Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
35 milliárd USA dollár bevétel, ebből 8,8 milliárd nettó nyereség (tavaly ilyenkor: 28,6 milliárd és abból 7,3 milliárd nyereség)
Eladások:
26 millió eladott iPhone (28%-os növekedés)
17 millió eladott iPad (84%-os növekedés!)
4 millió eladott Mac (2%-os növekedés)
6,8 millió eladott iPod (10%-os csökkenés) -
Touch-ko
őstag
Szia!
Eppenseggel nem Mo-n elek, es itt pont az ellenkezot tapasztalom a leirtakkal. Szinte mindenkinek iPhone vagy BB van a zsebeben. Akinek nem iPhone, annak Androidos telefon. Egyszeruen itt csak siman lesz.rja mindenki, hogy epp milyen telefonod van. Nem Mozambikban elek. Itt az iPhone, elofizetessel kb. akkora kiadas, mint ha otthon veszel 10 tabla csokit...
-
Zoona
aktív tag
Oké ez Magyarországon drága, de nem mindenhol 70-80 ezer ft a minimálbér. Valahol egy havi fizetés nagyobb mint ez a negyedmillió forintos készülék. Magyar pénztárcának drága, de ennyi erővel lehet hasonlítani kocsikat is, minek vegyen az ember bmw-t mikor trabantot is tud? gurul mindkettő? gurul... akkormeg?
-
Einstvan
aktív tag
Az ios mint tudjuk, minimal a hw minimal. Nem használnak dezignert, tervezőt. A legnagyobb változtatás talán a gps bele tétele jelentette. 1 hardver 1 szoftver ugyan azt updatelgetik a kezdetektöl.
Én inkább ugy fogalmaznék hogy "Ha igy is veszik, akkor minek változtassanak."
ne legyél oktondi. -
Gadgetfan_
senior tag
Ja vazzeg, mi ájfonosk már csak ilyenek vagyunk, lenézzük a pórnépet. Ezért titkos kézfogásunk is van, nehogy már keverjenek minket a csóri szegényekkel, és gonoszok is vagyunk, ha a plázában többen is összejövünk, összeérintjük az ájfonunkat, hogy segítségével megidézzük kutulut...
-
bolvar
senior tag
Mert egy normális cég célkitűzésekkel dolgozik?.Te se tanultál még sokat erről a témáról + alap emberi vonás a kapzsiság.és mindig és mindig többet akarunk.ilyen 1x ez.és melyik cég akar veszteséges lenne vagy kevesebb haszonnal zárni főleg hogy nem kevés ráfordítása van a szoftver hw és marketing vonalon.
-
Bopez
tag
Igen ez a borzalom benne...
Nem igazából a legjobb, hogy élvezzük a szabadságát, annak hogy mindenki eldöntheti, hogy Androis, iOS, Bada, vagy épp Symbian alapú telót akar e...
Az a legjobb, hogy annyi féle van, hogy mindenki talál magának olyat ami megfelelő!
Alma meg már csak alma marad.. -
Einstvan
aktív tag
Brrrr.... ez valóban utópia... rossz lázálom. Az embereknek nem lenne más más igényei, hanem csak annyi, amennyit egy cég kinál. Mindenki egyformán szük látokörüen, irányitottan gondolkodna. Ááá.. gyorsan felejtsük el és élvezzük a szabad testreszabhatóság, kompatibilitás lehetöségeit az androiddal.
-
gabe8719
senior tag
Azért a Vaio arány is jelentős, különösen manapság..
Nekem is volt több ájfónom, iPod a mai napig van otthon használatban, de kikötöttem a droidnál. Nem mondom hogy börtön amit az alma csinál, megközelítés (és részben belemagyarázás) kérdése, hogy hogyan értékeljük amit kiadnak a kezükből. Lehet maximalizmusnak nevezni, lehet megkötésnek, és rabszolgaságnak is. Kinek mi tetszik.
Én szeretem ha valami testreszabható, szeretem ha valami olyan amilyet én akarok, ugyanakkor abszolút meg tudom érteni (sőt, ahogy öregszem, én is kezdek efelé elmenni), hogy sokaknak fontos az, hogy kibontod, bekapcsolod, megy. És amit tud, azt kifogástalanul és 'mindenkinek' szép felhasználói élmény mellett tudja.
Mindemellett van egy marketinggépezet ami mindezt egyfajta tökéletesség definíciójaként tálalja, ami mellett van egy nem túl hivalkodó, minimalista stílus és egyszerűség. Ergo el is hiszed amit mondanak, mert szimpatikus. Ahhoz pedig, hogy ezt a szimpátiát váltsa ki az emberekből egy termék, épp ugyanúgy kellett a minimalista formaterv és egyszerű, de szép felhasználói élmény mellé az is, hogy a 'vezér' borostásan, sportcipőben, farmernadrágban és garbóban (az átlagember képében), mosolyogva áll a világ elé. Jobs erre jött rá, ez az a stratégia (pszichológiai hadviselés?) amit részletekbe menően kidolgozott, és ettől milliárdos az Apple, ugyanis a legkisebb dolgoktól a legnagyobbakig mindennek megvan a maga helye, jelentése, szerepe, mindezzel pedig egy tökéletesen felépített gépezetett alkottak, amiben minden apró csavar ugyanazt a célt szolgálja.
Ilyen értelemben nem is sajnálom tőlük a profitot, megdolgoztak érte (különösen ha azt nézem, hogy a vásárlóik elégedettek, 'boldogok').
Mi (a többiek) csak azon csodálkozunk, hogy hogy lehet ilyen termékpalettával és termékpolitikával megélni egyáltalán, miközben lassan bekebelezi az alma a világot.
Hát igen, pontosan így lehet, a számok beszélnek bárki helyett. Ez van.
-
Bopez
tag
Én látok valami olyat, hogy egyszer csak azt vesszük majd észre, hogy globálisan csak Apple termékek lesznek kaphatók!
2022-ben kimész az utcára, és az utcai skype telefon is alma logóval fog virítani...
Az emberek meg egy kis alma logós üveglapot fognak nyomkodni telefon gyanánt...
Vagy életre kel a skynet és romba dönti a világot... -
ramrit
tag
Akkor elnézést kérek mindenkitöl akinek a lelkecskéjébe beletiportam volna. Csupán leirtam a véleményemet és a tapasztalataimat az almás felhasználókkal kapcsolatban. Nem trollkodni akartam,ez csupán szubjektiv véleményem,ahogyan a tietek is,ettöl fórum a fórum. Éltem külföldön is és kint mint már irtam van az iPhone és van a többi halandó :-) Ezt nagyon is lehet érezni. Ott mindenre van zsé, és emellé a presztizs egyik fö megjelenitöje hogy àjfónod van. Nekem is több telefonomat "leájfónozták" de amikor észrevették hogy egy SE vagy Samu,akkor becsmérlöen legyintettek,mert ez akkor egy vacak. Az àjfón az überkirály fain kütyü. Én sohasem bántottam senkit hogy milyen kütyüje van,de lássuk be, akinek van rávaló vagy úgy csinál hogy van, és 100havi törlesztövel akar bekerülni egy általa sztárolt exkluziv csoportba,az sokszor lenézi a másikat és ez undoritó. Ismétlem nekem ez a véleményem,ezt látom szinte mindehol. Nekem nem lesz almás cuccom soha,pedig megtehetném,de a hype miatt elvböl nem kell. Itt lezártam,nem vitázni akarok,csak járjatok nyitott szemmel és figyeljétek az embereket.
"madarat tolláról,embert telefonjáról" -
kristof83
aktív tag
Én meg sok olyan emberkét ismerek aki álszent, előítéletes, és lenéz mindenki mást akinek iPhone-ja van.....
Nálunk a családban mindenkinek szifonja van (fater kivételével aki természetesen egy öreg Nokiát nyúz, és soha nem is akar mást), a baráti és ismerősi körömben is majdnem mindenkinek az van, úgyhogy külön jól esik a "pozitív" felhangod.Az elterjedtséghez pedig annyit tennék hozzá, hogy itt a fővárosban rengetegen használnak iPhone-t, percenként látni valaki kezében egyet, kortól és anyagi szinttől függetlenül. Ugyanannyiszor (nagyon sokszor) látok fiatal vagy dolgozó, plázacica vagy öltönyös kezében. Egész egyszerűen szerintem azért van itt több szifon mert a Pesti fizukhoz mérten nem óriási kiadás egy iPhone megvétele előfizetéses konstrukcióban.
-
Touch-ko
őstag
Nem ertem. Evek ota hasznalok iPod, Mac, iPhone, iPad eszkozoket, de nem ertem miert lennek rabszolga. A termekekvannak ertem, es nem en a termekekert.
Az Apple folyamatosan noveli az eladasait, igy a beveteleit, es a hasznot.
Az, hogy hany %-os HK val dolgoznak, csak reszletkerdes. Szerintem nem dragabb, mint a hasonlo felsokategorias gepek. Nezz meg egy Dell-t, esrajossz, hogy hasonlo arban mozognak.Jah, es nem lufi, mert van mogotte eladas, minden negyedevben tobbet adnak el.
A lufi teljesen mas... -
ramrit
tag
válasz
Gadgetfan_ #69 üzenetére
Én sok olyan emberkét ismerek akinek iPhone-ja van és azt kell h.mondjam mind nagyképü és lenéz mindenki mást és azoknak a telefonját is. Ezeknek a 90%-a apuci "kicsi"gyereke,akinek arany bilije volt anno,de van olyan üzleti arc is,aki csak a presztizs miatt vett,mert hát nem olyan szép a kocsija vagy épp busszal jár tárgyalásokra,és akkor valamit viritani kell az öltöny,meg a lejárt sarkú cipö mellé. Valahogy amikor megismerek egy almás terméket használó figurát,mindig bebizonyitja hogy egy nem túl szimpi emberke. Pedig adok nekik esélyt.
-
-
Xero
nagyúr
Az ismeretségi körömben elég sok iPhone modell van. Ha tárgyalni voltam valamilyen ügyben, akkor a vezetőségnél 70%-ban iPhone volt. E mellett a Nokia E sorozat volt nagyon elterjedt.
Ha egy osztrák sípálya felvonójában valaki telefonált, vagy matatott telefonon, az 90%-ban egy iPhone-on tette. Franciáknál ugyan ez az arány 70% körüli volt (legtöbbje angol fiatal).
Ezek persze nem reprezentatív minták, de azért ne képzeljük, hogy a magyar átlag képviseli a világ átlagot is. Tőlünk nyugatabbra lényegesen nagyobb az elterjedtsége.
-
feliks
senior tag
-
feliks
senior tag
Nem, egy biztonságiőrön érzékeltettem, hogy elég sokan a híre miatt veszik, noha azt sem tudják, milyen az iPhone. (a történet annyi, hogy volt egy cserém egy mekiben, és T-Pulse került hozzám valami másik olcsódroidért cserébe, a biztonságiőr meg odajött jópofizni, hogy látja, hogy nekem is tetszik az iphone, hogy szereztem egyet. A tag annyira nem volt képben a telefonokkal hogy nem tudott különbséget tenni a nálam lévő pulse és az iPhone között, persze mivel látta, hogy telefonokkal ügyködtem, elkezdett sztorizni, hogy neki BB-je volt, de nem jött be neki, ezért vett részletre egy iPhone-t, mert aszonták neki h tuti, csak még nem találja hol lehet bekapcsolni a wifit.. itt buktam ki..
) Am ezt a sztorimat csak azért próbáltam fent rövidebben leírni, hogy érzékeltessem, iPhone-t nem csak az vesz, aki tudja, hogy neki ez kell, hanem az is, aki majdhogynem azt sem tudja, hogy mi az..
-
besk23
tag
Lehet találni más márkánál is drága helyet, ahol megveheted. Aki ilyen helyen veszi az megérdemli. A komment másik felére meg nem reagálnék, mert értelme nem sok volt.
Van bármi értelme is belinkelni olyan oldalt, ami bőven drágább, mint sok más helyen? Attól függetlenül, hogy hivatalos oldal még nem kell onnan venni. Ha flame-et akarunk kelteni akkor már linkeljük be a kezdő árát a 4S-nek a zugGSM-ekből. Az meg a 300k-et verte anno.
-
G-Guts
aktív tag
Hogy hol?
Hát például itt: http://store.apple.com/hu/browse/home/shop_iphone/family/iphone/iphone4sA 64gb-os pedig most különösen megéri a potom 258.990 Ft-os árat.
Alig több mint negyed milla, ez nem pénz..
Annyira diszkont az ár, hogy minimum kettőt kell belőle venni mindenkinek, de nem ám csak megvenni, aztán elfelejteni, IGENIS rendszeresen az Appstore-ra felmenni és a szükséges (és a nem szükséges, de szórakoztató) appokat megvásárolni.
Nehogy azt gondolja valaki, hogy ez drága, mert ez nemhogy drága, ez igenis olcsó, mert egyrészt jó, azaz kiváló minőség, valamint nehéz beismerni, de ez KELL, erre SZÜKSÉG van, enélkül már egyszerűen nem olyan az egész..élet. -
Einstvan
aktív tag
válasz
imisomogyi #56 üzenetére
Igy ismeretlenül is óvva intelek, ne vegyél mérget hogy a Nokia mégegyszer feljön néptelefonnak. Elcseszte a win rendszerrel és a hardver kialakitásával.
-
imisomogyi
aktív tag
Nagyot harapott az alma az utóbbi években a mobiltelefon piacba.
Plusz az iPad, a kezdeti kétes indulásához képest, nem tűnik nagy falatnak az emberek identitástudatának.
De jól látszik, ha az iFive-val nem dobnak vmi nagyot(akár szó szerint is) vége lehet a tündöklésnek szép óvatosan.
Én szeretem az almatermékeket, de a Nokia-nak szurkolok most. -
nuke7
veterán
ööö most akkor a t-pulse az iphone, vagy mivan?
én egyébként blackberry-t vennék, csak most nincs jobb mint a torch2... várom az új csúcsmodellt...
viszont droiddal meg nem akartam szívni, és amikor többe fáj egy android egy iphone 4-nél, akkor mondtam azt, hogy ha most jó telót akarok, amivel nincs szívás, akkor bizony iphone 4 lesz.. -
feliks
senior tag
Ha csak lufi lenne, akkor igen. De ha társul mellé fejlsztés is, akkor simán ellehet 10évet is egy ilyen..Persze ez csak egy laikus meglátása, nem okoskodni akarok/akartam, de itthon pl ameddig a mekiben cserélek valakivel, és a biztonságiőr odajön, hogy neki is iPhoneja van, mint amit én cseréltem(T-Pulse volt,hozzáteszem, ennyit a szakértelméről), majd elmagyarázza, hogy Blackberryről váltott, és hitelre vette, mert ez mindenkinek tetszik, csak ő még nem tudta megtanulni, így meg meg kell találnia, hogy hol lehet bekapcsolni a wifit(!!), addig ez inkább hype, mint tudatos vásárlás szerintem, és elég sok hasonlót ismerek..
Persze, ez csak egy kis része a vásárlóknak, de ha lehet ilyet mondani, akkor az iPhone az a termék, amit az a réteg is megvásárol, akik nem tudják hogy mit akarnak, tökhülyék az egészhez, és mivel az iPhonet mindenki fényezi szinte, ilyet vesznek.. Mondjuk nehéz is azzal bármilyen terméknek versenyeznie, hogy az iPhone egy néven kerül forgalomba, és mindenki tudja, hogy mi az.. Érdekes is volt látni, hogy sokan "húúúú"-ztak az ezeréves 3G-mre, és mindenki tudta, hogy mi az, az SGS2-t meg csak páran ismerték fel..
-
Totheground
addikt
Szép számok
-
Einstvan
aktív tag
Ezt már leirtuk hogy felesleges az árára hivatkozni és hogy ki engedheti meg magának. Van más mobil is magas áron... ha valakit az izgat fel vásárlásra hogy melyik a legdrágább, akkor azt veszi meg,? .... ez nem jozan ész gondolkodás. Szerintem te is tudod.
Csak annyi van, hogy az iphone ára sokkal magasabb, mint maga a készülék tudása. De a cég magasan tartja az árát, mert presztizs termékeket akar csinálni. Kezdve a gramofon tölcséren át a kapacitiv kesztyün keresztül, a 13 ezer forintos ipad tartóig, ... Mind nagyon jó ötlet a gyüjtőknek, és az egoistáknak.
De természetesen ha a HTC is csinál ezekhez hasonló értelmetlen kiegészitőket, akkor arrol is meg van a véleményem. Szal nem az Apple ellen vagyok!(#41) ramrit
Nem elv kell hozzá hogy vegyél, vagy ne vegyél iphonet. Csak annyi hogy üzletböl haza vive, akarod e a te izlésednek megfelelöen alakitani a kijelzők kinézetét és hogy rögtön pc-re csatlakoztatva, akarsz e rádobni fontos személyes fájlokat, és rátölteni (wifi) sok ingyen alkalmazást, játékokat, és ingyen akarsz e FM rádiót hallgatni. Ha mind ez nem érdekel, akkor veszel iphonet és havonta frissited a iOS-ét amiben az Apple erös. Ennyi. -
anubys1984
aktív tag
válasz
rudymester #2 üzenetére
Minden benne van ebben, de a profit és a bevétel legnagyobb részét is a szifon-eladások produkálják.
-
nuke7
veterán
(#39) feliks: "...csak annyit akarok mondani, hogy az Apple bár jó cég, nem lett annyival jobb, mint amennyivel nő." ennek a mondatnak nincs értelme. a piac árazza be, teljesítmény és elvárások alapján. szerinted nem olyan jó mint amennyire jól teljesített..?
hazudnak vagy itt mire gondolsz? (neked nem ér ennyit egy almás termék? ennek köze nincs a cég értékéhez / teljesítményéhez) -
ramrit
tag
Nyugaton elég érdekes a felfogás, van az iPhone és van a többi telefon. Iszonyat durva arányban van a lakosságnak iPhone-ja. Olyan elöfizus konstrukciók vannak hogy eldobod az agyad. Elhozod szinte ingyen utána meg 40-50€ a havija,pfff ezt ott bárki megteheti. És ha annyiba kerül mint egy htc,samu...elöfizuba, akkor miért ne ájfón,ha az van mindenkinek. Engem sohasem vinne rá a lélek hogy apple cuccot vegyek,pedig megtehetném...de hát azok a piszkos elvek :-)
Ui.nem bántani akartam és becsmérelni az almás cuccokat,csak nekem nem kell,hiába szép meg jó. -
nuke7
veterán
iFiles! nagyon kösz! tudtam, hogy valamit kerestem, de mindig elfelejtettem!
(#24) tamasgal: érthető. nem értesz hozzá, nem jött be. jobban bejön a barkácsolós droid. ez van. (én pl. azért nem droid telefont használok, mert a barátnőm nem szerette, ha folyton a telefonomat "nyomkodtam". viszont a droidnál nincs mese, ott sokat kell vele foglalkozni. ezért van az, hogy csak blackberry vagy iphone. egyszerűen nem kell vele annyit foglalkozni, mert működik.)
-
feliks
senior tag
lufi az, ami mögött nincs tartalom, csak a hype fújja fel.
Ne érts félre, nem azt mondom, hogy nincs mögötte tartalom, de messze nem annyi, amennyire tartják.Asztali/Notebook vonal: Nem vagyok Anti-Appleista, meg semmi, de gyakorlatilag bármelyik cég képes lenne megvenni a tökátlagos hardvert, és összerakosgatni minőségi házba. miért nem teszi meg ezt egyik sem? Mert nincs hozzá olyan SW, ami miatt egyedi lenne, és ezért ami miatt bárki azt venné. (elég sokan vennének valami random gépet OSX-szel, ha lehetne, szal az asztali apple HW nagyjából a hozzátartozó sw miatt lehet életképes) Macbook helyett kb bármit lehetne venni, ha lenne rá OSX, Air helyett meg az ultrabookokat(Bár az air legalább nincs túlárazva)
Mobil/Tablet: erre nem merek semmit sem mondani, mert pillanatok alatt össztüzet kapnék minden almafantól, és megkapnám, hogy paraszt vagyok, mert máshogy látom a dolgot..
Ezzel összességében csak annyit akarok mondani, hogy az Apple bár jó cég, nem lett annyival jobb, mint amennyivel nő. Ez alapján szerintem lufi. Nem abban az értelemben, hogy ha kipukkan, vége, hanem úgy, hogy előbb-utóbb lecseng ez a túlzott hype, és visszaesik a nagyok közé. Továbbra is jó lesz, de nem lesz heti 100milliárd hír, hogy éppen melyik óriáscég hányszorosára nőtt éppen.
-
ne itt keresd, ahol 1000 emberből egy engedheti meg magának, hanem nyugaton, ahol az iPhone A telefon alfája és ómegája.
bár hozzáteszem, hogy nem kell nagyon messzire menni, Szegeden mindennap látok iPhone-t nyomkodó embereket. nem mindig i4, vagy i4s, hanem csak mondjuk 3Gs, de iPhone
-
Dunbar
senior tag
Lenry: Az összesre +1
Nagyon profi az Apple.
-
G-Guts
aktív tag
Egyeteértek tamasgal-al.
Gondolkoztam egy időben, hogy veszek Apple terméket, próbáltam érveket keresni, hogy az iOS miért is lehet jó, de pont ez miatt a kompatibilitási és egyéb nehézségek miatt úgy éreztem, hogy ez nekem iPrison lenne.
Hajrá Apple! Jó nagy nyereség, vegyen és vigyen mindenki legalább egy iPhone 4s-t, de inkább kettőt (úgyis olyan olcsó150-200e? mi az? nem pénz..
)
-
opeter87
senior tag
Szerintem se menjünk bele...
Az üzleti életben a legnagyobb vállatoknál nagyon is megy az iPhone a BlackBerry mellett, mert biztonságos OS van alatta és ez sokat számít.
Több olyan multiról is tudok, ahol megengedték a BlackBerry mellett az iPhonet (vezetői szinten), alacsonyabb dolgozói szinteken nem (árszegmensben) nem ott maradtak az olcsó BlackBerryk. -
GALARDO
addikt
Szép!
-
Einstvan
aktív tag
-
opeter87
senior tag
Hát 35 millió iPhone egyetlen negyedév alatt, ez azért kemény szám. Ezek után kijelenteni, hogy olyan, mint Colombo felesége... hát szerintem enyhén szólva is túlzás.
Menj el bármelyik magyarországi bevásárlóközpontba és ülj le egy étterem (ne meki) vagy kávézó elé és nézd meg hány embernek lesz iPhoneja. (az üzleti világról nem is beszélve)
-
Arthuro_Adam
őstag
Nem hittem volna, hogy valaha az Apple védelmére kelek
Van választási lehetőség szerencsére, ha valaki nem fogadja el azokat a kompromisszumokat (iTunes stb.), azért cserébe, hogy egy nagyon jól működő rendszer kapjon, választhat mást.
Amúgy, ha az telítődik az okostelefon piac, akkor azért a a jelenlegi arányok megmaradnak, az pedig garantálja az Apple profitját.
Kíváncsi vagyok, hogy valaha fognak-e alacsonyabb árszegmensbe is gyártani. Szerintem nem érné meg nekik.
-
-
joey04
titán
Te kevered a dolgokat. Ez szemlélet kérdése. Az egyik megadja azt, hogy pl bármilyen videót megeszik, de másolás után jön a hoppá, hogy a kép kockásodik, vagy a hang csúszik, vagy a felirat nem jelenik meg, stb. Az Apple meg csak azt engedi feltenni pl az iPhone-ra, amit az iTunes átenged. Abból viszont biztos, hogy minden 100%-ban működni fog. Én inkább ezt választom. Egyébként van az Appstore-ban videólejátszó, ki is próbáltam, de ezekbe a hibákba itt is belefutottam. Inkább átkonvertálom, és nem szopok vele a továbbiakban. Irodai formátumok kezelésére ez szerintem több, mint elég.
Persze ha ez neked börtön, az is érthető, elfogadható, védhető álláspont, neked más kell.
de rengetegen nem így érzik, szóval azt hiába mondod, hogy mindenki ezt érzi belül, hogy rabszolga. próbáltam a másik oldalt is, nem kell, nem tetszik. visszaváltottam.Számítógép vonalon pedig ugye nincsenek megkötések, sőt. Intel procik óta még hivatalos támogatás is van pl win telepítéshez. hivatalos driverek, stb. persze önző módon a nagyobb bevétel reményében adják meg ezeket, de ez elnézhető gondolom.
---Lufihoz: az első ipod, majd az első iphone után is ezt hangoztatták. Aztán ez volt az ipad után is, meg amikor meglódult felfelé a részvény. Egyszer csak bejön... ha az is benne van, amit írtak, hogy kevesebb profitot "vártak", és ezért esett, majd az eredmények közlése után ezért emelkedett az aapl, az szerintem nem lufi. Ha majd szarabbul teljesítenek, akkor értelemszerűen kisebb lesz a bizalom, esni fognak a részvények is. ez nem lufi, szvsz.
a konkrét számokhoz: 35 millió iPhone... Elképesztő...
-
-
Einstvan
aktív tag
Dettó!
A hardver erösségét rég tulszárnyalták, a szoftver gyorsaságát ugyszintén de úgy, hogy közben aki akarja testreszabhatja a kinézetet gyári rendszerrel. (android)
Tehát marad az alma jel mint gyermeki ego. Ez lenne a húzó erejük?Hát nem tom hogy a távol-keletiek, akik már hozzászoktak a magas technikai használathoz, (személyreszabás) meglesznek e hóditva a "vedd és kuss" szabvánnyal.
-
tamasgal
senior tag
"Nem értelek, amiket leírtál azokat mind lehet az Apple termékein csinálni, de más nem Apple okostelefonokon is."
Figyi, amikor i termékeket használtam, mocskos mód szét volt "barkácsolva" mind, de igy is minden napra volt valami ami hiányzott.
Ez csak az én saját véleményem, kérlek ne harapjátok át a torkom.
-
áhhh
szóval a semmivel nem kompatibilis belső szabványaira gondoltál?
így már értem mire gondolszengem mondjuk pl pont nem érint, mert a Winamp szerencsére kezeli, meg Linuxon is van rá programom de valóban sokkal körülményesebb, mint bármely mezei dzsunkaPodra Mass Storage módban felhajítani az mp3-at.
mondjuk ezt a képet árnyalja, hogy az összes többi cég is ezt csinálja, csak a Microsoft elég elterjedt ahhoz, hogy a megoldásaik szabvánnyá váljanak
-
tamasgal
senior tag
Ha iPod tulaj vagy akkor értened kell, rád a mondat második fele érvényes
Viccet félretéve, had döntsem el én, hogy milyen file formátumot (irodai, video, kép, zene, stb stb) szeretnék megnézni-szerkeszteni-használni-másolni-küldeni-törölni a készülékemen és ne a készülékhez kelljen 3874521 dologban alkalmazkodnom.
Kb. ez igaz bármire, ami velük kapcsolatos. Egyébként ez a "nagypapámnak" nem feltétlenül jelent problémát, hiszen egy teljesen konyhakész egyszerüen használható terméket kap a pénzéért, de nekem ez nagyon kevés, sőtt egy idő után nyomasztóvá vált.
-
-
miért, miben szolgálod a céget?
egyszer megveszed, és?
ezután használod. pont. semmi többnem kell nekik dolgoznod, nem kell folyamatosan fizetned nekik, nem kell hittérítened, az égvilágon semmit sem kell tenned, csak azért, mert vettél egy iLófüttyöt.
mitől lennél rabszolga?
-
nuke7
veterán
annyira vicces - inkább szánalmas - hogy árképzésnél a magyarországi árakat veszed / veszik általában alapul - amik egyértelműen nem mérvadók.
nincs semmi - semmi - gond az apple árazásával, kicsit drágább mint az átlag, de a hasonló gépek pont ugyanannyiba kerülnek, sőt. (sony vaio, dell, stb.)(#14) tamasgal : valamit nagyon-nagyon elronthattál...
-
tamasgal
senior tag
-
Demens
tag
válasz
Arthuro_Adam #12 üzenetére
Én is úgy vélem, hogy ameddig az okostelefonok át nem veszik az uralmat, (a klasszikus telefonokat pedig csak egy szűk réteg fogja használni, illetve második telefonnak) addig az Apple töretlenül sikereket fog elkönyvelni. Hogy azután mi lesz? Azt ne próbáljuk megfejteni szerintem, mert addig nagyon sok minden történhet.
-
Arthuro_Adam
őstag
válasz
kiskaktusz #10 üzenetére
Amíg tart a mobilpiac folyamatos növekedése, illetve átrendeződése (eltolódás az okostelefonok irányába), addig szinte garantált a biztos a fejlődés. Ezek még évek lehetnek, utána biztosan jön a korrekció, de meg kellene nézni, hogy mennyi a reális értéke egy olyan részvénynek, amelynél fiksz az évi 25-40 milliárd dolláros profit.
-
debrejo
senior tag
Javítsatok ki, de ha jól tudom a kínai piac csak most nyílik meg nekik, szolgáltatókon keresztül. Csak eztán fognak igazán nagy profitot felmutatni. Nemhogy 2 év múlva, 5 év múlva is töretlen lesz ez a tendencia.
-
válasz
kiskaktusz #7 üzenetére
...azon kívül, hogy egyre többet adnak el a termékeikből?
emberek: értem én, hogy menő dolog újságírós / gazdaságis frázisokat puffogtatni, de előtte legalább gondoljátok át, hogy mit jelent, mielőtt marhaságot írtok.
-
DasH_001
tag
válasz
kiskaktusz #7 üzenetére
Benne van a cikkben, hogy 2010 második negyedévéhez képest mekkora a bővülés. Nem elég indok?
-
AZTA
tag
Engem mindig zavart hogy egy cég a következő évre minek várja el hogy ennyi meg annyi %-al több lesz a nyeresége... hát az apple-nek tavaly is elég nagy nyeresége volt, akkor ha most nem lett volna csak ugyan annyi akkor a kardjukba dőltek volna?
-
-
feliks
senior tag
Nem akarok károgni, bár úgyis tudom hogy közutálatnak "örvendő" trollnak fogtok titulálni, de ami folyamatosan ekkora növekedést mutat, az többnyire lufi, és előbbutóbb kipukkan.. Volt már rá példa a történelemben nemegyszer.. Persze ne legyen igazam, az Apple termékek tetszenek, ha az árképzésük nem is, így én is örülnék, ha nem pukkanna ki ez a lufi..
-
Pubilol
tag
Elképesztő.. Vajon meddig tartható ez?
-
rudymester
senior tag
Ha ebben benne van az appok, zenék és filmek utáni nyereség, akkor rendben van ez az összeg, de ha nincs, akkor pofátlan árréssel dolgoznak. Viszont miért csökkentenék az árakat, amikor ennyiért is megveszik a termékeiket.
-
zoll96
csendes tag
Tehát tudnák normálisabb áron is adni... csak nem akarják. Hisz így is veszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- MOBIL/ Okostelefon Fotós & Videós tartozékok -Állványok, Mikrofonok, Vlog RigCage, SelfieBot, Gimbal
- Apple USB C kábelek - Új
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
- ÚJ - Power Bank 10600mAh / 22.5W Akció! Csak 4.490 Ft!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest