- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ragnar_
addikt
Innen indult a vita:
- "Az szerencsés lenne, ha az arányok megmaradnának, azaz egy középkat dx12 VGA-val a konzolportok játszatóak maradnának."
- "Álmodj királylány"
Itt arról van szó hogy szerinted nem lesznek hasonló mód játszhatóak a játékok, nincs ok optimizmusra ezzel kapcsolatban. (Vagy csak nem érted amit írsz.)
Mivel itt egy dx12 topicról van szó, és előző hozzászóló említette, hogy a konzolok teljesítménye is növekedni fog még, (mint már tudjuk adott játéknál konzoloknál kb. 7%-al dx12-ben), de a PC akár 40 %-al is így nagy valószínűséggel nem lesz problémás az adott konzolport futtatása egy középkat VGA-val, hiszen a részletesség marad, mert van olyan játék amit így is csak 30 FPS-el visz konzol.
Na ha most ezeket a tényeket figyelembe veszed hogy jön az "Álmodj királylány" a képbe, azaz csak ábránd marad a középkat VGA-k használhatósága a Dx12 alatt ?
Hát úgy hogy,
- a fejlesztők nem fogják használni a dx 12-t?
- vagy a fejlesztők nem jól fogják használni a dx 12-t?
- vagy a 40 % gyorsulás nem 40 % gyorsulás hanem 0% vagy lassulás?
- vagy a középkat dx12 VGA-k gyengébbek lesznek 40% -al mint a jelen generációs VGA-k?Ha ezek közül egyik sem teljesül az "Álmodj királylány"-nak még csak csekély értelme sincs.
A 40 %-ról láthatóan fogalmad nem volt, ha így is azt mondod, hogy minden rendben van a hozzászólásaiddal az már a te bajod. És innen már tényleg nincs tovább..[/OFF -
Ragnar_
addikt
"Az pedig még a sötétség harcosainak is leeshetett volna, hogy azt sem tudom, mint ahogy Te sem, és senki más sem, hogy pontosan milyen gyorsulást fog hozni a DX12 pc -re."
A "senki más sem"-t pont az előző hozzászólásban sikerült "több játékfejlesztő szerint"-re cserélni a tények makacs láncolatában.
Ezért ez így szólna : az még a sötétség harcosainak is leeshetne, hogy ha egy játékfejlesztő 40%- ról beszél amit egyébként több játékfejlesztő is tapasztalt dx12-t használva, valószínűleg megmarad a tendencia, hogy a konzolportok középkat dx12 VGA-val is játszatóak maradnak. Ez így ennyi.
Részemről befejztem, mert értelmét nem látom a további érveléseknek. Ebben legalább egyetértünk, hogy a vita parttalanná vált. Ha szerinted nem fogják vagy rosszul fogják használni a low lvl apikat és dx12 középkat VGA-n rosszabul fognak futni a konzolportok dx12-n szíved joga azt hinni amit akarsz. Majd visszatérünk erre ha lenne értelme mikor jönnek a dx12 portok és lesznek felhasználói vélemények is.. (Srry az offokért akit zavar)
-
Ragnar_
addikt
"Last but not least, Ian claimed that slower quad-core CPUs – on the PC front – will most probably see a 40% performance boost due to DX12. This performance boost is similar to what most developers have reported in the past, so this is good news for all those with weaker PC configs."
Ha problémát okoz a link használata,itt azt írja fejlesztő englisül,(a kedvedért aláhúztam a lényegi részeket, hogy lásd itt nem megérzésről hanem tényekről van szó) hogy gyengébb 4 magos CPU-kon várható 40 % teljesítménynövekedés. Emese buta kislány lenne, tehát, ha úgy gondolná, hogy nincs okunk az optimizmusra.
Nincs itt szükség bocsánatkérésre, ment a fogadjisten az adjonistenre..
-
Ragnar_
addikt
Tájékozatlanságod orákulumi adottságokkal párosulva felettéb szánalmas érveléshez vezet.Ha szerinted akkor ülsz helyesen a lovon ha vágta közbe látod potyogni a lószart kérdezz meg egy tapasztaltabb lovast merre legyél arccal legközelebb. És két fikagombóc elmajszolása között talán nézz utána a tényeknek. Ha nem érted angolt google fordítóval próblákozz. [link]
-
Ragnar_
addikt
Látom érted te a gőzgépet, csak a 'mihajcsa'-val vannak gondok. A helyzet most sem rossz azaz egy dying light, egy tomb raider, witcher3 stb. egy középkat PC-n elfutogat játszható sebességgel, high-med/high részletességgel FHD-ben, na most ha ezen rontani fog a dx12, vagy a vulkan akkor valószínűleg idióták fejlesztik az említett cuccokat. Hadd ne kelljen már itt teljes listát belinkelni a megjelent multiplatform játékokról, hogy mennyire akarja egy-egy fejlesztő kiadni a játékát PC-re, ha ez könnyebb lesz nekik biztos csak azért se gfogják PCre kiadni a játékaikat ugye. Egyes infók szerint a PC-s low level api 30-40% + FPS-t hoz dx11 - es verzióhoz képes.
-
Ragnar_
addikt
Jah, az más, akkor lesz ez még jobb is, bár a DX12, meg vulkan is hasonló low level api lesz, csak ugye pc-re. Én azt hittem konzolra a low level api adott a hardver miatt. Az szerencsés lenne, ha az arányok megmaradnának, azaz egy középkat dx12 VGA-val a konzolportok játszatóak maradnának.
-
Ragnar_
addikt
Hát úgy tűnik a currentgent hamar utolérte a PC, egy középkat PC teljesítményét tudják a konzolok jelenleg kb.,és ilyen látvánnyal kell kihúzniunk még kb.5 évet, vagy még többet. Na mondjuk nem mintha pl. a Battlefrontnál lenne különösebb gond a látvánnyal ...
-
Ragnar_
addikt
Vagy akkor ez a frissítés olyan, hogy gyakorlatilag bármilyen verzióról frissítesz, lesz egy ingyen OEM Win10-ed az adott gépre ..
-
Ragnar_
addikt
válasz
Integrale #73 üzenetére
Még szerencse, hogy a nevük alapján erre senki nem gondolna. Mi lenne, ha R7 365 lenne a kártya neve ? Az nem lenne jó, mivel így vevők nem hasonlítanák az R9 270-hez.pl. ami ha teljesítményben hasonló is featureökben kevesebbet tud, ha jól gondolom van különbség az R9 és R7 között..
(Mindegy amúgy jelenlegi Ati kártyák megnevezéseit nem ismerem, nem is igen fogok pontosan utánajárni főleg nem az alsó kategóriának. Nvidiát vettem alapul ahol ugye 760-->960 ez így egyszerű.) -
Ragnar_
addikt
Úgy tudom 1 évig lehet használni ingyen a Win7/8-ról frissített Win 10-et..
-
Ragnar_
addikt
válasz
Malibutomi #65 üzenetére
Elvileg azért gátolhatná Microsoft a vulkanra való fejlesztést, mert minden játék amit Dx12-re fejlesztenek potenciális Win10 vevőket jelent a Microsoftnak, még ha valós vevők nem is lesznek minden egyes kiadott dx12 címnél nyilván.
(Mondjuk a Valve ha jól tudom vulkant implementálja a Source2 -be, a L4D3 valószínűleg vulkan támogatással jön majd, Dota2 Source2 verziója már működőképes, szóval az olyan kiadók akik nem akarják tényezőnek a Win verziót vulkánt fognak használni szerintem) -
-
Ragnar_
addikt
Valóban fura, hogy gyengébb az elődjénél, mármint ha a 270 tekinthető annak. Amúgy ahogy nézem low VGA-kat már nem is nagyon gyártanak, nvidia lgalábbis, arra ott vannak az integrált API-k. GTX-nél is 960 az alja, de azt már midrangenek nevezik, és 950 már csak Notebook verzióban van.Én ezt a generációt egyébként kihagyom, majd ha élesbe megy már a dx12 akkor lesz VGA csere az akkori current gen VGA-kból, valószínűleg nvidia lesz megint. Addig még bőven elvagyok a 760-al, sokszor még stereo3D-re is elég.(Diablo3, starcraft2, Deadspace, Batman AA, TombRaider pl. játszató Fps-t produkál 3D-ben, Metro-k nál már van amit vissza kell venni, hogy az átlag 40- 50FPS meglegyen 3D-ben physx-el.)
-
Ragnar_
addikt
Jah, akkor pont az ellenkezőjéről van szó,
. Rosszul gondoltam, hogy középkatnál a GTX960-Ati 370, felsőközép GTX970-Ati380. Amúgy, ha jól tudom Nvidiának jelenleg még nincs is Tier3 képes VGA-ja. Kérdés itt még, hogy mit jelent majd látványban a dx tier2 vs tier3 a gyakorlatban egyáltalán.
-
Ragnar_
addikt
A nem elérhető, és a rissz-rossz konzolport között is van árnyalatnyi különbség, másrészt pl. Dark Souls esetében kb. napokon max. heteken belül már játszató volt a konzolport PC-n bármilyen komolyabb probléma nélkül, másrészt pont a gears of war 1 volt az egyik példája annak, hogy egy konzolport is lehet problémamentes. Az meg, hogy van a vulkan az tök jó, de ha az Xbox címek esetleg mégis dx12-vel készülnek az nem lesz túl nagy meplepetés szerintem. A PC-re mint célplatformra fejlesztett komolyabb játék talán a Crysis1 volt, meg mondjuk a Starcraft 2, meg most ugye a Star Citizen meg persze sok indie játék, amiknek meg általában nem nagyon kell még a dx 10 se, sőt még VGA nélkül is futnak az integrált megoldással.
-
Ragnar_
addikt
PC-n azért lassan itt a natív 4K felbontás (igaz 200k alatti VGA-val nem nagyon érdemes próbálni a játékok nagy részét) currentgen konzolok csak FullHD-t renderelnek, Meg ugye van már a multimonitor/surround támogatás, ahhoz is kell az erősebb VGA. Manapság már sok port játékot visz többékevésbé játszató sebességgel egy középkat VGA is FHD-ban, pl. Wolfenstein, Dying Light ..
-
Ragnar_
addikt
Tehát ami fut Xbox one-on az menni fog dx12 PC-n is, az remek. Most már csak az kell, hogy legyen is lehetőség játszani a játékok bagy részét, ne tartsák meg az Xbox one exkluzivitást, mint pl. a Gears of War 2-3 volt annó. Amúgy ez teljesen ésszerű ha egy kattintással megvan a PC verzió is, nem kell külön portolással foglalkozni, akkor a PC verzió kisebb eladásai is csak növelik a bevételt különösebb ráfordítás nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest