Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hallador

addikt

válasz Timer #359 üzenetére

Sajnos arrafelé nem szokás a fejlődés, ennek történelmi okai is vannak. Nem volt erre igény soha. Nem sikerült felvenni a fonalat. Én évi kb 1500 eurót költök a saját fizetésből, na az átlag mérnök otthon pl 350 - 450 000-es Ft-os fizetésből sem képes, nem akar és semmi ambíciója fejlődni, én is ezt tapasztaltam. Az is nagy baj, hogy a magyar cégek, főleg a kkv-k nem tartják egyáltalán fontosnak a képzéseket. Mert pont ugyanúgy állnak hozzá az informatikusokhoz, mint a balatoni vendéglős a szakácshoz. Rövid időre terveznek ez meg senkinek nem jó.
    A cégnél ahol dolgozom, évi kettő tanfolyam kötelező, és a vizsga is. Ha elég képzett vagy, vizsga letétele után következő fél év elteltével 3 %-os fizetés emelés per vizsga. Minden szintem motiválnak, Magyarországon ez egy vicc. Komolytalan az egész, és nem csak Magyarország, hanem a régió is. Ha nem egy komoly multinál dolgozik az ember (IBM? ITSH, DXC, Getronics, Unisys stb) akkor nem érdemes Magyarországon maradni. Mert csak ráfizetés. Vagy azért mert bepunnyadsz és 40 éves korára az ember kikerül a munkaerő piacról, vagy azért mert magának fizetheti a vizsgákat mint én. (csak az LPIC 5 vizsga). Szóval ez egész koncepció hibás, az emberek is de a cégek is.

• hallador

addikt

válasz Timer #357 üzenetére

Én LPIC3 vagyok, most leszek RHCE, de NEM Magyarországon, nem is ott tettem le, már otthon csak egy Digi netet tartok fenn, meg egy VPN-t, Semmi többet, azt is csak azért, mert kb ez a legolcsóbb.

Erre szolgálna ugye az LPIC, de ahogy nézem, nagyon kevesen ismerik idehaza (még).

Magyarországon nem is fogják ismerni, mert nincs rá igény. Nem azért nincs rá igény, mert nem kell a tudás, hanem azért mert már egy LPIC2-es ember is 600 000 nettót kér amit Magyarországon max az ITSH, Getronics (ami maradt belőle) szintű cég képes megfizetni. A többi nem is akarja megfizetni. Én mikor tavaly előtt letettem a LPIC-3 304: Virtualization and High Availability-t akkor a HR-esek 90 %-a azt sem tudta mi az... Néztek mint borjú az új kapura. Az RHCE.t már jobban ismeril az SCE-et valamennyire. Szóval értem amit írsz... Csak ezzel nem lehet egy olyan országban semmit kezdeni, ahol a valódi szakemberből elég kevés van... Mert fontosabb, az egó mint a tudás...

• hallador

addikt

válasz Timer #348 üzenetére

Várj már kevered a szezont a fazonnal, az, hogy a "kis" cégek magyarkodnak minden dokumentáció nélkül, az nehogy már bármilyen operációs rendszer hibája legyen a Linux-hoz pontosan úgyanúgy lehet érteni, mint a Windows rendszerekhez, nem fekete doboz. A felfogással nem a rendszerekkel van a baj. Ez dolog amit leírtál ilyen spóroljunk mindenen amiért fizetni kell, hajtsuk szarrá az embert aki egyedül vagy másodmagával van, ameddig a "Windows bohócgazdák" 20-an vannak, miközben semmihez nem értenek, ami hardver, firewall, proxy, mentés, virtualizáció, hálózat, wi-fi, de a Linuxos ember Magyarországon értsen a storage-hez, tűzfalhoz, hálózathoz, proxy-hoz mentéshez, hardverhez, virtualizációhoz, hálózathoz mert a Windows-os csak a Windows-hoz ért meg a sallangjához Exchange, DNS, Win Cluster és funkciói, majd mikor megunja a Linux rendszergazda a seggarc túlhajtós főnököt, akkor meg megy a sírás én ilyet láttam tömegével, jajj nem értünk a Linux-hoz, meg semmihez igazából a Windows-on kívül, és gyorsan álljunk át az amúgy eddig ingyenes Linux-ról, amire 2 embert fizetttünk, az 5 - 10 ember helyett, de ez K-európai mentalitás nem a szoftver hibája ne felejtsük el. És most nem a 2 - 3 ezer fős cégekről, hanem a magyar kkv-ról beszélünk, mert ez amit írsz 99 %-ban ott fordul elő. Mi köze ennek az oprendszerhez? Ismerjük a magyarkodást a pincér, szakács, építőipari szakmunkásokból is. Ugye...

• hallador

addikt

válasz Timer #345 üzenetére

Állj már meg tényleg No offense, de a Microsoft egy nagy lószart sem ér ha supportról van szó. Akkor ér valamit, ha a dolog kikerül Texasba, vagy Redmondba a probléma, de ez általában több ezres licence csomag esetén áll fenn.
    A kérdezze meg a hardver gyártóját, mert mi nem hibáztunkat meg húzza az ember oda amit pisilásra használ. A microsoft support olcsó játék hülye gyerekeknek, már csak azért is, mert a sima user akit a microsoft leszarom filozófiája ér, az pont semmilyen külső céggel nem fog kapcsolatban állni.
    Akkor már miért nem jó nekem ami ingyen van, ezt bármelyik rendszer tudja, csak jobb és segítőkészebb közösségekkel. Persze szerintem.

• hallador

addikt

válasz t72killer #22 üzenetére

A Hyper-V. scvmm, sccm powershell nélkük használhatatlan, lassan az Exchange is 2018-ban. Nincs több kérdésem ba@ssz.... ki az összeset ja várj nem... Az elmúlt 5 évben a Microsoft inkább powershellre hajaz szinte az összes termékében a hülyék, bezzeg, ha téged megkérdeztek volna.... Hiába na a magyarok mindenhez is értenek... Nincs kivétel... (Én nem akarok mindenhez érten, nem is élek már ott)

"Szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés