- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
O_L_I
őstag
Nem tudom nektek mi a tapasztalat de nekem hiába jön ota frissítés nálam mindig az a vége hogy muszály factory resetet csinálnom mert minden baja van a telonak frissítés után.
-
N.otorious
senior tag
Ide is felteszem a kérdésem, igaz pro 5 ről van szó, de hátha tudja valaki a választ:
Olyankor mi van, ha a global telóra kínai romot rakok fel? Utána a global romot simán vissza tudom rakni, vagy a kína rom bekavar? Pl.: play áruház meg ilyenek.....?
tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
pengonorbert
tag
én tavaly augusztus óta használom kínai rommal angolul, folyamatos OTA frissítéssel, és még soha nem volt factory resetem, nem is kellett. Nem tudom számít-e, de nem is rootoltam a telóm, és minden kínai s*@r ott van még valahol egy mappában a telefonon Nem érzem lassabbnak mint amilyen volt új korában.
A tied milyen problémákat produkál?Mondjuk a Xiaomi Mi5-el eléggé szemezek
[ Szerkesztve ]
-
TTTotya
senior tag
Tölthető az új global FlymeOS 5.1.5.0 G
-
mani17
tag
Szerintetek megéri elcserélni az MX5 32gb G verzióju telóm, egy 64gb-os OnePlus2-re?Köszönöm a válaszokat
-
Robag74
csendes tag
Frissítés előtt rákérdez, hogy legyen-e "Wipe data". Ha nem ikszeled be, akkor nem töröl semmit, utána mindent onnan folytathatsz, ahol abbahagytad. Én ezt választottam és gond nélkül felment, azóta sem volt semmi hiba. Persze előfordulhatnak ilyenkor kisebb-nagyobb hibák, ezért ajánlottabb a wipe data, de nem kötelező.
[ Szerkesztve ]
-
TTTotya
senior tag
Én most clean installt csináltam, de nem muszáj, persze ahogy előttem is írták akkor előfordulhatnak anomáliák...
Én nem cserélném Oneplus Two-ra az tuti, az Oxygen Os egy nagy sz?r, a Snapi 810-ről nem is beszélve. A Flyme Os meg sztem elég korrekt, frissítès után meg mèg pörgősebb mint volt.
Én HTC 10-re fogom cserélni (párom is sztem) pár hónapon belül, de nem sürgős, mert sztem ez az MX5 nagyon f/sza készülék.
Nem tudom mit csináltak a kèszenléti fogyasztásnak, de reggel 7-kor vettem le a töltőről, kicsi wi-fi használat utána wifi/adatkapcsolat kikapcs (melóban nem kell), minimális használat nap közben és most 97%-on van az akksi
[ Szerkesztve ]
-
mani17
tag
Feltettem az 5.1.5.0-ás romot, 5.0.2-ről váltok, egyenlőre mintha gyorsabb lenne, bár a touchpal billenytyűzet csak pár klikkelés után akart bejönni, de eddig nincs bajom vele, köszönöm!
Meizu Pro 6-ra csak én szeretnék váltani?[ Szerkesztve ]
-
mani17
tag
Huhú de jó, végre vannak újra témák! 😃
-
Quidam
csendes tag
Sziasztok!
Feltettem a Flyme 5.1.5.0G (helyi frissítéssel), tetszik, hogy újra magyar, de az időzített sms küldés nem működik. Megnézné valaki, hogy nála jó e?
Előre is köszönöm!
-
Robag74
csendes tag
Máris megjelent, tölthető a következő stable global verzió!
Talán ezt az időzített SMS-t is orvosolták!? -
hemaka
nagyúr
Venni szeretnék egy ilyen mobilt spemall-ról. Kérdésem a következő: Onnan megvásárolhatom? Illetve mi a különbség a black-silver és a black-gray között?
-
mani17
tag
Sziasztok, fájó szívvel, de megváltam az MX5-ől, áttértem egy S6ra.További szépet!!
-
ati15
csendes tag
Estét!
Sikerült megrendelnem egy ilyen készüléket 54 000 Ft-ért , 2 év itthoni garanciával teljesen újonnan, ennyiért szerintem nagyon megérte, legalábbis remélem hogy megérte, egy kicsit féltem csak a kevés ROM-tól, de ahogy olvastam itt a felhős megoldást, kicsit megnyugodtam, csak el férek rajta, szóval jövő hét elején csatlakozok a tulajdonosok körébe, és remélem hogy nem fogok csalódni a készülékben Egy kérdés hogy várható hozzá valamikor a jövőben egy android fő verzió frissítés egy 6.0 esetleg?[ Szerkesztve ]
-
TTTotya
senior tag
-
ati15
csendes tag
Értem, köszi a gyors választ , épp én is most olvasgatom hogy a Flyme 5-tel eléggé sokmindent megkapott, de azért nem lenne rossz egy 6.0 Már nagyon kiváncsian várom hogy megjöjjön, egyébként egy LG L70-ről váltottam, szóval gondolom egy picit jobb lesz az előző telómtól
[ Szerkesztve ]
-
szilardf
tag
Sziasztok!
Nekem pár napja se szó se beszéd, szétesett a kép a kijelzőn. Csíkos, vagy sötét kép.
Érintő felület működik, telefon bebootol, használható lenne.
Leejés, törés, vízbe dobás nem történt, teljesen ép a telefon.
Tud valaki egy jó Meizu szervizt esetleg?
A kínai eladó nem kívánja cserélni 10 hónaposan, ez már náluk garanciaidőn túli készülék...
Köszi! -
hemaka
nagyúr
Megérkezett a telefon, ahogy nézem itt, elég régi 4.5.4.1A Flyme van rajta. Hogyan kell frissíteni a legújabbra? Mert innen letöltöttem a legújabbat, feltettem a telóra majd megnyitottam a file kezelővel, de corrupt fw hibaüzenettel nem teszi fel. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
válasz N.otorious #432 üzenetére
Köszi, sikerült is rá varázsolni, igaz csak ha bepipáltam a wipe-ot, akkor ment rá. A google áruház is működik, már csak az a bajom, hogy a LED értesítés nem megy, holott azt hiszem van benne. Jól tudom?
-
hemaka
nagyúr
A felesleges appokat a kínai romrol mivel lehet eltávolítani?
-
pengonorbert
tag
úgy tudom, ha rootolod a telefont a beállítások menüben, utána szépen meg tudod tisztítani a kínai appoktól. Csak vigyázni kell hogy nehogy olyat törölj amit esetleg nem kellett volna.
Root jog nélkül pedig azokat tudod törölni csak, amiket ki tudsz "drag and drop"-polni a home screenről.[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
válasz pengonorbert #437 üzenetére
Az a root gondolom elég, ha belépek a flyme accal és utána ott a securityben nyomok egy rootot.
Utána akkor simán az appok listájában törölhetek bármit? -
donat_sz
senior tag
válasz kenny123 #439 üzenetére
más találkozott már ilyen hibával? (én legfrissebb gyári oprendszert használok)
gyári kamera sw-ben a selfie kamerára váltva kifagy a kamera sw és sajnos restartig meg se javul
nem vagyok egy selfizős így ötletem sincs mikor működött utóljára, de arra emlékszem, hogy vásárláskor még ment ..bárkinek volt hasonló?
-
TTTotya
senior tag
-
donat_sz
senior tag
köszi az infót!
Kb. egy hónapja raktam újra a rendszert (a hangouts értesítések több órás késése miatt.. akkor ráadásul még a flyme4-et raktam fel először majd arra ment rá a flyme 5 legutolsó verziója) szóval elvileg volt hard reset, mert ott teljesen szűz rendszert raktam. még egy próbát megér, hogy újrarakom megint az egészet, hátha ezen újrarakás közben siklott félre valami! -
TTTotya
senior tag
Tölthető az új Flyme 5.1.8.0G global firmware.
-
donat_sz
senior tag
nekem nem jön be ez az új irány..
egyre jobban hiányzik a stock android... -
donat_sz
senior tag
válasz novinyul #453 üzenetére
alapból semmi bajom nem volt a flyme felülettel!
Gyors, nem szaggat, a színek is tetszenek ez mind oké, de az hogy a google opciókat szépen sorban gyomlálják ki az már zavar. Én böngészni chromeot használok, mert szinkronizál pc-vel, céges laptoppal, telefonnal, tablettel, csak úgy mint a hnaoguts vagy a google photos (ami intézi a képek mentését is), hogy a maps használatáról ne is beszéljek, de sorolhatnám (oké ez valszeg a nexus miatt van így, de szerintem amióta blackberyről eljöttem, azóta ezt tartom a legjobb kombinációnak)..pl én használom a google now-t is és az új frissítésben már nem is a google kereső van alapból kirakva, semmi gond, leszedtem a widgetet, google widgetet felrakom, de az nem tud csatlakozni a google now szolgáltatáshoz....
pedig pl a google play services már rég fent voltmásik nagy bajom, hogy a google hangouts csevegője a háttérben az os által bezárásra kerülhet, mert az értesítések csak akkor jönnek, ha már megnyitom a hangoutsot és belépek egy üzenetbe..
ez még a flyme 4el biztosan nem így volt.. így meg van hogy órákkal később kapok meg egy-egy üzenetet, egy időben a whatsappal is gond volt, de az úgy tűnik mára megoldódott. -
pengonorbert
tag
válasz donat_sz #454 üzenetére
Az egyetlen bajom nekem is a FlymeOS-el hogy úgy érzem erőteljesen blokkol vagy zárogat be háttérben processeket. Egyik legégetőbb bajom például pont a Google Now widget. Az is ha kell napokig hallgat, de amint megnyitom máris dirigál hogy jussak haza, és milyen az időjárás.
Régi elméletem hogy talán rootolni kellene a telót, és kigyomlálni a kínai appoktól. Egyrészt megszabadulnék valószínűleg a szüntelen kínai nyelvű értesítésektől (A romot használok), másrészt valószínűleg szabadabb futást kapnék a háttérben a progiknak. (na meg gyorsabb aksi merülést ) -
donat_sz
senior tag
a frissítés a legfrissebbre nem segített..
felraktam 4.5.2.7I minden adat törlése + gyári adatok visszaállítása formázással..
a két kamera közti váltásra ugyanaz a (hátsó) kamerakép volt csak a válasz..
feltoltam az 5.1.2.0G-t (előbbihez hasonló módon) na itt már behalt a kamerák közti váltásnál..
legutóbb 5.1.6.0G-nél ill. most 5.1.8.0G-re frissítésnél se javult meg
tartok tőle ez gariztatás lesz -
Robag74
csendes tag
Tölthető az stabil 5.1.9.0G ROM:
5.1.9.0G -
O_L_I
őstag
Sziasztok,
Már csak G-s és A-s romok vannak?
A romcserés leírások többsége I-s romot említ, olyat viszont nem találok a meizufanson.
A-s rom van a telómon, el akarom adni és gondoltam elötte rakok rá nem kínai belpiacos romot. -
O_L_I
őstag
válasz N.otorious #459 üzenetére
Szuper köszi!
-
TTTotya
senior tag
Tölthető a legújabb Flyme: Flyme 5.1.10.0G
-
O_L_I
őstag
Megcsináltam az "egyes" módszert a meizufansrol a rom cserébe, de nem jártam sikerrel, vagyis a lépések sikerültek, megvan a root, child.sh-t lefutattam terminalba root joggal, újra is indult, de mikor fel akarom tenni a G-s romot azt mondja corrupt, sőt egy régi I-re is ezt mondja
Valakinek van ezzel tapasztalat? -
Robag74
csendes tag
Tölthető a Flyme 5.1.11.0G ROM
-
donat_sz
senior tag
valaki emlékszik még rá melyik volt az utolsó ROM ami még a google-t hozta mint alapértelmezett alkalmazásbolt?
van egy remek kis android wear kütyüm, ott van már az android auto, de mintha nem menne minden flottul és arra gyanakszom, hogy a google kötődés megnyirbálása lehet a probléma forrása. -
TTTotya
senior tag
válasz donat_sz #466 üzenetére
Lg G Watch-al használtam. (Már nyugdíjaztam a telót) Egy darabig minden úgy működött ahogy kellett neki (tavaly év vége óta van meg párhuzamosan a két készülék), aztán egyre többször késve jöttek meg az órára az értesítések, utána egyátalán nem és nem frissítette az órán az appokat, utána már csak néha sikerült kapcsolódni hozzá, majd az android wear app teljesen használhatatlan lett és csatlakozni sem lehett. Közben számtalan teljes reseten-újratelepítésen átesett a telefon és az óra is.
Egyébként nem kizárt, hogy a wear app frissítései miatt volt valami galiba a flyme-vel.
-
donat_sz
senior tag
Koszi a reszeletes infot, nagyon hasznos. Azt feltetelezem en is, hogy a flyme stocktol valo tavolodasa es a wear fejlodese miatt nott a tavolsag..
Minden esetre nalam is egy ev utan varhato a nyugdijazas nem azert mert nem, jo, hanem, mert kell az ujdonsag. Gariztatom a meg mindig fennalo (Szerintem sw-es problema) a selfie kamera miatti fagyas miatt, amit megjavulas utan asszony orokolhet.
Majd kesobb referalok, hogy a honor8-al lesznek-e szinten nehezsegek -
PJónás
csendes tag
Sziasztok.
Van egy ilyen problémám, h bizonyos oldalakat (hasznaltauto, play áruház) nem hoz be az otthoni wifin keresztül a crome.A legutolsó globál rom van a készüléken.Az a fura benne, h a munkahelyen lévő wifin tökéletesen működik.
A párom telefonja tökéletesen működik az otthoni hálózaton is.
Van valakinek valami ötlete? -
pimmi
senior tag
Sziasztok, szeretném megkérdezni, mennyit érdemes adni most egy ilyen használt de jó állapotú telóért?
és mire figyeljek vásárlásnál? még annyi, hogy van e alternatívája hasonló árazásban más típusból, kamerahasználat és netezés amire lenne igazából, a meizu m2 note kamerájához képest milyen ennek a kamerája? köszi -
pengonorbert
tag
Hát ez kicsit szubjektív, hogy jelenleg mennyit ér nekem vagy neked. Leginkább attól függ hogy a 16Gb-os, vagy 32Gb-os változatról van-e szó. A jelenlegi árai (a 16GB-os variánsnak):
Aliexpress - 165$ (47 eHUF) + [Vám (~2 eHUF) + 27% ÁFA (12,6 eHUF) ] = 61.600 HUF (nincs garancia)
Spemall - 220$ (62,2 eHUF) + Szállítás: 25$ (7,1 eHUF) = 69.700 HUF (2 év spanyol garancia)Így ezek alapján kicsit mérlegelendő hogy egyrészt nem éri-e meg inkább újat venni, és ha igen akkor mekkorát kockáztatni vele (honnan venni, van vám, nincs vám). Én egy 16Gb-os modellt használok a megjelenésétől fogva, mondjuk világ életében tok nélkül hordtam, nem kifejezettem vigyázok rá így a hátulján azért látszik kicsit a megviseltség (zsebkopás, apró karcok). Ezek tekintetében szerintem egy 40-45 ezerért el lehetne adni. Talán némi alkudozás is beleférne, de nagyon alá nem mennék, akkor inkább megtartanám a fiókban tartalék telefonnak, mert semmi problémám nem volt vele soha. Fotós képességeiről összehasonlítóan nem tudok véleményt alkotni, ideális fényviszonyok között nagyon szeretem a kameráját, mert gyönyörű képeket készít, viszont beltérben vagy estefelé hát azért messze messze nem egy i7/S7/OP3 szint
-
pimmi
senior tag
válasz pengonorbert #471 üzenetére
köszi az infókat
-
attack77
csendes tag
Sziasztok!
Tévedésből rendeltem egy ilyen készülékre való üvegfóliát+szilikon tokot.
Eladnám.Nem gondoltam komolyan........
-
TTTotya
senior tag
Tölthető a Flyme 6.1.0.0 az MX5-re is egy ideje.
Mi feltettük párom telójára, de mintha a kamera pl. visszafelé fejlődött volna valamint az Android verzió maradt 5.1, de legalább a biztonsági frissítés újabb.
[ Szerkesztve ]
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Meizu mx5, GPS problémára létezik valami bevált megoldás? Több programmal néztük, de egyszerűen nem megy a navigáció.
Ha valaki tudna valamit....Köszönöm
yo
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.