- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
válasz
#88470784 #216 üzenetére
A cikket úgy látszik mindenki elfelejti.
Nem meglepő módon ugyanekkora arányú eltérés volt a Windows operációs rendszerek beszerzésénél az internetre feltöltött szerződés táblázata szerint.
Mivel nem válaszként írtad, és nem tetted off topicba, feltételeztem, hogy a cikkhez szóltál hozzá....
-
mike1334
veterán
Nekem aztán 8, hogy linux vagy windows...de az nem, hogy alap nélkül kiáltunk korrupciót meg ilyen-olyan disznósagokat. Majd ha lesz bírósági ítélet arról, hogy MS vezetőket vittek el e miatt..na majd akkor. Az, hogy "tele van a net" ma már nem jelent semmit, bárki írhat szinte bármit...ha megnézed az it cafe cikkeit tele vannak félinformációkkal és pontatlanságokkal...ha meg ennyire nyilvanvaló a sok disznóság...hogy hogy nem történt semmi érdemi? Gondolom a gyíkemberek keze lehet a dologban...
-
mike1334
veterán
Mert nyilván tudod, hogy lefizettek mindenkit, hogy használjon MS-t. Pont azért jelezték, hogy szerintük korrupció történt a cikkben lévő esetben.
Amúgy pont annyira tudod mennyire működik jogszerűen az amazon, mint azt, hogy mennyire korrupt az MS...semennyire...ahogy én se, meg senki sem itt.
Amúgy nem az a baj, hogy rendeletnek nevezted...az már igen, hogy azt írtad, hogy jogszabályt sértettek úgy, hogy közel sem..na az már igen, gáz. Most megint azt mondod, hogy jogszabályt sért folyamatosan az MS...közben bizonyíték az 0...szeretem az ilyen "fotel ügyészkedést", nagyon szórakoztatóAmúgy nem mondtam, hogy nem jogszerű az amazon adóoptimalizálása..erre mondtam, hogy most még jogszerű, de jogszabályt módosítanak, hogy bezárják a kiskaput. Erre írtad, higy belenyúlni a piaci működésbe kommunista dolog. De az MS versenyelőnyét elvenni nem az, mert pusztán korrupcióval érték el a helyzetüket, 0 munka van mögötte. Ha ezt komolyan gondolod az elég szomorú...
-
mike1334
veterán
-
mike1334
veterán
csak annyit kellene csinálni, hogy visszaállítani az egyenlő esélyek, egyenlő pályák elvét. akkor a linux úgy elverné az ms-t a desktop fronton is, hogy porzana.
Önerőből nyerjen a linux, ha tud. Miért kellene elveszítenie az MS-nek a versenyelőnyét, amin évekig dolgozott? Vagy Amazon vs kisker adóztatása kommunista szokás, de az MS versenyelőnyének elvétele nem? Vagy az, hogy az ingyenes termék nem tudja legyőzni a fizetős terméket, és ezét nyúljon bele az állam/eu/bárki a versenybe, az nem kommunista szokás?
Ne is válaszolj, akármit írtam, mindig az volt, hogy kiforgattam a szavaidat... -
mike1334
veterán
Egyrészt a teljes állami gépezetben pár tízezer licensz p*csafüst, másrészt meg ahogy olvastam a kommenteket a "jogszabálysértésen" ment a hőzöngés, az meg nem történt. Ja és persze működni azért kellene a közigazgatásnak, ha nem teremtették meg a feltételeit egy NORMÁLIS nyílt forráskódú dokumentumkezelő szoftvernek, akkor álljon le a világ addig is? De az utolsó csak tipp, gondolom pont annyi infóm van nekem is erről, mint bárki másnak itt...0. Minden más találgatás, a jogszabálysértés meg egyszerűen nem igaz. A feladatot nem az állami szervek kapták, hanem a miniszter. Nem az állami szervnek kell akarni, nekik működni kell, mert jogszabályi kötelezettségük, hogy működjenek...na látod arra van jogszabály, még törvény is, nem csak kormány rendelet...
Ja és ha veszed a fáradtságot, hogy elolvasod a cikket, akkor láthatod, hogy benne van a szerződésben, hogy mit vettek...szoftvereket 3 évre...és mikor írták alá a szerződést? 2014ben...
-
mike1334
veterán
válasz
King Unique #106 üzenetére
Köszi!
Ezt láttam, de ez nem rendelet, hanem határozat, arra meg az vonatkozik, amit írtam is. Akkor jó, megint sok hűhó (jogi) alap nélkül...az mno meg egy kalap ***, hogy meg se nézi, miből idéz, elején rendeletet ír, aztán határozat, majd megint rendelet..igényes volt a t. cikkíró...
A másik rendelet, csak az meg nem erről szól, hanem - többek között arról -, hogy hogy lehet korm. határozatot hozni és mit kell csinálni...gyakorlatilag a jogalapot teremti meg a határozat meghozatalához és végrehajtásához. -
mike1334
veterán
Többször említettetek kormány rendelet(ek)et. Melyik kormány rendelet(ek)re gondoltok? Mert én csak kormány határozatot találtam, amiből ráadásul van egy újabb, a 1604/2016. (XI. 8.) Korm. határozat, ami értelmében A Kormány
1.
a) felhívja a belügyminisztert, hogy gondoskodjon a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (a továbbiakban: NISZ Zrt.) által nyújtott, kötelezően biztosítandó központosított informatikai ellátásban részesülő közigazgatási szervek (a továbbiakban: NISZ Zrt. ellátotti körébe tartozó szervek) vonatkozásában arról, hogy a felhasznált zárt forráskódú irodai szoftverlicencek aránya 2017. év végéig legalább 20%-kal, 2018. év végéig legalább 30%-kal, 2019. év végéig legalább 45%-kal, 2020. év végéig legalább 60%-kal csökkenjen a 2016. december 31-i arányokhoz képest;Szó nincs róla (a korábbiban van, de a kormány határozat kicsit máshogy működik, mint a "rendes" jogszabály, feladatokat ad határidővel, ami nem minden esetben valósul meg, ilyenkor kiadnak egy másikat...), hogy már nem lehet csak nyílt forráskódú irodai szoftverlicenct használni, csak arról van szó, hogy az illetékes miniszter gondoskodjon a fentiek szerinti csökkentésről. Kvázi feladatot kapott a határozatban, ez rajta kívül nem kötelez senkit, pláne nem a szoftvereket használó szerveket...
De lehet van rendelet is, csak telóról nem találtam, azért kérdezem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Motoros topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Bittorrent topik
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- További aktív témák...
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- 27" AOC C27G4ZXE Gaming 280Hz 0.3ms válaszidő
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest