Hirdetés
- Íme, a Pixel Watch 4
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danecay
addikt
válasz
alázógyík #292 üzenetére
Ne a telefon rossz, hanem maga a fw valamiért nem látja kompatibilisnek, azt amit korábban annak látott. Nézzünk egy konkrét példát. A 3.5 O2-s fw-re még minden gond nélkül, teljesen normál lefolyással sikerült feltelepítenem aThe Mansion: A Puzzle of Rooms című számomra tetszetős játékot, amit a 4.1.3.5i-re való frissítés után már inkompatibilisnek ír a Google Play. Azon sem lennék meglepve ha a 3.5-re simán felmenne a IGO Navigation SzülinApp is, csak a jelenlegi 4.1.3.5-el vacakol, ami viszont valamilyen szinten hiba. Nem arról van szó, hogy fut e vagy nem fut, hanem bűvészkedni kell ahelyett, hogy probléma nélkül felmenjen valami, főleg úgy hogy olyan alkalmazásról beszélünk ami egy (sokkal) korábbi verzióra is feltelepült már gond nélkül.
-
blueMerle
veterán
válasz
Zodiacus #289 üzenetére
Rossz szoftver? WTF are you talking about??! Amióta megvan egyszer sem fagyott, minden általam használt alkalmazás (kb. 30) tökéletesen és lagmentesen fut rajta. Mitől rossz ez a szoftver? Mert 1 app a többmillióból nem kompatibilis a készülékkel? Hm
Ezt eddig csak az iPhone-om tudta, semmi más, egyetlen Androidos vackom se, beleértve a állandóan lefagyó, újrainduló Nexusokat, a high-end Samsung szériát, vagy akár a HTC prémium készülékeit.
-
Danecay
addikt
-
Danecay
addikt
Mondjuk érdekes ez a kompatibilitási dolog. amit még a 3.5-s ROM-al még még simán letöltöttem a GooglePlay-ről, most arra azt írja, hogy nem kompatibilis a 4.1.3.5I-t használat mellett. Ez így annyira nem jó!
-
Danecay
addikt
Összeszedtem és betömörítettem az IGO elemeit. Akit érdekel itt megtalálja
Értelemszerűen az Android mappát rámásolni a telefon Adroid mappájára, vagy a tartalmát a telefon Android mappa tartalmára, majd az iGO Navigation SzülinApp.apk-t telepíteni.
-
Danecay
addikt
Nekem sem engedi. A ROM ugyanaz. Érdekes, az előző kínai telómra ami már nem működik felajánlja a telepítést az asztali gépen megnyitott böngésző, viszont a Meizu M351 inaktív és nem tudom kiválasztani. Az asszonynak Alcatel telója amire telepíteni is tudta. Átküldte az én telómra a telepített fájlokat és működik!
-
ColMoss
csendes tag
Valakinek sikerült feltenni az iGO SzülinApp-i appját?
Azt írja nem kompatibilis?!
4.1.3.5I rom van fenn -
janaman01
addikt
vampire fórumtárs leirása alpján az m1 note :
Par dolog akkor a betukrol, hogy mindenkinek tiszta legyen
Az "U", "A" "C", verziok a kinai belpiacos valtozatok.
Ezekbol ketto van. a WCDMA es a TD-SCDMA. Az "U" es az "A" WCDMA , a "C" pedig TD-SCDMA. Europaban WCDMA az elterjedt 3G szabvany, ha a fonti kollegatol vetted a telod, neked is ilyen van.
Az "U" es a "C" szolgaltatoi ROM-ok, megpakolva egy rakat folosleges app-al. Az "A" a "sima" ROM, ez a Meizu telok "fuggetlen" romja, par kinai app-al , de azok a meizu markettel siman torolhetoek.
Van ezen felul egy "I" jelu ROM is, ez a nemzetkozi verzio (ezek a telefonok tudnak 900mhz-es 3G-t is, ennyi a kulonbseg, ill, gyarilag van rajtuk google play)
Az "I" jelu egy kinai belpiacos telora sem megy fol.
Kb ennyi -
Danecay
addikt
Még egy két dolog, hogy tisztázódjanak a fogalomzavaraim
Amint utánaolvastam a 4.2.8.1O FW O2-s és ugyanezekre írják, hogy TCCM-es. Ugyanilyen volt az eredetileg a telefonon lévő 3.5-ös FW ha nem tévedek. Jelenleg nekem a Flyme OS 4.1.3.5I van fent ami elvileg az utolsó hivatalos nemzetközi verzió, amit gondolom a verziószám végén található i betű jelöl. A flyme kínai felületén a legutolsó fw a készülékhez a Flyme OS 4.2.8.1A. Ebben az esetben nem tudom mit jelent az A betű a végén. Ez miben különbözik az Internacional verziótól? Hiányoznak belőle a nyelvek vagy tele van rakva előre telepített kínai alkalmazásokkal? A 4.2.8.1O az a 4.2.8.1A TCCM-es változata? Gondolom az, de a lokalizációkon kívül és/vagy a kínai applikációk eltávolításán túl történik még valamilyen butítás vagy korlátozás?
-
Danecay
addikt
Miért a 4.2.8.1O firmware az O2-s?
A Flyme szinkronizáció az ok, gondolom a Google-shez hasonló, de én valamilyen cwm recovery szerű mentésre gondolok, ahol az összes általam telepített alkalmazást lementi a hozzájuk tartozó beállításokkal, amit akár egy factory reset után is egy gombnyomással vissza tudok állítani a telefon tárhelyéről és nem kell mindent egyenként újrarakni.
Gondolok pl. arra, hogy ha minden igaz hamarosan jön a lollipop alapú firmware, amit lehet, hogy ismételten csak a felhasználói adatok törlése mellett lehet csak telepíteni. Na most ha ez így lesz akkor mire "belaknám" a telefont, a frissítés során törlődne minden és kezdhetném az elejéről a telepítgetést. -
tokyo2
tag
Örülök, hogy sikerült!
O2 ne tedd fel!
egyrészt sztem annak is más a fájl szerkezete... mint a 3.5 ős ahogy kaptuk a Mall.hu tól.
másrészt nem nagyon dícsérik a forumokon.
Jobb maradni a meizu által kiadott frissitéseknél!
A flyme felhőben tárolódnak a felhasználói adatok... szinkronizálás egyéb beállítható...
Gy.k. 2. felhőcske ikonon belülCsá
-
Danecay
addikt
Köszönöm, sikerült! Hogy én mekkora marha vagyok! Éppen ezt értelmeztem félre, méghozzá úgy, hogy a "Press simultaneously both volume buttons + power for about 2secs" utasítást én úgy értzelmeztem, hogy egyszerre a hangerő plusz (vagyis hangerő fel) és a power-t amire be is jön az update menü, ezért nem is gondoltam arra, hogy valamit rosszul csinálok. Persze így utólag kiderült, hogy nem is az update menünek kellett bejönnie. A lényeg, hogy a szövegértelmezés, és az ennek hatására történő dolgok félrevezettek.
Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a 4.2.8.1O-s firmware-t fel lehet e e tenni erre a OS 4.1.3.5I-re minden bűvészkedés nélkül? Valamint arra, hogy a felhasználói adatokat hol, vagy hogy lehet elmenteni és visszaállítani, ami mondjuk egy normál android esetén alap funkció.
-
Danecay
addikt
Tudna valaki segíteni a meizufans-os firmware frissítésben? A problémám az 4-5. lépéssel van:
4. Assuming you are using windows, press win+x and select 'device manager' from the appeared menu.
5. You should find now in TM your device listed as 'Android 1.0' in other devices submenu, right click on it and select "update driver software"Mit ért pontosan a TM alatt? Én a Task Managert érteném, de annak nem sok értelme van, az eszközkezelőben pedig akárhogy keresem, nem találok 'Android 1.0' nevű eszközt pedig szétnyitottam és átnéztem minden csoportot, de elvileg csak simán az egyéb eszközök alatt kellene lennie. Természetesen felraktam, minden a leírásban linkelt drivercsomagot is. Csak ha engedélyezem az eszközkezelő menüjében a Rejtett eszközök megjelenítését, látok egy olyat, hogy:
- Android Phone
- Android Composite ADB InterfaceEz azonban akkor is jelen van amikor nincs csatlakoztatva a telefon.
-
Danecay
addikt
-
ColMoss
csendes tag
üdv, itt van angol nyelvű user manual
-
Zodiacus
tag
Valaki feltette már a O2 firmware-t?
-
blueMerle
veterán
Hát cseh az van, de azzal szerintem sokra Te nem mész, és az is elég általános. Ha bármi kérdésed van írd le ide nyugodtan, ha tudunk válaszolunk rá
A Meizu tudtommal hivatalosan nincs jelen Kínán kívül így ez a forgalmazók dolga kellene hogy legyen (kínai user manual az van, ráadásul app formájában), de amíg Európában ilyen TCCM-féle trehány banda forgalmazza a készüléket, nem igazán várható normális EU support.
-
Danecay
addikt
válasz
blueMerle #255 üzenetére
Így már érthető, csak kár, hogy ez sehová nincs leírva, általam értelmezhető nyelven
Az sem lenne hátrány ha valaki linkelni tudna egy angol nyelvű manual-t mert én csak a sima MX-hez találtam, vagy ha valaki kapott ilyet a készülék mellé bescannelhetné
Jó, hogy rájön magától is az ember dolgokra, de pl. jó lenne tudni pl. ilyeneket is, hogy az energiatakarékos mód az pontosan mit takar, miket lő ki a rendszer a takarékoskodás érdekében és milyen körülmények között. Vannak még persze ezen felül is időnként felmerülő kérdések amiknek megválaszolásáért egyszerűbb lenne elolvasni a manual-t mint nyomozgatni, fórumozgatni vagy találgatni.
-
blueMerle
veterán
Itt a legfrissebb hivatalos fw az európai MX3-hoz (pl. a Mall-ról rendelve) azoknak, akik még nem tették fel a leírás alapján a nemzetközit: [link]
-
Danecay
addikt
Mondjuk elég forrófejű a készülék. Pár perc Youtube-ozás után is érezni, hogy melegszik. Kipróbáltam a Real Racin 3-al is, de arra a melegedés helyett a forrósodás illik jobban mint leírás.
A fejhallgató vagy headset kezelés hogy működik? Csak akkor szól normálisan ha nyomom a headset gombját, viszont azt, hogy beszélek azt gomb nyomás nélkül is hallani a másik oldalon. Ez elég érdekes. Persze a jelenséget okozhatja az is, hogy a headset jackdugóját nem is tudom teljes egészében bedugni de olyan mintha nem is mert belenézve a nyílásba látszik a nyílás alja, melynek mélységének lemérése után arra jutottam hogy egyezik azzal a mélységgel amennyire a jackdugót bele lehet dugni, tehát nem én nem dugom be jól, hanem addig lehet.
-
Zodiacus
tag
Kiadtak egy O2 firmware-t. Meló után utána olvasok. Úgy látom eddig nem dicsérték agyon.
-
Danecay
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Akkor eltekintek ettől a hanggal kapcsolatos dologtól és felrakom hozzá a legutolsó romot. Igaz már próbáltam de azt írta, hogy korrupt a fájl, igaz az óta már olvastam itt a telepítés mikéntjét. Úgy voltam, hogy hamarosan jön a Lollipop-on alapuló rom és majd felrakom azt.
A Lock screen-el kapcsolatban nem az a gondom, hogy kódot kér, hanem az, hogy csak kód alapú feloldást találtam, értsd úgy, hogy nincs minta, arcfelismerés, stb. Közben rájöttem, hogy a pinkód alapút is tudom mintaként is használni
Nálam alulról a 3. ikon a nyelv és az idő, olyan amilyet Te írsz "négy kis kocka" nálam felülről a 3. de ott csak a Push értesítéseket lehet szerkeszteni.
-
tokyo2
tag
1. Hang
Jó... sztem felejtsük el a 112 es hozzászólást.
Nem gondolom, hogy rosszabbul szólna a füles, csak halkabb.
Számomra élvezhető, ezt csak az európai verzióban van így, gondolom vmi unios direktíva
Persze a Hi fiben nincs csillagos ég.. de telóban nem hallottam jobb hangut!
Ha vki nagyon vájt fülü, beaplikálhatja a 3.6 os hang dll-it és akkor ez is megoldódik.
2.
Lock screen 3.5 ben és a többiben sem kell a pin kód...bár én eleve nem használom a pint.
3.
Miért nem teszed fel az új romot... 3.5 el olyan mint egy félkarú óriás4. Memória használat
ALulról a 3. ikon a négy kis kocka a beállításokban... ott mindent mutat rom, ram, sd hely, használt- szabad...
-
Danecay
addikt
A memóriahasználatot jelzi valahol vagy az is külön app?
-
Danecay
addikt
A MALL-os gyári 3.5-s Flyme OS-ben csak PIN kóddal lehet feloldani a Lock Screen-t mert én más lehetőséget nem nagyon találtam? Továbbá a fentről lehúzható értesítési sáv gombjaink száma (GPS, wifi) nem növelhető? Egymás között áthelyezhető, azt tudom, de hozzáadni nem lehet?
Az új verziós Flyme ha jól tudom már kiterjesztett vagy kiterjeszthető értesítési sávval van ellátva, de azt pedig az említett hangprobléma miatt nem biztos, hogy fel akarom telepíteni, hacsak arra nincs valami megoldás.
Persze mindkét fentebb említett problémámra van alkalmazás, de na, azért mégiscsak jobb lenne ha gyári megoldás is lenne! -
hunaqua
addikt
A telefonom már nincs meg,de érkezik hozzá így egy eladó "IMAK Crystal" tok.Akit esetleg érdekel dobjon egy üzit.
-
levy1983
aktív tag
válasz
alázógyík #238 üzenetére
Köszönöm neked is a visszajelzést. Tetszik a teló nekem is a képek alapján... Egyedül a mérettől félek, mivel jelenleg Xperia Ray-t használok, mert az még belefér a zsebembe... Akkor senkinek nem volt minőségi problémája mikrofonnal, hanszóróval sem, igaz? A Mall-os ár már nekem is tetszik, csak hát ha bármi baja lesz nincsen magyar support...
-
HeavyToys
senior tag
válasz
levy1983 #236 üzenetére
Nekem volt már sok kínai telóm, sok Lenovo és Jiayu egyáltalán nem rosszabb,mint egy Samsung vagy LG vagy Sony. Ebben az árkategóriában tuti ez a legjobb vétel.
Amúgy ennek is nagyon jó minősége van,jól összeszerelt. Szép a kijelző, a zenét én nem próbáltam. De összességében jó minőségű, egyedül a hátlap fényes műanyag. Én azt annyira nem kedvelem.
Nincs rajta semmi felesleges program.
-
levy1983
aktív tag
válasz
HeavyToys #235 üzenetére
Köszi a gyors választ. Minőségre valóban kiemelkedik a többi kínai gyartó terméke közül? A zene minőség milyen? Jól látom, hogy a Meizu nem rakta tele mindeféle bloatware, demo applikációkkal, mint sok más gyártó? Összeszerelési minőség, akkuidő? Mit értett a fórumos kolléga azon, hogy ez már butított verzió?
Köszi, L -
levy1983
aktív tag
Sziasztok!
Várásolt valaki ilyen készüléket a Mall-tól? Mi az, hogy nem jár hozzá töltő, meg usb kábel? Azt válaszolták nekem, hogy ez opcionális tartozék..Mit jelent, hogy ez már butított verzió? A kedvező ár, és az audio chip miatt vennék ilyent, mert én is sokat hallgatok zenét és minőséget akarok ilyen téren. Persze a support már kérdéses...Mi az utolsó gyári Android verzió hozzá? (Angol verzió nem gond, ha van rajta magyar billantyűzet) Köszi a segítséget, válaszokat előre is...
Levi -
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek elfekvőben hozzá való szlikon vagy Nillkin tok? Szívesen megvásárolnám!
Egyébként megjött a teló, frissítettem, még nincs gyakorlati tapasztalat, most töltöm. De egyelőre tetszik!
-
tokyo2
tag
Új ára: 54.990 brutto
-
tokyo2
tag
válasz
HeavyToys #220 üzenetére
Csak onnan érdemes, áfa és garancia miatt is.../2 év/ Bár a Mall nem a garanciájáról híres
Teló eszméletlen jó képeket csinál igaz "csak" 8 MP-s. De ez csak az MP bajnokoknak jelent problémát... Sok 16mp-s sokkal gagyíbb képet csinál.
Kb ugyanaz a két proci képességeit tekintve.[link]..
De talán az optimalizált Flyme rendszer miatt sztem gördülékenyebb a használata mind egy noname MTK6592 nek. Frissités hetente, bár ez csak angol, nyaloka várható rá.
GPs gyors és pontos! erról nincs mit irni.
Nem mai játékos, de minőségi árú most is.
Ha vissza olvasol írtunk arról, hogy nem teljes dobozzal érkezik, de ez ne zavarjon: usb zsinor töltő nincs.
Feltehetően a cseh kis cég aki felkarolta és lokalizálta szépen így hagyta....
Frissíteni első alkalommal nem alapeset, de utána már sima ügy. -
HeavyToys
senior tag
válasz
Mika1227 #218 üzenetére
Sziasztok!
Malltól bevállalható egyébként?
Nekem voltak korábban MTK-s 6592-es (8 magos) telóim, ha azt a teljesítményszintet hozza, az nekem bőven elég lenne. Árban pedig nagyon kedvező!
Kamera milyen? Vaku erős? GPS mennyire tartja a pontos pozíciót?
Köszi a válaszokat!
-
Mika1227
őstag
Érdemes ezt a készüléket megvenni? Gyanúsan olcsó! Érvek, ellenérvek!
-
tokyo2
tag
Ha a méret nem számit... csak nagy legyen!
Ahogy a csajok szokták mondani, akkor tudásában lényegesebben jobb a sony hasonló összegért.
Én mondjuk teloként nehezen tudom elképzelni a 6.4'.
De mindent összevetve hasonló árazás mellett 58k kontra 65k.. inkább a Z ultrát válaszd.
Sok sok plussz pont mellett a kevés negatívuma az irtozatos méret és a kamera gyengesége, illetve a vaku hiánya. -
phanze
aktív tag
Szerintetek akkor ez most megéri 59k ért a mall.hu nál ?(ez és egy z ultra között vacilálok nem tudok dönteni esetleg valaki akinek volt/van mindkettö az segithetne a döntésben
)
-
tokyo2
tag
válasz
alázógyík #200 üzenetére
Most már leírtam.. és közben láttam, hogy megoldodott.. késöbb még vkinek jól jöhet
Sztem ez hardware...( nem is
) próbáld ki ezt :[link]
Ha itt egyértelmüen látszik a hardwares hiba akkor először a Mall.hu-t próbáld és írhatsz a Meizu supportnak is... vmelyik biztos cseréli.
-
alázógyík
addikt
Valami "touch pal X' progit letörültem. Az kelhetett hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Felbukkantak a Meizu következő csúcsmodelljének első látványtervei.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- RAM topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asztalos klub
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Íme, a Pixel Watch 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest