- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
linkaska1
újonc
Sziasztok!
Vettem nemrégen egy Z1-et.
Olyan problémám lenne hogy a kamerája elég buta.
Hogy öszinte legyek csináltam képet Z-vel és Z1-el ugyanarról a dologról és a sima Z-n sokkal jobban látszódtak a részletek.Pedig ugyan azokat a beállitásokat használtam mindkettő telefonon.Továbbá az igencsak zavar hogy barátnőm Sony M2-ese olyan HDR képet készit hogy nem igaz, egyszerűen meseszép és tűéles.
Z1-en a szinek rosszak, a HDR olyan mint 1 sima kép (HDR ellenfény bekapcsolva) és elmosódik.Nekem az is fura hogy a a kézi opcióban 8Mp felett nem lehet használni az SCN opciót hogy tájkép, ellenfény stb stb.
Ja az meg főleg baromság hogy automata üzemmódban csak 8Mp-lel csinál képet és nem használja ki a 15.5 vagy 21 Mp-t.....Ezeket hogy lehet kijavitani?
Van rá valami okosság? -
GeniusGSM
csendes tag
-
novinyul
veterán
válasz
jokka0310 #321 üzenetére
A fóliát le lehet szedni,nehezen de lejön(meg a Sony felirat is).A kijelzőn lévő fólia nem azért van elsődlegesen hogy a karcoktól védje ,hanem hogy törés esetén egyben tartsa az üveget.Pont emiatt javasolják a plusz fólia felrakását,ha az karcos lesz egy mozdulattal cseréled.De emiatt nem fogják gariba cserélni neked.
-
jokka0310
újonc
Helló. Vettem egy Sony Z1-et és karcos lett a kijelzőm a használattól. Szervizbe elküldte a T-mobile ahol feltünteték hogy karcolódik a Gorilla Glass üveg. Cserét kértem a kijelzője a Sony oly méltányos volt hogy azt se irták le h cseréleik-e vagy hogy mért nem cserélik, mintha a hiba ott sem lett volna. Majd minen indok és intézkedés nélkül visszaküldték. Felhívtam őket mire annyi választ kaptam hogy van rajta egy fólia ami nem karcmentes,persze ezt garanciára nem cserélik és a fóliát eltávolítani nem lehet csak érintő panel cserével. A Sony ezt komolyan gondolta??? A karcmenetes üvegre rábasztak egy olyan fóliát ami karcolódik és cserélni sem lehet...ez egy amatőr hiba...
-
ricsike81
aktív tag
xperia z1 re van már gyár rom amit fel lehet tenni flash tollal
-
ricsike81
aktív tag
válasz
soldier2 #318 üzenetére
én z1 minit vennék, mert kisebb nem kell full hd kijelző, és szerintem a kisebb kijelzőnek jobb lesz a képe felbontása mint az 5 colnak, na meg persze fogyazstásban is jobb lesz. nem tudod hogy a mini kijelzője triluminos lesz e mert én azt olvastam, hogy igen tiluminos lesz. mikor fog megjelenni ?Én a pda összehasonlito weboldalon léttam hogy megjelenése október hónapban várható.
-
ricsike81
aktív tag
z1 mininek mennyi lesz majd az ára ?Tipp!
-
tipuka
addikt
na mi az senki nem vett még ilyen telót?
kíváncsi lennék a tapasztalatokra
-
ricsike81
aktív tag
ma a sony üzletben megnyomkodtam a z1-et és egy hibát tapasztaltam. fényképet akartam csinálni de hiába nyomtam a gombot nem készített képet csak ha a képernyőt megérintettem. a sony ban ezt jeleztem hol ott az eladó közölte velem, hogy csak teszt a készülék,é s azért nem reagál a gombja. szerinte nincs jelentősége hogy teszt a készülék.
-
Zsebob
senior tag
Üdv Mindenki, jövő héten kapok egy Z1 készüléket fehérben.
Eladó. Érdeklődés privátban. -
hurrikan
addikt
válasz
RaveForce #307 üzenetére
Az Xperia Z kijelzője nem jön be.
tesztben is lehúztam ahogy korábban írtam visszább.
De a ZU kijelzője pl már nagyon jó. A P6-é is tetszik, amellett hogy One-om van.
Színek rendkívül élénkek a P6 in-cell IPS kijelzőjén, a betekintési szög 180fok és a fényerő is igencsak magas. A fehér szín rikítóan szép rajta. Innentől kezdve nincs miért fikáznom. -
RaveForce
veterán
válasz
hurrikan #306 üzenetére
hát őszintén szólva, sgs3-sgs4, ip4-5, HTC one-one-x elötte erösen, és talán valahogy a sonyk kategorája amibe sorolnám, bár ha neked a sony z kijelzöje bejön akkor érthetp ha a p6 is tetszik, nálunk a 0perces kifagyott 10perc után, házminöségétöl eltekintve nagyon nemjön be az a teló
-
hurrikan
addikt
válasz
RaveForce #305 üzenetére
Igen is mindenhol dicsérik.
Egy tesztet sem láttam amiben leszólták volna. Sőt több helyen az eddig látott legszebb kijelzőnek írták, magam is ezen a véleményen vagyok.
Persze ez nem jelenti azt hogy neked is tetszenie kell. Ebből is látszik hogy mindenkinek más típus jön be. -
hurrikan
addikt
válasz
DeathAdder #303 üzenetére
A felbontás nem minden
az SLCD3 is közel tökéletesde a P6 kijelzője, színvilága nagyon jó. Gyönyörű, élénk színei vannak, de nem szaturáltak mint pl az AMOLED-en.
-
DeathAdder
veterán
válasz
hurrikan #302 üzenetére
Nem láttam még, de kíváncsi vagyok, a haveromnak nagyon ajánlgatom, mert ő most akar cserét
Gondolom nagyon hasonló mint a Nexus 4-é, olyat már láttam
Érdekes a véleményed, One után is azt mondod, hogy szebb a 720-as ips? Én erre nem tudok véleményt mondani, mert nem láttam egymás mellett a kettőtEgyébként szerintem nexus 4 most a bestbuy
-
hurrikan
addikt
válasz
DeathAdder #301 üzenetére
Egyébként a legszebb kijelző amit valaha láttam a Huawei P6-ban van
nem tudom nézted e már. Vagy szóba jöhet e nálad. -
-
hurrikan
addikt
válasz
DeathAdder #244 üzenetére
Ezen a képen egyébként nem torzulnak a színek, csak a fényerő csökken le a betekintési szöggel, ez ugyan úgy lecsökken a HTC One-on is.
A színek teljesen épek. Ráadásul a telefon sarkén tisztán látszik, hogy a fókusz szándékosan nem a döntött részre van állítva.
Én is tudok olyan fotót csinálni szándékosan, amiben lehúzok egy-egy kijelzőt.zoleeno1
Neked is ajánlom más külföldi oldalak tesztjét.
Teljesen más a véleményük mind a kamerával mind a kijelzővel kapcsolatban.
ne egy vélemény alapján ítélj. -
hurrikan
addikt
Na pont ezt kérdeztem én is privátban
én viszont leszedtem. És a felirat nem jött le vele, az üveg felületén volt.
De én a HSPA verziót teszteltem, a videóban az LTE-s van, kétlem hogy volna ilyen különbség.
Lehet hogy csak úgy mondta a csajszi, mert a Z-n úgy volt akkor biztos ezen is. -
soldier2
őstag
válasz
DeathAdder #278 üzenetére
Attól tartok ez is minőség kérdése. A premium kategóriás ott sem olcsó
-
zoleeno1
veterán
Remek adás volt, köszönjük! Nem csalódtam, azt hozta amit vártam, továbbra sem kell nekem sony... a formavilág és anyaghasználat nálam mindent vinne, de az a kijelző...
Innentől tudjuk a bb vezérigazgató nevét és telszámát
-
Eli577
senior tag
válasz
hurrikan #289 üzenetére
Szemből valóban nincs sok különbség, de ha szögben nézzük ott bizony előjön. Nézd csak meg azokat a képeket, amiket a tesztben lőttek a Z1-ről (nem a kijelzők összehasonlításánál, hanem magáról a készülékről oldalról nézve). Ott nagyon jól látszódik a színtorzulás és a ködösödés.
-
hurrikan
addikt
Tévedsz, az csak a Z-nél volt
Z1-nél és ZU-nál már nem. Legalább is a ZU-nál 100%. Mert megkarcoltam teszten, így levettem, és átettem a dobozban lévő tartalék gyári fóliát rá.
És a felirat az üvegre volt festve. Korábbi Sonykra se volt ez jellemző, egyedül a Z volt ilyen valamiért. -
T3ccO
csendes tag
Engem sokkal jobban idegesít, hogy az előlapon a SONY logó a fóliára van nyomtatva...
-
hurrikan
addikt
nekem nem tűnik roszabbnak
Z1 vs Z Ultra (egy másik oldalról)
De kihangsúlyozom, ahogy korábban is tettem
majd ha élőben látom elhiszem. Az a baj hogy olyan képet nem igazán találok sehol ahol a Z1 mondjuk akár a Z Ultra-val vagy pl a HTC One-al egy és ugyan azt a képet mutatnák.
Mindenhol csak a menü meg stb felület van. Az meg nem ugyan olyan színű a konkurens gyártóknál. Tehát egymás mellett bemutatják két telefon felületét az nem tükrözi a kijelzők közti különbségeket, csak pl ha levetítik ugyan azt a videót, vagy ugyan azt a képet jelenítik meg rajta.Várom már nagyon hogy jöjjön tesztre. De ha tényleg rosszabb lesz a kijelző mint a Z Ultra-ban akkor csalódott leszek.
-
hurrikan
addikt
Egyrészt nem mindenki tud fotózni attól hogy tesztelő.
Másrészt sokan dolgoznak zsebpénzért egy-egy gyártónak, hogy az ő termékük legyen győztesnek kihozva.
Ezért mondtam hogy majd magamnak hiszekFentebb még a másik topikban linkeltem a tesztet ahol a Z1-et hozták ki győztesen a kamera tesztben még az 1020-al szemben is.
Itt pedig egy teszt ami szerint a kijelző alázza az SLCD3-at.
Egy biztos, a Z Ultra-n semmiféle ködösítés nem volt a Triluminos kijelzőn. Egy eszeveszett jó kijelző volt minden szempontból.
Kétlem hogy a Z1 sokkal roszabb lenne. De a Z-hes semmiképp nem hasonlítható a Triluminos, mert fényévekkel jobb annál.Triluminos TFT vs. BRAVIA TFT azaz Xperia Z vs. Z Ultra
azért látszik amit mondtam. Fényévekkel jobb a Triluminos. Főleg a negyedik képnél ahol éles betekintési szöget vizsgálnak.
-
Eli577
senior tag
Nagyon érdekes ez az egész történet, ami e körül a Z1 körül forog.
A kijelzőt akár melyik összehasonlításban láttam, mindenhol ugyanazt a ködösödést produkálta, mint a Z, csak kisebb mértékben. Nem nagyon látom, hogy hol lehetne ez jobb, mint a többi technológia.
A kamera megint csak egy érdekes dolog. Voltak olyan helyek, ahová a felpakolt 8 mpx-es tesztképek csak átlagosnak voltak mondhatók, de itt pl. az átlagnál jobban sikerültek, jó képek készültek Ezzel ellentétben a 20 mpx-esek annyira zajosak, hogy még a részleteket elmosó zajszűrés mellet is lehet azt látni. -
silmatauki
őstag
válasz
hurrikan #280 üzenetére
"Egyedül a Lumia 1020 az amivel kapcsolatban eltérőek a vélemények, egyik szerint a Z1 jobb, másik szerint az 1020, a harmadik szerint meg egyenrangúak."
A DPReview szerkesztője szerint a 1020/808 képminősége lényegesen jobb, mint a Z1: "I think that's a fair statement." ( erre válaszolva: "Good for a phone but miles behind the Nokia 1020 and 808.")
-
hurrikan
addikt
válasz
hurrikan #279 üzenetére
Viszont abban mindenhol egyetértenek, hogy a kamera nagyon jó
S4 Zoom-ot, Lumia 925-öt, One-t, S4-et, LG G2-t simán veri az összehasonlítások alapján.
Egyedül a Lumia 1020 az amivel kapcsolatban eltérőek a vélemények, egyik szerint a Z1 jobb, másik szerint az 1020, a harmadik szerint meg egyenrangúak.
Sajnos én a tesztre csak egy 808-as tudok majd szerezni, így a Z1 tesztemben azzal lesz majd összehasonlítva a Z1 fotója, valamint persze a One-al, és egy Sony digitális fotógéppel, aminek kb ugyan ezek a specifikáció mint a Z1 kamerájának. -
hurrikan
addikt
Érdekes egyébként ez a kijelző dolog.
Ha szétnéztek neten. Ahány féle teszt, annyi vélemény.
Itt MA-n lehúzták, máshol egekig magasztalták a kijelzőt. Sőt, míg itt azt mondták hogy rosszabb a kijelző mint a Z Ultra-ban, más tesztben konkrétan azt, hogy még a Z Ultra kijelzőjénél is jobb lett, pl. fényerőben, és betekintési szögben. Pedig már a Z Ultra-nak is torzítás mentes 170fokos betekintési szöge volt.Egy etsztben azt írják elmarad a Z1 az IPS-től, míg máshol azt írták veri az IPS és SLCD kijelzőket.
Tehát innentől senkinek se hiszek.Úgyis jön tartós tesztre pár héten belül, majd azt hiszem el amit látok
De remélem nem kell csalódnom benne. A Z kijelzőjében csalódtam, jól le is húztam a tesztben. A Z Ultra-ban viszont iszonyat jó kijelző volt. Simán paliban volt a One SLCD3-asával.
Sőt ahol bekapcsolt a Bravia2, ott még verte is. -
Kasya
nagyúr
...operál...az...igazán elhagyhatnátok már ezt a kifejezést.
-
ricsike81
aktív tag
z1 minihez mit szóltok ???????????
-
embe
nagyúr
Hátha valaki tudja:
A kijelző teszthez használt appnak mi a neve? -
soldier2
őstag
válasz
Azért sajnállak. Nálam van a z a nő aki rá tudna beszélni egy S4-re is LOL
-
Epsylon
aktív tag
Olvastam, hogy lesz Z1 mini.
Na, arra leszek még nagyon kíváncsi. 4,3". Biztos sikeresebb lesz, mint ezek. -
joey04
titán
tegnap mondta Bocha, hogy nem sok kedve van megírni mára a cikket. hát kezdem azt hinni tényleg nem sikerült.
-
Eli577
senior tag
És az mond valamit, hogy az infláció nem minden terméket ugyanúgy érint? 5 éve még 100 környékén mozogtak az aktuális csucskeszulekek. Es öt éve bizony a kerestünk nem nőtt és az elektronikai cikkek árai sem. Ez csak arról szól nyilván, hogy minél magasabb profitokat tudjanak szakítani.
Azokat nem tudom megerteni, akik a gyengébb minőségű kijelzore kompenzációkènt írják, hogy bezzeg ennek a hátlapja ilyen, a másiknak meg olyan. Feltennèm a kérdést: a kijelzot nézzük gyakrabban vagy azt a retkes hatlapot?
-
falijja
őstag
Hát igen ez igaz csak hát nem volt még egy olyan tesztelő sem aki egy videóban is azt mondta volna hogy ez mennyire jobb lett..csak mindíg annyi hogy ugyan olyan maradt sajnos..... de azért még én is inkább majd élőben nézem meg hátha még mindig reménykedem....sony dizájn-t akarok
-
szucsy89
tag
A kijelzot ha tenyleg ilyen majd javitjak egy update-el mint a Z eseteben, bar nekem igy se lenne semmi bajom vele. Kamera nem erdekel, akit meg igen vegye meg hozza a kiegeszitot, vagy vegyen fenykepezogepet.
Nagyon zsir lett a Z1, ha 150 kore megy az ara elgondolkozom a megvetelen.
-
-
wozzy
tag
Ááá pedig kűlsőre brutál ez a telefon.. de az a fakó kijelző mindent elront! Ez a triluminos kijelző is csak parasztvakítás. Ennyi pénzért ez gáz na ..
-
Maxentius
addikt
Ha már szemből is fakó, akkor édesmindegy a betekintési szög minősége... úgyhogy a vastag káva mellett nekem is ez a legfőbb bajom vele, remélem, majd javítják szoftveresen (amennyire a technológiai korlátok engedik).
-
törölt tag
válasz
panpeter92 #253 üzenetére
Én is már hányszor kérdeztem, hogy mi értelme a betekintési szögnek? De senkinek nem fontos, csak kell valami, amibe bele tud kötni a sok S fan. Ne foglalkozz velük. Madarak!
-
panpeter92
tag
válasz
Senkire nem eröltetem rá a véleményem. Engem konkrét példa érdekelt arra, hogy mire nem elég ez a kijelző. De köszönöm, mert megvannak a példák: 1. partyfotó mutogatás közben nem tudod a készülék fordítása nélkül megmutatni az aktuális képet. 2. Tesztábra nézegetés közben hatalmas csalódás, hogy 170 fokban nem látod a rácsozást.
Ilyen kompromisszumokat kell kötnie, annak aki ezen a készüléken gondolkozik. A kijelző fikázásán kívül sokmindent nem tudtak elmondani a srácok, ez volt az első mb videóteszt, amit néztem és hatalmasat csalódtam. Szóval nem csodálom, hogy ennyi ember szajkózza a véleményüket birka módjára látatlanban. Szerintem ilyen tesztet, az itteni fórumozók 90% össze tud rettyinteni. Nagyon szakmaiatlan volt, az ájfonos szösszenettel együtt. Az tényleg, mint egy cseresznye a tortaszeleten. -
BetaBye
tag
Az lg g2 gyönyörű, de csak elölről, a hátulja az szerintem nem méltó az elejéhez. Ès hiàba lehet tőlem már akármilyen ha a hátlapja ilyen borzasztó. Sony kapcsán pedig betekintési szögről nem is beszélek inkább a fakóság tud zavaró lenni. Remélem azt hamar javítják. A kamera pedig nem értem mért csalódás, max annak lehet csalódás (szerintem) aki szóról szóra bekajálta a sajtószöveget. Az azért várható volt, hogy a lumnia 1020 at nem nyomja le.
-
jagelo
aktív tag
Srácok pohárban is az üveget szeretem nem a műanyagot. éteremben is gáz, ha műanyagban kapod az italt hát telefonban még gázzab Főleg 200000 forintokért.
-
jagelo
aktív tag
Az az igazság kevés telefon lesz, amire az ember manapság felkapja, a fejét miben tudnak ujjitani .Abban hogy erősebb lesz a telefon belseje sok embernél még a két éves csúcsmodell is simán elég .Szóval itt tartunk de az biztos ez a telefon nagyon szép és jó nekem a kijelző is megfelel mert xperia s- em. elég akkor ez is tuti műanyag gagyit meg nem tudnék venni ez szerintem tudja mindenki melyikekre gondolok. Lg g 2 is átvettem a Samsung formavilágát és a petpalack minőségű anyaghasználatot sajnos.. Jól leszólták a videóban Htc szuper kameráját legalább őszinték.
-
muratomi1
senior tag
Szerintetek jobb ez a külső kamera okosság mint pl ez[link]
Mert ez itt 40 ezer és nagyobb optikai zoom van benne és tudom messze nem olyan mint a külön objektíves gépek de azért kezdőknek elég jó gép. Szóval most vagy az egyiket veszem meg amivel éjszaka egy szart se érek de kicsi és rá lehet tenni a telefonra vagy veszek egy komplett gépet. -
silmatauki
őstag
Ahogy nézem a demozaiking algoritmusa nem a legjobb a telónak. Egy példa:
Csináltam egy cropot ebből: http://kepfeltoltes.hu/view/130910/sony_z1_jaggies_www.kepfeltoltes.hu_.png
Ahogy látható, nagyon csúnyák a “fogak”.
-
xmaas
őstag
válasz
Hat gratulalok neked is ez a kep nagyon jo erv a telefon ellen elvegre igy tartjuk a telefont hasznalat kozbe nemde azert szar ez a telefon mert ebbe a szogben nem lattod a kepet rendesen, a tobbi tulajdonsaga nem szamit
Vegyel nyugodtan olyan telefont amit igy tudsz nezni aztan jo kis muanyag bajnok szarabb akksival szarabb anyagobol na mindegy folosleges egyesekkel vitazni a ti penzetek vegyetek nyugodtan csamcsungot meg elcsit mert azoknak hatulrol is tueles a kepe az ne szamitson hogy minden masba gyengebb
-
DeathAdder
veterán
válasz
panpeter92 #213 üzenetére
szerény véleményem, erről már annyit beszéltünk..
Nem kell másra is ráerőltetni a véleményedet úgy sem fog sikerülni. Ha meg téged nem zavar és szerinted teljesen kompromisszummentes a kijelző, akkor annál jobb, irigyellek, mert dizájnra nekem is rohattul bejönRöviden tömören ez a kép a videóból mindent elmond, és képzelem, ha képen így átjön, akkor még milyen lehet élőben
Sajnálom, de nincs ember, nincs nő, aki rá tudna beszélni, hogy egy ilyenért kiadjak 200 ezret.. -
joey04
titán
"nem mérvadó egy teszt!" "de kamerában jobb mint a 1020!" omg!
-
Enci1983
senior tag
Hatalmas csalódás. Hatalmas. Na nem a teló, hanem az adás. Legközelebb Bochát küldjétek el a közértbe yoghurtért, ne haragudj de szőrszálhasogató fazon vagy
, csóri Legend csak próbálta javítani, érveket felvetni hogy hát az kb nem úgy van de sikertelenül. A tesztet nem olvasom el mert nekem nem mérvadó egy teszt. Ám fotózási képességek terén már készült egy Lumia 1020 vs. Xperia Z1 teszt, meglepő módon még az éjszakai képeknél is jobban teljesített a Z1 mint a Lumia.
-
zsoleer
senior tag
Szerintem nem kéne ezen a kijelzön vernyákolni állandóan, a sima Z kijelzöje alapból egy fos és szoftveresen mennyit javitottak rajta.A készülék hivatalosan meg se jelent még, és már levonjuk a következtetést a kamera a másik fele a hardver adott szoftveresen meg biztos lesz még javitva, mert ha ugyanaz a kijelzö van a Z1-ben mint az ultárban akkor szerintem ott valami kalibrálási probléma lesz!
-
ricsike81
aktív tag
Arról tudnál irni, hogy mennyire melegedik, mennyire áll ellen a karcoknak. Jó lenne ha lenne egy külön teszt a karc, és ütésállóságról. az adás alapján többet vártam a z1-től, csalódás a kijelző, és a kamera is.
Az lg nexus 5 mennyivel lesz jobba z1 - nél kijelző, és kamera tekintetében ?
-
RaveForce
veterán
nah akkor erről ennyit. marad a sony a futottak még kategóriában, az LG turbo sprtintben lefogja nyomni még idén, a samsung-apple páros meg kategóriával fentebbről alázza. pedig '80-'90ben a sony egyet jelentette a megaüber tech-zsenialitással. szomorú ez a folyamatos probálkozás
-
spawn21
veterán
Valami borzasztó hangulata volt ennek a videónak.
Tesztekre nem adok, élőben fogom megnyomkodni.
Kamerás Tesztekre itt nem figyelek, ha telefont veszek. Mert amikor a sárba tiporták a z kameráját, kközbenteljesen hasznalhato alkotásokat tudtam kihozni a gépből.......Nem 180fokos betekintési szög. Na bumm.
Sosem sírtam a kijelzők miatt. Anno a 640x480is jó volt. Fakó szar színeivel. Még is vagyonokat fizettünk érte. -
Eli577
senior tag
válasz
soldier2 #228 üzenetére
Ezt értem is és üdvözölendő a fejlődés, de olyanban fejlődjenek, amiben idáig gyengék voltak. Bárki bele tudja rakni az aktuális csúcs lapkészletet a telefonba, meg lehet abba 5.000 mAh-s akkut is rakni...ja, hogy nagyobb lesz a ház, kit érdekel?
Hát engem speciel igen. Na, sok beszédnek sok az alja, valszeg megint csak nem fogok Sony telefont venni. Egyszer volt még annak idején egy Arc-om, de két hét után túladtam rajta, mert egyszerűen sok tekintetben nem ütötte meg azt a szintet, mint a konkurencia (kijelző, kamera, UI) és ez most is úgy tűnik jellemző sajnos. -
Anulu79
addikt
Csak nálam van gond, hogy nem tudom megnézni a videot?
-
turbulencia8
őstag
Tetszett ez az adás.
-
soldier2
őstag
"Sony el akarja adni ugyanazt a telefont". Na szóval majd 2x teljesítményű processzor és grafikus gyorsító, állítólag "jobb" kijelző (mégha nem is olyan jó mint a ZU), nagyobb akku, jobb fényképező, fokozottabb vízállóság, jack csatlakozó takaró hiánya (röhögni fogsz, de aki gyakran köti rá a telefont valamilyen külső hangkeltőre annak ez is fontos. Agymenést tudok kapni a Z ajtócskáitól. Dokkolót kb 1 hét után vettem, hogy ne kelljen nyitogatni őket. Bloothos párosítás pedig mindig hangminőségromlással jár.). Attól, hogy ugyanúgy néz ki mindkettő az avatatlan szemnek még igenis lényeges különbség van a Z és a Z1 között. Akinek meg nem kell, vehet Z-t. Mert az igaz, hogy jelenleg minden appot visz és gördülékeny, de mi lesz 1-2 év múlva? Ki tudja? Csúcshardverre soha nem azért volt szükség, mert a gyengébb nem lett volna elég. Hanem MERT CSAK
-
Gregszton
tag
Valamiért az Xperia L nekem nem jött be kicsit fura a designja, furán van lekerekítve az oldalai.
-
Eli577
senior tag
Tudjátok mi a legnagyobb probléma? Az, hogy a Sony el akarja adni ugyanazt a telefont, amit fél éve már egyszer kiadott, úgy hogy érdemi változás nem volt benne (új SOC...ugyan már, a régivel is bármit meg lehet csinálni). Nagyobb a ház, nehezebb. Ha pl. G2-be bele tudták rakni a 3.000 mAh akksit, akkor nehogy már ennek ennyivel nagyobbnak kell lennie. Expansys-on amúgy 200k felett van.
-
BOBAKILL
őstag
válasz
panpeter92 #220 üzenetére
Igen. Erről van szó.
Mindenki csak ír csacsiságokat anélkül hogy az egy valódi élethelyzetben reális lenne.
Érdekes hogy a használhatóság már nem is szempont manapság?? Csak ilyen mondvacsinált dolgokon kell lovagolni?Nekem ma jól jött volna egy Z1 pl. mert épp kint dolgoztam és elkapott a zuhé és épp telefonnal fotóztam volna. El is raktam nehogy beázzon az usb vagy hdmi csatlakozónál.
Z1nél nem kell félni hogy beázik pl. Ennyi. -
Gregszton
tag
Nekem nagyon tetszik ez a telefon!
Egy ideje leakarom cserélni az Xperia GO telefonomat és eddig az Xperia SP és az Xperia M jött szóba, de ha jó áron lesz a szolgáltatónál akkor szerintem Xperia Z1 lesz a következő telefonom.
-
soldier2
őstag
Ha most belinkeled megint a ZU vs One fotókat a Dunába ugrok. No jó, inkább nem adom meg azt az elégtételt.
A ZU minden tekintetben felér az SLCD - IPS pároshoz azon tesztelők szerint akik nem egy hibás példányt kaptak, és ennek ellenére nem döntöttek az mellett, hogy azzal csinálják végig a tesztet. A Z1 pedig sajnos úgy tűnik külön kategória. Egyesek szerint jobb mint a Z (mind betekintési szög mind színek terén), én ma este hallottam először, hogy ugyanolyan (sajnos viszont ebben a forrásban (MA) bízok leginkább). Ha majd a polcokon lesz a Z1 meglátjuk. Egy biztos. Ha minden tervek szerint alakul hónap végén lesz vele saját tapasztalat. Aztán vagy megveszem, vagy nem.
Lehet veszek egy One-t és mellé a QX100-at, hogy tudjak normális képeket csinálni -
panpeter92
tag
válasz
BOBAKILL #219 üzenetére
Én sem értem. Még a Z-n is simán meg lehet nézni egy képet oldalról, ne úgy képzeljük el, hogy ha oldalról nézel rá már nem látsz semmit. És ennek jobb kijelzője van, mint a Z-nek. Arról nem is beszélve, hogy szoftveres frissítéssel is rengeteget tudnak javítani rajta. De ha én képet mutatok valakinek általában felé fordítom a kijelzőt..
-
jozso1989
őstag
Ismét egy Sony telefon, ami lehetett volna tökéletes. Ez szokás szerint nem sikerül. Miért nem lehetett az Ultra kijelzőjét belerakni? Bár ez már az első bemutató képeken látszódott, ahogy a kamerája "tudása" is... Mindenki reménykedett, hogy "há de akkor is jó, hú most megcsinálták"... de minek.
Aki meg beszól ilyen ostobaságot, hogy "hú, kinézi oldalról a telefont"? Ha mondjuk haveroknak akarok mutatni egy bulifotót, vagy valami képet, ne kelljen körbeadogatni a telefont, mint a füves cigit!
-
joey04
titán
válasz
BOBAKILL #216 üzenetére
na nekem a z is hatalmas csalódás volt élőben. hozzáteszem: én az amoledet sem szeretem. egy slcd, vagy lg által gyártott ips nálam a favorit, de a samu s4 active-ban is jó a kijelző, bár az nem tudom tft-n belül miféle. ami viszont egyértelműen lejön a képekből: már a zu kijelzője is fakóbb mint a htc one, és a feketéje is gyengébb. a z1 meg annál is rosszabb. ettől persze ezt is megnézem élőben, de negatívan állok hozzá a keserű sony tapasztalatok miatt.
-
BOBAKILL
őstag
Élőben azért minden más, ne vonj le követeztetéseket videó alapján. Én is meglepődtem mikor megnéztem egy Z-t élőben. Nekem tetszett a kijelzője. Más mint egy amoled, vagy ips, de nem rossz. Ez a triluminos meg főleg frankó lehet, lehet csak szoftveres bajai vannak a Z1nek. A Z Ultrából kiindulva, annak gyönyörű a kijelzője.
-
BOBAKILL
őstag
válasz
panpeter92 #213 üzenetére
Ennyi.
-
panpeter92
tag
Jézusom mi megy itt a kijelző miatt...
Egyik telefon sem tökéletes. Szerintem az S4 például undorítóan néz ki kívül belül. Kopogós szappantartó műanyag, belül meg az ocsmány laggoló touchwiz... Ez a telefon gyönyörű, vízálló, prémium anyagokból. A kijelzőjével sincs semmi gond. Ha melléraksz egy szétszaturált amoledet, akkor nyilván fakóbbnak hat. Cserébe nem ég be. Én szemből használom a telefont. Filmet nem nézek róla, mert arra való a tévé és a mozi. Kétlem, hogy a hétköznapokban a betekintési szög akkora problémát okozna. Tud valaki konkrét példát mondani? Tényleg érdekelne. Esetleg közös képnézegetés az 5 colos kijelzőről a családdal? Annyira nem életszerű számomra. Esetleg 3-an akartok házimozizni a telefonról?
Vagy ti is döntögetitek a telót a tesztképpel, hogy mikortól nem látszanak a vonalak? Itt semmi nem elég jó.
-
joey04
titán
Hát olyan lett mint vártam. A kijelző csalódás, és nem is értem miért fekszik rá mindenki erre a betekintési szögre. Ez még szemből is totál rossz volt sajnos.
-
Burt1793
veterán
válasz
BOBAKILL #210 üzenetére
Nem lesz kelendőbb, de ez a jó benne.
Ha eleged van a samsungból vagy csak nem akarod, hogy minden második ember kezében ugyanaz a telefon legyen, akkor ezt a gyönyörű, IP57-es, fém keretes, szögletes, erős, SONY feliratú, nagy aksis-jó üzemidőt tudó mobilt veszed meg.
A kijelzője sem lehet olyan rossz, nekem a sima Z kijelzőjénél sokkal jobban tetszett. A lényeg a kijelző fogyasztása. Azt nem tudom, hogy ez mennyivel fogyaszt kevesebbet. Mert az, hogy a feketéje elmarad az S4-től, nem számít, mert (tapasztalatból mondom), ha nincs mellette az S4, megszokod a Z1-et és nem lesz zavaró. A betekintési szög meg tényleg nonszensz. Engem nem zavar.(#212) joey20: Szerintem ne ítéld el a videó alapján.
-
BOBAKILL
őstag
válasz
soldier2 #205 üzenetére
Ez így, ebben a formában igaz.
Mondjuk a Z ultra kijelzőjét megkaphatta volna, ami még szerintem (a tesztvideót nézve) az s4-el bőven versenyben van.
Csak az idiotizmus ellen emeltem fel szavam, nem konkrétan a Z1 kapcsán, inkább általánosan.De abban igazad van hogy így, ebben a formában nem biztos hogy a Z1 lesz a csúcs a telefonok közt...pedig az esélye megvolt rá. Viszont az IP58, jó kamera, szép dizájn, sony márka miatt lehet kelendőbb lesz mint anno mondjuk az s4volt. Én ezt venném ha választani lehetne, függetlenül a hardvertől.
Csak azt nem értem hogy ha ez is triluminos kijelző akkor hogy a bánatba fakóbb?
-
soldier2
őstag
válasz
Jeanne d'Arc #206 üzenetére
Ha nem próbálod ki akkor csak magadat fosztod meg egy lehetőségtől (már ha tényleg szóba jön egy felső kategóriás teló. Amint lehet kapni szerintem menj el, nézd meg, és majd azután dönts hogy kell-e ez neked. Nem kell túlmisztifikálni a helyzetet. Úgy tűnik minden telefonnak van valami kritikus hibája, és azt kell választanunk amelyik számunkra leginkább megfelel.
-
kiki89
aktív tag
Jó kis gép ez!
-
-
soldier2
őstag
válasz
BOBAKILL #204 üzenetére
Nem erről van szó. Ha 160 fokig tökéletes képet ad, azt sem érdekel ha Miki egér vagy Donald kacsa látszik 170 fokról
. Sokkal inkább arról, hogy a Sonynak mindene megvolt, hogy letegyen aegy majdnem tökéletes telefont az asztalra, de megelégedett egy nagyon jóval. A Z1-el szemben nagyon nagyok voltak az elvárások, de ha a kijelző miatt csak közepes teszteredményeket fognak adni a nagy tesztelő oldalak, akkor az eladások is csak közepesek lesznek. Pedig minden esélyük megvolt a kasszarobbantásra. Nekem jó, neked is jó. De ha John bemegy USA-ba a boltba, és ott az eladó azt mondja, hogy ne a Z1-et vdgye, hanem valami mást, mert annak szar a kijelzője akkor bizony lehet, hogy meg sem nézi a Z1-et, pedig lehet, hogy egyébként jó lett volna neki is. Másszóval "Rés van a pajzson" na.
-
BOBAKILL
őstag
A kijelzővel kapcsolatban hozzátenném hogy mindig úgy gondolom aki oldalról (kb 160 fokos látószögből) nézi a telefonját az nem normális.
Szemből tökéletes de ha felülről nézem majd 180 fokos szögből akkor szürkés...
Na ne már! Ennyi erővel feszegethetik a témát hogy hátulról nézve abszolút nem látható a kijelző... -
embe
nagyúr
A kijelző tesztelésre használt app-nak mi a neve?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Műsorunk témáját a berlini hangulat és az ott bemutattott Z1 adja, mely a gyöngyörű külső és a Triluminos kijelző mellett 20,7 megapixeles kamerával operál.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Egérpad topik
- BestBuy topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor 400 Lite,új 0 perces, 2év garival
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Akku: 87%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Google Pixel 9 Pro 256GB Obsidian, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Fekete, Garanciális
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E746 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest