- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssara
csendes tag
Komoly lett
-
feco72
Modder
Rézzel pont nem nagyon dolgoztam, anyaghiány miatt eddig az alu volt a menő. Amit olvastam a neten, az a csiszolás utáni lakkozás volt mint módszer, ez védi az oxidációtól. Én még az életben nem tudtam úgy lakkozni, hogy jó lett volna (erre ha van valakinek tanácsa, plíz), mindig gumós lett valamelyik vége.Vagy próbálkozhatsz olyan pasztákkal,amik növelik a fényt és bevonatot is adnak.
Én most kaptam rézszalagot, de olyan szép patinája van, hogy hozzá nem nyúlok mert így még öregít a gépen. Úgy látom kétféleképp állnak a dologhoz a készítők, van aki olyat csinál ami régi stílusú, de mintha most került volna ki a gyárból és van aki evagy eleve öreg anyagokkal vagy patinásítva készíti a munkáját. -
feco72
Modder
Nos, köszönöm szépen mindenkinek a sok kattintást,dícséretet,bírálatot és tanácsot. Elkészítem a javasolt változtatásokat és hozzáteszem majd a cikk végéhez, itt fogok szólni, ha kész. Utána pedig nekiállok egy ehhez illeszkedő monitor steampunkosításának, remélem az jobb lesz!
-
blackydan
senior tag
Nagyon jó lett , szép munka
-
csabiks
senior tag
jól néz ki, bár szerintem inkább szép mint ergonomikus, hosszútávon biztos nem lehet kényelmes
-
korion
senior tag
nagyon tetszik!
-
feco72
Modder
Annyi tanács, csak győzzem kiválasztani a következőhöz,hogy melyiket használjam
.
A space kezd átalakulni és az enter is. Ha javítottam rakom a képet. Tényleg ilyenkor ide rakjam a képet, vagy a cikkbe? Nem tudom mi a szokás. -
Sanzaa
senior tag
Az enter sem lenne veszélyes, ha annak is lenne egy sötét kerete, mint a gomboknak és rajta lenne egy enter felirat meg a nyíl. A space szintén, bár azon hülyén fest egy space felirat. Esetleg ha egy hosszú fekete téglalap tetszelegne rajta valami díszes sarkokkal.
Legközelebb a spacet esetleg próbáld meg egy hosszan félbevágott rézcsőből! -
törölt tag
vezeték: sárgaréz csövek (50mm kb), és olyan golyókból fűzött lánc, ahol a golyókba fúrsz egy átmenő lyukat, amin a vezeték még átfér, de a cső nem.
Ennél egy fokkal szebb, ha a golyóban az átmenő lyukat két oldalról kúpusan feltágítod, (pl egy süllyesztővel) annyira, hogy bele tudjanak futni a csövek, és ne látszódjon ki a vezeték.Ha még le is fested valamilyen minta szerint
különösen csicsás lenne
(pl a golyók feketék, vagy valami olyan szín ami domináns... esetleg a golyó eleve alu)
-
Bari
Modder
Egyetértek Fkennyvel
, sokfélét lehet kapni sokféle színben, másik ötlet: jobb minőségű koax kábel árnyékoló fém harisnyája (a gagyikban legtöbbször csak alufólia van pár vékony szál dróttal), kicsit nehezebb sérülésmentesen lebontani, de nem lehetetlen. Ilyen hulladék darabokat sok helyen fel lehet lelni, amiből kitermelhető.
De használható még műanyag gégecső megfelelően kis átmérőben, ezt lehet festéssel is díszíteni, vagy zuhanyrózsa flexi csövét is fel lehet használni -
feco72
Modder
Megint tanultam valamit, ezt a lépcsős fúrót még nem ismertem. Már csak az ilyenek miatt is jó ide írni, mert mindig kapom a segítséget és a tanácsot. Ez mindenkire vonatkozik.Thx.
A space-re volt egy másik ötletem is, lehet hogy kipróbálom hátha az jobb. Vagy ezen alakítok.
Az oldalát már látom,hogy újra készítem, szerencsére az az egyik legegyszerűbb rész. Ragasztott lesz a csík, a facsavart is valahogy majd eltüntetem. Néha más az elképzelés mint a valóság.
Nekem leginkább a két enter szúrja a szemem csak nincs rá ötletem, azon mit alakítsak.
A vezetékeknél meg egyszer csak ki fog pattanni a fejemből a "szép steampunk vezeték ötlet". Vagy marad a wifi.
-
Bari
Modder
Az ötlet nagyon jó
, kezded egyre jobban megcsinálni a dolgokat, de a kivitelezésen még mindig van mit csiszolni.
Az alu lemez fúrkáláshoz ha nagyobb átmérőre van szükség (4mm és felette) érdemes lépcsős fúrót vételezni, mivel egymás után lépcsősen jönnek a méretek így a következő mérethez az előző mindig megvezeti a nagyobb méretet, nem mászik el a furat és kör marad. Előfúrni 1-1,5mm-es fúróval célszerű és kenőanyag használatával (petróleum, wd40, üregelő spray) a lépcsős fúró esetén is. Kevésbé keni az anyagot a szerszám és a sorja is kisebb lesz. Sorjázáshoz érdemes célszerszámot vásárolni, sokszor jól jön egy csavar helyének besüllyesztésekor és sorják eltüntetéséhez.
A szóközzel is kezdhettél volna valamit, nagyon kirí a szép gombok közül. Az oldalsó darabokon a lemez borítás jó ötlet a szeg kevésbé, inkább süllyesztett fejű apró csavart használtam volna vagy ragasztás, esetleg D fejű dísz szeget. A szegek is lehetnének egy vonalban. A bill vezetéke most is ki maradt. Egy kicsit lehetnél precízebb.A fentebbieket építő jellegű kritikának szánom, ne vedd bántásnak. Minimális szerszámokkal is lehet szépet alkotni. A következő darab ettől is jobban sikerül majd, hajrá és moddingra fel.
-
rainmen
aktív tag
Vékony alulemez fúrásához javaslom a fafúrót. Sorjázáshoz pedig a kimondott sorjázószerszámot. Ég és föld lesz a különbség.
-
Sanzaa
senior tag
Ez is zsíír! Gratula hozzá!
De a kábel megint úgy maradt
Legközelebb egy wireless keyboardot mókolj át és nem lesz gond a kábellel -
törölt tag
ha elmásznak a furatok, ne pontozz, hanem nyomd rá erősen a fúrószárat a felületre és kapcsold be. Oda fog fúrni, ahol elindítottad
innen már csak a te hibád ha mellé ment, nem kell számolnod a tokmány ütésével, és a fúrószár görbeségével.
-
feco72
Modder
válasz
Dark Archon #23 üzenetére
Ami otthon volt
. Van néhány 15x30-as lap, azokat használtam, nem tudom milyen lehet. Amíg tarthasználom.Egyelöre egy ilyen tervnél a gombokra tudok költeni csak. De majd. Azért ezt megjegyzem.
-
Tiszta aluval (Al 99.5) próbálkoztál? Mert az bizony nem a legjobban megmunkálható alumínium, hanem, ha ilyen céljaid vannak, akkor az AlMg3 (FK vagy G22) ötvözet a nyerő, mely remekül forgácsolható.
-
FatalEror
addikt
Ha hallgatsz rám akkor nézzél körül praktikerben,mert ott vannak B&D Piranha HI-TECH Bullet fúrószárak nálam is vannak ilyen szárak nagyon jó,tartósak és pontosak,és nem is sorjáznak annyira.Szerintem egy 2mm,4mm,8mm,és adott esetben egy 10mm-est érdemes beszerezni,és 2-est kivéve az összes csúcspontosított.
-
Dominó85
addikt
Király modding, nekem bejön. Jaja kollegával egyet értek.
-
lujó55
addikt
válasz
eladogeppc #18 üzenetére
te most azokhoz a modderekhez hasonlítod akik tízezer dodós büdzséből raknak össze egy gépet? nyilván ha lenne 10 tonnás kivágóprése, fröccsöntőgép, meg műanyag offsetelő meg mittudomén akkor úgy nézne ki, mint egy i betűs. Indulásnak jó lesz az.
-
jaja1981
addikt
Én a 0,6-os lemzet lehet kivágtam volna.
Csinálok egy egyszerű kivágó szerszámot és kalapáccsal megoldom.
Akkor nem mászik el, nem deformálódik a lemez.eladogeppc:
Egyet értek a kollégával.
A kivitelezés elég barkács, de hajrá, gyakorlat kell és szerszámok.
Pár gondolat.
Az oldalsó csavarokat én elrejtettem volna, de minimum sűllyesztem, az éltakaró alu szalagokat tuti ragasztottam volna.
A lemezre már megírtam mi lett volna a megoldás.De tényleg hajrá, valahol el kell kezdeni.
-
eladogeppc
veterán
Üdv !
Legyen egy kis ünneprontás is. Szerintem az ötlet jó, de a kivitelezés, akárhogyis nézzük valami förtelem. Nem bántani, fikázni szeretnélek, de ennyi erővel főzhettél volna inkább egy jó csülkös pacalt
Szép napot !
Ui.: Ha ehhez van affinitásod, csináld. De az sosem jó, még gyereknevelésnél sem, ha az embert agybafőbe dícsérik, mert a rajzlapra egy pálcikafigurát tud rajzolni.
Ezért is írtam, hogy az ötleted zseniális, de a kivitelezésen kell még rendesen munkálkodnod. -
lujó55
addikt
na én a lemez reszelésnél adtam volna fel. nincs az a pénz
grat a kitartásodért -
Kicsit csálén állnak a dolgok (mint az én cuccaimon
), de különben zsíros lett nagyon! grat!
-
Touch-ko
őstag
Nekem baromira bejon a steampunk desing, egesz jo lett! Komolyan, tetszik!
-
Madn!ght
addikt
Az igen, szép munka!
-
FatalEror
addikt
Szép lett,de ha állandóan félre mászik akkor jó erős pontozás után 2-es el fúrjál elő,majd az bővítsd.Vagy ha így is elmászik akkor fúrj kisebbel.Vagy használj csúcspontosított fúrószárat.
-
siti
őstag
amúgy ez a steampunk nagyon bejön
-
Ed3r_X_
nagyúr
Szép munka, Kifejezetten tetszik
-
TeeBee73
veterán
A Metropolis-t nem láttam, viszont a Brazil az egyik kedvencem.
Ott egy kicsit "steampunkosabbra" (de szép szó) vették a figurát:Gratulálok a munkádhoz!
-
Paci.
tag
Szerintem jó lett..
Talán csak a szóköz billentyűbe tudnék belekötni, ha nagyon akarnék.
Azokat az anyákat azt hiszem végzár vagy végzáró anyának hívják
-
ViZion
félisten
Gratula az újabb modhoz! Érdekes lett
Általában a tervezés után nálam minden gányolásba fullad, szerintem a 2. gomb furat elkészítése után berúgtam volna a sarokba az egészet, ilyesmihez nincs idegzetem -
ArmanD.
őstag
Nekem kajak tetszik
-
siti
őstag
"0.6 mm-es lemezről van szó, amit bepontoztam jó erősen, akkus fúróval csigalassan fúrtam és így is elmásztak a furatok."
Ezzel sz@p@tom magam én is! bepontozom, ok, kicsit ráfúrok, ok, megnézem, helyén van, na akkor mehet, és nem, odébbmászik ez a nyüves furat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest