- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #51 üzenetére
Ehhez leginkabb az IPQ4000 szerias mikrotik modellek allnak kozel. Szerintem egy HAP AC3-mat probalj ki. Ha olcsobban csak benchmarkolni szeretnel, akkor egy CAP AC-t probalj, ki, annak csak 2 ethernet portja van, de prociban ugyanazt tudja.
A benchmarkok alapjan a 2gbitet tudja 25 filter szaballyal a 1518-as csomagmeret eseten.
-
Gargouille
őstag
válasz
fatpingvin #42 üzenetére
Igen, ez a jó megfogalmazás, hogy "névleg" gigabites... aztán meg csak nem akar átjönni rajta.
Egyébként a kisebb soho meg szolgáltatói routereknél szokott még az lenni, hogy X számú párhuzamos session fölött eldobálja az újakat (vagy CPU-ból vagy a ram-ból fogy ki), és egyszerűen nem érti a user, hogy van net, de mégsem jönnek be a zoldalak, meg random szakadozik a net, bejelenti mint hibát, a szolgáltató meg szépen lepattintja, hogy hát ping az eszköz és különben is minden oké.
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #43 üzenetére
Egy rakat normalis gigabites router van, mar teljesen hetkoznapi.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
fatpingvin #15 üzenetére
Igen, benne van az APU chipben. Ez az ami regen HD5-6xx volt, aztan Iris es most Xe architektura. Nem is igazan eros, de talan erosebb mint a Vega az AMD APU-kban.
-
biscuit
aktív tag
válasz
fatpingvin #15 üzenetére
"ha ez full integrált akkor sorry benéztem valamit"
Konzumer szinten eléggé elenyésző számú intel prociban nincs Igpu!
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
fatpingvin #12 üzenetére
Az Xe az aktualis IGP generacio es helyszukeben is vannak, igy dGPU szoba se johetett szerintem.
-
biscuit
aktív tag
válasz
fatpingvin #11 üzenetére
Ezt még meg is értem, de ahol én jártam ott nem volt semmiféle VM a gépeken. Nemes egyszerűséggel fogalmunk sem volt minek kellett 2 kártya a gépekbe!
(a következő rendszergazdi aki odakerült kapkodta is ki a kártyákat, mert feleslegesek voltak)
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
fatpingvin #5 üzenetére
Azert tunik furcsanak, mert ezt konkretan a Mac Mini alapmodel ellen szanjak. Ugyanaz az ar, csak specifikacioban probaltak vagy ugyanazt adni - az Intel palettajarol - vagy egy kicsit tobbet. Valoszinuleg igy se hozza azt a teljesitmenyt, felhasznaloi elmenyt, de sokan a boltban csak a specifikaciot nezik. A 12GB RAM pedig tobb mint a 8GB, case closed.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
fatpingvin #5 üzenetére
Mondjuk házi szervernek tökéletes. Van szolgáltató, akinek az ONT-ján ott villog a 2.5es csati. Egy jó nettel megtámogatva megvan a privát felhő is.
Nekem ez nagyon bejövős kis cucc. -
biscuit
aktív tag
válasz
fatpingvin #5 üzenetére
"az hogy 2.5G Ethernet gerinchálózatot gyakorlatilag sehol nem csinálnak, direkt linknek meg minek kettő?"
- De ha csinálnak CAT6ot oda épp jó a 2.5G-s hálókártya (hogy miért kettő, no az számomra sem világos, bár láttam olyan
elborult elméjűrendszergazdát, aki a kliens gépekbe 2 kártyát szerelt aztán mindet szépen feldugdosta ugyanarra a switchre... senki sem értette...)"félre ne érts semmi bajom vele, csak nekem így első közelítésre nem teljesen egyértelmű hogy ez most mi akar pontosan lenni."
- Nem, nem értettelek félre, csak nem értettem mit nem értesz azon, hogy gyorsabb az interfész mint, ha csak Gigabites lenne, de így már villamos!
"kicsit olyan svájci bicska feelingjkee van amit akor szerez be az ember ha pontosan nem tudja mire akarja használni, mindenre alkalmas de semmire nem optimális."
- Mondjuk ebben egyetértünk. Mondjuk a hardveres headroom sosem baj, talán időtállóbb abban a felhasználási környezetben ahová végülis kerülni fog.
Na jah, mondjuk ilyenkor pont jól jön! Vagy pl ha ip kamerákat telepít az ember és az egyikkel a hálózaton van, a másikkal meg konfolja a következő telepíteni kívánt kamerát.
-
Gargouille
őstag
válasz
fatpingvin #5 üzenetére
A 2db ethernet portot pont meg tudom érteni, igaz ez személyes preferencia, de én is egy mini PC-n dolgozom, aminek két fizikai ethernet portja van és nagyon sokszor használom mindkettőt, mert gyakran kell routereket, switch-eket konfigurálnom és nagyon jól jön a két dedikált hálókártya. Persze nyilván nem miattam csinálta így a gyártó, csak megemlítettem, hogy van aki jól ki tudja aknázni az ilyesmit. És ha elfér rajta, akkor miért ne legyen?!
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
2.5G>1G
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
Ez kvazi egy valasz a Mac Mini-re. A processzorhoz es a RAM-hoz kepest szerintem feleslegesen tultoltak a tobbi komponenst. A 2x2,5Gbites halo port es aTB4 portok elegge overkillek. Mini szervernek tobb RAM es erosebb processzor kellene, tobb maggal szerintem. Casual celra meg minek 2 ethernet port es a TB4, vagy epp a 3 monitor meghajtasa?
Mondjuk en elfogult vagyok, de casual felhasznalasra egyertelmuen a 8GB/256GB-s Mac Mini alapmodelt vennem ehelyett, komolyabb celra meg neznek valami hasonlot, de AMD 4800U alapon es kapna legalabb 16GB RAM-ot, vagy inkabb tobbet. Kar hogy az Asus PN50 8 magos modelljei mar nem kaphatoak es utod model sincs.
-
biscuit
aktív tag
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
Melyik része nem érthető?!?!?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Linux kezdőknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Futás, futópályák
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest