Új hozzászólás Aktív témák
-
VIC20
őstag
,,Megtizedelik a Motorola megmaradt munkaállományát"
Nye gavaritye vengerszkíj?
Milyen TMP-fájlról van szó? -
Pynti
csendes tag
Szerintem a Motorola név mögé bújni csak rövid távon éri meg üzletileg. Inkább szép lassan be kell olvasztani. Egyfajta erő demonstráció lenne ez, (nem jut eszembe jobb kifejezés) ami szerintem jó pár vásárlónál azt a hatást váltaná ki, hogy ez igen, ez egy akkora gyártó, hogy megette a Motorolát is reggelire, tehát valamit biztos tudnak. Szóval ezzel a résszel szerintem hosszú távon üzletileg nincs gond. A probléma szerintem ott van, hogy össze vissza a készülék paletta és nincs egy igazi zászlós hajó, ami megmozgatna valamit az emberben.
-
gegsite
tag
Lenovo és Motorola fan vagyok.
Motorola Timeport-om volt aztán Motorola Defy-m volt s imádtam, aztán vettem egy Lenovo s750-et nagy keresgélés után.
Az utolsó kettő ugye mind vízálló készülékek, nekem ez nagyon fontos. Most lassan utódot keresek
s márkahű lévén vagy Motorola vagy Lenovo szeretnék. (a nagy hype márkákat nem szeretem)
Én örültem hogy a Lenovohoz került a Motorola, igaz a "happy end" nem garantált.
Én drukkolok nekik, s főleg nekünk mint vásárlóknak, hogy minőségi, s támogatott telefonok jöjjenek ki.Főleg egy új <5"-os vízálló szép okostelónak örülnék tőlük, <200$ mint az s750 csak mostani hardverrel
Na név szerintem kötelez! -
Fejvadi
nagyúr
Most az a cél, hogy szépen, óvatosan eltüntessék a Motorola nevet?
-
Matada2.3
veterán
Végigolvastam a hozzászólásokat és csak a véleményemet akarom kifejteni.
4 db-os palettával életképesek lennének a piacon szerinted?
Pontosan, egy jó pozicionált 4 darabos termékpaletta döntene elég sok 10-15 készülékből álló tervet. Szerintem még mindig az egyik legjobban kitalált kombináció volt az első és második generációs E G X. Mindent lefedtek, relatíve jó árban voltak külföldön és a Motorola (a Google alatt) eléggé több volt mint egy mesterségesen életben tartott hulla, akármennyire is tudjuk, hogy csak a szabadalmak kellettek a mamutcégnek.
A másik: Mi van akkor, ha fejlesztés alatt álló Lenovo mobilok kaptak Moto nevet... Mert mondjuk húzónévnek érzik ezt... Ezzel van baj? Szerintem nincs.
Bele se merek gondolni, igen is baj, ha origi Lenovo készülékekre húzzák rá a Moto' jelet és nevet. Európában az emberek (és minden tudásom szerint az Államokban is) márkafüggőek, Ázsiában nem a márka, nem a név, hanem a benchmark és a minél erősebb készülék ami eladja magát. Szóval nagy baj, ha ezt meglépnék (és az M alapján lehet megfogják).
Ám nem mi fogunk dönteni, bírok pár Lenovo készülékeket is, a cikkhez pedig:
Szerintem se jó az Amerikai divízió leépítése, viszont logikus, és a többi hozzászólásból kiderült, hogy igazán nem is affektálja a vásárlókat, hisz csak "kockák" mint mi értesülünk erről, és jegyezzük meg.
-
-
törölt tag
Igazából bajnak tartom, hogy olyan sok modelljük van. A Samsungnak ment, amíg felkapaszkodtak ranglétrán, mert mindenhol őket láttad, de igazából gazdaságtalan szerintem ezt fenntartani, veszítettek is rendesen részesedést. Az átlag ember nem lát sokkal tovább az orránál, meglát valamit, azt hiszi, hogy élete üzletét csinálja, mert ez biztos jó, sokkal jobb, mint amit a többiek vettek, és aztán rájön, hogy nem, de inkább megy ebben a végtelen ciklusban, mint hogy rászánná a kis időt, és utánaolvasna, hogy mire érdemes pénzt költeni.
Amíg olyan elképesztő ütemben fejlődött a mobilos piac, hogy évente szinte duplázódott a teljesítmény, jöttek új funkciók, addig még elment a dolog, de manapság már egyre nehezebb újdonságot mutatni. Évente szinte ugyanazt veszi meg az ember, az utóbbi pár telefonomnál volt erősen oda-vissza lépkedés teljesítményben, méretben, de igazából minddel pontosan ugyanazt tudtam csinálni már vagy 2 éve legalább. Ezért népszerűek a kínai cuccok, mert ha nem tud többet, legalább olcsó legyen.
Szóval a sok lemming miatt persze egyelőre jobb az, ha minél több modelljük van. De azért ha megnézed az n+1 Galaxy, meg Xperia topikjában elég sokan vannak, akik szerint jobb lenne kicsit átláthatóbb termékekkel előjönni.
Én örülnék neki, ha lenne mondjuk egy alsó kategória, egy normális közép és egy flagship, és mondjuk az első kettőből lenne kis és nagy méret. Aztán mehetne gyártónként más design (ez sem divat már manapság sajnos, csak másolják a legnépszerűbbet), meg hasonlók. Meg inkább lenne még 4-5 színvariáció a mostani marha népszerű rózsaszín-arany helyett/mellett, mint hogy még egy másik modell, ami kb ugyanazt tudja, csak kicsit ebből kevesebbet, abból többet tettek bele. -
válasz
#16820480 #13 üzenetére
Van-e ezzel valami gond?
4 db-os palettával életképesek lennének a piacon szerinted?
Mert szerintem meg nem, ha nincs választék, akkor a vevők máshova fognak menni. Te se , de én se vagyok marketingzseni, hogy mi a jó a piacnak.
A Samsung ennek a palettának a többszörösével dolgozik.
A másik: Mi van akkor, ha fejlesztés alatt álló Lenovo mobilok kaptak Moto nevet... Mert mondjuk húzónévnek érzik ezt... Ezzel van baj? Szerintem nincs.
Megmondom azért az őszintét: Ha 4-5 modell lenne a Motonál az is baj lenne , sőt baj is volt amikor annyi volt..
És akkor itt csak két ember nézete áll szemben egymással
Másik milliárdnyi mit mondjon?
Részemről mára ennyi, remélem nincs se harag meg semmi
Pénzből él mindenki, nem fognak ők se egy centet se otthagyni az asztalon..
-
törölt tag
Nekem is T450s van, mert egyszerűen ez volt a legjobb ajánlat a piacon. De már a szintén butított T410-hez képest is olyan törékenynek hat. Ráadásul a régi billentyűzetkialakítás felborítása nem is írható a vékonyítás számlájára, ahogy a jobb felső hatos blokkot kinyírták, az az előző generációs X1 Carbon billentyűzet meg teljesen elmebeteg megoldás.
-
törölt tag
Moto Z, Z Force, Z Play, G4, G4 Plus, G4 Play, E3, E3 Power, új X-et nem találom most hirtelen, de olyanról is volt szó, meg ott a bejelentésre váró M széria, vélhetően két modellel legalább. Ez eddig 10+ modell. Szerintem nem vagyunk messze a 15-től, és még elő sem kellett venni a verizonos változatokat.
-
RaveForce
veterán
válasz
#16820480 #10 üzenetére
de sajnos nem tudok igazán együtt érezni a Lenovo gárdával, látva, hogy mondjuk a Thinkpad márkanévvel mit műveltek, és most a Motorolával mit próbálnak.
maximal +1! bár tudom hogy tőled se állnak távol a kínai cuccok, de androidos motot is nálad láttam először élőben
a lenovotol én egy sokkal tökösebb vezetést várnék el... hát az asus orrba-szájba üti őket.... -
válasz
#16820480 #10 üzenetére
A kiadnak majd, meg a mi lesz majd ha típusú mondatok erős feltételezések.
Majd HA kiadták, egyeztessünk erről.
A többihez:
Kb én voltam itt , többedmagammal, akik elkezdték először használni a Lenovo cuccait, ámbár kár idekeverni, mert más vonal más szoftver.
Mivel írtad is, hogy nem használtad, így ha nem gond erről max én tudok nyilatkozni.
Ami Te egyenkínainak írsz, azt több éven át fejlesztették, és hoztak létre egy nagyon jó rendszert, igen VibeUI a neve amúgy. / 1.0 óta használtam, egészen sokáig. Követve MÉG az EU-ba lépés előtti szoft-verziókat CN és ROW verziókat is.
Ami a Motorola óta viszont stock jellegűre váltott, kitakarították teljesen. Tehát nem egyenkínai, ha már ezt használtad rá.
Az meg a másik, hogy a Thinkpaddel mizu. Nézzünk már szét kicsit. Te azt mondod elbarmolták. Én meg azt mondom a piac barmolta el, ahogy cseszte el a HP az Elitebookokat ,és lettek TünciBook-ok, mert kell a filigrán fiszem-faszom design..
Csinálja az összes többi.. És nem azért , mert mi itt a fórumon ezt kértük, hanem mert a rettentő világ ilyen. Generáltak egy igényt, a gyártó meg ezt ezt nyújtja.. Melyik? Mind!
Én amúgy se akarom ilyen nem kínai meg szar a kínai vonalra vinni ezt a dolgot, mert nincs értelme erről vitázni.. A világ egy része kiválóan elfogadja ezt a tényt, és látja azt, hogy vannak termékek, amik ott készülnek. Van aki meg nem.. Ez ilyen.
-
törölt tag
válasz
szupermacs #7 üzenetére
A hírekben szerepelhet, akár gazdasági, akár technológiai rovatban. Azért elég sokan olvasnak ilyet, h nem is az esti híradóban mondják be. Igen, ilyen a világ, és olyan is, hogy nem kötelező szerencsére megvenni a Lenovo terméket, így én ezt az opciót választom. Ha elég sok másik ember is, akkor majd a Lenovo is elmondhatja, hogy ilyen a világ.
Duliee: Az X vonal elég korrekt és átlátható termékpalettát mutatott be, évi 3-4 modellel, amik kaptak rendes támogatást, frissítést. Ehelyett most kiadnak majd láthatólag évi 15 modellt, teljesen jellegtelen külsővel, valószínűleg nulla támogatással, mert még a sokkal nagyobb cégek sem tudnak ennyi modellt rendesen támogatni. Nagyon jól járunk vele.
Több telefonom is volt Motorolától, eredeti X, aztán X Play is, de volt közelebbi szerencsém a második X-hez is, az is nagyon jó cucc. Ehhez képest a Lenovo ad talán nagyobb akksit (ez Motonál is volt azért), és azt az egyenkínai fos szoftvert, ami nagyjából minden kínai cégnél van, csak talán kicsit más formájú ikonokkal.
Lehet, hogy Átlag Jóska a MM-ban majd ott fog ugrálni örömében, hogy pár ezerrel olcsóbban megveheti a kis kínai telefonját, de engem ez nem dob fel.
Eléggé minimális az a hozzáadott érték, ami Kínából jön, kb 5-6 gyártó együtt (egymástól másolva) képes kijönni egy használható ötlettel. Tudom, hogy te nagy kínai rajongó vagy, és ez biztosan bántó lesz számodra, de sajnos nem tudok igazán együtt érezni a Lenovo gárdával, látva, hogy mondjuk a Thinkpad márkanévvel mit műveltek, és most a Motorolával mit próbálnak. -
Mi volt fantáziadús eddig a Motorolában?
Nem azért, de volt a felvásárlás előtte a kavicsvonal, meg esetleg a Razr, de már az is az ősidőkben..
G-ből kihoztak 3.gen-t ami majdnem szög ugyanarra épült... Az a fantázia?
Olyan dolgokról besézlünk, ami még a Google előtt elmúlt.
@RaveForce:
Az a baj, hogy nem ilyen geek-gondolkodással kéne gondolkozni, hanem egy halandó user szemével, az pedig bemegy a Mediamarktba karácsony előtt, és végigbuzerálja a sort, megveszi ami neki kell...
A többi kockafejű meg tolja a fórumokat, és veszi a kínait, vagy veszi a koreait.. Kb a piac így épül/epül fel...
Egyszer volt hír, hogy kirúgtak egy csomó embert, utána? A google nem ezt dobja ki első találatnak.Érdekes azért. Az jobb volt, amikor a Google nem csinált vele semmit?
Fantázia? Kijött a Force vonal, és elég jól is sikerült. Jöttek jó hátlapok, aksi, kamera.. Fantáziátlan?
Más próbálkozik ezekkel?
-
szupermacs
veterán
,,Azért vették meg a Motorolát, hogy a nyugati piacon kicsit jobban menjenek, főleg az amcsiknál. Na most ilyen lépésekkel nem igazán lopják be magukat a vevők szívébe."
Bemegyek a boltba, meglátok egy Motorola telefont és ha tetszik, megveszem. Sem mellette a speckók között, sem az eladó nem fogja elmondani nekem, hogy a Lenovo a fél Motorolás bagázst kirúgta. Még a hírekben sem lesz benne. A hétköznapi, laikus vásárlót ez kicsit sem fogja érdekelni. Engem sem. Pedig elolvastam a cikket és felfogtam. De ilyen a világ. Ha egyszer megvették, bármit csinálhatnak vele.
-
RaveForce
veterán
értem én mit mondasz, de az az igazság, hogy a google malma alatt is messze szebben ragyogott a motorola(ja bocs már azt is kispórólták..moto), mint most. és nem, én spec régen rühelltem a motot, nagyon sokáig, kb az android óta találta magára, és azóta kedvelem, de mondok jobbat, amikor a lenovo bejött az okosteló érába, nagyon bírtam őket, promótáltam is úgymond eladásoknál, aztán azt láttam, h kvára lelépi őket mindenki, mintha vmi félholt zombi irányítaná a lenovo mobilüzletágát, és akkor ezek veszik meg a motorolát, na ott már szinte előre látható volt ez... elég csak a thinkpadre gondolni...
-
törölt tag
Azért vették meg a Motorolát, hogy a nyugati piacon kicsit jobban menjenek, főleg az amcsiknál. Na most ilyen lépésekkel nem igazán lopják be magukat a vevők szívébe. A végén lesz egy hatalmas kiadásuk, ami igazából nem hoz maradandó változás a piaci részesedésben, és nézhetnek, hogy mi éri meg jobban.
Arról nem is beszélve, hogy az utóbbi időben fantáziadús, és korrekt Motorola termékvonalat átalakítják kaotikus és átlag kínai Lenovová, hát sokan nem nyernek vele, talán csak pár cégvezető, akik még egyelőre fel tudják venni a bónuszokat ezután. -
Értem a felháborodást is, de beolvasztani akarják a márkát.
Megvették, két embert miért tartsanak egy munkakörre. Az üzleti világban nincs se barátság, se jópofizás.
Kőkemény üzlet az egész. Pénz beszél. Ha Neked lenne céged, akkor Te is a profitot néznéd. Aki mást mond, hazudik.
Félreértés ne legyen, nem védem a Lenovot, nagy a fejetlenség, még én se látom mi lesz ebből az egészből.
Az a baj ,hogy a "rajongók" alapból ellenszenvesen fogadnak mindenféle lépést. Ha új készülék jön akkor a kákán a csomót ,ha ilyen hírek látnak napvilágot, akkor pedig még jobban.
Bocsi, hogy ezt mondom de a tipikus: " Régen minden jobb volt " hozzáállás... A Motorolát előtte tetszhalott állapotban tartotta a Google, neki csak egy púp volt az egész... Tudjuk miért vették meg anno.
Ahhoz képest nézzük meg majd, hogy mi lesz.
-
Biluxzsolt
aktív tag
Waberers is épp így tette semmissé a 40 éves Hungarocamion nevet
-
RaveForce
veterán
pffff..... gratulálok lenovo, akkor már egyből dobjátok ki a pi....ba...
sokkal többet ér ez a brand annál, ahogy bánnak vele... eddig is rühelltem a lenovot, de az ilyen szimpatikus húzásai után....áhh..
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Lenovo újabb elbocsátási hullámba kezdett, amely elsősorban a Motorola Mobility alá tartozó, amerikai részleget érinti kellemetlenül.
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest