Új hozzászólás Aktív témák
-
"Egyszerűen megjegyeztem hogy brüsszel a kábel rossz végét specifikálta. Tudtommal a samu sem tartja be a 2012 óta (eddig) kötelező szabályzást amely a microUSB-t írta elő és helyette (szabálytalanul) usbc-t rakott eddig is."
Linkelnéd a 2012 EU szabályzást?
Az emlékeim szerint nem volt ilyen szabályzás. Ha lett volna, akkor 20 éven keresztül jogot sértett volna az Apple. Abban az évben vezették be, Szeptember 12-én a Lightning csatlakozót. Az USB-C kettő évvel később került bemutatásra. -
Somatom
veterán
53 múltam és az első telóm egy 1011 -es Nokia volt, valamikor a 90 -es évek elején.
Az USB-C több, mint egy töltőport. Jelenleg USB3, HDMI, LAN és audio kimeneteket használok róla. Azokon a régi készülékeken szó sem volt ilyesmikről. Egyébként ez az új kötelezettség nem zárja ki más csatoló felületek kialakítását.
-
Geller72
veterán
Szerintem meg egyáltalán nem a rossz végét szabályozta. Legalább ezt a végét szabályozta. A másik felét, magát a töltő adapter elég nehéz lenne szabályozni, mivel nemcsak hogy minden gyártó, de majdnem hogy minden készüléke más specifikációval rendelkezik a töltés terén. Persze nem lehetetlen. Szabályozni úgy lehetne hogy magát a gyártókat a készülék oldaláról szabványosítani a töltés-specifikáció terén. Ennek mondjuk én is örülnek mert akkor adapter oldalon is elég lenne gyakorlatilag egy adapter. Az IPX védettség is nagyon jó ötlet, jó lenne egy teljesen zárt, majdnem mindennek ellenálló töltési mechanizmus. Ezt hívják vezeték nélküli töltőnek.
És természetesen ebből is létezik QC szabvány, persze nem is egy. De hát mit is várhatnánk, jelen pillanatban is pl. az USB szabványból is létezik vagy nyolc fajta és ráadásul mindegyik “élő”.
-
Geller72
veterán
Nekem kifejezetten tetszik, hogy egy kábellel meg tudom oldani az összes ilyen jellegű problémámat, valamint egy fali - akár több slotos adapterrel. Láthatóan zavar téged az apple vonal. Senkinek nem kötelező megvenni, ahogy mást sem. De érdekes, hogy ha a fél millás iphone zavar, a fél millás - vagy több - samuk miért nem?
-
RandomName
senior tag
Ne user szempontból nézd, mert a saját készüléked miatt csőlátásod van.
Kína kitol x féle csatlakozóval 200 féle tabletet az előző egyentöltős időszak előtt.
erre ráépül a a kínai ipar, mert saját termék, ezért más nem gyárt pl töltőfejet/kábelt.
1 év múlva átáll az új modellre, és ami raktáron maradt kábel, azt bedarálja.
És ezzel van a baj. -
"Láthatóan nem érted."
Akkor nem értem.
Pontosabban azt nem értem, hogy a szerviz dolgozóinemjárnak guberálni."Pedig a kidobott motorhibás gépből kiszereltel még 5évig üzemelhetne..."
Próbálom vizualizálni, de nem megy. Hogyan működne ez a rendszer?
Kis István, mosógép tulajdonos elhíja a szerviz szakemberét, aki megállapítja, a hiba okát. Hiányzik egy alkatrész, ami már beszerezhető.
Ekkor ki megy a hulladékudvarokba alkatrészt keresni és kiszerelni?
Kis István bizonyosan nem. Ha értene hozzá, nem hívna szerelőt.
A szervizes szakember?
Mennyi a rezsi órabére? Mire megtalálja és kiszereli az adott alkatrészt, a megrendelő már nem akarja kifizetni a keresésre fordított idő díját.
Ha mégis gyorsan és rendben megtörténik a javítás, de egy hét után a pótalkatrész is beadja kulcsot, akkor mi van?
Leírod, hogy üzemelhetne. Nem azt írod, hogy üzemelne. A feltételes módban történő információk értéktelenek.Komolyan érdekel, hogyan lehet ezt megvalósítani. A szerviz ingyen begyűjti a használt mosógépeket. Szétszedi és raktározza az alkatrészeiket?!
-
totron
addikt
Csak az tudom mondani, amit Hieronymus, a saját szemüvegeden át látod a témát, pedig az átlagember adja a fogyasztói/felhasználói réteget. Nem csak a gonosz kapitalizmus munkál, hanem a proli embertömeg is. Fel lehet fogni plusz fűszernek is, amit túl könnyű beszerezni, gyűjteni, az nem is annyira izgalmas. Persze rengeteg kincs megy veszendőbe, nem állítom, hogy nem, de a rendszer/kultúra/gazdaság és igen, érdekek is egy bizonyos mértékben ezt rajzolják ki. Pech, több soron pech.
-
"A gyárosok kereskedők érdeke hogy ne lehessen a használt kiselejtezett készülékeket/alkatrészeket újra használatba venni, hisz az számukra hatalmas konkurenciát jelent."
A probléma leegyszerűsítése, némi demagógiával megfűszerezve.
A valóság ennél sokkal prózaibb.
Átlag József és a felesége Éva, a hulladék udvarból csak olyan terméket tudnak használatba venni, ami működik.
Az hogy egy IT portál, könnyed részén fórumozunk, azt jelenti, hogy sokan képesek a számítógépek barkácsolásával foglalkozni.
De nincs itt Átlag József. Nem is tudna mit kezdeni a hulladékudvarba vitt, kishibás készülékekkel.
Ezért nincs hatalmas konkurencia. -
totron
addikt
A már említett veszélyességi faktoron túl: De mi a túrónak megyen a fáradozás akkor az 1 helyre gyűjtésen és rákövetkezőket tekintve is szakszerűen való eljárásért, ha szétszáll a széllel egy része ugyanúgy? Aki szándéka szerint cserébe kikérne/vásárolna/lop valamit onnan, nagy valószínűséggel tudatos felhasználója lesz? Lehet, hogy műértő, lehet, hogy egy buta kókler, nem tudni, de még ha az első is, nem törvényszerű, hogy a környezetvédelmet is érezze a technikai birtoklás/érdeklődés mellé.
Vannak gixerek és arcpirító mulasztások a szemétfeldolgozás területén, tény, csak nem értem, miért nem érted a nyilvánvalót és ütöd el felesleges gúnnyal.
(#15), vannak az EU-s eljárásszabványoknak előnyei, meg hátrányai. A késztermékeken nevelkedett fogyasztói júzer nem fog trafóból várat építeni, csak a szart teríti/halmozza tovább. Én megértem a rendelkezést, bár az nem boldogít ami miatt eleve van.
(#14) Urby66, az észt hogy bizonyítod? Nem mérnökdiplomát mutatsz be, hanem havernak kell lenni. Valahonnan ismerős ez a módozat. Ja, az élet minden területéről. Juhhééé!
-
Nem a károkozás a probléma.
A lopás, akkor is lopás, ha racionálisan érték nélküli az eltulajdonított tárgy. Ettől még az eszmei értéke jelentős lehet.A probléma az, hogy senki sem ismeri az oda halmozott elektromos eszközök előtörténetét. Senki sem vállalja fel az alapvető biztonsági ellenőrzés költségét. Beteszed a jónak tűnő kártyát a gépedbe és kiszáll a füst.
Egy látszatra kitűnő állapotban lévő konyhai eszköz is lehet életveszélyes.
Ezért ami a hulladék udvarokba bekerül, az csak a feldolgozás irányában távozhat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Így használod a ChatGPT-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Call of Duty: Black Ops 6
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Playstation 5 lemezes - Gran Turismo 7, Tony Hawk's Pro Skater 1-2 eladó!
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" Gorilla Glass TouchScreen 1 év garancia
- Samsung Galaxy S20+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5530 165Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest