Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz freeapro #1 üzenetére

Ha RGB LED-es lenne, akkor jócskán nagyobb gamutot, mint akár a wide gamutos CCFL-esek -- a fehér LED-es viszont sima sRGB.

Attól, hogy egy monitor IPS paneles, még nem csak profik, pl. grafikusok használhatják... Ezek a monitorok nem is nekik készültek kimondottan. Elektronikailag nem sokból áll a dinamikus kontraszt (esetleg, ha a változó háttérvilágítástól függően átszámolnák a képet, de ezt nem csinálják), akkor meg miért hagynák ki direkt?

(#4) Borisz76: 250-270 ezer? Akkor már inkább a Dell U2711, 165 ezerért...!

(#6) Franklin: Nekem nincs gondom vele. Attól függ, milyen távolról nézed...

(#16) ROBOTER: Szerintem nem a képaránytól függ a dolog, inkább a felbontástól. Ha az 1280x1024 jó, akkor az 1920x1080 miért ne lenne az? Még függőlegesen is nagyobb kicsivel. Főleg, ha a képernyő szélére lehet helyezni az eszköztárakat. Szóval, szerintem 23"-től már a 16:9 is jó munkára. (Nem beszélve arról, ha pl. grafikus táblával dolgozol, előzetes kézi rajzokat átvíve a gépre, és azt is látni akarod a viszonylag nagy képernyő mellett.) Ez fokozottan igaz a 27"-re. A 30"-esek már elég nagyok + nagyfelbontásúak ahhoz, hogy ne sok látótér jusson másnak...

Új hozzászólás Aktív témák