Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Akciófigyelő: Megkezdődött az Ulefone Black Friday leárazása is
- iOS alkalmazások
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vadafene
csendes tag
Lejöttek már a progik a Marketről?
Tölti is, vagy Download paused?
Mert én a T-s 3G hálózaton jártam úgy hogy be volt kapcsolva a Settings/Data Manager/Data Saver, és amint kikapcsoltam, meglódul minden, pedig 4Mbit-et nyomja ez a hálózat is, szóval nem tudom milyen "fast connection" kellene neki. -
Vadafene
csendes tag
Sziasztok!
Akadt már olyan fórumtárs akinek sikerült "téglásítani" a Defy-t, esetleg más telefont, majd vissza is állítani?
-
Vadafene
csendes tag
Amit más nem írt programok és játékok:
Prog:
Teamviewer: távoli asztal használat, előnye hogy a távoli oldalon routeren is "átmegy", azaz nem kell konkrét portot nyitni hozzá. Hátránya, hogy a PC-s változattal ellentétben nincs fájlátvitel.
3G Watchdog: mobilnet figyelésre, napi, heti, havi összesítés, kvóta beállítás, kiül a notification bar-ra egy kis ikonnal, mely jelzi a kvóta felhasználást.Játék:
Labyrinth: régi kézi játék mobil változata, egy golyót kell átjuttatni egy labirintuson, hogy ne essen bele a lyukakba
Alchemy: a négy alapelemből (föld, levegő, tűz, víz) kell újabb "elemeket" összeállítani, nagyon agyament kombinációk is kijönnek, pl. madárinfluenza, Einstein, stb. Magyarul is tud.Más téma:
Valaki próbálkozott underclocking-gal? azaz vitte 300 Mhz alá a procit? -
Vadafene
csendes tag
Mivel senki nem válaszolt az underclocking kérdésemre, jelentem (az XDA-s Higgsy módszerével) beállítva 250Mhz-re 26 vsel-lel.
Más:
A Dolphin Browser ugye a gyári cuccait használja, tehát azt nem érdemes ez esetben leszedni a rendszerprogik közül?[ Szerkesztve ]
-
Vadafene
csendes tag
Frozen Eclair-t feltette valaki?
-
Vadafene
csendes tag
válasz Maxtreme #3835 üzenetére
Az XDA-s ButtonRemapper-rel próbálkoztam, a két felsorolt Search gombhoz a Dpad_left funkciót rendeltem, de ez a hülye keresés csak visszajön.
TPG: köszi a válasz, bár arra is kíváncsi lennék, hogy 2.34-es rommal feltette-e valaki.
Uderclocking, ha érdekel valakit:
250Mhz@26vsel, stabil, 3G-t bírja alvó módban, wifit még nem volt lehetőségem kipróbálni.
Az akksi eddig gyári alvó módban egy éjszaka merült 10 %-ot, most reggelre még nem ment le annyi (kár hogy csak 10% lépésekben számol).[ Szerkesztve ]
-
Vadafene
csendes tag
Mindenkinek BÚÉK!
-
Vadafene
csendes tag
Oveclocking (túlhúzás):
Szükséges programok: Z4Root, Milestone Overclock, utóbbi Marketről is elérhető
A maximális CPU frekvencia beállításához a telefonnak rootolva kell lennie, majd a Milestone Overclock-ban betöltjük az MO modulját (Load module), a csúszkán beállítjuk a kívánt frekvenciát, majd alkalmazzuk a beállítást (Apply).
Saját frekvencia beállítását a Menü->Settings dialógusban lehet beállítani, frekvencia, feszültség sorrendben. (a többit nem érdemes piszkálni)
Az MO saját feszültség értékeinél alacsonyabbat is be lehet állítani, mivel a Defy processzora fejlettebb mint a Milestone-é.Figyelem! A túl magas frekvencia és feszültség értékek hosszútávon károsíthatják a telefont.
A túl alacsony feszültség esetén a telefon újraindulhat, esetleg lefagyhat, semmire nem reagáló telefonon az akkumulátor eltávolítása segíthet.A program beállítható hogy a telefon újraindítása után automatikusan induljon el kernelmodulja (Autoload on boot). Amennyiben a frekvencia és feszültség értékekkel kísérletezünk, érdemes ezt NEM bekapcsolni.
Teljesítményhatárok beállítása:
A telefon akkumulátorának kímélése céljából a frekvenciákat használattól függően alakíthatjuk a SetCPU programmal.
A SetCPU főoldalán az aktuális frekvenciát láthatjuk, illetve beállítható maximális és minimális érték.
A Profiles fülön új profilokat hozhatunk létre, melyet az Enable kapcsoló bepipálása után alkalmazhatunk.
Leggyakrabban alkalmazott profilok:
Charging/Full: teljesen feltöltött illetve töltőn/USB-n lévő telefon esetén alkalmazza
Battery < x%: x százaléknál kisebb töltöttségű akkumulátornál
Screen Off: üzemen kívüli állapotban, kikapcsolt kijelzőnél. Érdemes mind max, mind min értékként a legkisebb frekvenciát megadni.Undervoltage (alulfeszelés)/underclocking (alulhúzás):
Ez a művelet nem ajánlott kezdőknek!
A maximális frekvencián kívül a SetCPU által alkalmazott többi frekvenciához tartozó feszültségérték gyárinál kisebb értékre állítását, illetve a minimális frekvencia csökkentését a következő képen lehet megtenni:
Szükséges programok: Android SDK toolkit vagy Root Explorer, setscaling.sh
Az setscaling.sh szkriptet (esetleges módosítás után) felmásoljuk az SD kártya gyökerébe. Ezután a telefonon valami szövegszerkesztővel megnyitjuk, és ellenőrizzük, hogy a (Linux-Windows sortörés különbség miatt) nem-e maradt a szkript sorainak végén kis „téglalap”, melyeket kitörlünk, és elmentjük a fájlt.
Root Explorer használatával:
A fájlrendszert írhatóként nyitjuk meg (Mount R/W), a fájlt átmásoljuk a /system/xbin könyvtárba, beállítjuk a jogosultságai (User: Read/Write/Execute, Group/Others: Read/Exec), majd futtatjuk. Ha jól sikerült minden, a SetCPU ezután az új értékeket alkalmazza, amennyiben változtattunk az értékeken, úgy érdemes módosítani a profilokat.Android SDK-val:
Telefonon legyen beállítva a következő: Settings-> Applications-> Development-> USB debugging
Parancssorban a következőket adjuk ki:adb shell
su
mount -o rw,remount -t ext3 /dev/block/mmcblk1p21 /system
cp /sdcard/setscaling.sh /system/xbin/setscaling.sh
chmod 755 /system/xbin/setscaling.sh
mount -o ro,remount -t ext3 /dev/block/mmcblk1p21 /system
setscaling.shEkkor az alábbi műveleteket végeztük:
Új Android Debug Shell indítása, root jogosultság kérés, rendszer fájlrendszer írásra újranyitása, setscaling.sh másolása, a fájl jogosultságainak beállítása, majd fájlrendszer újranyitása olvasásra, végül a szkript futtatása.
Ha jól sikerült minden, a
cat /proc/overclock/mpu_opps
paranccsal láthatjuk, hogy az értékeink bekerültek a Milestone Overclock moduljába.Van lehetőség ezen szkript újraindítás utáni automatikus indítására, melyhez az install-recovery.sh szkriptet kell hasonló módon a /system/xbin könyvtárba másolni.
[ Szerkesztve ]
-
Vadafene
csendes tag
A Defy alap értékeiről nincs infóm, mivel az összes vsel érték hozzárendelés csak a Milestone Overclockkal tudod elérni, az meg a Moto Milestonehoz készült, ezért magasabb értékeket tartalmaz.
Nekem az alábbiak vannak beállítva:
1. 1000 Mhz 50vsel
2. 600 Mhz 30vsel
3. 200 Mhz 20 vsel
Ezekkel - nálam - full stabil. Lehet hogy kisebb értékekkel is működik, de ez csak próbálgatással derül ki.
Ezen kívül úgy tűnik, a régi Milestone procijához képest a Defy-é kevesebb MPU OPPS regisztert tartalmaz, és ezért nem lehet több frekvencia lépést alkalmazni.
(próbáltam, a SetCPU megnyitása rebootot okozott)Fényképek:
Részemről is iszonyat csalódás, de bízok benne hogy nem a szenzor ilyen rossz, hanem csak szoftveres gubanc (vagy direkt, à la Motorola), és idővel, esetleg Froyo-val megoldódik.
Végülis mindenki az igényei szerint dönti el, milyen telefon kell neki, nekem jól jön, hogy egy rendszerfelügyeleti program webes felületét akár nagyítás nélkül is tudom olvasni, míg a fényképező annyira nem érdekes. (+ strapa kivitel, nálam is jár már sárban)Kár hogy nincs olyan telefon(gyártó), hogy mindenki magának válogathatná az összetevőket.
-
Vadafene
csendes tag
Valaki tud FM rádió progit, a Connected Media Player helyett?
-
Vadafene
csendes tag
-
Vadafene
csendes tag
Aki törölte a WorkContact és QuickContact, stb. apk-kat, azoknak nem tűntek el a telefonkönyv bejegyzései?
Még szerencse hogy vissza tudtam állítani. -
Vadafene
csendes tag
"távsegítséget nyújtok valakinek a neten keresztül,"
Pont ezt csináltam én is, kb.
Viszont nem tudom mi okozta, ez, a 3G kapcsolat, vagy az hogy alaposan átvariáltam a telefon rendszerét, de a nap folyamán 3x is megszakadt a telefonbeszélgetésem, de tök véletlen időtartamban, 0:41-nél, 1:17-nél 4:33-nál, miközben többi hívás akár 8-13 percig is tartott.
[ Szerkesztve ]
-
Vadafene
csendes tag
válasz Goatman #4449 üzenetére
Goatman, edgelaszlo:
Ahhoz hogy a telefonon keresztül netezz, kapcsolódni kell, mint a régi betárcsázós neten.
Hogy pontosan hogy kell létrehozni, milyen beállításokkal, arról fogalmam sincs, mivel az USB stick-es mobilnetem kapásból létrehozta a kapcsolatot, és a Defy-t csak kényszerből használom netezésre, de az USB kapcsolati beállításaival lazán megy.
-
Vadafene
csendes tag
Keresnék valami lehetőséget program időzített indítására, vagy rendszeres futtatására.
Igazából csak egy shell szkriptet kellene futtatni, vagy az is elég lenne, ha egy bizonyos rendszerfájl értékét ki tudnám menteni egy szövegfájlba, ScreenOff módban is.
(Próbáltam busybox watch parancsával, illetve while-do-sleep-done shell paranccsal, de egyik se jó)Szerk: ja, és lehetőleg ne zabáljon sok erőforrást, azaz nem szeretném ha változna a futtatása alatt a CPU freki.
[ Szerkesztve ]
-
Vadafene
csendes tag
Ahogy elnézem ebben nincs autorun, vagy időzítés, de amúgy is aktualitását vesztette a kérdés.
Akik esetleg órajel módosításra adná a fejét, úgy néz ki, bár a setCPU elfogadja, a rendszer mégse engedi 300 Mhz alá a frekvenciát.
Gyanítom, hogy valahogy kernelszinten van korlátozva. (lásd XNA)
(A /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq könyvtár scaling_min_freq és scaling_max_freq fájlok értékeit nem lehet 300000 alá vinni ) -
Vadafene
csendes tag
Ha az XDA-s rádiót keresitek, az a következő helyen van:
XDADe nem egyszerű feltenni, root és egyéb turkálás kell hozzá.
mint az a korábbi hozzászólásomban írtam,
"a system/app/FMRadioService.apk az eredeti Defy változat legyen, tehát nem szabad fejbeverni az xna-s változattal."[ Szerkesztve ]
-
Vadafene
csendes tag
válasz Fokacsont #5018 üzenetére
Nekem dec 19.-e óta kb. 350-400 megát sikerült elhasználni, úgy hogy ebben van jó pár marketes progi letöltés, web és távoli asztal hozzáférés (ez utóbbi azért eszi a biteket, pláne mivel jóval nehezebb ugyanazt a feladatot végrehajtani, mintha PC-ről távasztaloznál)
Viszont nem használom levelezésre a telefont. -
Vadafene
csendes tag
Hogy hozzászóljak az "hány nap üzemidő" témához:
Majdnem "buta" telefonként használva öt nap üzemidő is elérhető.
(azaz jó sok készenlét, össz. kb. fél óra telefon, minimális wifi és egyéb program használat) -
Vadafene
csendes tag
válasz canniball #6988 üzenetére
Arra értem a "buta" szót, hogy az okostelefonok szolgáltatásait (wifi, bluetooth, email, csili-vili játék), nem nagyon használtam ezalatt az öt nap alatt, csak kb. fél óra beszédidő, 4x fél óra flac lejátszás, 5x 5 perc zseblámpázás, és max 5 perc wifi-n keresztüli web/market/frissítés volt, a készenléti energiahasználaton kívül.
-
Vadafene
csendes tag
Néha erősen gondolkodom, hogy indítani kellene egy másik Defy topikot, amibe a komolyabb dolgokat lehetne megtárgyalni, pl. tapasztalatok új romokkal, érdekes, hasznos progik Defyra.
Ja, és visszavárnánk ABE-et. -
Vadafene
csendes tag
1. Jól gondolom hogy 2.34-es romra nemigen lehet közvetlenül froyos nandroidot tenni?
(kell az sfb a bootloader vagy más miatt?)
2. Jól emlékszem hogy csak a kínai froyo romról lehet visszajönni eclair-re?
3. Aki kínai rom alapon nyomja, tapasztalta a led végleges behalását? -
Vadafene
csendes tag
Froyo-ra frissítésnél sztornó minden adatom és programom?
És még mindig érdekelne, tuti biztos-e, hogy a froyo nandroid backupokat fel lehet tenni eclair-ra? -
Vadafene
csendes tag
Nekem volt a 2.34-el öt nap üzemidőm, de több mint 95%-ban készenlétben: az öt nap alatt kb. 30-40 perc beszélgetés, meg napi egy-két perc wifi, míg a market frissítést megnéztem, a telefon 2G módban (éjszaka nem volt repülő módban) és minden felesleges program kilőve.
Most a 2.51-el még tovább bírja ugyanilyen körülmények között: reggel 2 nap 8 óránál 71%-ot mutatott, de "sajnos" kicsit többet használtam wifi/programok terén, így most 3 nap 1 óránál 53%.
-
Vadafene
csendes tag
Ha valaki számolja még a hangszóró hibákat, húzzon be még egy strigulát.
-
Vadafene
csendes tag
Ez a Market bővítés is olyan jó kis magyarosra sikeredet (a'la Tanú).
Három programot szerettem volna megvenni, és egyiket se tudom:
Defy Photo Full, Fancy Widget Pro és a Majesty. -
Vadafene
csendes tag
válasz forintuser #19768 üzenetére
Annyira ajnározzátok a Nordic-ot, muszáj leszek kipróbálni.
Baseband switch nélkül is megy itthon mind 2G-n, mind 3G-n? -
Vadafene
csendes tag
válasz tomsics #19776 üzenetére
MTP: Media Transfer Protocol
Média (kép, zene, videó) átvitele hordozható eszközre.
Ha hiányzik a driver, XP alatt (W7 passz) a Windows Media Player 11 újratelepítésével meg lehet oldani.
Ekkor a telefon csatlakoztatása után megjelenít egy új eszközt (MB525) a Sajátgép alatt, amire lehet másolni, elvileg bármilyen fájlt, de csatlakoztatáskor csak a médiafájlokat listázza, illetve csak az azokat tartalmazó könyvtárakat.Szerk: Eh, lassú vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Vadafene
csendes tag
Frissítettem Nordic-ra, és azt figyeltem meg, hogy a GO Launcher task kezelőjében hiába lövök ki app-okat, mindig visszaindítja, csak a Setting/Apps/Manage/Running/Force stop segítségével lehet kilőni, míg 2.51 alatt ez nem volt probléma, a GO bezárta és kész.
Valamint mi a fenét lehetne tenni azzal, hogy ha bekapcsolom a wifit/mobilnetet, nekiáll elindítani egy csomó mindent, általában Maps, Gmail, Market, de jó pár mást is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó iPhone 14 Pro 256GB 1hónapja aktivált garanciás
- iPhone 13 Mini 128GB Fehér Független Hibátlan/1-3 hónap gar./p3854/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest