- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hát, az a 4.5-5.5 óra elég karcsú! Lehet, hogy ezért lesz ebből a telefonból hamarosan csak tartalék telefon, pedig amióta "rendberaktam" az üzemidőn kívül teljesen elégedett vagyok vele. Esetleg beruházok egy új akkura, aztán meglátjuk, nem szeretnék egyelőre megválni tőle, azért annyira nem tartom rossz készüléknek!
-
törölt tag
Nem is várom el, hogy kibírjon két napot, de azért az érdekes, hogy 3 óra kijelzőidő után 38% van a telefonban, meg olyanokat csinál, hogy 20 perc alatt 10%-ot merül! Oké, ebben a telefonban nem egy bika akku van, én ezt tudtam is, amikor megvettem, de ez a merülés akkor is durva! Na mindegy...
-
törölt tag
válasz
#53932800 #641 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Én is egyre jobban kezdem ezt hinni, hogy rosszul mutatja az akkutöltöttséget, így ez inkább szoftveres hiba lehet és nem hardveres. Már nem tudom, melyik Flyme-ot lenne érdemes rátenni, volt rajta 6-os is, most 5-ös van és mindkettőnél ezt csinálja. Amúgy mostmár kezdem "belakni" a telefont és nem is lenne vele különösebb bajom, mert gyors meg stabil, de ezt az egy dolgot nem értem, miért csinálja. Szeretem ezt a márkát, 1 évig egy M3 Note-ot használtam, annál jobb okostelefonom még sose volt, gyors, stabil, megbízható készülék volt. Már bánom, hogy megváltam tőle, bár most nagyon szemezgetek az M6 Note-al, az árához képest nagyon jó telefonnak tűnik.
-
törölt tag
Én most egy elég érdekes dolgot tapasztalok az üzemidővel kapcsolatban. Ugye visszatettem a Flyme 5-öst, azóta root-oltam is a telefont és egy csomó olyan alkalmazást letiltottam illetve töröltem, ami nem kellett, meg merítette az akkut. Namost azóta azt vettem észre, hogy használat közben picit lassabban merül, mint eddig, viszont készenlétben meg gyorsabban. Most pl. az elmúlt 2 órában 4-5%-ot leugrott, pedig hozzá sem nyúltam a telefonhoz szinte. Ebből én arra következtetek, hogy mégse az akkuval van gond, de akkor mégis mivel lehet? Esetleg rosszul jelzi az akku töltöttségi szintjét a telefon?
A másik furcsaság, hogy lefuttattam néhány hardverelemző programot a telefonon, és van olyan, amelyik 2700 mAh-nak írja az akkut, valamelyik meg 3070-esnek. Ezt se igazán értem, mitől lehet! Van valakinek valami ötlete?
Köszi a segítséget! -
törölt tag
Szia!
Én fentebb leírtam a tapasztalataimat a két általad említett márka egy-egy képviselőjéről, de összefoglalom, meg kicsit kiegészítem pár dologgal.
1 évig használtam egy Meizu M3 Note-t, az egy nagyon korrekt telefon, én minden téren elégedett voltam vele. Most fél éve van egy Xiaomi Redmi 4x-em, meg egy hete második telefonnak vettem egy M5-öt. A 4x-el voltak bajaim az elején, de mostmár "belaktam", elfogadhatóan teszi a dolgát (bár nekem pl. az utolsó frissítés óta csökkent az üzemidő). Az M5-nek nálam gyenge az üzemideje (bár ezt itt többen cáfolják, hogy az lenne), fülesen zenét hallgatva/filmet nézve halk, Google Play gyárilag nincs rajta stb. Frissítéseket a Xiaomi picit gyakrabban kap, mint a Meizu. Most így röviden ennyit tudok elmondani. -
törölt tag
válasz
zitrone88 #633 üzenetére
Az az igazság, hogy az akkun kívül más bajom is van, pl. fülesen iszonyat halk a zene. Ugyanazzal a fülhallgatóval kipróbáltam a zenehallgatást a másik telefonomon, egy Redmi 4x-en és azon hangerőben és minőségben is jobban szól a zene. A Google Play problémát már leírtam, azt nem feszegetném tovább. Szóval, azért vannak még itt bajok! Akksicseréhez nem fognék hozzá, az EBAY-t meg nem ismerem, persze ettől még lehet, hogy megbízható... Sajnos nekem csalódás ez a telefon, főleg - ahogy már írtam is - nyüstöltem 1 évig egy M3 Note-t, teljes megelégedéssel. Igaz, annak a 4100-es akksiját össze se lehet hasonlítani ennek a 3000-es akksijával, viszont az nagyobb méretű fullhd kijelzővel, meg egy hangyányit erősebb procival bír, ami többet eszik, tehát ezért is fura ez az egész. Na mindegy...
-
törölt tag
Köszi a válaszokat!
Még szerencse, hogy nekem ez csak tartalék telefon (egyenlőre), de azért örülnék, ha jó lenne, ki tudja, mikor lenne rá szükség. Nagy csalódás nekem ez a telefon, volt már Meizu-m, azzal elégedett voltam, de ez
-
törölt tag
válasz
bagkri01 #627 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
Azóta visszatettem a Flyme 5-öt, meg visszaraktam rá mindent, ami rajta volt, de semmi nem változott, ugyanúgy merül. Ezek szerint ennyit bír az akksi? A Google Play nincs rajta, de az most annyira nem is érdekel. Mondjuk, ez most nekem igazából csak második telefon, de azért örülnék, ha jó lenne. Azt tudtam, hogy kicsi akksit tettek bele, de arra nem gondoltam, hogy ennyire nem fogja bírni. Van a családban egy telefon hasonló méretű akksival, az sokkal jobban bírja, igaz, az nem Meizu. Mindegy, hát akkor ez ennyit bír. Amúgy 1 éves telefon (használtan vettem), úgyhogy nem hiszem, hogy az akksijával gond lenne (legalábbis remélem).
-
törölt tag
Sziasztok!
Új vagyok itt a fórumon, úgyhogy üdvözlök mindenkit! Előre is elnézést, ha olyan témát feszegetek, ami már szerepelt!
Nem is tudom, hol kezdjem. Szóval, 3 napja vagyok "boldog" tulajdonosa egy ilyen készüléknek és őszintén szólva is kritikán aluli, amit tapasztalok. Nekem olyan, mintha a Meizu visszafejlesztené a készülékeit. Szándékosan azért vettem Meizu-t, mert már használtam egy évig egyet (M3 Note) és az egy hihetetlen jó teló volt. Emellett a telefon mellett van egy Xiaomi-m is (Redmi 4x), hát az is szinte mindenben jobb: jobb üzemidő, zenei téren messze felülmúlja és még sorolhatnám. Ráadásul beleszaladtam egy olyan készülékbe, amin már 6.2-es Flyme van, amire szavakat nem találok, annyira borzasztó. Az már csak hab a tortán, hogy a Google Play ugye az ismert okokból rajta se volt a telefonon és mióta rátelepítettem, konkrétan olyan szinten merül még készenlétben is, hogy egy aggregátor kell mellé, hogy estig kibírja, ráadásul hiába tiltom le a háttérben futást, folyton újraindul. Erre van valami megoldás? Leszedni nem szeretném a Google-t (Google szolgáltatásokra gondoltam természetesen), nem azért tettem rá. Esetleg valahogy vissza lehetne rá tenni a Flyme 5-öt vagy van valami más megoldás arra, hogy ez a borzalmas üzemidő javuljon? (ma konkrétan óránként 2%-ot merül úgy, hogy jóformán hozzá sem nyúlok a telefonhoz)
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged