Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
Igen, kétségtelen, hogy a technikai feltételeken túl még valóban ott vannak az üzleti megfontolások is, ami miatt a gyártónak sem érdeke, hogy egy "olcsó" termékkel egy teljes körűen használható eszközt adjon a kezedbe, helyette picit olyan "indirekt árukapcsolásos" megoldással vezet rá, hogy ha már besétáltál az utcában, akkor már végig is kelljen menned rajta.
-
Gargouille
őstag
válasz
fatpingvin #42 üzenetére
Igen, ez a jó megfogalmazás, hogy "névleg" gigabites... aztán meg csak nem akar átjönni rajta.
Egyébként a kisebb soho meg szolgáltatói routereknél szokott még az lenni, hogy X számú párhuzamos session fölött eldobálja az újakat (vagy CPU-ból vagy a ram-ból fogy ki), és egyszerűen nem érti a user, hogy van net, de mégsem jönnek be a zoldalak, meg random szakadozik a net, bejelenti mint hibát, a szolgáltató meg szépen lepattintja, hogy hát ping az eszköz és különben is minden oké.
-
Gargouille
őstag
Routereknél annyiban picit cifrább, hogy nem is maga az interface a drága, hanem olyan CPU is kell mögé, ami valós időben fel tud dolgozni ennyi átmenő forgalmat, alkalmazni rá a NAT, tűzfal, routing stb. szabályokat és általában ez az, ami megdrágítja. Csak mint érdekesség (de lehet ismered) például a Mikrotik-nél minden routerhez odaírják a valós mért áteresztő képességet, ha megnézi az ember, akkor látható, hogy bizony még a sima gigabithez is kell CPU.
-
Gargouille
őstag
válasz
fatpingvin #5 üzenetére
A 2db ethernet portot pont meg tudom érteni, igaz ez személyes preferencia, de én is egy mini PC-n dolgozom, aminek két fizikai ethernet portja van és nagyon sokszor használom mindkettőt, mert gyakran kell routereket, switch-eket konfigurálnom és nagyon jól jön a két dedikált hálókártya. Persze nyilván nem miattam csinálta így a gyártó, csak megemlítettem, hogy van aki jól ki tudja aknázni az ilyesmit. És ha elfér rajta, akkor miért ne legyen?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged