- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanD88
tag
Nekem nem ez jön le a cikkből. És utánaolvasva is azt látom hogy a nem UWP-seket mostmár Legacy-nak titulálja, és meg van nehezítve az ezekre visszatérés - ez is azt sugallja.
Lassan az összes gyártó azt teszi(ha még nem tette meg), az újabb hardverre már csak 64 bites driverek vannak. Nincs is ezzel baj, új hardware-t már nehezen találsz 2gb rammal, aminél még értelme lenne a 32 bites rendszernek.
Szerk.: ahogy látom ez a kaby lake g-re is érvényes, remélem az AMD-nek lesznek még egy ideig hagyományos driverjei...
-
DanD88
tag
válasz
-Skylake- #17 üzenetére
Hmm, nem is tudom... Talán egy random "megint mehet az újrainstalálás/visszaállítás régebbi verzióra/esetleg install médiával újra bootolható állapotba helyezése az oprendszernek, az új, olyan fícsörökkel, amiket szinte senki sem kért, telerakott windows update miatt" kommentszekciójában rá lehet lelni pár válaszra wink wink nudge nudge
De komolyra váltva a szót, mi zavar engem:
Pont ez a windows phone-os csempés dologgal elkezdődött modern ui (amivel amúgy stílusban nincs bajom, win8.1-et kifejezetten szerettem), ami alatt a régi is fut (lásd settings és control panel), eröltetett update-ek, amik újabb és újabb fícsöröket hoznak, miközben régieket rontanak el szándékosan vagy nem.
Home userek nem tudják késleltetni update-eket míg kiforrnak, ha éppen munkára használná a gépét az ember, és egy update brickeli, és miután mindent megpróbált egyedül az újrainstall oldja meg, ezzel időt és talán munkát(nem a munkáját hanem a gépen lévő félkész/kész-et) veszít akkor így járt.
El tudom képzelni hogy az egész alatt olyan spaghetti kód van hogy csak na, azért olyan lassú, és minden nagy update-el csak lassúbb lesz.
Vicc nélkül 5-10x lassabb mint a win7 - ezt arra alapozom hogy linux alul virtuálmasinában futtatva egész szépen megy a win7, míg win10 nyilván még nagyobb szenvedés mint ahogy előtte működött rendes os-ként. És nem, nem 1.5-2-szeres az eltérés hanem Hatalmas. Azt is megértem hogyha valakinek 4-5ghz-re húzott i5-i7 procija van ezt nem érzi meg, de könyörgöm, az nem azt jelenti hogy az OS hűdejó!
A kérdésre meg hogy miért kell kukázni, azért mert ha ebből az UWP-s cuccból nincs visszalépés és ezentúl csak így lesznek elérhetőek az új intel driverek windows alatt, én köszönöm szépen akkor is visszalépek.
-
DanD88
tag
8.1 meg még bőven nem, aztán azt is mindenki le... már...
Szuper hogy a MS még mindig elkötelezett az UWP meg a MS Store iránt, csak lehet hogy a userek jobban járnának ha a milliárdokat olyan dolgokra költenék amit a userek az OPrendszertől elvárnának, nem pedig egy olyan elbaltázott technológiára mint amilyen a Windows Phone volt(félő hogy az UWP is erre a sorsra jut).
Szerk.: akkor most ez azt jelenti, hogy ezentúl kukázhatom a win oprendszert intel vga-s gépeken?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Építő/felújító topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest