy már keresztet vethetsz, az ilyen alakok nem arról nevezetesek, hogy lenne bármi a nevükön, amit be lehetne hajtani, illetve sokszor annyi károsult van olyan összeggel, ami már esélytelen, hogy visszajön. Mindenesetre sok sikert, és remélem nem ejt ez az összeg olyan sebet a családi kasszán, amit ne lehetne pótolni. Tanulópénznek drága de ez van.
Sokszor van, hogy én is előreutalok, de max 30ezres összegeket, itt hardveraprón régi, egyedi arcképes tagoknak volt már, hogy 50-ig is felmentem, de ez a max, ennél többet nem kockáztatnék. Ha teljesen elzárkózik a személyes átvételtől, akkor meg már alapból megszólal a vészcsengő, nem jó ómen.
-
-
szipipeti
tag
elméletben ismert, de - azért tesszük a feljelentést "ismeretlen tettes" ellen, hogy ne keveredjünk esetleg rágalmazásba, vagy hitelrontásba... majd az átadott bizonyítékok alapján a nyomozók megkeresik, és ha ismertté válik, akkor majd a rendőrség "nevei meg" a tettest...
-
-
-
Jhonny06
veterán
A rendőrségi jegyzőkönyvvel hívd fel a bankod ügyfélszolgálatát és kérj chargeback eljárást. Nekem simán visszaadták a pénzemet egy hasonló esetnél.
-
Vissza tudod hívni az átutalt összeget, de amilyen gyorsan csak tudod, jelezd a bankodnál!
-
Na így egyszerűbb, mint külön válaszolni mindenkinek:
Sethdobaloah: Bankon belüli utalás volt, ha ez segít, akkor OTP. Szóval nincs bankok közti bunyózás, talán ez segítheti az ügyet. Minden esetre érdemes legalább bemenni és rákérdezni, vagy felhívni őket telefonon.
hcl: Húgomnak volt egy hasonló ügye, csak Vaterán. Ott 11.000 forintról szólt a fáma, csak nem ő volt az egyetlen aki feljelentést tett az eladó ellen. Húgom visszakapta a pénzét, ebben reménykedem én is. 11.000-et még lenyelnék, de 120.000-et...
Armagedown: Azt sajnos csak későn vettem észre. 2020. 12. 24.
szipipeti: Mint írtam, nem ismeretlen a tettes (elméletileg)
-
kuntics
aktív tag
A túl jó ajánlatok eleg sokszor átveresek. Szintén jófogáson találtam egy hibás laptopot. Érdeklődtem is az eladónál kértem + képeket amiket meg is kaptam. Viszont google kép keresőével megkerestem és kiderült hogy régi eBay es hirdetésekből lopta a képeket.Jelentettem is a jófogás nak, de ki tudja hányan utaltak már neki.
-
CounterBoci
senior tag
Tele van a jófogás ilyen túl jó vételekkel. Frissen regisztrált és csak egy terméket áruló egyénektől. Olykor mintha google fordítóval csinálnák külföldiek, nem mordori nyelvjárás. Ugyan ezzel akartak csőbehúzni engem is.
-
szipipeti
tag
Csak rendőrségi feljelentés!
Minden adatot, másolatként kinyomtatva az ÜTI-nek leadni, tételes laponkénti átvétellel...
Ha visszautasítja, (nekem volt ilyenre precedens), hazaviszed, A4-es borítékban a kinyomtatott anyagokat szépen berakod és "ismeretlen tettes" aellen feljelentést teszel.
Mivel így iktatniuk kell a tértivevényes levelet, az már nem tudja letagadni, hogy megkapta-e és megtagadni, hogy átvegye.
Legyen benne a híváselőzmények alapján az összes hívási időpontokban a tartalmának a lényege, email-ek nyomtatott változata, sms-ek, bankszámla kivonat.
Kézzel írt nyilatkozat, hogy a csatolt mellékletek a te adataidat tartalmazzák, továbbá hozzájárulsz azok használatához, jelezzék, ha hiánypótlás szükséges, hogy meg a jogot a szerveknek, hogy a telefonszolgáltatónál, bankodnál, ect. ez ügyben eljárhatnak, és hozzájárulsz az adataid felhasználásához a nyomozás érdekében.
Havonta kell egy "érdeklődő" levél, hogy hol tart az ügyed... 1 év után, (ezt alapban megvárják), ha nem reagálsz, automatikusan elévül... -
Armagedown
őstag
Mennyi idős volt a regisztrációja a hírdetőnek?
-
Mindenképpen feljelentés.
Tavalyelőtt nyáron fogtam egy ilyet én is (rengeteget utaltam már előre, egyszer volt gond, ebben az esetben).Mondták a rendőrségen, hogy jó, hogy jelentettem, mert mire egy bejelentés van, az ilyen csaló már a sokadik áldozatnál tart, és a rendőrök mindenképpen megnézik majd (és értesítik), aki utalt neki. Ha van már 3 bejelentés, akkor helyből büntetőügy lesz, mindegy, mennyi az összeg. Pénzt általában nem látsz viszont (én sem láttam, bár az a 8000, amit buktam, nem ver földhöz), de megakadályozhatod, hogy még egy csomó embert átverjen. Általában max. fél év alatt elkapják ezeket. Bíróságra se nagyon kell járni, mert felveszik a tanúvallomásod a helyi yardon - néha több száz embernek kéne ott lenni a tárgyaláson, így inkább ezt csinálják
Illetve a Jóf0sásnak jelezd, hogy csaló van az oldalukon.
2019-ben lepattintottak, de amikor tavaly is kiszúrtam egyet, akkor már törölték a profilt.@Oriic : K. D. is lehetett.
-
törölt tag
Egy telefont meger, de siman kizarhatjak a felelosseguket az aszf-ben.
Ugy ertem, hogy nyilvan megteszik hogy elinditjak a kerest a visszautalasra, amihez a fogadonak hozza kell jarulnia (eselyes hogy nem teszi). Amire te gondolsz, hogy puszira megjelenik a penz a szamlan, es a bankok majd boxolnak egymassal, meg az utalas kedvezmenyezettjevel... na az sanszos hogy nincs egy normal szamlan. -
8th
addikt
A jófogás a webkereskedelem legsötétebb pöcegödre, a fekete öves csalók gyűjtőhelye. Ott előre utalni bárkinek...
-
-
rosejbli
senior tag
A banknak van egy ún "Chargeback" funkciója, ami pont ilyen szitukra lett kitalálva.
Ilyen egyértelmű eseteknél visszautalják neked a pénzt és akinek utaltál neki a számlájára terhelik az összeget és ő a saját bankjával kell leboxolja.
Érdemes utánaérdeklődni a bankodnál, hogy hogyan működik ez náluk pontosan. -
-
oriic
HÁZIGAZDA
Feljelentés, azonnal.
"így miután elküldte nekem fényképeken a Személyi igazolványának és Lakcímkártyájának mindkét oldalát, belementem a dologba."
Csak nem ő volt az?
-
d@vee
őstag
Nem tudom van-e ilyen lehetőség, de menj be a bankodba és mondd azt, tévesen utaltál. Szeretnéd visszavonni, ilyenkor a bank tud küldeni felszólítást, hogy utalja neked vissza.
Tudom, késő bánat de ha x eladó ragaszkodik utaláshoz, vevőkélnt viszont csak utánvét a kétes eladó miatt, utald előre csak a postát. Ha az nem elég neki, el kell engedni.
Jófogáson a jó árú dolgok majdnem mindegyike kamu. -
Ghoosty
őstag
Szerencsére nincs tapasztalatom, de szerintem rendőrségi feljelentés nélkül esélyed sincs visszaszerezni a pénzed. De még így sem biztos és az ügy jó sokáig el fog húzódni.
Én mindent átadnék a rendőrségnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Minecraft
- Dell notebook topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- One mobilszolgáltatások
- Autószerelők, autószerelés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ZIDOO médialejátszók
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Xbox Series S 512gb 2 kontroller
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest