- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android szakmai topik
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Huawei P30 Pro - teletalálat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Nekem is úgy rémlett, hogy volt valami megoldás linuxra, ilyen 3rd party szoftverrel, de szerintem változtattak valamit a protokollon az Applenél, mert amikor próbáltam, akkor semmivel nem ment, és neten rákeresve sem volt semmi értelmes megoldás.
Köszi, bár igazából mindegy, mert azóta nem ott dolgozom már, és az i5 is elment, az ipad4-et meg a szüleimnek adtam, mert nem kellett senkinek. Nem baj, hadd pasziánszozzon rajta anyukám, legalább gyorsabb, mint az 5-6 éves atomos gépük. Egyedül azon gondolkozom, hogy hogyan tudnám azt megoldani, hogy fotókat másoljanak rá, valami olyan módon, amit az ő generációjuk is el tud végezni, mert ha nekem nem ment az itunes, akkor nekik esélyük sincs rá, ott csak valami olyan módszer működik, amit már tudnak használni... Esetleg talán dropbox asztali klienssel, vagy hasonló.
-
törölt tag
Mondjuk a Galaxy termékcsalád nekem sem a szívem csücske, és azzal maximálisan egyetértek, hogy ész nélkül hányják a telefonokat és tableteket a piacra, aztán meg szarnak a támogatásra, és a többi hasonló érvvel is. Illetve ezek nem is érvek, hanem inkább tények.
Annyira akartam rámutatni, hogy nem feltétlenül olyan tökéletes, intuitív és problémamentes egy Apple termék sem, mint ahogy sokan látni szeretnék. Nekem sajnos elég sok negatív tapasztalatom van velük eddig, igaz nem évekig használtam őket, csak pár hónapig (volt iphone5, ipad4, ipad mini, imac, mac mini, macbook), de nem győztek meg. Ezek alapján én nem igazán tudom őket ajánlani, hiába rengetegen veszik.Amúgy amiket írtál, ahhoz még annyit fűznék hozzá, hogy:
- nem ment rendesen a másolás itunes-on át, nem is egyértelmű számomra, hogy mi mit csinál abban a programban, egy káosz az egész, sokkal kényelmetlenebb a drag&drop-nál.
- linuxra nincs tudtommal semmi, ami kezelné az icuccokat, eleve az a probléma, hogy ha badugod őket, akkor a készüléken folyamatosan azt a nem megbízható számítógép üzenetet dobálja fel, akármit nyomok rá, akkor is.
- hadd ne meséljem el, hogy az a pár millió kínai például, aki összepisili magát midnen új Apple terméktől, mi alapján válogat vásárláskor... csak azért, mert sok fogy valamiből, még nem jelenti, hogy az a legjobb (különben a Windows lenne a legjobb desktop OS, és az Android a legjobb telefonos, megkérdőjelezhetetlenül). -
törölt tag
Amiket írsz, az egy marketing osztálynak is becsületére válna, de tényleg az a gond, hogy elég egyoldalú, és leginkább akkor igaz, ha tényleg bevásárolsz az ökoszisztémába. Volt vagy fél évig ipad-em, de ennek a felét a fiókban töltötte, mert egyszerűen kényelmesebb volt használni a kis első generációs N7-et. Oké, hogy Airdrop meg email meg hasonlók, de mondjuk hogy küldenél át rá pár giga zenét/filmet ezekkel, ha nincs másik Apple termék a házban? Ugye linuxon meg sem nyikkan az ipad, de próbáltam itunes alatt is win7-en, és biztos én vagyok béna, de a jól rendszerezett zenekönyvtáram felét nem tudta beolvasni, illetve videókat egyátalán nem, és a maradékot sem igazán sikerült áttenni a tabra.
Az sem igaz már egy ideje, hogy droidra csak felnagyított alkalmazások vannak, és amúgy ipad-re is van egy csomó cucc, ami szintén csak felnagyított. Stb.Oké, hogy jó tab az ipad, de nem mindenkinek azért. Nem elhet egy ilyen kérdésre, hogy "milyen tabletet vegyek" csak úgy rávágni válaszként. Ott a Nexus sorozat, azok is remek termékek, nem is drágábbak, de biztos Surface vonalon is van hasonlóan jó ajánlat (csak azokat nem ismerem annyira), és mindenkinek más jön be inkább.
-
Moken13
csendes tag
Google drive ingyen 15 GB felhő. Dropbox 2 évig 50 GB Tab S-en... De mi van ha elmegyek mondjuk vonattal valahova és közben szeretnék sorozatokat nézni? De akár itthon vagy hotelben wifin sincs kedvem több száz megakat felhőből toltogetni... Elhagyni memoriakartyat meg
elég hülye érv már nem azért
-
Hobbbyt
őstag
Azért írtam 1-2 eszközt, hogy legyen benne "tűréshatár"
Jó hát igen.. az iPad önmagában is egy jó cucc. Aki ezt nem látja be az nem akarja belátni.
Nekem 2db kínokkal telitűzdelt androidos tab kellett ahhoz, hogy rájöjjek.. Ha android akkor csak Nexus.
(#54) dani3l Bár én a funkcionalitást világ életemben előrébb helyeztem az szépségnél, szerintem se igazán szép. Mondjuk ezen sokat segített egy szép bőr tok.
Én próbáltam követni a trendet, de egyes telefongyártók annyira gyorsan elszálltak, hogy lassan el se tudok számolni addig.
-
ctvagyok
őstag
Csak egykét dolog:
Samsungnál sem kell válogatni, mert a tab S en kívül mást nem érdemes választani. Ott is csak két méret van. Többi tabletjük elég csúnya, a fizikai gomb is rossz helyen van nekem a 10 gépeken. Káva is jó nagy a többi samasung tableten.
Kijelző színhelyességéről meg felesleges vitatkozni, mióta lehet állítani a színprofilokat.
Az új ipad meg persze hogy gyors a legerősebb harver van benne. Nem csak az optimalizációtól fut sebesen minden. Csak már a begyakorolt mantra lett az optimalizáció dolog, és mintha elfelejtenék egyesek,hogy a legbikább hardver hajtja az aktuális generációt. -
Moken13
csendes tag
- iOS totál bekorlatoz, egy vacak képet nem lehet csak úgy atmasolni bluetoothon vagy egy videót rarakni külön progi nélkül.
- 16 GB ipadbol fogy a legtöbb, az a 16 GB nagyon kevés egy tableten, úgy hogy nem bovitheto.
- retina kijelzőt már meghaladták, air 2 is ugyanaz mint 1
- keparányok multimédiás felhasználásra sokkal jobbak egy tab s-en
- air 1 sztem relatíve nehéz, főleg egy tab s után
- a fém hátlap számomra inkább hátrány, mint előny. Karcolódik könnyen, csúszik nagyon, és hideg. Ha meg tokba használod akkor aztán tök mindegy.
- ez a frissítési mizéria túl van lihegve. iOS funkcionalitás téren fut az android után, a kitkat meg már bőven elég smooth.Ha iphoned van vagy más Apple cuccaid akkor persze ipad az ideális, de ha nem akkor a vegyitesbol csak kellemetlenség van. Nekem volt iphone 3-4, egyáltalán nem hiányzik már, úgy hogy én nem buherálom az androidot.
-
ctvagyok
őstag
Értem mire gondolsz. Tudom , hogy nem adnak el annyi felsőkategóriás táblagépet mint az Apple. De nem azért van akkora eladásuk mert 20 különboző néven adnak ki táblagépet. Ha 5 kölönboző táblagépük lenne, akkor is másodikak vagy elsők lennének eladásban. Csak azt mondom mindegy hány modellt ad ki a Samsung, annak nem sok köze van a sikerükhöz. De igen, nem lehet az összeladást összehasonlítani, mert alsó kategória nincs az Applenél. De szándékosan nincs. Régen érthető volt, mert nem lehetett olcsó és jó gépeket összerakni. De ma már lehetne. De az Apple meg akarja őrizni az exkluzivitását azért nincs alsó kat gépük.( nekünk olcsó). Ez az Apple piaci dontése, hogy nem akarja lefedni az össezs árszegmenst. Tehát ez okból azért összhasonlíthatók valamilyen szinten.
-
ctvagyok
őstag
Akkor sincs köze ahoz hány különböző modell van. Igaz, hogy a samsung jobban lefedi a piacot, de ipad esetében is vennék, ha lenne olcsóbb modell. De nincs ezért aki ipadet és iost akar annak fizetni kell. Ha lenne olcsóbb ipad akkor többen vennék azt is, csak akkor kevesebb nyereség lenne az almának. Mondjuk ipad ár- ártékben nem olyan fos mint az iPhone. Nem vélelen ez a statisztika. Egyrészt ipadet nem cserélik le mert a tulajok mert értelme nincs a cserének, másrészt egyre jobbak az androidos táblák. Tavalyi vagy tavaly előtti ipadek is bőven jók, nem csoda, hogy nem vesznek annyi új ipadet. Ja és a tab S széria az első értelmes samsung tablet széria.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A harmadik negyedévben jelentősen csökkent az Apple előnye a Samsunggal szemben az eladott táblagépek számában.
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Minolta objektívek
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest