Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Peter13

senior tag

válasz prolad #34 üzenetére

960m (640 shader) azért nem olyan kicsi (nekem is az van), 965m meg főleg (1024 shader). A 960m is simán benyel úgy 50W-ot, és a 17-es gémer laposban is küzd vele a dedikált venti/hűtő hogy emberi hőfokon tartsa (megoldja, nincs throttling, de azért van hangja). Eből kettőt...hát, azért az izgalmas lenne.

Szerintem inkább arról lehet szó, hogy pl a Pascal-os új cuccok várhatóan lényegesen kisebb fogyasztás mellett fogják mondjuk egy 950m szintjét hozni, és akkor kis hunyorítással talán befér kettő egy mostani 960m helyére. Aztán majd meglátjuk...

(szerintem egyébként is felesleges ezzel szenvedni, lásd a fenti irományomat)

• Peter13

senior tag

A fenti kódrészlet tényleg mindent vitt...bár aki tudja mit kell nézni, az biztos elismerően hümmög (én ehhez sajnos sügér vagyok, és csak jojóznak a szemeim :) )

A hírhez: nekem is "gémer" laposom van (többek között, de mostanában ezt használom a legtöbbet), és az átváltás általában itt is jól megy (az előd Sony-nál viszont néha elgaloppolta magát, ilyenkor kicsit varázsolni kellett, de mindig sikerült megoldani). Viszont van két dolog ami ettől függetlenül piszkálja a csőrömet:

1) A mai fejlett (mindegy hogy AMD vagy NV) mobil DGPU-knak tényleg akkor az üresjárati fogyasztása hogy megérje még ezzel sz*rakodni? Most néztem az asztali (!) 1080 tesztet, ahol üresjáratban kemény 7 wattot volt képes megzabálni az a falánk dög. Namost egy harmad, vagy ötödakkora mobil GPU-nál gondolom ez az érték lényegesen kisebb...és egy integrált GPU is bekér azért 1 vagy 2 wattot, szóval a kettő közötti rés elégé kicsinek tűnik. Ennél a szegmensnél szerintem ezen rugózni tehénség (ultrabook, multimedia laptop, üzleti laptop, ott még csak-csak értem (bár oda meg nem vennék DGPU-t, de hát kinek mi tetszik, ugye), de rendes DGPU-val szerelt laposnál nem)

2) Régen volt egy olyan becslés, hogy mivel a DVGA az integrált GPU-n keresztül küldi a képet, ez kb 10%-os teljesítményvesztéssel jár. Ez még mindig így van? Mert ha igen, akkor még nagyobb tehénség 1 vagy 2 watt megtakarításáért beáldozni 10% plusz teljesítményt...

Új hozzászólás Aktív témák