Megnyugtató hír a Z Fold4 hardvere kapcsán

A TSMC 4 nm-es node-ján készülhet a hajlítható Galaxyk következő generációjának chipje.

Megszoktuk már, hogy a foldable Samsung telefonok Qualcomm chipet használnak, és a rendszer is javarészt gördülékeny, ezért tűnt fel különösen az Exynos 2200-as Galaxy S22 család több helyen előforduló dadogása. Ezen a Samsung több lépcsőben javított, mindazonáltal saját 4 nm-es node-jén az ARM Cortex-X2, A710 és A510 processzormagjai a vártnál jóval rakoncátlanabbak (fogyasztás, hőtermelés), és a teljesítményt a Snapdragon 8 Gen 1 esetében is vissza kell fogni.


A tavalyi páros után az idei Samsung hajlíthatók is Qualcomm csúcshardverrel várhatók [+]

Ezen javíthat a TSMC 4 nm-es node-jára váltó, és már csak a megnövelt órajelek alapján is jobb fogyasztási mutatót belengető Snapdragon 8+ Gen 1, amely az év második felétől számos csúcsmobil alaphardvere lesz, és most a Samsung SM-F936U járt vele a Geekbenchnél teljesítményteszten, amely nem más, mint az SM-F926U folytatása, amely a Z Fold3 kódjele volt tavaly.


[+]

A teszt megvillantotta 3,2 GHz-re húzott Cortex-X2 magját és egyszálas tesztben meggyőző 1351 pontot ért el (nálunk a sima Gen 1-es Xiaomi 12 1218-at, az exynosos S22 Ultra pedig 1145-öt), a nyolcmagos szett többszálas megmérettetésben pedig 3808-at az előbbi riválisok 3507 és 3414 pontjával szemben. De nem is a maximális pontszám, hanem a kiegyensúlyozott teljesítmény, a visszafogott hőtermelés és a kitartó működés lesz a lényeg, és erre különösen oda kell figyelni a kihajtva roppant vékony, így kevesebb hőelvezető felületet kínáló foldable műfajban. A Snapdragon 8+ Gen 1 mindenesetre tökéletes választásnak tűnik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés