- Yettel topik
- Mobil flották
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ligend
tag
Ez a 46TB tárkapacitás nekem is kevésnek tűnt, ezért a képeket megvizsgálva utánaszámoltam.
A második fotó alapján lehet egy NetApp FAS3170/3160/3140 kontroller 4db DS4243-as diszkpolccal (jobb szélső szekrény), és két darab NetApp FAS3070/3040/3020 vezérlő 8db DS14mk4 polc társaságában (jobbról a második szekrény).
Lássuk csak:
Tegyük fel, hogy a DS4243-ban 1TB-os SATA diszkek vannak, polconként 24 darab. Minden polcon 2 diszk hot spare, és RAID-DP-t használnak (diagonal vagy dual parity), vagyis (24-2-2)*1TB=20TB bruttó kapacitás, szorozva 4-gyel, az 80TB.Tegyük fel továbbá, hogy a DS14mk4-ben 300GB-os FC diszkeket találunk, polconként 14 darabot. Szintén számoljunk 2 hot sparrel, és RAID-DP-vel, így (14-2-2)*300GB=3TB bruttó, 8 polc összesen 24TB kapacitás.
NetApp tárolóknál kb. felezni lehet a bruttó kapacitást, hogy megkapjuk a felhasználható tárhelyet, vagyis 80+24=104TB, osztva 2-vel az 52TB. 10% SnapReserve mellett (52*0,9) az épp 46,8TB.
Lássuk a diszk-számot:24*4+14*8 = 96+112 = 208
Valami nem teljesen pontos, mert így csak 208 lemez jön ki, de nagyságrendileg azt hiszem jól kalkuláltam.
-
bteebi
veterán
Sőt 11,5 db-ból is, de itt nyilván a sebességen van a lényeg, az meg több kisebből jobb (nagyobb). Meg nyilván redundáns az egész, tehát a 46 TB nem az összkapacitás, hanem a "hasznos". (RAID1 esetében ez 92 TB lenne). Az persze jó kérdés, hogy ezek pl. MLC/SLC SSD-k, vagy mondjuk hot swap SCSI/SAS/fibre winchesterek...
-
AnginaP
aktív tag
Tony Stark indulókészlet.
-
Reggie0
félisten
Mi tartott 8 evig, azon a par negyzetmeteren?
-
M@trixfan
addikt
Erről eszembe jutottak az Xserve gépek. A profithajhászás miatt fel lett függesztve a termékvonal, ezáltal jól kiléptek a tudományos alkalmazás jó nagy szeletéből. Érdemes megnézni a képeket, rögtön az első találatot is. Az a vicc, hogy bármi más elég játékszerűen hat a rack-ben mellette
-
junkpod
veterán
nem kevés az a 46TB 220db adattároló egységre?
ennyit 23 egységből is ki lehet rakni... otthoni körülmények között -
Hisztogram
tag
-
bteebi
veterán
Nagyon jól néz ki, és a teljesítménye is rendben van. Elfogadnám otthonta, ha nem nekem kellene fizetnem utána a villanyszámlát
. Nekem egyébként nagyon Tron (Legacy)-feeling
.
-
atkahun
tag
1.Lehet hogy megcsinálták normálisan a kábelezést, de időközben rájöttek hogy a klasszikus random nem megy ki a divatból, és végül vissza az egész.
2. Túl sokat költöttek a díszítésre, és végül már nem futotta kábelkötegelőre.
3. Az se kizárt hogy nemrég bővítés történt, nekem ez a benyomásom a 3. kép jobb oldalán lévő rendetlenség miatt (ebben az esetben viszont hülyeség volt lefotózni)
Az ötlet jó, de jobban figyelhettek volna a részletekre. Hátha a későbbi fotókon jobb lesz az összkép. -
banhammer
veterán
Ennek mi értelme van?
-
ViZion
félisten
"Elnézést kérünk kedves ügyfeleinktől, az igényelt tárhelybővítéseket el kellett napolnunk, a beszállítónak nincs sajnos UV-aktív sárga UTP kanóca!"Szép-szép, mondjuk sok minden nem látszik. Esetleg egy kávéfőző vagy kóla automata lehetne még ott, ez milyen így má'?
-
_Szasza_
tag
Ez valami nagyon "beteg"
-
ng0ofy
KORREKTOR
Ezt én sem értettem elsőre
Tényleg csinálhattak volna jobb képeket, mert így nem látom, hogy mi az ami annyira esztétikus, csak hogy világít, meg sötét, meg sorba rakták a ledeket (máshol is, csak nem kapcsolják le a villanyt
) valamint feliratozták a méregdrága üveget ilyen földönkívüli írással, lehet velem van a baj, de ennyi pénzből ennyi idő alatt csinálhattak volna vmi tényleg vagányat és egyedit...
#4 Kashim: Google-é persze hogy jobban tetszett, azt rohamosztagosok védik és R2-D2 a rendszergazda! Persze nem fürdik
-
Prof01
veterán
Nagyon jól néz ki!
-
bambano
titán
elég bénák... ha 8 évig dolgoztak azon a kábelezésen az első képen, akkor vagy pókhálót akarnak, ahhoz ez még kevés, vagy rendesen kinéző szervertermet, akkor ez itt pókháló.
nézzenek szét a panduit demo cuccainál, az kábelezés...
-
Lehetett volna róla egy igényes videó is. Mindegy,ahogy látom nem vagyok egyedül a véleményemmel és ezt jó látni!
-
ciao
senior tag
Ezért a tulajdonos Kybernetika vállalat 2004-től egészen 2012-ig dolgozott a tökéletes összképen, a kábelrendezéseken és a fényhatásokon.
Az első képen a patch kabelek csak nekem szúrják a szemem? behányás rondán vannak odahajigálva, munkauundorosan, komásan, másnaposan szebben összerakok egy rack szekrényt
-
waithEard
őstag
Nekem is ez jutott egyből eszembe. De sajnos manapság véleményt nem lehet mondani, mert azonnal troll vagy.
Szóval rosszak a képek, nem igazán jön át a munka valódi arca. Ez a baj.
noxwill: miért nem kapcsolódik a témához? mert nem dicsérő? Élőben nem láttuk, és nem túl jó minőségű képek alapján kéne véleményt alkotni.
-
intercooler
őstag
Ez már igen, jól mutat.
-
Mahrenburg
őstag
Ez a szerverterem is Bari pincéjében van?
-
Ezek a képek valami 20e Ft-os kompakt fényképezővel készültek ?? Nagyon ótvar a minőség!!!
-
Angel1981
veterán
Modding the desktop PC...............to mainstream...
-
Hát, ez modding? Egy igényesebb szerverszoba már így néz ki. Pl. a mienk is.
-
Fú marha jó
Nekem nagyon tetszik!
-
Retekegér
MODERÁTOR
Háát... nem egy mainstream modding.
-
Kashim
őstag
Google szerverpark nekem jobban tetszett abból a múltkori cikkből. Nem volt ilyen csicsás tény, de sokkal rendezettebbnek tűnt.
-
mepet
addikt
Na ennek mi az értelme?
-
albert8
veterán
wáó ez aztán király összhatás.
-
callmeakos
veterán
A labda fel van dobva
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest