- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
daniel_229
csendes tag
Azt tudom hogy a hatásfok ezeknél kb 50%-os terhelésnél a legjobb, 100-200W meg egy átlag irodai / netezős konfig max fogyasztása. Ezek a tápok már a minőségibb kategóriába tartoznak, de teszem azt egy jó gyártó alsó - közép kategóriás cucca nem 35k. Szerintem a nagy többség (idehaza) nem ezeket veszi, hanem inkább a 10-20 ezres mezőny (már aki nem a tápon spórol, mert van akinek a Codegen a prémium táp). A Corsair CX 300-at pl ezért szerettem: nem volt sokkal drágább, mint a gagyi 700W-os tápok, csendesek voltak, és nagyjából a leghatékonyabb tartományban üzemeltek (persze ez nagyban konfigfüggő). De ezek szerint már nekik sem éri meg ilyen kicsi tápot gyártani.
-
daniel_229
csendes tag
válasz
Johnnyxy27 #43 üzenetére
Nem vagyok nagyon járatos az elektrotechnikában, de egy nagyobb teljesítményű tápból "butítással" olcsón lehetne kisebbet gyártani. Nem kell új belsőt tervezni stb. Mondjuk amíg az Event, M-tech és társai 7-8 ezerért adnak 7-800 W-os tápokat, és viszik mint a cukrot (mert kell a gépbe)
addig lehet,hogy szűk az a tábor akinek a 350W is elég. Szerintem az átlag VGA nem nagyon fogyaszt 200W-nál többet.
-
daniel_229
csendes tag
Nagyon jó tápok, jelenleg én is egy (ősöreg) HX 450-et használok. De azt nem értem, hogy miért 550W a legkisebb tápegység? A konfigok jó része még a felét sem kéri, ekkora tartaléknak meg semmi értelme, pláne hogy 90%-ban feleslegesen kell megfizetni a plusz pénzt. Többször rakok össze kis teljesítményű gépeket, ezért is szoktam általában CX 300-at választani tápnak, amíg kapható volt. A legtöbb (neves) gyártónak nem éri meg a "kis" tápegység?
Egyébként a monitorozáskor méri vagy "számolja" a fogyasztást?
Új hozzászólás Aktív témák
- Könyvajánló
- Asztalos klub
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hálózati / IP kamera
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest