- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
Nincs olyan program, amely révén a magyar ékezetes betük a hosszanti nyomás helyett így jönnének be: é = alt + e, ö = alt + o
-
petipetya
nagyúr
Ebben a GOT témában négyzetek vannak az ő/ű helyett. Csak a betűtípust át lehet állítani az eredetire?
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #2543 üzenetére
Kész, fent van a GOT, a téma és még amit jónak láttam, hála sheratan leírásának a frissítés menetéről.
Kérdés: a JIT-t feltette valaki? Nem lesz tőle instabil a rendszer? Mennyire gyorsítja érezhetően?
-
petipetya
nagyúr
Köszönöm a segítséget!
Közben betöltődött a rendszer ezzel a módszerrel:
"Hard Reset
1. Power off phone
2. Use hardware keyboard
3. Press and hold the 'X' key and Power button until you see a screen with an exclamation point inside a triangle
4. Press and hold the Volume Up key then press the Camera button (I had to do this twice) to get menu screen (Linux back-end becomes VERY apparent here)
5. Using the D-pad, select one of the Wipe options (specifically Wipe Data/Factory Reset)
6. Confirm your selection and wait for it to complete
7. Reboot the device" -
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
válasz
Phoenix0523 #2536 üzenetére
Próbáltam, nem megy.
-
petipetya
nagyúr
Csináltam egy factory data resetet, majd utána elindult a telefon. Nem írtam be a gmail nevem és jelszavam, hanem kikapcsoltam.
Azóta nem kapcsol be, pedig aksi ki/be volt vagy ezerszer. Az android feliratig eljut, és utána semmi. Próbáltam a recovery menüt behozni ahogy itt írják, de ez sem sikerült. Így még szoftverezni sem tudom.
Mit lehet tenni?
-
petipetya
nagyúr
válasz
Rickazoid #2521 üzenetére
Lehet, hogy fél-egy perc elteltével helyreállna. Mondanám, hogy legközelebb megnézem, de lehet nem kerül rá a sor. Ugyanis fent volt egy battery dark widget nevezetű alkalmazás is, melyet tegnap raktam fel, csak elfelejtettem letörölni - lehet ez akadt össze a batteryminderr-el.
-
petipetya
nagyúr
Ma megvolt az első aksi kijelzés bug: teljesen fel volt töltve, de bekapcsolás után 5%-ot mutatott és a led pirosan villogott. Mivel erről már olvastam itt korábban is, ki-bekapcsoltam, és akkor már a 100%-ot mutatta.
-
petipetya
nagyúr
Azt a hold gombot nem lehet valahogyan eltüntetni a hívás alatt?
-
petipetya
nagyúr
válasz
klasszsrac #2503 üzenetére
A fülesnél a csatlakozó recsegésre gondolhatott. Nekem újonnan vásárolt a készülék, így megmondhatom, hogy a csatija nem recseg, hiába csavargatom benne a fülest a zenelejátszás alatt.
A Spicában anno a hátlap és aksi eltávolítása után ott volt az indikátor matrica, de a Milestoneban nem látom, biztos eldugták valahová. Kár, mert így nem tudod megnézni, hogy történt-e beázás. Mondjuk ha a kijelző vagy a hátlap alatt ott virít egy döglött guppi, akkor nagy az esélye annak, hogy egyszer beleejtették az akváriumba.
A kijelzőn nézz majd meg egy fekete képet és nagyíts is rá, majd állítsd be háttérképnek és tüntesd el az ikonokat - ha pixeles a kijelző, akkor ez kimutatja.
A kamerával készíts fotót fehér és fekete háttérről is, ezek talán kimutatják, ha valami gáz van a lencsénél.
Hívás közben tedd a füledhez, majd tartsd el, tedd hozzá és tartsd el - hogy jól működik-e a szenzor benne. Ugyanezt megteheted a kezeddel is hívás közben. A Motorola felirattól van kb. 1 centire 14 óra irányban.
Ha már szenzor, akkor lesd meg, hogy működik-e az automatikus fényérzékelés: settings / sound and display / brightness / auto
Szintén hívás közben próbálgasd végig a settings / call settings / chrystaltalk settings részben mind a 4 menüt, ha mindegyiknél szól a telefon, akkor a mikrofonokkal gond nem lehet. Sőt, hívj fel egy ismerőst teszt céljából, hogy jól halljátok-e egymást.
Power gomb megfelelő működése:
- egyszer nyomod = képernyő ki-bekapcsolása
- 2 mp-ig nyomod = előjön a választó menü
- hosszan nyomod = ki-bebapcsolja a telefont
Ha nem ezt teszi, akkor ott is gond lehet -
petipetya
nagyúr
Kiegészítő ügyben kérek tanácsot. Olyan szilikon tokot keresek a telóhoz, amely teljes egészében betakarja.
Nem ebben akarom használni, pusztán arra kell, hogy ha egy "cunami" alatt a táskába teszem (mert a zsebemben elázna), akkor ne karcolódjon össze.
-
petipetya
nagyúr
Szerintem másnap estig biztos, hogy nem bírja ki. Erre nem is lehet számítani, mivel előre nem tudod belőni, hogy mennyit fogod használni. Lehet hogy többet netezel majd rajta, lehet hogy többet kell rajta telefonálni stb. - az 1 napot tervezd be, ennél többet nem kapsz.
-
petipetya
nagyúr
Ha ezt tekintjük az egyik végletnek, hogy a telefon tetején van a lock gomb, akkor másiknak tekintsük a Spicát (tapasztalat alapján). Ott sokan panaszkodtak, hogy a szűk zseb miatt a piros telefon gomb benyomódhat lockolt képernyő alatt is, és előjön a kikapcsolás menü, melyre látatlanban ráböknek, mikor kiveszik a telót a zsebből. Nekem nem volt szűk zsebem, így ez a dolog szerencsére elkerült.
Kérdés, hogy melyik a jobb?
De hogy a Milestonenál maradjunk, például a no lock szóra megtalált alkalmazások használata során akármelyik gombra feloldódik a billentyűzet, és még a csúszkát sem kéri. Ez jó akkor, ha például a plakátkiállításon fotózok vele, mint ahogy azt tettem a hétvégén. De alapállapotban már nem annyira kényelmes, mikor a zsebbe nyúlva már oldódik is fel a telefon képernyőzárja.
Részemről inkább a túlzott biztonság, mint a mindenre feloldás.
-
petipetya
nagyúr
Nekem csak jelszóval lehet feloldani, mivel be van állítva egy exchange postafiók.
Korábban próbálgattam a különféle lock alkalmazásokat, de a gyárit egyik sem tudta felülbírálni. Azóta megszoktam.
Sőt, kaján vigyorral figyelem azt, hogy mikor elkérik megnyomkodni a telefont, akkor nem jutnak tovább a kódnál, amit nekem kell beírni.
-
petipetya
nagyúr
Én sem cserélném le a droid2-re a telót. Talán ha egyből amoleddel és sokkal erősebb hardverrel meg belső memóriával jönne ki, akkor elgondolkodnék. Ám a jelenlegi paraméterekkel még csak a gondolat csírája sem merült fel bennem.
Ha a Milestone-ról elváltok valaha, akkor az is csak qwerty-s lesz, az nem kérdés.
-
petipetya
nagyúr
Ha már fólia.
Az újonnan vásárolton tuti nincs fólia? Mert a Spicánál is azt hittem, és mégis rajta volt a gyári fólia, csak nem látszott, mivel olyan tökéletesen volt rávasalva... A Milestoneon szintén ez a helyzet, újonnan vásároltam gsm boltban.
-
petipetya
nagyúr
ChrystalTalk kérdés ->
A képen látható fokozatok közül a clear gondolom az, hogy kiszűri a háttérzajokat.
Na és mit jelent a crisp és a bright? -
petipetya
nagyúr
válasz
bejmuller #2415 üzenetére
Szia!
Jó hírem van - a kameragombot teljes egészében ki lehet váltani, most próbáltam ki:
- Egyrészt a főképernyőre is ki lehet tenni a kamera/videó indítót, illetve a menüben is megtalálhatod.
- Másrészt a fotó és a videó készítésekor csak ki kell húzni a fizikai billentyűzetet, és a navi gombbal lehet ellőni a képet és elindítani/leállítani a videót. -
petipetya
nagyúr
Batteryminder
A legújabb verzióban be lehet állítani, hogy 1% legyen a métékegység az eddigi 10% helyett. Van olyan rom, amin müködik?
-
petipetya
nagyúr
A micro usb kábel itt lett vásárolva a Vision Computerben, 1,5m és 1090 Ft. Neten is lehet rendelni.
-
petipetya
nagyúr
Most így néz ki a kicsike -> kép
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
Köszi a linket, már rootoltam is vele a telefont.
- Indítsd el ezt a superuser alkalmazát és nyomj rá a root gombra.
- Indítsd el a root explorert, majd nyomd meg az allow gombot.
- Menj bele a system/app mappába ès nyomd meg az RW gombot, ezzel csatolod fel írható módban az adott mappát. -
petipetya
nagyúr
Be kell valljam, hogy az értékesítési csomagban található, kb. 90 cm hosszú usb kábellel nem voltam kibékülve. Itthoni töltésre túl rövid volt, emellett minden nap hordanom kellett magammal, hogy a melóban a gépről tölthessem a telefont.
Most viszont vásároltam egy 1,5 méteres micro usb kábelt az itthoni töltéshez, és ezzel már kényelmesen el tudom helyezni a telefont a szokásos éjjeli helyére. A rövidebb kábelt pedig bevittem a munkahelyre, így már a kábelt sem kell magammal hordanom.
-
petipetya
nagyúr
Minden nap töltőre teszem, mielőtt lefekszem aludni. Emellett van, hogy napközben is töltöm egyszer usb-n keresztül egy pc-ről, ha munka után dolgom van. A Spicánál is megszoktam a napi két töltést. 3 postafiókot szinkronizálok rajta online, mivel - többek között - erre való a telefon.
Az sms-re van két megoldás:
- handcent sms vagy chomp sms alkalmazásokban van korrekt sms számláló
- az sms-ben nem szabad ékezetet írni, kivéve a balra dőlő ékezeteket, de ezeket is csak akkor, ha kisbetűről van szóNálam eddig minden mms célba ért, igaz, hogy éves szinten nem küldök többet háromnál, de azok rendre megérkeztek.
Bizony, 3G alatt sokat zabál a telefon aksija, ezért nem is nagyon használom. Itthon wifin, az utcán gprs-en lóg a telefon - ezek közül valamelyik mindig be van rajta kapcsolva.
Az anysoftkeyboard nálam is fel van telepítve, mivel utcán azzal szoktam írni álló módban. Azt érdekes volt olvasnom, hogy ezzel gyorsabban lehet írni, mint a fizikai billentyűzettel.
Nekem ez nem sikerült, sőt ez előtt több hónapig a Spica-on írtam álló/fekvő módban, és ahhoz képest (nem a telefonhoz, hanem a virtuális billentyűzethez képest) megváltás volt a Milestone qwerty-je, ennél kényelmesebben még sosem írtam; kivéve a számítógép előtt.
drzsoo1, köszi a címet.
-
petipetya
nagyúr
Itt egy pár észrevétel, melyet 7 hónap Spica használat után tapasztaltam akkor, mikor elkezdtem használni a Milestonet (=kavics). Ezeket máshol írtam le, de beollóztam ide:
A wifiröl eszembe jutott, hogy amíg a Spica sokáig kérte le a hálózati címet, addig a kavics sokkal gyorsabban csatlakozik fel.
Újabb különbség a Spicához képest a rezgés. Valahogy másként rezeg ez a kavics, például az alap rezgés is sokkal erősebb.
APN bug nincs. Kamera bug nincs.
A másik, ami jobb a Spicához képest, az a képernyö érzékenysége. Más is alátámasztotta azt, hogy a kavics sokkal érzékenyebb, miután megnyomkodta.
A szögletes kavicson van négyféle lehetöség a hangminöség tisztítására, ezekböl eddig csak az alapot próbáltam ki. Már megjegyezték, hogy a Spicához képest sokkal hangosabb és tisztább a beszédem.
A kavics gyorsabb, stabilabb és nem lassul be.
Nem lehet elmondani azt, hogy mekkora hatalmas különbség qwerty-vel írni egy sima virtuális billentyűzethez képest.
Ezzel persze nem a Spicát akarom leminősíteni, mert egy nagyon jó kis telefon, melyet örömmel használtam. Viszont örülök annak, hogy lecseréltem a Milestonra, simán megérte.
-
petipetya
nagyúr
Érdekelne, hogy ki-milyen alkalmazásokat használ a telón, melyek valamilyen pluszt nyújtanak. Tehát például egy task manager és társai nem érdekelnek, hanem inkább az olyanok, melyek kihasználják a telefon adottságait.
-
petipetya
nagyúr
Beállítottam különböző led színeket ezekre az eseményekre:
- gmail1 olvasatlan levél (kék)
- gmail2 olvasatlan levél (magenta)
- email olvasatlan levél (zöld)
- olvasatlan sms (sárga)
- nem fogadott hívás (fehér)
- olvasatlan naptár bejegyzés (narancs)Külön-külön mindegyik szépen villog és jelzi az eseményt. Ám kipróbáltam azt is, hogy mindhárom emailre írtam, és sms-t küldtem magamnak. Ekkor sajnos csak a legelső esemény led-színe jelez, a többi nem.
Van arra lehetőség, hogy több esemény bekövetkeztekor úgy villogjon, hogy váltogatja a színeket, amiből tudni lehetne azt, hogy több email fiók is frissült, vagy esetleg sms is jött?
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #2203 üzenetére
Halkan hozzáteszem, hogy ezt a topicot végigolvastam már, így tudom, hogy lehet rajta rom-ot cserélni, illetve bb. 1 hónap múlva bele is megyek a rootolásba.
A Milestone előtt egy rootolt Spica-t használtam fél évig, a váltás oka fizikai qwerty volt, pedig alaposan körbenéztem a piacon, és bizony a HTC wild fire és a Samsung Wave is esélyes jelölt volt - de a qwertyt nem pótolhatja semmi. 3 postafiókom frissül online (éjjel-nappal), illetve egyéb helyeken is szeretek kommunikálni vele, és ehhez most nagyon jól jött a bill.
Az android rendszerrel is meg vagyok elégedve, mivel anno a Spica vásárlására is a google szinkronizáció miatt került sor.
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
Sziasztok!
A jelszó kérést ki lehet kapcsolni a képernyőzár feloldásánál?
-
petipetya
nagyúr
Sziasztok!
A qwerty miatt szemezek a telefonnal. Meg tudjátok mondani azt, hogy a billentyűzeten mekkorák a betű gombjai mm-ben meghatározva?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest