Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • joey04

  titán

  Remélem a 8+ Gen 1 tényleg egy jó soc lesz végre. Rég volt már a 865...

 • doooo

  veterán

  válasz joey04 #1 üzenetére

  Olyan szintű "jóságot" ne várj. Az X2 magok azt mindenképp lehetetlenné teszik. De egyébként ahol normális hűtés van alatta (vagy kellő hely, ahová elvezetheti a hőt), ott jól működik a sima Gen 1 is. Ott még a 888 is jól működött.

 • joey04

  titán

  válasz doooo #2 üzenetére

  van olyan 888 vagy sima gen1-es telefon ami hasonló teleppel addig bírja mint a 865?

  mert pl mi 10 pro 865 4500mah 101 h endurance, 11 ultra 888 5000 mah 95h endurance, 12 pro gen 1 4600 mah 74 h endurance. szépen lépkedünk vissza.

 • doooo

  veterán

  válasz joey04 #3 üzenetére

  Ja hogy te üzemidőre értetted a dolgot... az más. De egyébként nem, a válaszom ugyanaz, nem kell csodát várni az új, + verziótól. Nem a Samsung gyártástechnológiája a hibás, amiért az utóbbi 2 generáció problémás, az X magok azok, amik korlátok nélküli erőgépek (pontosan úgy is lettek tervezve (bár nem világos, hogy miért, hisz várható volt, hogy probléma lesz kezelni őket)), és amik nagyon megbolygatták az S865-tel záruló, korábbi rendszert (ami S835 óta tartott). Akkora ugrások nyers erőben, amit nem lehetett eddig egyformán követni a fogyasztás mérséklésének tekintetében is (a hűtésről nem is beszélve).

  Mindazonáltal az S21U 114 órát bírt az S888-cal (meg az Exynos 2100-zal is, ami ilyen téren nagyon hasonlít), ami sokkal több, mint amit bármely más S888-as telefon tudott, az Asus ROG Phone 5-öt kivéve, ami kb egyforma ezzel).
  Azt meg nagyon fontos kiemelni, hogy a képfrissítési mánia is pontosan mindezzel egy időben indult be igazán, és nagyon érdekes eredményeket produkált minden gyártónál, még az Apple-nél is, meg sem lehet határozni pontosan, hogy mikor, mekkora képfrissítéssel működnek, mert a rendszer nem tudja lekommunikálni azt, ami történik. Egy dolog, hogy mire képes a hw, egy dolog, hogy miképpen optimalizálja a sw-t a gyártó, és még egy harmadik, hogy mit tud a felhasználó számára megmutatni mindebből az Android-rendszer.

  A Mi 10 Pro egyáltalán nem kivételes 101 órája max. 90Hz mellett született, egy messze nem-csúcskategóriás képernyő mellett (alacsonyabb fényerő, FHD+, stb).
  Mi11 Ultra már WQHD+, 120Hz, sokkal magasabb fényerő, és minimálisan nagyobb átló is (plusz ugye az a kis képernyő is a hátlapon, meg még ki tudja mi minden), ehhez képest nem sok az a pár óra, amennyivel kevesebb az Endurance, még a plusz 500mAh mellett sem.
  Na de, hogy még jobban megkeverjem a dolgokat, a Mi 10 Ultra (a 11U valódi elődje), FHD+, de minden másban komolyabb képernyő (pl. 120Hz), 4500 mAh mellett, csak 85h-t tudott. S865-tel!
  Ezt simán meglépte még a borzalmasnak kikiáltott Exynos 990-nel szerelt Note20U is (ugyanekkora akksival, ennél is komolyabb és nagyobb képernyővel)

  12 Pro meg szintén sokkal komolyabb képernyővel van szerelve 2 generációval korábbi elődjénél, de itt ez már valóban nem kifogás arra, hogy miért ilyen abszolút siralmas az üzemidő. És nem csak a standby (ami amúgy jellemzően rosszabb az S888 és Gen 1 esetén is, rendszerint odaírják a tesztekben, legtöbbször ez húzza le az endurance ratinget), hanem minden tesztelt dolog. Erre nem tudok mit mondani. :DDD Azon túl, hogy a Xiaomi nagyon, nagyon elcseszte (az idén valamiért hibát hibára halmoznak). De attól, hogy ők elcseszték, nem kell másoknak is így járniuk. Majd kiderül hamarosan, hogy az új Ultra mire képes (az új Gen 1+-szal).

  S22U például 108 órát kapott, de tekintve, hogy radikálisan új GPU mellett tesztelték, méghozzá amint piacra került (vagyis még korántsem volt úgy optimalizálva akár a rendszer, akár az appok, mint pl. egy hónappal később; ami egy ennyire új és egyedi GPU mellett azért valahol érthető), abszolút nem rossz érték, az S21U-hoz viszonyítva sem.

  Tehát mindezzel a regénnyel együtt (bocs a terjengős szövegért) én inkább azt látom, hogy össze-vissza optimalizálnak, terveznek (például megfelelő hűtést az adott modelleknek) a gyártók, és valójában nincs drasztikus visszalépés üzemidőben, sőt, vagy sokszor ha van is, az SoC csak egy összetevője a problémának. Azt pedig nem gondolom bűnnek, ha pl. 500 mAh hozzáadásával máris jelentősen javítanak az üzemidőkön (erre jó példa az Apple is). Ha ezen múlik, hajrá (de továbbra sem csak ezen múlik).
  Ha Samsungnak meg Asusnak megy, sőt, idén már az OP is végre javult 10 Pro-val, meg az Oppo is javult az X5 Proval, akkor a Xiaominak is mehetne, meg a maradék pár gyártónak.

  [ Szerkesztve ]

 • joey04

  titán

  válasz doooo #4 üzenetére

  Értem amit írsz, szépen le is vezetted, de én akor is azt látom, hogy a legutóbbi xiaomi és a legutóbbi samu is kevesebbet bír mint az elődje. A xiaomi meg ugye már hozza a 12-es szériát, ami megint visszalépés. És az üzemidő csak a tünet, ami persze nekem a legfájóbb. De azért szarabbak, mert melegednek, ami nyírja a telepet, döcögőssé teszi a működést. Plusz pár gyártó 5000 mah-ról visszalépegetett 4500-4700 sávba, gondolom az osztott telepe miatt, hogy mehessen a hiper-szuper töltés. Hát ez nem az az irány, amit látni szeretnék. Semmilyen szempontból. Így fölösleges a soc ereje is. Pedig én nem vagyok a fejlődésük ellen, de nem ilyen áron. Évről évre jön a duma, hogy mennyivel takarékosabbak, az üzemidő meg nem nő, sőt már csökken is, még ha nem is drasztikusan minden esetben.

Új hozzászólás Aktív témák