- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Redmi Turbo 4
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lawos
csendes tag
válasz aprokaroka87 #48 üzenetére
Igen, de ez fog változni Csak nehogy fejükbe szálljon a dicsőség...
[ Szerkesztve ]
-
Lawos
csendes tag
Ezt egy Realme 6S űbereli 57-ért Jó mellé kell tenni egy 128-as kártyát
[ Szerkesztve ]
-
rigoberto
őstag
Csak a kinézete"vállalhatatlan".😬
-
törölt tag
"testreszabható" -> Olyat tud már, hogy ne csak fentről lefelé, egymás után folytonosan kitöltött ikonokat lehessen használni, hanem például alulra egy sorba kitegyem ami kell a dock fölé? Ki lehet hagyni üres helyeket az ikonrácsban? Lehet más méretű rácsot is beállítani? (mondjuk 6x6 vagy 6x5 vagy 8x5 vagy akármi)? Be lehet állítani, hogy pontosan milyen oldalak legyenek, szóval mondjuk ne legjobboldalt legyen az app list, vagy ha lapozol, akkor forduljon körbe ha az oldalak végére érsz?
Vagy a testre szabás nálad annyit jelent, hogy kitehetsz ikonokat meg widgeteket és választhatsz hány oldal legyen? -
Fall-N
veterán
Launcher a kezelőfelület. Homescreen + app drawer. Ezt Android alatt cserélheted. Van többféle koncepció, én például - attól függ milyen kedvem van - használom a Nova launchert vagy Smart Launcher vagy Niagara. Ezek nem csak sima indítók tudnak gesztus vezérlést, dupla koppra felugró widgetet stb.
Automatizáló pedig a Tasker és a Macrodroid amit szoktam használni. Egy esemény hatására, vagy idő alapján csinálnak valamit. Például koordináta alapján bekapcsolja a WiFit, adott esemény alapján vezérli az okos otthon eszközt stb.
Ahogy írtam évek alatt az iOS is fejlődött, de sok minden a zártsága miatt elérhetetlen. Ez valakinek hiányzik van akinek nem. Igazság szerint ha nem lennének megszokott dolgaim ellennék az iOS-on, mert van rá CoD Mobile, Netflix, HBO GO, YT. Persze pár program hiányozna (Solid Explorer, MiXplorer).
-
nuke7
veterán
mit értesz launcher alatt..
azt a dolgot amiban az alkalmazások vannak: (app library)
vagy azt, ahova widgeteket tudsz tenni (home screen, widgets):
automatizáláson / alatt / mit értesz?
az ikon cserét, mint valid user igényt el tudom fogadni, de ne mondd már, hogy attól lesz használható / jó egy okos telefon, hogy az alkalmazás ikonokat ki tudod cserélni
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
subset
senior tag
Köszönjük a cikket
Használj Te is szabad szoftvert !
-
AliceWake
HÁZIGAZDA
válasz #22743424 #12 üzenetére
Itt nem adaptív a képfrissítés, egyszerűen csak automatikusan vált 60 és 90 Hz között. Valószínűleg az algoritmus előnyben részesíti az alacsonyabb képfrissítést, akkor is, amikor az pont nem indokolt, hogy spóroljon az akksival. 60 Hz-en esetlen volt a felhasználói élmény, érzésre nem volt megfelelően optimalizálva, 90 Hz-en viszont úgy dolgozott, ahogy kell. Mellesleg pont nem számít az üzemidő szempontjából, nyugodtan lehet fix 90 Hz-en használni.
Non omnis moriar.
-
Fall-N
veterán
válasz #40993792 #34 üzenetére
Nem lekezelés volt a célja, egyébként sincs bajom az almás eszközökkel, csak nekem nem való. Arra reagáltam csak, hogy nuke7 kész tényként írta, hogy jobb a középkategóriás droidoknál egy 4-5 éves iPhone. Az alap felhasználásban sincs semmi lenéző, sokszor jó az ha csak normálisan működik valami minden gond nélkül. Ha félreérthető volt akkor elnézést kérek.
Az iOS fejlődése sem rossz, például az új launcherük már jó a mappás app drawerral. A widget támogatás is üdvözlendő. Lehet majd lesz ikon és téma támogatás is, egyébként a sima Android sem tudja még alapból csak lehet rá launchert tenni, meg a gyártók oldják meg. Most kezdi csak el a Google az Android 12-vel a személyre szabást. De ikonokat még nem tud a 12 preview sem.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Ez azért erősen szubjektív. Nem ver az semmit, ha az iOS nem elég az embernek, mint például nekem. Majd ha lesz launcher, automatizáló etc. akkor lesz használható (nem jó!) az iOS.
Technikailag is a SoC-n kívül (bár régieknél ez elég kérdőjeles) a többi meg gyengébb: felbontás, akku.
Azoknak való az iOS, akiknek nincsenek nagy igényeik okostelefon szempontjából. Alap dolgokra persze jó, de én lábrázást kapnék, hogy még a megunt ikonokat sem tudnám cserélgetni.
-
Juhaszatti
addikt
Ha az iPhone 8 neked még épphogy belefér a méretbe, akkor számodra is szempont a kijelzőméret. Gyanítom, hogy nem vennél 6,5"-os telefont. Akinek ugyanígy szempont a kijelzőméret mint neked, csak éppen kisebbet nem venne, annak sosem lesz opció egy iPhone 8 ehelyett. Egyéni preferenciák vannak.
-
nuke7
veterán
válasz Juhaszatti #21 üzenetére
ahaaa... tehát kijelző méret mindenek felett.
(ezt se értem, nekem az iphone8 épphogy belefér még a méretbe, de már nem kényelmes)#23 janeszgol : semmi gond a szervizelt telefonnal, ha jól szervizelték. Összes iphone-om szervizelt volt, egy 6 éves modellről váltottam egy 4 évesre. És a négy éves telefon ahogy írtam, szinte mindenben veri a 0 éves ilyen középkategóriás droidokat, a képernyő méretet leszámítva...
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Nézd én egyáltalán nem vetem meg a használt telefonokat, de használt iPhone... hát. Annak nagyon utána kell túrni. Többször is akartam venni, de eddig mindig visszamondtam. Minden alkatrésze eredeti legyen. Ha nem az, az már nem iPhone, csak iFos. Itt indul.
65-70 ezerért jellemzően iPhone 7 van használtan, talán a nyolc, de az nem biztos. Ezek 4-5 éves telefonok, és többségük valamilyen szinten gondolom szervizelt. Nagyon oda kell figyelni! De ha kikap az ember egy jót, na az lehengerlő. (Bár ennyiért S9-S10 is akad, na meg Huawei P20/Pro.)[ Szerkesztve ]
-
elmepocok
tag
Lassan 1 éve Moto One Actiont használok, mert 60 ezer forint volt egy normál közepes hardver, kulturáltan néz ki és van benne egy kis funky is a 21:9, és a nagylátószögű elforgatott "actioncam" miatt.
Meg kell mondjam, hogy teljesen meg vagyok vele elégedve, sokkal rosszabbra számítottam. Android one, frissítések rendesen havonta jönnek, megbízható a rendszer, max akkor vettem észre egyszer-kétszer, hogy ráférne egy újraindítás, mikor már benne volt 1 hónap uptime.
Elfogadható minőségű Fullhd panel, 4/128gb, 1 komoly napot is simán kibír (napi 1,5-2 órát is beszélek) és a rázós zseblámpa és értesítési képernyő tényleg jó.
Vannak persze hibái, nagyon műanyag az egész, a fényes kávát konkrétan megkarcolja a tok alá szoruló por, a kijelző érzékenysége és a kamera sem szuperlatív és akkora a kameralyuk, mint a fejem, de ennyi pénzért ezzel együttélek. Engem meggyőzött, semmivel sem rosszabb, mint egy hasonló árú bármi, sőt, van sok rosszabb ennyiért.
A cikk tárgya is lehetne 10 ezerrel olcsóbb, akkor teljesen vállalható lenne, bár így is kb csak a hd kijelzőbe tudok belekötni. -
Juhaszatti
addikt
-
nuke7
veterán
Ezek a telefonok kit céloznak? ki vesz ilyet, amikor 65-70ert már lehet teljesen jó használt iPhone-t venni... ( ami minden szempontból jobb vétel - vagy ezeket játékra veszik? )
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
A kameráról még annyit, hogy nem rossz, de nem is jó. Nappal kint jó, de bent már nem annyira. Este meg nulla.
Viszont a videó tök jó. A képe sem rossz, de a hang az nagyon jó. (Oké a szél bezavar, de inkább ne legyen rajta szűrés, minthogy egy madárcsicsergős erdőből némafilmet csináljon.) -
Fall-N
veterán
Kár a HD felbontás miatt, ha Full HD lenne, akkor jobb ajánlat lenne. A tiszta Android már pluszpont. A kamera annyira nem érdekelne, amúgy is vannak külső alkalmazások, amik jobban teljesíthetnek, mint a gyári.
-
MMSZoli
tag
Ennyire gyenge képeket már rég láttam, pedig a nálam levő Nokia 6.1 és a Samsung A40 sem csúcskategória és csak 16MP, nem 64MP, de ég és föld... Azokon a macro képeken majdnem felsírtam. A munkám miatt elég gyakran kell csinálnom ilyen közelieket hibákról, ha ilyen képeket csinálnának a telóim, már a földhöz vágtam volna őket.
-
Richoo44
aktív tag
Számomra èrthetetlen ez a plecsni is.HD felbontás,akkora káva alul hogy mèg csak egy Motorola logó hiányzik róla,Snapi 662, gyenge kamera, ennyièrt...Lehet fontos volt valami pozitìvat ìrni, de ez totál nem reális.
Richo -
SkyLine3000
addikt
Mikor szoknak már le a gyártók erről az ótvar előlap kialakításról?? Komolyan hányingert kapok tőle, ahányszor meglátok egyet.
-
joelke HU
senior tag
Ha jól értettem, Bog mondta videóban, hogy az új motorolák közül a G30 lesz a legkomolyabb modell, amivel hivatalosan visszajönnek hozzánk. Tehát akkor ennél már csak gyengébbek lesznek... Ehh 😂 Ezért felesleges újra megjelenniük. Nem is értem őket. Ide minden szemét jó lesz, ha már árérzékeny a piacunk?
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
törölt tag
Köszönjük a tesztet AliceWake Azt szeretném megkérdezni, hogy az a bizonyos adaptív képfrissítési hiba a többi telefonnál is ilyen amiben ilyen van? Gondolom te több ilyen telefont fogtál a kezedbe.
-
janeszgol
félisten
Hat ez leginkabb azoknak lehet jo, akik nem szolgaltatonal vasarolnak telefont. Oda gondolom nem fog bekerulni.
Am en elobb vennem meg a Nokia 5.4-et, mint ezt. -
ghiottone
nagyúr
Az elmúlt 10 évben több, mint 20 Motorola telefon megfordult nálam és lassacskán tényleg kiveszett belőlük a korábbi példanyok "cool"-sága + vissza is léptek jó pár téren.
- A szoftveres támogatásuk gyenge lett és lassan adják ki a rendszerfrissítéseket,
- a hardverek alig fejlődtek, pl.kamera. A G30 8 megapixeles uw lencséje a specifikációk alapján és a végeredményt nézve szerintem ugyanaz, mint a 2017-es X4-é volt.
- a közösséget letojják (pl.: moto z2 force android 9 frissítési hibák),
- és a múlt évi csúcskészülékük amoled paneljai szinte mind hibásak."ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
Saccco
nagyúr
Johnny Cage-nek is ilyen goroszenzoros telefonja van.
Elütés a spec. lapon.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Plug Life
senior tag
Helló Lenovo 😂
-
CrAzY88
aktív tag
Anno volt nekem sok Motorolám, kivétel nélkül szerettem mindegyiket, de sajnos már ebben sem látom azt a “Motorolásságot”, ami miatt küzdene bennem a birtoklási vágy... Nekem ez ugyanúgy néz ki, mint bármelyik másik okostelefon. Nem látok benne “cool” faktort, ami volt a régiekben.
Nem vagyok potenciális célközönség, inkább csak elméleti síkon indultam el mint ha az lennék...Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
gyépés
aktív tag
Az utolsó oldalon van egy kis elírás vagy nekem rossz a szövegértésem, nem tudom: "...minden extra funkció egy praktikus abban érhető el..."
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
félisten
Szokás szerint nagyon korrekt teszt!
A felhasználók nagyon nagy részének pont megfelelő lenne egy ilyen telefon, de ez a kamerarendszer egy már kifejezetten az alacsonyabb igényeknek szól.
A kijelző felbontása szerintem nem vészes, én a sokkal komolyabb telefonomat is 720-on használom, mégis mindenki ájuldozik a szuper magas felbontásról.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
törölt tag
Ó, ez a sötét gyöngy eszembe juttatja a Nokia 6110-emet
-
Térerő
csendes tag
Ezt a hibrid SIM tálca kialakítást törvényileg tiltanám meg
-
Juhaszatti
addikt
Nem lenne ez rossz telefon a maga árkategóriájában, egyedül a kijelző az, ami miatt nem tudnám jó szívvel ajánlani annak aki ebben az ársávban keresgél.
-
ghiottone
nagyúr
A kameraszoftver változatlanul nincs a helyzet magaslatán. Sajnos már egy ideje a széleslátószögű lencsével is felszerelt Motoroláknál, az ezzel készült képeket indokolatlanul a fő kamera felbontására tolja fel a szoftver (Moto G 5G Plus, Edge, stb.). + egy olajfestmény amúgy is az uw.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Villanyszerelés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Bestbuy játékok
- Path of Exile 2
- További aktív témák...