Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• M@trixfan

addikt

válasz fordfairlane #193 üzenetére

Az iPhone 2007-ben jelent meg.Az az érdekes, hogy először a tablet volt tervben. Viszont látva a touchscreen csúcsminőségét és a scroll algoritmust, Jobs úgy döntött előbb a telefont kell megcsinálni. Az iPad koncepciója évekig a polcon pihent.

• M@trixfan

addikt

Jó ötletnek tartom ezeket a Cover-eket, innovatív megoldás. Minél több fajta tablet van annál jobb. Szerintem a Microsoft hozta a szükséges formát, nekik biztosra kell játszani, inkább lefednek mindent. Úgyis a programok fogják eldönteni. Itt azért van némi zavar az erőben, mert bár a Microsoftról beszélünk, a WP telefonok átütő sikere még nem nagyon jött el. Nagyon kiváncsi leszek merre indul meg a piac ezzel, nekem az az érzésem, hogy inkább az androidos tortából fognak kiharapni. Írtak páran, hogy ebben is van Apple utánzás, pedig az ellenkezője van valójában, látszik a kickstand koncepción: úgy csináljuk meg, hogy még véletlenül se hasonlítson az IPad-re. Sebességgel nem lesz gond, az ARM verzión is nagyon jól fut a Metro, ez a telefonnoknál is tetszett.

Az Intel procis változatnál látszik mennyire le akar fedni mindent a Microsoft. Ez az ahol jól látszik a szemléletbeli különbség, az Apple ezt a változatot nem hajlandó megcsinálni (nyilván átgondolták ők is a laborban). Nem tudom tiszta-e mindenkinek, hogy a teljes Windows csak az inteles esetben van. Egy majdnem 1 kg tömegű cuccról beszélünk amiben aktív hűtés van és ezt még tabletnek hívjuk, hát nekem ez már karcos :F Ezt már nem biztos, hogy olyan szívesen cipelném mindenhova. Még az ipad-nél is el tudnék képzelni egy 500 Gramm alatti tomeget, bizony kényelmesebb lenne. Le merném fogadni, hogy lesz teljes OS X-es iPad, de csak akkor ha full passzívan megoldható, szép vékony méretben. 1 kg környéken teljes értékű notebookot használhatok amit nem kell felaggatni külső cuccokkal. Mondjuk nekem tetszik, mert ha jó a hűtése és csendes akkor jó HTPC frontend lehetne a saját tuti kijelző miatt.

Új hozzászólás Aktív témák