- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2779 üzenetére
Én 5.-es koromban az Abigélt és a Tündér Lalát olvastam, akkor szerettem meg Szabó Magdát.
A Szent Bertalan éjszakáról Merle is írt, egész részletesen, a Csikóéveinkben. Mérimee könyve gondolom, komolyabb, azt nem olvastam. Jó neked, hogy már 5.-esen olvastad, így lehet megszeretni a történelmet. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2775 üzenetére
A Frammot nem ismerem.
Nekem az első regény (a Gőgös gúnár és társai után) Fehér Klára: Bezzeg az én időmben c. könyve volt. Emlékszem, olyan izgalmasnak találtam, alig bírtam letenni.
Utána a jó öreg Agáta klasszikusai, aztán Rejtő P. Howard Jenő, a bátyám hatására, aki mindent előbb olvasott, mint én, és állandóan kérdezgette: Na, még mindig nem tudod, ki a gyilkos??? -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2771 üzenetére
Tudom, hogy sokat olvastál. Aki írni szeret, az általában olvasni is.
A pad alatti olvasás ismerős téma, én is csináltam évekig, míg rá nem jöttem, hogy jobb, ha inkább odafigyelek matekórán, mikor kettesre álltam, de rezgett a léc...Volt egy osztálytársam, ő még az utcán is olvasott, míg szembe nem jött vele egy lámpaoszlop, és bang...! Akkorát koppant a feje, tiszta zöld lett másnapra. :-)
Te emlékszel a legelső könyvre, amit olvastál? -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2768 üzenetére
Mondom én, humorosabb vagy, mint a Blöff és a Ponyvaregény együttvéve.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2767 üzenetére
Sutherland nem egy szépfiú, de nagyon tehetséges színész. A 24-ig fel sem tűnt, alig ismertem.
Nyilván te sokkal több filmet láttál, én olvasni mindig jobban szerettem.
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #2766 üzenetére
... ugyanakkor engem nem befolyásolna, hogy ffi idolnak tekintem a főszereplót...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2764 üzenetére
Dehogy. Akik látták, mind így vannak vele. Neked is meg kéne nézned (csak 8 évad), kíváncsi vagyok, utána mit tartanál jó filmnek. 3 évvel ezelőtt abbahagyták, de most folytatják, akkora iránta az érdeklődés, elképesztő, de tényleg.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2762 üzenetére
Jó hasonlat! A sípcsont milyensége nem garancia a farokméretre, ezt mindenki tudja.
De ha tetszik az a sípcsont, felkelti az érdeklődésem, és tovább folytatom a szemlét. Kedvet kapok hozzá.
A Blöffhöz nem volt türelmem, feladtam 22 perc után. Kíváncsi vagyok, az Argót és a Kontrollt meddig bírom majd.
Az a baj, hogy a 24 után, ami persze teljesen más stílusú, minden film olyan halovány, a 24 magasra tette a mércét. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2759 üzenetére
Ez a madaras jó, és az "elnézés" is, lol!
Én is pont ezt mondom: helyzettől és karaktertől függ, hogy tudok-e rajta nevetni. Sokszor érzékelem a humort az ilyesmiben, de van, mikor erőltetettnek találom, vagy lerágott csontnak, mint pl. a Blöffben, amiből csak 22 percet láttam. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2755 üzenetére
Az Argóból és a Kontrollból csak perceket láttam, de majd egyszer megnézem őket (hátha nem akkor bunkóság, mint a Blöff:-), és igyekezni fogok felismerni a humort, becsszó!
Viszont ezen a hozzászólásodon hatalmasat mosolyogtam! Jól el van helyezve.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2753 üzenetére
Yngwieről is megoszlanak a vélemények, ahogy a kommenteket olvasom...mindegy, én szeretem.
Teljesen ki vagyok finomulva, lol
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2750 üzenetére
"Ez nem fun, ez nem cool... lekötözve egy kórházi ágyon..."
szerk
A "fucking" részt már te leírtad, most látom csak... -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2748 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2746 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2744 üzenetére
Addig jó.
A bácsi is örült nekünk, sok csinos nő szájtátva hallgatta a sztorijait...Szinte megfiatalodott köztünk. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2742 üzenetére
Könyvtáros, hihi...Tényleg nyithatnék bent egy könyvtárat, lassan több könyv lesz a szekrényemben, mint hajfesték.
Ma történt: 86 éves bácsi, a kolléganőm épp végzett a hajvágásával (elég dús haja volt, kora ellenére, hiába, na, ez genetikus, semmilyen kencétől nem lesz ilyen...), körülnézett, és látta, hogy már csak ő az egyedüli vendég az üzletben. - "Ha ezt tudom, meséltem volna..."- mondta. Úgyis ráértünk, kértük, meséljen.
Fűszeressegédként kezdte, és egy vállalat gazdasági igazgatójaként ment nyugdíjba.
Elképesztő, milyen sztorijai voltak, Afrikában is járt, 1 hónapig, a bátyjánál... De ez semmi! Orosz hadifogság:
17 évesen vitték ki a frontra, '45 januárjában. Az apjával egy napon vonultak be. Őt keletre, az apját nyugatra vitték. Mesélt az oroszokról, jót is, rosszat is, ők sem egyformák, emberséges is akadt köztük. De ami a legfurább: Ugyanazon a napon ért haza az apja és ő (45 kilósan!) is, '45 novemberében. Az édesanyja elsírta magát örömében. A bácsi, mikor ezt mondta, maga is könnyezett. Aztán felállt, kicsit bicegősen elindult...Otthon felejtette a botját. Mondtam neki, addig jó, míg elfeledkezik róla...Vidám volt, intelligens, jó volt hallgatni. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2740 üzenetére
Arra van időm, amire szeretném. Gyorsan olvasok, és a jutyúkos kommentek közt gyakran van érdekes. Pl. Zimermanról is így tudtam meg, hogy félbeszakította az egyik koncertjét, mert észrevette, hogy valamelyik néző felveszi. Ennek kapcsán egész jó kis vita kerekedett, hogy vajon nem kéne-e hozzászokni ehhez az előadóművészeknek, mármint a 21. század gátlástalan "mindentrögzítekmert megtehetem" és hasonló trendjeihez.
Mivel tévét már egyáltalán nem nézek (egyre gagyibb és bulvár minden, beleértve a politikát is, a híradót is), így ilyesmikkel szórakozom. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2738 üzenetére
Szívesen.
Én sem ismertem, most olvastam. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2734 üzenetére
Az "Iron hand"-ről írta egy kommentelő:
"This was actually written about the Miner's Strike in the 80s. Margaret Thatcher, the very right wing Prime Minister at the time ordered in the police on horseback to break up the peacefully picketing miners. The police used extremely excessive force, and that night on TV, the UK saw police on horseback clubbing down men and women in a cavalry charge. As Mr Knopfler says, "That night they say it had even shocked the Queen". Another black day in the history of England.""A 80-as évekbeli bányászsztrájkról szól. M. Thatcher, a nagyon jobboldali miniszterelnök lovasrendőröket küldött a békésen tüntető bányászok feloszlatására. A rendőrség rendkívül túlzott erőt alkalmazott, és este a tévében az ország látta, amint a lovasrendőrök férfiakat és nőket gumibotoznak. Ahogy Mr. Knopfler mondja: "Azt mondják, azon az estén ez még a királynőt is sokkolta." Fekete nap ez Anglia történelmében."
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2734 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2714 üzenetére
Szombat reggel a Kossuth rádió leadott egy számot, én is csak azt hallottam még.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2705 üzenetére
Nagyon blues-os, de tetszik!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2688 üzenetére
Salinger: Zabhegyező
"A mozi után elindultam a Wicker bár felé, ahol Carl Luce-szal volt randevúm. Séta közben a háborún gondolkodtam, meg minden. Az ilyen háborús filmeknek mindig ez az eredménye. Azt hiszem, nem bírnám ki, ha háborúba kellene mennem. Tényleg nem. Ha csak kivinnék az embert, és mindjárt lelőnék, az nem volna rossz, de annyi ideig a hadseregben lenni! Az rémes. D. B., a bátyám, négy istenverte éven át volt katona. A háborúban is harcolt - az invázió napján szállt partra, meg minden -, de azt hiszem, a hadsereget jobban gyűlölte, mint a háborút. Én akkor még gyerek voltam, de emlékszem, mikor időnként hazajött szabadságra, és mást se csinált, csak feküdt az ágyán. Még a nappaliba is alig jött be. Később, mikor a tengerentúlra ment, és ténylegesen részt vett a háborúban, meg minden, akkor se sebesült meg, és ő se lőtt le senkit. Csak az volt a dolga, hogy valami link tábornokot szállítson egész nap a parancsnoki kocsin. Egyszer mondta Allie-nek meg nekem, hogy ha le kellett volna lőnie valakit, azt se tudta volna, merre lőjön. D. B. szerint a hadsereg éppannyira tele volt rohadt alakokkal, mint a náciké. Emlékszem, Allie egyszer megkérdezte, nem volt-e valami jó is abban, hogy megjárta a háborút, mert mégis ő író, és a háború adott egy csomó témát, amiről írni lehet, meg minden. Akkor elküldte Allie-t a baseballkesztyűjéért, és aztán megkérdezte tőle, ki a jobb háborús költő: Rupert Brooke vagy Emily Dickinson. Allie azt felelte, hogy Emily Dickinson. Én magam nem sokat tudok erről, nemigen olvasok verseket, de azt nagyon jól tudom, hogy megőrülnék, ha be kellene vonulnom, és olyan alakokkal kellene állandóan együtt lennem, mint Ackley, Stradlater vagy Maurice, velük kellene menetelni, meg minden. Egyszer voltam cserkész, körülbelül egy hétig, de a végén már látni se bírtam az előttem menetelő tag nyakát. Állandóan azt kiabálták, hogy mindenki az előtte menetelő tag tarkóját nézze. Ha még egyszer háború talál lenni, esküszöm, jobb lesz, ha engem rögtön kiemelnek az elején, és odaállítanak a kivégzőosztag elé. Nem ellenkeznék. Most jut eszembe, D. B. rémesen utálta a háborút, és mégis azt mondta tavaly nyáron, hogy olvassam el a Búcsú a fegyverektől-t, mert olyan isteni. Ez az, amit nem értek. Úgy szerepel benne ez a Henry hadnagy, mint valami rendes tag, meg minden. Nem értem, hogy D. B., aki annyira utálta a hadsereget és a háborút, hogy tudott szeretni egy ilyen gennyes könyvet. Például nem értem, hogy lehet szeretni egy ilyen nyavalyás könyvet is, meg Ring Lardner könyvét is, meg A nagy Gatsby-t is, amiért annyira odavan. D. B. megsértődött, mikor mondtam, és azt felelte, túl fiatal vagyok ahhoz, hogy helyesen értékelhessek, de én nem hiszem. Mondtam, én szeretem Ring Lardnert és A nagy Gatsby-t, meg minden. Így is van. Döglöttem A nagy Gatsby-ért. Az öreg Gatsby. Rendes szivar. A falra kell mászni tőle. Egyébként örülök, hogy feltalálták az atombombát. Ha újra háború lenne, ráülnék egy atombombára. Önként jelentkeznék. Esküszöm, megtenném."
-
finest
addikt
válasz
-
finest
addikt
válasz
Tudom, h a Sag mir, wo die Blumen sind-re gondoltál.
-
finest
addikt
válasz
old rocker #2684 üzenetére
Ott vannak a nevetős szmájli alatt a hozzászólásomban, nem is ám a temetőben.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2683 üzenetére
Ju svabisch ivadeck
-
finest
addikt
válasz
old rocker #2676 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2677 üzenetére
Ez egy induló? Le van lassítva?
Én ezt az indulót játszottam: [link] -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2675 üzenetére
Miért? Ennyi ember nem tévedhet. :-)
Najóvanna...a Rise zenéje jó.
Az a bizarr koncert huhh...brrrrr... -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2672 üzenetére
Ódróker közszépítő becses figyelmébe: Dolfit is mennyien megtapsolták...! Lagzislaliról nem is beszélve!
Éjjjen Krákosi!
Éjjjen Krákosi!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2668 üzenetére
A biciklizős jelenet tetszik, de...ez a western nem az én világom.
Ezek olyan fiús filmek. Mint az indiános könyvek kiskoromban. Azokat sem olvastam, mert fiúknak való.
Idevezet az, ha oviban babát adnak a lányok kezébe... -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2664 üzenetére
Tudom.
De bármennyire is szépfiú Clint Eastwood, inkább megnézem a Kémek a sasfészekben c. filmben, mint valami westernben. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2651 üzenetére
Szegény fegyvergyártók! Át kellene térniük paintball puskák gyártására.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2649 üzenetére
Képzeld el, ha mondjuk minden katona letenné a fegyvert és szépen hazamenne. Senki se vonulna be többé. Nemet mondanának, akármivel is fenyegetik őket. Mi lenne?
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2647 üzenetére
Érdekes a videó alatti vita is. Az egyik kommentelő árulónak tartja a protestáló hippiket és Jane Fondát is. " Ha ők nincsenek, győztünk volna."
Pedig a videó feltöltője direkt kérte, hogy tartózkodjanak a "nasty" kommentektől. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2643 üzenetére
Hűha! Nem semmi...
Próbáltál már dobolni?
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2640 üzenetére
Mondom én, egész jó kis ritmusérzéke van. :-)))
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2637 üzenetére
Élvezet nézni, ahogy dobol. A szám is jó!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2635 üzenetére
Biztos jó a ritmusérzéke. :-))
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2633 üzenetére
Először ez se tetszett, de többszöri hallgatás után már egész más. Érdekes, úgy látszik, csak hozzá kell szokni. Ha már ismerős egy kicsit, akkor elkezd tetszeni. A dob szuper benne!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2631 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2629 üzenetére
Hát, pl. a Zombie. Nekem naponta 6-szor meg kell hallgatni a munkahelyemen, már a könyökömön jön ki. Csak próbáld ki, heteken át!
De vannak azért átfedések, pl. Rory, Malmsteen, őket nem tudnám megunni.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2627 üzenetére
Már hogy lenne indoktalan? Utálatos, borzalmas, fülsértő német nyelv. Komor hangulat.
Igaz, a hip hop hurrá se jobb.
Bezzeg egy vidám kis Pata pata...! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2625 üzenetére
Az én Rammstein averziómnál nem lehetett kifejezettebb.
[link] Ez a Bennfentesekből van. Többször megnéztem azt a filmet, és ez a zene a végén belemászott a fülembe.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2621 üzenetére
Nahát...harmadszorra hallgatva, kezd tetszeni.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2619 üzenetére
Nagy cucc...behívtak sorsolni a tévébe, legalább énekeltél volna!Jó kis koncert!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2615 üzenetére
Pedig az utána következők a legjobbak! A "Libben a szoknya" pl.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2614 üzenetére
Tényleg hasonlít. Szerintem olvasva jobb, mint énekelve.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2611 üzenetére
Jó dal, jó szöveg. A film is és a szereplők is.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2609 üzenetére
Mikor a Francia históriát olvastam, ha jól emlékszem, a 6. kötet elején rögtön feltűnt, hogy nem Görög Lívia fordította. Többek között "korhadt tölgy" helyett "pudvás tölgy", pl. Furcsa volt, egy kis csalódás az előző után. Aztán megszoktam. Te hol tartasz? Folytattad?
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2606 üzenetére
És itt van Arany János fordítása:
...No lám, a Mab királyné volt veled.
Tündéri bába ez, ki nem nagyobb
Alakba’ jár, mint egy gyűrű agátja
Mit egy tanácsos az ujján visel
Picziny fogatján, alvó emberek
Orrán keresztül hajtat e királyné:
Küllője pókczomb a kis kocsinak,
Ernyője szöcskeszárny, és a kerék
Vágánya finom pókhálószerű:
Kantár a holdfény nedves súgara.
Ostor tücsökláb, a fonatja rost;
Egy szürke mentés szúnyog a kocsis.
Félannyi nagy se’, mint a kis kukacz,
Mit egy leány sebes ujjábol ás.
Üres mogyoró a szekér, csinálta
Mókus maiszter, vagy Babszem Jani,
Tündér bognárok, h’óta e világ,
Így vágtat éjrül éjre, szeretők
Ágyán keresztül: s álmuk szerelem;
Udvarfi térdén: s álma bókolat;
Ügyésznek ujján: s álma pör-díjak:
Szép asszony ajkán: s álma csókra csók.
De gyakran a nőket, ha megneheztel,
Bőr-pattanással gyötri Mab, hogy a
Sok édességtől szájuk elromolt.
Némelykor udvaroncz orrára hajt:
S álmában ez fő hivatalt szagol;
Másszor meg dézma-süldő farkhegyével
Csiklandja egy alsó pap orrlikát:
S legott zsíros megyérül álmodz.
Gyakorta harczfinak hajt el nyakán:
És álma ennek csupa nyak-szelés,
Roham, spanyol tőr, cselvetés, öt ölnyi
Hosszú ivások; aztán hirtelen
Dobszó fülébe, melyre fölriad,
Körül-imádja egyszer-kétszer a
Szentjét, s elalszik újra. E Mab az,
Ki összebontja éjjel a lovak
Sörényét, s bogba fűzi a hajat,
Mely, ha kibontják, nagy veszélyt jelent,
Ő a boszorkány, mely megnyomja a
Hanyatt fekvőket éji álmaikban...
Ő az, Mab asszony.Micsoda különbség van a két fordítás között! Nekem az előző jobban tetszik.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2604 üzenetére
Nem néztem az Eurovíziót, nem vagyok képben a többi dalt illetően.
Ezt pár nappal ezelőtt meghallgattam félig, de csak azért, mert sok kritika érte. Most figyelmesebben hallgatva (mivel emlékeztettél Knopfler fahangjára), kicsit elnézőbb vagyok vele. Sokszor egymás után nem tudnám hallgatni, mint a "nagyokat", de annyira nem rossz.
Én ezzel a dallal vagyok úgy, hogy: eccerű de naccerű! : Make your own kind of music -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2602 üzenetére
Szeretek veszélyesen élni.
"Az örökkévalóság nagyon hosszú. Különösen a vége felé." - Woody Allen
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2599 üzenetére
Lol!
Soha. Csak elfelejtek enni. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2596 üzenetére
Az enyém jó, ha 4 kg lesz. -
finest
addikt
válasz
old rocker #2596 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2581 üzenetére
Igen, már regeltem az előbb. Most épp a Big Guns-t hallgatom, ezelőtt az Edged in blue...Tökjó.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2579 üzenetére
Hűűű, ez de jó, köszi!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #2574 üzenetére
Gratulálok.
-
finest
addikt
válasz
Grat, hiszen akkor ez rövid időn belül a második könyved!
-
moonlight115
őstag
válasz
Potomáron vesztegetik.
Nem rossz az a puzzle. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #2571 üzenetére
Akkor lefogynál....
Egyébként nem vagyok ezoterikus, de ez azért sokat segített... -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2569 üzenetére
Ja, tényleg.
Mostanában mindenről elfeledkezem. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #2566 üzenetére
Gratulálok!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2566 üzenetére
Gratulálok.
"Az MTA Elnöksége a tudomány népszerűsítése érdekében kifejtett eredményes újságírói tevékenysége elismeréseképpen Akadémiai Újságírói Díjban részesítette Szekszárdi Miklóst, a TiszapART Televízió szerkesztőjét, műsorvezetőjét az agrár- és orvostudomány területéhez kapcsolódó, a laikus nézők figyelmét is felkeltő tudományos ismeretterjesztő műsoraiért, a közérthető tudománykommunikáció elkötelezett műveléséért."
Agrár???
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2561 üzenetére
Lol! Ha okos lennék, emlékeznék arra, hogy láttam-e.
Nem azt mondom, hogy rossz film, csak többet vártam tőle. Nem egy Bronxi mese kaliberű, most hirtelen ez jutott eszembe. És egy másik film is: Egy fiúról - ez a címe, Hugh Granttel, az is egy apáról szól. Meg Az időutazó felesége, most nem találtam a teljes filmet, pedig megvolt a tyúbon. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2556 üzenetére
Megnéztem. Nekem nem tűnt annyira izgalmasnak, valahogy mindig tudtam előre, mi fog történni. Mintha már olvastam, vagy láttam volna. Nem kizárt, hogy láttam, csak elfelejtettem. Eccer meg lehet nézni.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2558 üzenetére
Oké, nézzük együtt!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2556 üzenetére
Köszi, lehet, hogy még ma megnézem.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #2554 üzenetére
Tena Lord?
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2552 üzenetére
Ezt a felvételt már sokszor végignéztem, ahogy ott ül a kis decens közönség...
Nekem is ez a kedvencem. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2548 üzenetére
[link] Nekem szöveggel jobban tetszik, bár a kis japó is ügyes.
Ja, koreai! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2546 üzenetére
Két friss videó, az első korábbi felvétel, tetszik mindkettő, jó szám!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2543 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2543 üzenetére
Tényleg, jó ez a Boxer!
Ezt most találtam, tetszik [link]
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2541 üzenetére
Art Garfunkel is nov. 5-én született.
A The Sound of Silence szövege is nagyon jó. Pont, amit te is idéztél.És a Mrs. Robinson
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2539 üzenetére
Hűűű, de jó ez a koncert! Semmi füst, csirkedarálás...Egyszerűen csak... jó.
Hihi, nem tolok én semmit, csak használom a fantáziám, még álmomban is.
[link]
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2536 üzenetére
...and I dreamed I was flying...
Én úszni szoktam a levegőben. Na nem gyorson, még csak nem is pillangózok...ilyenkor a hátúszást is mellőzöm.
Úszás közben érzem magam a legszabadabbnak.Tetszik ez a szám, köszi.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2532 üzenetére
Szép.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2529 üzenetére
Tudott hangulatot teremteni, az tuti!
Az év gitárosának lenni se kis dolog, pláne akkoriban.
Még élhetett volna... -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2521 üzenetére
Nem tudom, ki volt a nagyobb gitáros, te sokkal többet foglalkoztál ezzel, mint én.
Nem ismerem Rory összes számát (hajlamos vagyok leragadni a kedvenceknél és csak azokat hallgatni), de szimpatikusabb, mint Blackmore. Van valami a hangjában, valami megható...valami, amitől számomra más, mint a többiek. Azt hiszem, még sokáig ő lesz nekem a nambörvan. Robin Gibb a nambörtú, aztán Harrison...
Ja, Malmsteenről meg is feledkeztem...!És még Bruce Dickinson Sárkánykönnyei...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2495 üzenetére
Yesss!
Szerintem ez a két legjobb száma, és A million miles away
Ja, és még a Philby! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2491 üzenetére
Megható.
múncsájd rulez!
-
finest
addikt
válasz
old rocker #2491 üzenetére
Ez valahogy jól esett most. Köszi.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2473 üzenetére
[link]
Amellett, hogy nagy tudós és humanista volt, még a humorát emelném ki. Láttam pár interjút vele, zseniális! És minden szava szentigaz. Kár, hogy kevés az ilyen ember, mint ő volt. Azt is hallottam, hogy mikor kitudódott, hogy Nobel-díjra jelölték (vagy már meg is kapta?), az itthoni "kollégái" áskálódni kezdtek ellene, leveleket irkáltak a bizottságnak, hogy de hááát, nahát, miért pont ő...? -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2471 üzenetére
Ez de jóóó!
És tényleg, Malmsteen is ott van!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #2464 üzenetére
Nekem nagyon tetszik a Dio-s korszak is, Kicsit más a hangulat, de a zene király....[link]
Dio hozzáadott valamit a zenéjükhöz, hiányzik a korai Sabbath "boszorkányos" kelta temetőket idéző hangulata, de az elsöprő lendület, a hatalmas szív átjön, új erőt ad a zenekarnak. Sajnos a Purple-ben (nem vendégként) tudtommal nem énekelt soha, pedig pár közös lemez biztos felejthetetlen lett volna.
Nagyon érdekes és jó zene ez is, csak semmi sem emlékeztet szinte benne a régi Sabbathra...
Ez ellenben sokkal közelebb áll a szívemhez....
Kevesen tudtak - tudnak annyi szívvel énekelni mint Ő. Mindenét adja, az egész lelke benne van, semmi színház, míg Ozzy nagyon jó előadó, énekesként azonban szerintem sokkal gyengébb mint Dio. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2464 üzenetére
Hűűű, de jó ez a Born again!
-
finest
addikt
válasz
old rocker #2456 üzenetére
LOL
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2451 üzenetére
Dehogy írtál botorságokat! Mindennel egyetértek, csak ezzel a "kisajátítással" nem egészen. Abban is lehet valami, hogy a melegek házasságának engedélyezésével változhat/sérülhet a házasság mint fogalom intézménye. Sokak érzékenységét sérti, ezt nem vitatom. Nem arról van szó, hogy most én élharcosként rohanok tüntetni az ügyért, de elviekben nem ellenzem.
kraki Hát igen, valahogy így van ez.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2447 üzenetére
Nem is olyan régen a rabszolgaság is tradíció volt.
Vagy a Halloweent is elvettük az amcsiktól? Meg a Valentin napot? Tudom, nem ugyanaz a kategória, de szerintem mindenki ünnepeljen azt, amit akar. -
finest
addikt
válasz
old rocker #2447 üzenetére
Nem ez az ökuméné?
-
finest
addikt
válasz
old rocker #2443 üzenetére
Egyébként a jelenet folytatása - egy hülye százat csinál alapon - az, h nagyon szoros viszony alakul ki az orvos és a birka között, ti. az orvos elszereti az örmény komától Daisy-t, majd elhagyja érte a feleségét stb.
-
finest
addikt
válasz
old rocker #2441 üzenetére
Hol a határ? Erről Woody Allen Minden, amit tudni akartál a szexről c. filmjéből a szodómia rész ugrott be: [link]
moonlight115: Magyarországon, ha egy homokos pár nevelne gyereket, az kiskorú veszélyeztetése lenne. A franciák majd hoznak más törvényt a gyerekek védelméről. Az embereknek fontos az állandóság, a tradíció stb., de ezek mind változnak, az állandóságba csak hiú remény. Megértem old rocker álláspontját, de nem tudom biztatni, h minden marad mindig a régiben.
-
finest
addikt
válasz
old rocker #2435 üzenetére
Az élettársakat megillető jogokat már régebben megkapták Franciaországban - úgy tudom.
Örökbefogadás? Arról nem nyilatkoztál.
Ahogy a tudósításokon látom a többség ellenérzéseit az örökbefogadás mellett az váltja ki, h ezt a jogi témát sokad rangúnak tartják a tömegeket közvetlen érintő munkanélküliséggel, gazdasági visszaeséssel szemben.
Nem tudom elképzelni, h a homoszexuális családmodell működik*, és nem tudom, h sérülhetnek-e jogai egy örökbefogadott gyereknek egy ilyen családban. Feltételezem, h elsősorban a többségi társadalom elutasítása hatna rosszul a gyerekre, mert a gyerek végül is a családjának az értékeit elfogadja, átveszi, magába építi, viszont a minőségüket, jó/rossz voltukat, hatásaikat csak felnőttként érti, értékeli.*De van-e a ezzel szemben hagyományosban még bármi hagyományos azon kívül, h férfi és nő kapcsolatára alapul? Az EU-ban általában magas a válások aránya, talán pont Angliában a legmagasabb(?), a házasodási kedv egyre alacsonyabb, a házasságon kívüli gyerek egyre több.
És van ebben a dologban sok képmutatás is, kb. mint az etika tanáros ajánlásban, amikor a heterók házasodhatnak, válhatnak, gyereket nevelnek, pornót nézhetnek - kivéve ha erkölcstan tanárok -, akkor minek fáj ennek a sok franciának, h homoszexuálisok is megkapják a házastársaknak járó jogokat?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #2435 üzenetére
A meleg élettársi viszonyban a legnagyobb kérdés nem a "papír" milyensége, hanem a gyereknevelés kérdése....
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2420 üzenetére
Robin Gibb
Nem ismertem ezt a számot, thnx! Tetszik. Persze Robin Gibb nem is lehet rossz. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2418 üzenetére
Minek...minek...hát szórakozásból!
Persze, a te mondatod is helyes. Little darling...it's been a long cold lonely winter... -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2416 üzenetére
LOL!
Nem műveltség, hanem csak gyakorlás kérdése.
It's cold here, but the sun is shining.
Franciásul nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest