- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4523 üzenetére
Neked a tisztességben megsüketült Bítóven a kedvenced, észre sem veszed ezeket a remek zenéket.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4519 üzenetére
Azt csinálod, te cenzúrázós zsarnok!
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4517 üzenetére
te letiltós despota...
-
válasz
moonlight115 #4514 üzenetére
Szívesen!
-
válasz
moonlight115 #4512 üzenetére
Erre nem tudok Neked válaszolni, mert nincs Prémium tagságim, de biztosan mindjárt megírja valaki. Esetleg a Prémium menü alatt?
-
válasz
moonlight115 #4510 üzenetére
philoxenia-t tiltottad le, ám mivel Ő moderátor, a hozzászólásait látod, azokat hiába tiltod, de a sajátodat, amiket neki írtál válaszul, már nem. És ezért nem látod old rocker reggeli hsz-ét sem, mert az is philoxenia-nak szól.
-
válasz
moonlight115 #4507 üzenetére
Azt old rocker írta. Őt sem tiltottad le?
-
moonlight115
őstag
válasz
moonlight115 #4505 üzenetére
Ó, most ezt az előzőt már látom!
Nem tudom, mi történt.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4493 üzenetére
.... és a haja?
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4490 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4488 üzenetére
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4485 üzenetére
vannak olyan újdonságok benne, ami miatt jobb; amellett, ha a számítógéped wp10-es, nagyon jól kommunikálnak. tak...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4483 üzenetére
Jó lenne a w10, ha nem lennének vele faxnik. S hogy lesznek-e? Csak telepítés után derül ki.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4479 üzenetére
semmi kétség...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4480 üzenetére
A SZÓ ELSZÁLL, DE A SEGGNYALÓK MEGMARADNAK.
Amúgy most válaszoltam egy "kioktatásra", ami meg egy microsoft hívő körültekintetlen szüleménye. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4477 üzenetére
És a "szakemberek" nem akarják érteni, nem a pórázhoz veszek kutyát...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4475 üzenetére
Jók lettek de ne csak állót csinálj...... azt utolsó kb 10-et olvasd el. én nem kissé hergeltem fel magam.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4473 üzenetére
fújt az északi ventillátor. 640 még jó? Ne frissítsd win10-re.... két esélyes...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4468 üzenetére
ehhhh
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4457 üzenetére
Most már láthatod, mert végre online is rendelhető. 14 orvosíró könyve között a negyedik a rangsorban.
[link] -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4455 üzenetére
mondtam, hogy sz@r
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4453 üzenetére
Nem láttam, de most nem is érek rá. holland vagyok, van Dógom.
A könyvet meg nem érdemes elolvasnod, neked túl primkó. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4445 üzenetére
eeegen... ugyanott találtamm ár hét éves néger kiskölyköt, aki a Smoke on the water- t keni-vágja. Azután felfedeztem egy csomó 15-019 éves tinilányt, akik úgy gitároznak, hogy Malmsteen, MacAlpine, Steve Vai, Joe Satriani stb. sírva fakadna tőle... irigységből.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4440 üzenetére
Huzatot vigyen?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4434 üzenetére
Két bakra fektetve, minimális hígítással. Arra vigyázz, hogy ne érje huzat, mert buborékos lesz...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4429 üzenetére
Igen, annak a befejezése zseniális. Nem érezte a lövést. Hirtelen virágot látott... stb. míg be nem töltötték a lehanyatló fej látóhatárát.
Kinek jutna eszébe egy fejlövést egyre nagyobbodó, kecsesen ringó vörös szirmú virághoz hasonlítani...De W. Golding is "Nobel-díjas" a Legyek urában a vihar és a kölykök agresszivitásig, gyilkosságig fokozódó rémületének leírásában... Simon képzeletbeli dialógusa a feltűzött malacfejjel, a legyek urával...
Lothar Günther Buccheim A hajó-val. Egyszerre rogytunk térdre a repedezett betonon, egymással szemben, mint két szumó birkózó. Az Öreg eltátotta a száját, mintha ordítani akarna: de csak vér volt, ami a szájából dőlt.
Show az Oroszlánkölykök befejezésében... C. Diestel haldoklásának leírásával és a csattanós befejezéssel: Isten hozott Németországban! - mondta a hirtelen ajkára toluló angol szavakat és figyelte az amerikait, ahogy az felemelte kezét a géppisztollyal.
stb.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4420 üzenetére
ehhez én még fiatal vagyok. Hard rock rulez
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4416 üzenetére
dehogy, miszisz vúdháúsz....
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4414 üzenetére
Tilos nyilvánosan megjelentetni, részleteket is.
Egyébként is, sz@r az egész, inkább Poppert olvassál. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4410 üzenetére
Állítólag 20-ig megjelenik és akkor meg tudod online rendelni. Könyvbemutató jún. 2-án és 10-én.
De hidd el, csalódás lenne, Popperhez mérten pláne. Sz@r író, sz@r könyv.
Ha nem én írom, el nem olvasnám. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4410 üzenetére
.Ha már itt tartok, elmesélem, hogy a neurológián is, de a rehabon is a közös vécék ajtajára ragasztva, papíron, hatalmas gépelt betűkkel ki volt írva: Kérjük, szíveskedjenek kopogtatni! A magam részéről még arra is figyeltem, hogy a kint levő kapcsoló milyen állásban van. Ha le volt kapcsolva, akkor nagy valószínűséggel szabad volt a helyiség (ugyan ki ücsörögne ott sötétben), ha fel volt kapcsolva, akkor vagy tartózkodott bent valaki, vagy égve felejtették.
A betegek hatvan százaléka azonban még a feliratot is figyelmen kívül hagyva nagy lendülettel, kopogás nélkül nyitotta ki az ajtót. Jobbik esetben elnézést kértek vagy szó nélkül becsukták.
Vizitnél, amikor már viccesebb kedvemben voltam, meg is jegyeztem, lenne egy javaslatom: cseréljék le a táblákat „Kérjük, kopogással ne zavarja a rendelést!” feliratúra. Tuti, hogy attól kezdve mindenki kopogtatna…
Ez az „incidens” is ebben az időszakban történt: volt egy kisöreg, akinek jellegzetes szokása volt. Ha úgy vélte, más is az illemhelyiségbe tart, rolátorával szinte ügetésbe csapott át, nehogy megelőzzék. Vagy, hogy jó helyet kapjon…
Akkor már sokadik alkalommal, kopogtatás nélkül nyitottak rám. Utóbb kezdtem erre valami száraz, ironikus megjegyzéssel reagálni: Bent vagyok! Nem fér be tőlem! Kukucs! - vagy valami hasonló.
Azon a délelőttön éppen végeztem az „adminisztrációval”, készültem felállni, amikor kicsapódott az ajtó: a kisöreg volt.- Gyere be nyugodtan - szaladt ki a számon a rezignált megjegyzés.
És a kisöreg jött! Üdvözült vigyorral az arcán túródott volna befelé, rolátorostól. Pedig az enyémtől alig fértem el. Már nem is emlékszem, hogy végül milyen manőverekkel bírtunk helyet cserélni, annyira el voltam képedve.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4407 üzenetére
ezek csak randomszerű szemelvények. Mondom, hogy sz@r az egész...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4403 üzenetére
Ugyan.... hova gondolsz. Tök sz@r.
"Ezt a könyvet egészségpolitikusaink szíves figyelmébe is ajánlom. Nem olyan olvasmányos, mint ha Jókai Mór írta volna, de legalább nem idealizált. "
"Az öreg még kétszer nekiindult volna a vakvilágnak, de a nővérek szemfülesek voltak és a folyosóról visszafordították. Hajnalban fél háromkor ébredtem fel. A szobára iszonyú vizeletszag nehezedett. Rövid habozás után megnyomtam a nővérhívó gombját.
- Mi baj van, Miklós? - kérdezte a nővér és kikapcsolta a hívásjelzőt.
- Ne haragudjon, nővérke, de Matyi bácsi … szerintem bepisilt.
- Igen, én is úgy érzem, - rezdült meg a nővérke orrcimpája is - de egyébként is mindjárt jövünk fürdetni.Rövidesen jött is két nővér, hozták, ami csak kell: lavór, tiszta ágynemű, gumilepedő. Amíg az öreget tisztába tették, el-elszenderedtem, aztán egyszer felriadva megkérdeztem:
- Ugye, hogy bepisilt az öreg?
- Mit bepisilt?! - válaszolta csendesen a nővér - Balatont csinált az ágyból."
"Szombaton huszonegy óra tájékán, ahogy bambultam ki a nyitott kórterem ajtaján a folyosóra, izgatott csoport haladt el az ajtó előtt: Judit nővér a másik ápolóval hangosan találgatta, hova helyezzék a most érkezett új beteget. A nővérek, a feleség és másik családtagja gyűrűjében baktató férfiban meglepetten ismertem fel Tónit, a baksi roma politikust.
Antit egy évvel korábban ismertem meg, amikor a kora nyári kánikulában előbb az algyői kerékpáros úton letekertem huszonegy kilométert, majd rosszul lettem és a mentők hoztak vissza. Egy kórteremben voltunk, és a második nap, amikor már összekapartam lelki egyensúlyom, feltámadt ambivalens természetem szinte szertelenül vicces fele, amihez ő kiváló partnernek bizonyult.
A többi betegre is átragadt a jókedvünk és harmadik este Zita, a régi ismerős nevetve jött be:- Tudtam! Tudtam, hogy csak ti lehettek! Min derültök ennyire? Csesszétek meg, kicsit csendesebben, mert a folyosó elején hallani, hogy nyerítetek!
Pont azért, mert a rasszizmus teljesen távol áll tőlem, közvetlen nexusunkban megszokottá vált, hogy „te piszkos cigányvajda!” titulussal illettem Tónit. (Ő ezt „te piszkos rasszista firkász” megnevezéssel viszonozta…)
Így nem csoda, hogy utánuk kiabáltam:- Juditka!!! Hova viszik azt a piszok cigányvajdát?!
Pillanatnyi csend után Antal hátrafele lépkedve nézett be a szobába: - Te vagy az, Miklóskám? Mit keresel te itt??
Judit nővér rögtön meg is örült, hogy az elhelyezési probléma ilyen spontán megoldódott:
- Maguk ismerik egymást? Akkor jó lesz magának itt a Miklós mellett! - mutatott a mellettem levő üres ágyra.
- Nekem?! Hogy én emellé a mocskos fajgyűlölő mellé feküdjek?! - nevetett Tóni és már pakolta is ki a holmiját.""- Mindenkinek van vagy lesz olyan betege, akit megsirat és mély nyomot hagy benne. Nekem is volt ilyen: egy tűzoltó parancsnok, aki agydaganatban szenvedett. A felesége minden nap jött be hozzá, de mire beért, addigra mindig hatott a fájdalomcsillapító és a férje elaludt. Egyik reggel azt mondta: tudja, hogy jön a felesége, de ő már nem fogja tudni megmondani neki, mennyire szereti. Erre a mai napig emlékszem…
A betegek változóak, a neurológiára (bár azt kell mondanom, a kardiológiára is) kilencven százalékuk visszajáró beteg. Ismerjük szinte az egész életüket. A betegek egy része normális a másik fele nem ezt a tábort erősíti.(Rájuk mondja az ember: Na, már megint itt van!)
- Hogyan lehet feldolgozni a munkájukkal járó stresszt?
- A munkahelyi stresszt mindenki másként dolgozza fel. Én például sportolok: ez teljesen feltölt és kikapcsol.""Röviddel hét óra előtt Judit nővér jött be a kórterembe, kezében az előző nap már megismert injekcióval és az ágyam felé tartott.
- Miklóskám, feküdjön az oldalára és tegye szabaddá a fenekét, legyen szíves! Hoztam magának az injekciót! - mondta jókedvűen. Arcán jóindulatú mosoly terült szét.
- Nekem ugyan nem! - lapultam bele a hátsómmal még jobban az ágyba.
- Hogy-hogy magának nem? - kérdezte még mindig mosolyogva.
- Azért, Juditka, mert tegnap nagyon rosszul voltam az injekció után. Ezért most köszönöm, nem kérem!
- Ilyen nincs Miklós!
- Juditka, ne haragudjon, de nem engedem beadni magamnak azt az injekciót!
- Ne hülyéskedjen már, forduljon az oldalára, hadd haladjunk! - kezdett lefagyni arcáról a mosoly.
- Judit, nem hülyéskedek! Nem kérem az injekciót!Judit arcán a mosolyt olyan arckifejezés kezdte felváltani, mintha hívő ember előtt a templomban Istent gyaláznák. Hitetlenkedés, neheztelés és kis tanácstalanság nézett le rám az összehúzott szemöldökök alól:
- Szóval nem kéri?
- Nem!
- Akkor én most mit csináljak vele?!
- Amit csak akar, Juditka. Szúrja bele a matracba, mint a Pofa be! című Jan Reno filmben, vigye vissza, amit akar, de nekem nem adhatja be!
- Maga tudja! - vonta meg a vállát kissé sértődötten, visszarakta a tűre a védőkupakot és elindult vissza az ajtó felé az injekcióval."
"- Tanárnő, a Miklós nem volt hajlandó elfogadni az injekciót!
- Micsoda?!
- Na, öregem, neked véged - jegyezte meg Tóni - mindjárt jön a tanárnő!Rövidesen jött is. A szemöldöke kicsit felfelé és összehúzódott, amikor kérdezte:
- Mi a probléma, Miklós?! - A hangja nyugodt, de határozottan vészjósló volt.Elmondtam. Hát, amit kaptam érte, azt nem raktam a pizsamám zsebébe. A konkrét érvelésre már nem emlékszem, az ilyen emlékeken szívesen túlad az emberi elme, de a lényeg az volt, hogy pár perc múlva Judit ballagott vissza az injekcióval. Ha valami méreginjekciót hozott volna, akkor már azt is szó nélkül tűröm.
- Ne haragudjon, Miklós, hogy árulkodtam - mondta kicsit bűntudatos hangon, miközben belém nyomta az injekciót - de muszáj volt…
Az incidensnek a vizitkor sem volt vége. A tanárnő még akkor is megdorgált:
- Miklós sokat tanult tőlünk, de annyit azért nem, hogy felülbírálja az én döntésemet! - mondta többek között."
"Olyan volt, mint ha epilepsziás rohamot kapott volna. Még ilyen halált nem láttam. Elfehéredett, elkezdett rángatózni, habzott a szája. Én azt hittem hirtelen, hogy epilepsziás rohama van, de közben így halt meg. Hirtelen elkezdett haldoklani, a kék szemeit, az arcát soha nem felejtem! Nézett a szemembe, - még most is kiráz a hideg - és olyan volt, mint ha azt mondaná, hogy segíts rajtam! Addig nézett a kék szemeivel, amíg le nem csuktam. "
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4403 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4396 üzenetére
Hol adják?
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4390 üzenetére
Western? Hát, messze nem az, függetlenül attól, hogy helyszín szerint az. Kategóriáját illetően művészfilm, elég elvont. Sajnos, a jutyúk kópián kevésbé jön ki - a filmet feete-fehékrre csinálta Jarmusch - a zseniális operatőri munka.
William Blake (Johnny Depp), kezdetben csupán nevében mutat hasonlóságot a neves angol költővel. A zsíros állás reményében keresztülvonatozza a vadnyugatot, ám Acélvárosban munka helyett golyót kap a szívébe. Igazi utazása csak ezután kezdődik: mint törvényen és életen kívüli árny bolyong különös indián lélekvezetőjével, Nobodyval (Gary Farmer). Eközben mindenre elszánt fejvadászok erednek nyomukba, ők ketten pedig a létezés és alkotás értelmét kutatják.Ezt a klipet Jarmusch vágta a filmből Neil Youngnak, aki a film zenéjét szerezte és gitározta alá.
[link] -
moonlight115
őstag
válasz
moonlight115 #4390 üzenetére
Egyébként a főszereplőnek WP-je van, bezony! Biztos már ő is tudja, hogy sajnos van egy nagy hibája...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4386 üzenetére
Ráérsz...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4363 üzenetére
Hogyne. Ha van egy kis bengád, tesókám
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4361 üzenetére
hát a fom nem kéne? (Argo)
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4359 üzenetére
de nem fogod, dadus!
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4357 üzenetére
Az eleje unalmasabb... képzettség, szabályozások... a negyedik részben szép számmal vannak ilyenek. Jobb, mint az első kettő. Szerintem.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4355 üzenetére
röpke 3 hónap
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4349 üzenetére
Szombaton huszonegy óra tájékán, ahogy bambultam ki a nyitott kórterem ajtaján a folyosóra, izgatott csoport haladt el az ajtó előtt: Judit nővér a másik ápolóval hangosan találgatta, hova helyezzék a most érkezett új beteget. A nővérek, a feleség és másik családtagja gyűrűjében baktató férfiban meglepetten ismertem fel Tónit, a baksi roma politikust.
Antit egy évvel korábban ismertem meg, amikor a kora nyári kánikulában előbb az algyői kerékpáros úton letekertem huszonegy kilométert, majd rosszul lettem és a mentők hoztak vissza. Egy kórteremben voltunk, és a második nap, amikor már összekapartam lelki egyensúlyom, feltámadt ambivalens természetem szinte szertelenül vicces fele, amihez ő kiváló partnernek bizonyult.
A többi betegre is átragadt a jókedvünk és harmadik este Zita, a régi ismerős nevetve jött be:- Tudtam! Tudtam, hogy csak ti lehettek! Min derültök ennyire? Csesszétek meg, kicsit csendesebben, mert a folyosó elején hallani, hogy nyerítetek!
Pont azért, mert a rasszizmus teljesen távol áll tőlem, közvetlen nexusunkban megszokottá vált, hogy „te piszkos cigányvajda!” titulussal illettem Tónit. (Ő ezt „te piszkos rasszista firkász” megnevezéssel viszonozta…)
Így nem csoda, hogy utánuk kiabáltam:- Juditka!!! Hova viszik azt a piszok cigányvajdát?!
Pillanatnyi csend után Antal hátrafele lépkedve nézett be a szobába: - Te vagy az, Miklóskám? Mit keresel te itt??
Judit nővér rögtön meg is örült, hogy az elhelyezési probléma ilyen spontán megoldódott:
- Maguk ismerik egymást? Akkor jó lesz magának itt a Miklós mellett! - mutatott a mellettem levő üres ágyra.
- Nekem?! Hogy én emellé a mocskos fajgyűlölő mellé feküdjek?! - nevetett Tóni és már pakolta is ki a holmiját.
Kis ízelítő..... -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4341 üzenetére
A Kífer Kölyök már játszott a Billy a Kölyök feldolgozásban asszem A Vadnyugat fiai volt a címe...
Írtam egy szép szösszenetet a fészbükkre, Képzelt riport.... címmel, nyilvános.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4345 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4343 üzenetére
Nem mindig a filmekkel volt baj, (mondjuk a Sztriptíz az rettenetes volt) Az Egy becsületbeli ügy is elég jó film...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4341 üzenetére
Azért Demi Moore-t színésznek nevezni....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4337 üzenetére
Van amikor ez fordítva sül el... Herr Schicklgruber, ha sikeres festő lesz....
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4335 üzenetére
Igen, tudom. Bár Napóleon attól még nagy ember maradt. Az is igaz, nagy emberek tévedései sok ezer emberéletbe kerülnek...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4330 üzenetére
Ezert jo a jutub.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4326 üzenetére
Kivéve, ha Ő írja. Akkor ezt mindennap megteheti....
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4324 üzenetére
Nem megtiszteltetés, nem is annak szántam. Csak a megkönnyebbülés jele. Régóta bánt, mióta pcslök vele
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4310 üzenetére
Hát, hogy bizonyos kifejezések csak bizonyos módon használhatóak. Van amikor nincs miért, egyszerűen úgy mondják. Például, ha azt mondja a dalban, hogy vidd el a lemezeidet, mindenki hanglemezre gondol, nem mondjuk horganyzott csatornalemezre, de persze nekem a hanglemez még vinyl a fiataloknak már CD. A képmagnó is ritkán használatos manapság, anno pedig mindenki tudta miről van szó.
Ehhez a képhez is kell egy életkor, az öregebbek és a fiatalabbak még és már nem tudják... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4308 üzenetére
Hát igen, mikor bejön a "rejtővonó" akkor megáll a tudomány...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4306 üzenetére
Nem tudom, hogy ez a mondat nem-e jelenti azt, hogy fölveszel valakit barátként/ismerősként/kapcsolatként. Nem biztos, hogy a telefonra vonatkozik....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4304 üzenetére
Az a baj, hogy sokszor elfelejtkezem, hogy fél óra múltán szerkesztve, nem biztos, hogy visszaolvassák a hozzászólásom...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4301 üzenetére
A lényeget viszont jobban visszaadja, mintha át lenne költve... Elég durva szakítós szöveg mindkét részről...
Azt értettem, hogy a szakítás utáni párbeszédről van szó, de nem gondoltam, hogy ennyire kemény...
Köszönöm szépen.
Kerestem kicsit, ezek szerint nemcsak nekem volt nehéz a szöveg:[link] -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4297 üzenetére
na ugye
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4291 üzenetére
szvsz elég jó a fordítás. Maga a szöveg meg kiváló. Meg a zene... meg a közönség... 250 ezer ember...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4288 üzenetére
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4286 üzenetére
Posztumusz... :-) Volt pár ilyen nekem is...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4283 üzenetére
Nem sokat veszítesz vele.... A legundorítóbb egyébként a (szenny)csatornák között a Viasat3. Egy két órás film több, mint 3 óra, a reklámok és önreklámok miatt.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4281 üzenetére
HBO?
Ott meg sokszor hiányzik néha kis reklám, kimennék valamiért, de nincs...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4279 üzenetére
Rohadt későn van... meg a rohadt reklámok... Fel akartam venni HDD rögzítőre, de nincs összedugdosva, meg egyébként is, reklámokat kiveszegetni belőle... úgy megírni írható dvd-re...
Megnéztem a DVD ABC-ben, 999 Ft-ért vesztegetik; egyből mekkrendeltem. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4275 üzenetére
Ismerős, majd megnézem.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4273 üzenetére
Francot... Láttad a Trója-t:
Küldönc gyerek Akhilleusznak: "Uram... láttad az ellenfeled? Én nem állnék ki vele... Akhilleusz Brad Pit: - Ezért hal meg veled együtt neved!"
Vannak, akiket hamar elfelejtenek és vannak, akik haláluk után tovább élnek - másokban. Pl.. Semmelweis, Napóleon, Akhilleusz ... stb. Számukra haláluk a kezdete a halhatatlanságnak. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4271 üzenetére
hát, nem vúdhaúszi logika...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4268 üzenetére
Megéri még 1x mekknézni. Szerintem.(Mármint a négereset.)
A törvénytisztelő... ismerős, majd mindjárt belenézek. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4257 üzenetére
Nagyon durvan belenyulnak a szovegbe, annyit meg en is ertek angolul egy sokkal szoveghubb forditas visszaadna a vers egyszeru es ettol eredeti szepseget.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4255 üzenetére
Pedig pont igy erdekes....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4253 üzenetére
Fordítsd le Te is!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4251 üzenetére
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4246 üzenetére
A filmben csak 1 grúz van, az is meghal.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4244 üzenetére
Nem öreg lédiknek való film ... Nincs benne miszisz vúdháúsz...
Egyébként egy csomó ilyen szolid poén van benne.
Ja, és a zenéje se bétóóven, leginkább a szájmon és gárfild csend hangjaira emlékeztet...Ez is egy remek film: [link]
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4242 üzenetére
Tegnap megolvastam a t....ön a szőrszálakat... most akkor írjam ide???
Hát, érdekes volt. Először ott jártak a csecsenek; a grúzt kiadták csecsennek, aki a fejlövése miatt nem tud beszélni. Ahmed, a sebesült csecsen, aki elejében esküdözött, hogy meg fogja ölni a grúzt, ahogy az felépül, (és kilép az öreg házából) előadta a történetet, hogy együtt harcoltak, megölték a 3 grúzt, aki megsebesítette őket, a fák között vannak eltemetve. (A csecsen és a grúz egymás ellen harcoltak az elején; a csecsennek a testvére, a grúznak két barátja esett el a tűzharcban.)
Aztán orosz irregulárisok jönnek. A csecsen éppen kint beszélget az öreg barátjával, szomszédjával az udvaron, hogy majd ők segítenek leszüretelni a mandarint. Az oroszok grúznak nézik és vélik a csecsent. A parancsnokuk azt mondja Ahmednek, bizonyítsa be, hogy csecsen, mondjon valamit csecsenül. Végül az mond valamit.
-Most mit mondtál? - Azt, hogy anyád! - Lőjétek le! - lép hátrább az orosz parancsnok, de amíg az emberei csőre töltenek, a grúz tüzet nyit rájuk az ablakból. Az első orosz lövések a szomszédot, az üzlettárs barátot találják hátba. A grúz kidob az ablakon egy géppisztolyt a csecsennek, ketten lenyomják az oroszokat. Aztán mennek a leterített oroszokhoz. Az egyik még élt, az lelövi a grúzt, a csecsen meg ezért az oroszt. Temetés. Az öreg mondja, hogy a grúzt a fia mellé temessék el. (Ez ott a házhoz tartozó szérűn van.) Ahmed kérdezi, mikor és hogy halt meg a fia. Még a háború elején ... lelőtték a grúzok. - Mégis... a fiad mellé temeted a grúzt? - Mit számít az most már... Végül Ahmed megkérdezi: ha engem ölnek meg, engem is a fiad mellé temettél volna? - Igen... csak kicsit távolabb... (Csendes derű...)
Végül a csecsen elindul haza az öreg UAZ ? terepjárójával a családjához. Vezetés közben berakja azt a kompakt kazettát, amit a grúz bügyürgetett (amíg élt) a kezével. (A grúz szinész volt "civilben") Grúz "hard rock" szólal meg, azt hallgatja, vége stáb...Le is lehet tölteni netről!
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4240 üzenetére
Baj-e, hogy olvastam...?
Két szelet pörkölt helyett inkább hallgasd végig a Placebo koncertet, utána dúdolgathatod a where is my mind-ot...
Tegnap volt a Cinemax-on egy észt-? film, Mandarincsata címmel... nagggyon jó, szomorú történet szolíd humorral...
A Karabah- ért vívott orosz-grúz-csecsen fegyveres konfliktus a téma, egy csecsen és egy grúz súlyos sebesült keveredik az észt, mandarin termesztéssel foglalkozó öreg birtokára... A két sebesült gyűlöli egymást; sikerül-e az őket befogadó Ivónak féken tartani őket? Nem szokvány befejezéssel... -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4238 üzenetére
Ez egy kultfilm. Több száz egyetemista írt erről a filmről szakdolgozatot. De neked tényleg nem való, még meghasonul a Beethoven kultikus pszichéd.
A film vége stáb zenéjének koncertváltozata:
[link]+ a grunge ízéért még egy Placebo: Sucker love is heaven sent...
[link]ugyanez korábban, Párizsban
[link]meg egy kis Nirvana unplugged:
[link]a Placebo párizsi full koncert... van benne néhány jó szám... ha esetleg kicsit ki akarsz szakadni a siket bétóven világából.
[link] -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4234 üzenetére
Ja. Meg védett kan alakok.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4232 üzenetére
Nem tudom, ennyi idő alatt őt meglelem-e. Csak két nap az élet...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4228 üzenetére
Ki... minden hüjeséged nem juthat az eszembe...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4228 üzenetére
Kiefer Sutherland Harry Potter szerepében Beethovent játszik....
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4226 üzenetére
Tudom... ami nem herriplotter, vagy kíferkölyök, az nem az
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4219 üzenetére
Azt hittem a német nyelv miatt, de nekem angolul [link] se jön be a Rammstein
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4213 üzenetére
Esse gondolom... túl fiús...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4210 üzenetére
oké, kösz a fordítást természetesen, nem kötekedni akartam...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4206 üzenetére
Khm... én abszolút gyenge angolos vagyok, de ez nekem rögtön azt jelentette: "You and I are
Masters of our destiny Te és én urai vagyunk a sorsunknak (végzetünknek) -
frem1790
őstag
válasz
moonlight115 #4202 üzenetére
Nem rossz, nem rossz, bár kicsit lehetne keményebb, de még belefér!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4197 üzenetére
Inkább fura.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4186 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4184 üzenetére
Túl fiatal vagy...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4182 üzenetére
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4179 üzenetére
Gépzongora. Vonnegut. Meg repetíciók.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4175 üzenetére
Téged nem, csak a kordagyuri emlékestre.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4171 üzenetére
Az egész Maiden nem olyan nagy dörrenés....egyes trackek jók.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4167 üzenetére
Nagyon elszánt a srác, te mikor tudnál ennyit lefogyni?
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4167 üzenetére
Akkor foggyá le 70 kilót. Megjelent!!! Iron Maiden The Book of souls
[link] -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4165 üzenetére
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4155 üzenetére
Sic transit gloria mundi-
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4149 üzenetére
Ezen hogyan lehet elaludni... elég feszített cselekménye van pedig
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest