- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
andy19770128
aktív tag
válasz
Dragon3000 #128 üzenetére
NEM MOND SEMMIT????? tudod ha egy játék melett pl egy 8gb vram készlettből 8 gb-t használ fel egy játék az azt jelenti hogy nem elég a keret és a gpu tól függetlenül teljesjtményt fogsz veszteni. ez szimpla mérnöki tétel. Nem találkoztam még olyan játékkal amihez 16gb ne lett volna elég. (talán 13,9 volt a csúcs de már nem emlékszem miben.) Van egy laptopom. scar III rog. 9750 intel 1660ti nvidia. tök fasz ki cucc. de pl a CIVVI rendre felzabálja a 6gb keretet ami lassulást hoz. és szaggat kicsit a képernyő frissítés.. Ha aza kérdés hogya 2080 super vagy a TI gyorsabb e a Radeon VII gpujához képest akkor egyértelmű hogy az nvidia a gyorsabb. de a kevés vram sokszor okozott fejtörést. és ez a bajom az uj szériával is. 10 gb ve jelenik meg?:????? ez akkora szarrágás hogy csak na. értem és kivárnak a uj AMD miatt és talán HA kell a ráncfelvarrtakra feltesznek 12 gbt vagy 13 mat. nagyívben leszarják hogy egyébként van e értelme. csak pr .....
PS igen továbbra is állítom hogy 4k alatt a radeon VII használhatóbb mint a 2080.... összességében
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
andy19770128 #127 üzenetére
rengeteg játék zabál fel 4k ultra melett 12-13 gb vramot. Mit tud tenni itt egy 8 gb vga????
A ram használat meg sokat nem mond, amíg 6GB-os vga-m volt addig adott játékok 6 gigáig nyújtózkodtak, amikor 8GB-os volt, akkor ugyanazokkal a beállításokkal 8 gigáig, 1060 6GB és rx 480 8GB kb egy teljesítményű vga-k.Ott a 2080 super a maga szaros 8GB ramjával és legtöbb tesztben több minimum fps-t produkál, mint a radeon7.
Vehetsz bármennyi vga-t, ha hülyeségeket írsz és mindenkivel ellentétes dolgokat állítasz, még a PH se tudott olyan tesztkörülményeket összehozni a radeon7 tesztelésénél, hogy leverje a 2080ti-t, de Te olyanokkal jössz, hogy nálad minden játék 4K ultrán fix 60fps-sel megy még az is, ami a 2080ti-vel nem tudja ezt.
-
andy19770128
aktív tag
válasz
Dragon3000 #126 üzenetére
akkor cak a tényeket: FHD ban a Radeon VII valóban szarul teljesít. De 4k ban ez nem igaz. a 5700xt tök jó cucc de csak fhd ra. esetleg 1440p re. rengeteg játék zabál fel 4k ultra melett 12-13 gb vramot. Mit tud tenni itt egy 8 gb vga????? persze a HBM előnyeiről sem feledkezhetünk meg.
PS: Azzal érvelni hogy kár velem beszélgetni retek egy érvelési módszer mivel és veszem a fáradságot és veszek vga-kat és letesztelem. te ezt megteszed vagy mások tesztjeire hagyatkozol? Ha ez utóbbi akkkor tényleg nem vagyunk egy súlycsoportban mivel engem nem fizet senki. nem vagyok sem pubicista sem ujságíró. a fizetésemért nem kell a főnökömnek olyan irásokat leadnom ami megfelel az aktuális irányelveknek. ala Tech powerup és társai. Csak olyan tényekert írok le amit jómagam kipróbáltam . EZ AZT JELENTI HOGY VETTEM VGAKAT ÉS AZOKAT TESZTELGETEM. pár nap teszt után a legjobbat hagyom meg. Kijelenthetem ha csak a játék érdekelne és nem lenne szükség munka felületre akkor nem RADEON VII em lenne a gépben hanem egy 2080ti ami a 11gb ramjával igen is gyenge pont sok játéknál. és jó néhány munka alkalmazásnál. Sajnos titán RTX -etnem tudtam venni..... arról nincs tudásom. Más tudása meg nem izgat
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
andy19770128 #123 üzenetére
Ha az 5700xt nem jó 4k-ra, akkor a radeon7 sem elvégre a játékok többségében 1-2 fps különbség van a két vga között. Van pár ahol már 10-15 fps is van és van olyan is, ahol az 5700xt jobb eredményt produkál. Mondjuk veled erről kár beszélgetni, mert neked olyan játék is megy max grafikán 4k/60fps-sel a radeon7-tel, ahol a 2080ti is elvérzik és nem egy kategória a két kártya.
-
válasz
Dr. Akula #121 üzenetére
A stílus nekem is bejött, bejön a fallout 3-ba is beletettem sok-sok órát. A rengeteg mod miatt újabb és újabb kalandok, látvány, képességek, várják a játékost, ami szuper.
De az a nettó lehúzás, amit a Bethesda a fallout 4 címén véghezvitt. A fallout háron sztorija fordított állásban (most nem a gyerek keresi az apját, hanem az apa a gyerekét) a kiegészítők a fallout 3 copy paste, kicsit - sajnos tényleg csak kicsit jobb - grafikával. Bugtenger, repetitív mellékküldetések, amik sheova nem vezetnek és még sorolhatnám. Ezt a pofátlanságot fejelte meg a Bethesda a fallout 76-tal. Lehet, úgy gondolták ez is belefér, ha a fallout 4-et is beszopta a nagyközönség, de ezzel melléfogtak, mert ez már kiverte a biztosítékot. Persze akit nem vakított el a marketig és játszott a széria elődeivel, az már a fallout 4-nél is láthatta.Na így kell a bevételért lejáratni egy szériát. Tankönyvien sikerült!
-
Dr. Akula
félisten
válasz
DzsannyX #120 üzenetére
De a Fallout 4-et még azért kedvelték akiknek bejön a stílus (mondjuk a stílus nekem is bejön, csak nem ilyen Disney-Stalker dizájnban), de a 76 ezeknél is kiverte a biztosítékot. Nem is az optimalizálás (hiánya) miatt, hanem úgy az egész, gyakorlatilag mindenbe belekötöttek az újságíróktól kezdve a rajongókig mindenki.
-
válasz
Dr. Akula #119 üzenetére
Nem csak Fallout 76, hanem már maga a Fallout 4 is egy optimalizálatlan csődtömeg. Kész kínszenvedés kivárni a töltési időket. Minőségi játéktól sajnos fényévekre van. És közben ez lett az év játéka, miközben a witcher 3-nak a nyomába sem érhet. Arról már nem is beszélek, hogy lényegében Fallout 3 copy paste, főként a far harbor...
A legnagyobb csalódás, amir az elmúlt években top játéknak titulált címtől tapasztaltam. -
Dr. Akula
félisten
válasz
andy19770128 #118 üzenetére
Én is csak minőségivel játszom, ezért GTA és nem Fallout76 (a sorozat legjobban lefikázott része, átvert vásárlókkal, beígért szövet helyett nejlonzacsival, stb) és hasonlók. 5700 XT-vel 4K-ban már Very Highban is akadozik,az Ultrát már meg se merik próbálni vele: [link].
-
Cathulhu
addikt
válasz
andy19770128 #115 üzenetére
he?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
andy19770128 #113 üzenetére
Pasziánszozni. A GTA5 még a 2080Ti-t is megfekteti.
-
andy19770128
aktív tag
válasz
Northlorien #29 üzenetére
Alul feszelés esetén csőndesebb. De egyébként: Alphacool. Eiswolf blokk és szett
-
Alogonomus
őstag
válasz
Hopkins95 #108 üzenetére
Főleg a fogyasztáson fog múlni a dolog.
A tesztek alapján a 3080 kártyák 350 watt környékén fogyasztanak, ebben igazak lettek a pletykák. Ezek alapján a 3090 várhatóan 400 wattot fog igényelni, ahogy a pletykák állítják.A bemutatott hűtő (dupla és nem tripla méretű) alapján komoly esély van arra is, hogy az AMD pletykák is helytállóak lesznek a maximum 300 wattos fogyasztásról, mármint a Big Navi esetén, és akkor azért lesz ott bőven tuningpotenciál az Ampere kártyák befogásához.
-
Én azért viszonylag alacsonyan tartom az elvárásaim és azt saccolom, hogy a legerősebb kártyájuk legfeljebb a 3080-nal lesz pariban. Mondjuk én egyébként sem vennék olyan drágát, de akik azt várják, hogy lesz az AMD-nek a 3090-el vetekedő ajánlata, szerintem azok csalódni fognak. Még az Nvidia árazás is erre utal, úgyhogy a rendelkezésükre álló információk alapján szerintem nem hiába árazták 700 Dollárra az RTX 3080-at és merték a 3090-et vastagon 1000 Dollár fölé lőni.
-
_Scythe_
aktív tag
Nem hogy 4K de QHD-hez is kevés pl a Metro-ban a 2080(S). Kimaxolva RTX ON OC-vel is 50-55 FPS körül van. 144Hz-es monitoron ez kevés, 90 felett már nem annyiira látszik a különbség, de ha egyszer megszoktad az átlag 100FPS-t kurva kevésnek tűnik az 50.
(9700K @5Ghz, 3600MHz ram (szintén OC), 2080 core @2000MHz mem @7700MHz) -
Joachim21
őstag
Reméljük a legjobbakat ami a teljesítményét illeti. Amit nem értek, hogy a csúcs kártyák energiaigénye most miért növekszik ilyen mértékben, az utóbbi évek csökkenése után?
-
MeszesKPT
őstag
Szóval a 2x8 pin alapján akár 375W-ot is bekajálhat, de legalább nem valami AiO hűtéssel kombinálták egybe, mint néhány korábbi csúcskártyájuk esetében.
-
gidalight
tag
Végre!
-
muxi-muxi
senior tag
A Noctua meg a Bequiet is elismerére méltó ventimárkák. Az utóbbit választottam a procimra, nem bántam meg.öt venti van a házban, silent módban szüttyögnek a gépben, gyakorlatilag némán netezés alatt, és fülelni kéne játék alatt is, hogy halljam őket. A tápventi szintén halk darab.
Az elmúlt évek során egyre hangsúlyosabb lett számomra a halk pc, de azért hajlandó vagyok eltekinteni játék közben a szélzajtól.
Referenciahűtésű videokarim már rég volt, a mai prémium kártyák már elég halkak. Most mindkét gyártó saját megoldása is elég ígéretesnek tűnik ahhoz, h ne kelljen extra árat fizetni a megfelelő légáramoltatásáért. Szurkolok nekik, h így is legyen. És persze a pénztárcámnak is...
-
Hát nekem - aki az utóbbi 8 évet javarészt laptopon töltötte, na ott aztán tud visítani a hűtő - teljesen megfelel. Van egy alapzaja, de abszolút nem zavar. Játék közben meg felrakom a fülest és a játékon meg voicechaten kívül megszűnik a világ körülöttem. Amúgy néha éjjel is megy a gép, amikor épp felrakok valami játékot a Storeból, cirka 3 m-re alszom a géptől.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Hopkins95 #86 üzenetére
Nem kis különbség van venti és venti között, mind élettartam, mind szállított levegőmennyiség/statikus nyomás, mind hangerő szempontjából. A Noctuák nem véletlenül kerülnek annyiba, amennyibe. Plusz ott van még a 6 év gari is.
Már a dobozon is látod, hogy minden tekintetben abszolút minőséget vettél, és amikor azt kibontva kézbe veszed magát a légkavarót, ez az érzés csak tovább erősödik. A magam részéről ha venti (házba, bordára, akárhova), ezentúl csakis Noctua. (Sajnos
nem fizettek, hogy ezt posztoljam.) Meg merem kockáztatni azt a kijelentést, hogy garantáltan az az eleme lesz a konfignak, ami állandó, és generációról generációra vándorol, miközben az egyéb elemek cserélődnek körülötte.
Arról nem beszélve, hogy a gyártó példás magatartást tanúsít support terén, és a honlapjukon is gyönyörűen archiválnak mindent – szóval tényleg le a kalappal.
-
Lacika112
aktív tag
Ezt ugye viccnek szántad?
Ilyen erővel ez a 2080ti meg egy DirektCU 2 hűtés csak nem látszik a hővezető cső.
a Radeon hűtése meg szinte egy WingForce.....
Konkrétan minden hűtő hasonlít már valamire....
Am szerintem ez a 2080ti hűtést a pentium mmx ről másolták hisz azon is már volt borda meg venti rajta...... -
válasz
Synthwave #85 üzenetére
Nem, igazából én még nem vettem semmilyen custom ventit a házba, mert a 3 éve életemben legelőször összerakott PC buildemben blower videókártya van meg a házhoz járt 3 alap venti, ami tökéletesen elég.
Olvastam a Noctuaról itt a fórumon is egyébként, hogy az egyik legjobb a ventigyártó, de engem valahogy hidegen hagynak(szó szerint
) a PC ház ventik. Szerintem ha vennék is, max valami olcsót 1200 Forintért mint feljebb a kolléga linkelt aztán jó éjszakát.
-
kromatika
veterán
Ígéretes db nak látszik.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Hopkins95 #71 üzenetére
Ne aggódj, én szívesen átveszem tőled őket, ha valaki random hozzádvágna néhányat. Még a postát is fizetem.
Nézegetem egész nap az üvegen keresztül, ha arról van szó.
A magam részéről a Redux vonalon álltam meg, de nem a szín miatt (a három ventire nem akartam még plusz 7-8 ezret áldozni a gép építésekor). Mindenesetre szerintem igencsak guszta az alapvető Noctua színvilág.
-
M.T.
senior tag
igen így 1 nappal az Ampere megjelenése előtt szivárogtathatnának valamit, hogy a bizonytalanok el tudják dönteni küzdjenek e az induló készletért Nvidia oldalon vagy esetleg várjanak még. Az AMD marketing részleget komplett ki lehetne tenni a végleteket játszák 1x behypolnak máskor meg akkor se csinalnak semmit amikor már nagyon kéne.
-
Most már ideje lenne megismerni, hogy ez a hűtő mit fog hűteni.
-
green dude
tag
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Carlos Padre #53 üzenetére
Kép alapján nekem 2,5-nek tűnik, de lehet, hogy rosszul látom.
-
-
green dude
tag
Nekem bejönne egy hasonló megoldás, mint amilyet felvázoltál. Nálam alapvető kritérium, hogy a gép akkor is csendben végezze a dolgát amikor full terhelés alatt van. Tapasztalataim szerint ez csak overkill hűtéssel lehetséges. Persze ott van a víz, de őszintén szólva amíg meg tudom oldani léghűtéssel, hogy csendes legyen a gép addig nem építek vizes rendszert.
Szerintem nem lesz olyan halk ez az új ref hűtés. Az én kártyámból kiindulva mondom ami egy 2.5 slot-os design, 3 db 92mm-es ventivel, silent bios és kb. 200/220 Watt. Ha ez 300 korul lesz az para lesz. -
-
vaakuum
addikt
dettó!
Hiába a három venti, a bordákról alul, a nyáklap felől kijövő meleg levegőt gyakorlatilag azonnal visszahúzzák, mert az sehova nem tud elmenni az alaplap miatt és a pci busz miatt, csak felkavarodik a venti elé. legyen 4-5 slot széles, és tolja ki a házból az összes meleget. Egy proci töredékét eszi esetenként egy vga-nak, de azon fullban igyekeznek áttolkni a levegőt hosszirányban, meg a végére még raknak plusz venti a ház hátuljára, hogy ki is húzzon minél többet a hűtőn átjutó levegőből. Ezek meg csak darálják a meleget egy helyben... -
Akkor mar legyen itt Buildzoid is :
Rambling about the RX 6000 heatsink -
DigitXT
félisten
Nem mondod, hogy még mindig itt tart az AMD, hogy fos gyári hűtőkkel jön ki:
volt egy rakat Ati kártyám anno... Kizárólag az IceQ volt kellemes, pakoltam is
rá mindegyikre, amin épp nem gyárilag az volt. HD3850* gyári hűtője is OMG...
Azt hittem azóta fejlődtek ebben is. Mondjuk pár éve már csak vízzel hűtök.*: utolsó előtti piros kártyám. HD4850 még mindig megvan elfekvőben.
Azért az IceQ korszak annál régebbi, 9600XT, 9700, 9800Pro, X800Pro körüli...ON: szerintem jól néz ki ez a hűtő. Csak nem fújja ki a meleget a házból.
-
Feri7619
tag
Hát igen, a Radeon VII és a Vega 64 is számomra botrányosan hangos kártya volt, vannak fent a yotube-on demók erről.. 41 decibel üresjáraton, /már ez elve sok!!!/ és 55 decibel fullban, az viszont már iszonyat sok! Ha az új navi is hasonló lesz, akkor az nálam hatalmas negatívum. Inkább legyen jó hűtés, nem érdekel ha esetleg 50-70 dollárral drágább!!! Forró és hangos kártyákat felejtsük már el! Ne az legyen, ha nem zajgépet akarok, akkor tegyem rá 100 ezerért a vizesblokkot!!!! Tessék normálisan megtervezni azt a hűtést!
-
Yany
addikt
-
válasz
csak a befogatás két slotos, amúgy elég vastagnak tűnik. szvsz 2,75.
-
Yany
addikt
válasz
green dude #54 üzenetére
Gyakorlatilag ezt kéne megcsinálni rendesen, gyári minőségben. PSIe slotok hátlapját ki, burkolat a borda köré azt jóccakát. Azt mondja, hogy még csak nehezebbnek sem tűnik vele.
-
Feri7619
tag
válasz
300 Wattra igazából 3 slot kéne, mint a 3080-asnál.. Az 320W TDP, de a Gigabyte 3 slottos hűtést csinál neki... Nekem kritérium a csendes működés... nagyon hangos lesz a kártya, ha a bordán spórolnak.. A magas venti fordulat ugyebár.... Már előre félek ettől a 2 slottos Navi verziótól. Nem szabad a hűtésen spórolni!! Megértem hogy olcsóbbak akarnak lenni az Nvidiánál, de inkább óriási legyen a hűtés, és kicsit drágább, mint forró a kártya és hangos!!
-
Feri7619
tag
Hát most 10.800 dollár körül lebeg a Bitcoin, az nem olyan rossz árfolyam, tekintve hogy volt az 3500-alatt is amikor mélyrepülésben volt. A többi ilyen mondvacsinált "pénzről" nincs infóm, egyáltalán nem érdekelnek, nincs mögötte valódi érték! Nagyon kártékony. Na de mikor volt olyan okos az ember, hogy ne csináljon olyat, ami kártékony? Majd talán 500 vagy 1000 év múlva, ha lesz egyáltalán akkor még emberiség.
-
green dude
tag
válasz
2.5 alatt nincs élet, és 300 Watt alatt sem.
-
Carlos Padre
veterán
Kettő slot? Szar lesz
-
Cathulhu
addikt
szerintem a tetves banyaszoktol most annyira nem kell felni, nem igazan rentabilis banyaszni, hacsak nem ingyen van az aram, es ezen szerintem az uj generacio se valtoztat erdemben, foleg mert inkabb a CDNA lesz compute-ra kihegyezve. A TSMC-ben igazad van, ugye most le kellett unnepi szezonra gyartani par millio konzol SoC-ot is (Sony ra is duplazott a megrendelesre), szoval hiaba esett ki a huawei es partol at szep lassan az Apple es a Qualcomm 5 nanora, most a 7 az szerintem ev vegeig legalabb tele volt mar tavaly ilyenkor. Szvsz mind a Zen3 mind az RDNA2 inkabb csak paper launch lesz, mutatoba 1-2 darabbal es jovore lesz raktarkeszlet. Ami az unnepi szezonra nezve kihagyott ziccer, de ez van ha valaki fabless, cserebe viszont vilagszinvonalu technologiahoz van hozzaferese. De ne legyen igazam.
-
ShiTmano
aktív tag
Már van kamu verziós 3090 is. [3090 CEO]
Meg OLED kijelzős is. [3090 OLED]
-
Szeleya
tag
Nekem mindig is tetszettek a ref kártyák akár AMD akár Nvidia. De tény hogy nagyon tetszene egy egyventis de nagyobb ref. Kártya.
-
Feri7619
tag
Hát egyértelmű hogy van próbálkozás, a türelmetleneknek felárat kell fizetni... de nem ez lesz a jellemző! Már sok webshopban megvannak az árak.
Az AMD vel meg az a lesz a baj, hogy a TSMC brutálisan le van terhelve.... ezért lett a 3080-as tulajdonképp 8nm. A Smsungnak van kapacitása, a TSMC viszont iszonyatosan le van terhelve! Félő, hogy a mostani Radeonok majd nagyon lassan szivárognak majd! + ott vannak azok a tetves bányászok. Azoknak is célpontja lehet majd az új Radeon széria. -
Feri7619
tag
Hát például 4K 60fps-re...
A 2080 Ti kilőve, mert irreálisan drága volt, de... még az sem volt képes a 4k 60fps-re ultra beállításon.. és természetesen semmi más az AMD-nél.
27-es 4k moncsim van, fotófeldolgozásra használom és 3D szerkesztésre, de játszani is játszok!
Tehát alap a 4k felbontás, de nem szeretek közepes, vagy erős megkötésekkel játszani!
A felbontásból meg természetesen nem engedek, mert elhomályosodik a kép, illetve nekem nem megfelelő, mondjuk így!
Én kihagytam az Nvidia 2000-es sorozatát, mert az árak irreálisak voltak, és a 2080S- is csak +50% fps-t adott volna 300-320 ezerért... és a Radeon 5700XT sem lett volna képes arra, amit elvárnék, hisz az a 2080S-től gyengébb, főleg 4k-ban!!! így kihagytam egy generációt mindkét gyártótól... Most ,esélyem van elfogadható áron teljes értékű 4k kártyát venni majd, és ennek örülök, mert a 3D szerkesztés, renderelés is brutálisan fel fog gyorsulni. -
Gibo
senior tag
Benchmarkok szerint most két/három kártya jön, egy 3080-3070 közötti teljesítménnyel a 3080-hoz közelebb illetve egyet a 3070 alá, ez hoz kb olyan teljesítményt mint amit a 2080 TI tudott (és igen, tény, hogy egy benchmark nem benchmark) illetve egyet a 3060 szintjére (vagy ahova azt gondolják).
Nekem egyébként tetszik ez az új ref.hűtés...
-
proci985
MODERÁTOR
200 + 2x140 be, 2x200+140 ki. oldallapra meg egy 200as opcionalisan felmegy, bar az nalam le van falazva mert felesleges. HDD rackek nalam ki vannak szerelve, innentol az egesz haz egyetlen hatalmas legcsatorna es lazan megbir 900W hoterhelest, termeszetesen tapasztalatbol. felepitesre kb a HAF Xel egyezik, csak az NZXTket egyszerubb kibelezni. vizre voltak egyebkent jobb hazak, de leghutesnel az iranyitott legcsatornal nincs jobb. ld HAF X, Fortress 02, NZXT ultra tower szeria (630,h630,810,820).
termeszetesen nem a gyari venti setuppal hasznalom.
-
Raysen623
addikt
Mondjon bárki bármit, nekem ez a külső nagyon bejön.
-
Z10N
veterán
Bicikli. Most meg ez. Jovoheten kapunk doboz render-t is? Duborog az amd marketing...
-
Oliverda
titán
Profin elterelték a figyelmet az Nvidia-ARM akvizícióról.
-
proci985
MODERÁTOR
5700xtbol a refnek egyedul huzamosan tovig terhelve jon meg a hangja. 200+Wos kartyahoz kepest az egy kulturmegoldas, gyari Asus biossal is. vizen meg csendben van
viszont nekem egy NZXT630ban van, ami ugy altalaban a valaha volt egyik legjobban szellozo haz a piacon.
Yany: workstation kartyaknal ez megszokott, de magas statikus nyomasu venti kell oldalrol izombol attolni a kartyan (meg a racken) a levegot.
-
antikomcsi
veterán
Gondolom nemsokára megmutatják a dobozt is, amiben majd kapható lesz. Megjelenéskor minden vevő Duke Nukem Forever 2-t kap ajándékba.
-
Northlorien
tag
válasz
andy19770128 #25 üzenetére
Az en gépemben is az van. Nem is a teljesítménnyel van a baj, hanem a hangjaval, totalisan el van cseszve a hutese ennek a kartyanak.
-
Tyrel
őstag
Jah, ezért mondom hogy eza fajta és méretű mókuskerék amit a referencia Vegákra és Navikra is tettek, ez úgy kb. 150W-ig jó... vagy esetleg még addig se, ha érzékeny rá az ember.
Egy rövid ideig volt referencia Vega 56-om, nekem már az is hangos volt, képzelem a 64 milyen lehet... 5700-ból is tippre az XT már hangos lehet, de élőben még nem találkoztam olyannal...
De alapvetően nem a blower hűtőtípus rossz, csak az ahogyan az AMD alkalmazza...
-
andy19770128
aktív tag
Radeon VII esem 4k alatt fullon 60 fpst visz. Ha az új sorozat legerősebbje tud ennél többet 15-20% kot akkor csere lesz. Esetleg 100 Hz környékén mindent
-
Tyrel
őstag
Igen, pontosan... nincs semmi baj a blowerrel, csak kb. a 150W TBP feletti kártyákat +1 slottal vastagabbra (meg esetleg szélesebbre is) kellene csinálni (ahogy azt nVidia lazán meg merte lépni), hogy elférjen rajtuk egy normális méretű (és teljesítményű) mókuskerék. Kész, ennyi... Jó az a blower, csak 1db. kis p***a ventillátortól nem kéne csodákat várni...
Nekem ref. 5700 van és szeretem - igen, a hűtését is, bár tény hogy egy manuális venti vezérlést azért igényel... de ez ugye nem magának a hardvernek ill. a hűtőnek a baja, hanem a túlzottan óvatoskodó, biztonsági játékot játszó gyári beállításoknak... (túl magas feszültségek, túl magas venti fordulatszámok...)
-
FeRRaR1
őstag
Csak jönne már hogy eldönthessem mi legyen a Vega utódja.
-
mpierre
veterán
2×8 pin + 3 kopter... Aha... Disszipált hőmennyiség?
-
Thrawn
félisten
Ezek szerint lesz rajta hűtő. Ki gondolta volna!
-
Yany
addikt
Nekem nem tetszik. Semmi innováció, a szokásos egy helyben meleget keverő megoldás. Hűtésben (első blikkre, mert ugye teszteket még én sem láttam) a 3080/90-es megoldások sokkal jobban tetszenek. De továbbra is a 4~5 PCIe slotos hátrakifújós megoldás jönne be nekem a legjobban, csak csinálná már meg valaki...
-
Hová tűnt a jó öreg blower referencia dizájn?
Azok a kártyák sikerültek igazából jól, ez a Radeon VII-re emlékeztet, ami egy nagy flop lett ár érték arányban. Meglátjuk, de nekem a blower ref dizájn jobban tetszett.
-
Dr. Akula
félisten
Teljesítményük is lesz ezeknek a Radeonoknak?
-
Darmol
senior tag
Tegnap gondoltam veszek olcsón még egy RX580-at, szóval ránéztem az árakra és dobtam egy hátast. Hát nem senki nem érti, hogy GCN a múlt és ha nem adják óccsón nem kell senkinek? Mármint én szeretnék egy normális gyártótól újat és olcsón, dehát azok elfogytak. Annyiba kerülnek mint két éve.
Hová lesz a világ dicsősége... -
törölt tag
"Akkora a kereslet meg a hype már most"
És annyira alacsony lesz a kínálat...
Ha valóban ez a forgatókönyv (márpedig abszolút logikus), akkor vagy nem jutnak új kártyához még egy ideig, vagy csak jóval drágábban, mint azt remélik:
Nvidia's Ultimate Play -
Tyrel
őstag
Azt lehet tudni hány fajta RDNA 2-es kártyát óhajtanak bejelenteni, ill. milyen kategóriában akarnak versenyezni?
Csak 'Big Navi' jön 200e feletti ársávba, vagy a pórnépnek is juthat RDNA 2? -
fecke78
senior tag
És mégis mire nem elegendők a mostani kártyák .
-
3, 2, 1... kazáááááááááááááááán
-
Televan74
nagyúr
Egy - két évet lecsökkentették 2 hónapra. Nem jó?
Na jó durva poén. Azért mindig irigykedtem a Nvidia kártyára várakozókat. Geforce azon a napon általában kapható volt amit a nagyvezír behirdetett.Bezzeg a Radeon kártyákra mindig kellett 1-2 hónapot várni hogy boltban megvehessem.
Nekem azért hiányozni fog a ref mókuskerék.Bár attól még ez is lehet kazán!
-
Maxxy10
addikt
Nekem tetszik. Olyan sportos
-
Hiftu
senior tag
Vajon lesz magyarorszagi polcokon az iden uj amd gpu?
Eleg kesore raktak a bejelentest.
A konkurencia jol fog jarni a minimum ket honapos elonnyel. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Szimpi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- PlayStation 5
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen autót vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Elektromos cigaretta 🔞
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Dune: Awakening
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest