Új hozzászólás Aktív témák
-
catroot
veterán
válasz Gadgetfan_ #134 üzenetére
Nem lehet kizárni. Nekem i6 alatt is kevesebb oldalt tölt már újra.
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
Gadgetfan_
senior tag
Az iOS 9.0.2-vel nálam megszűntek a Safariban az oldalak újratöltései iPad air-en. Lehetséges, hogy megint jobban kezeli a memóriát?
"Otthon" az, ahol a telefonod magától csatlakozik a wifire
-
Limpii922
csendes tag
I6 Apple pay nem müködik se touch id val sem pedig jelkóddal.
Jól sz@rban hagyott a boltban! -
-
Lirion
addikt
válasz Roadhammer #126 üzenetére
De ha megutáltad az Apple-t, akkor vegyél egy Galaxy Young 2-t, és az androidot is meg fogod utálni.
Teljesen életszerű, hogy iphone után valaki galaxy young 2-t (vagy bármilyen belépőszintű droidot) vegyen és természetesen az összehasonlítás is fair.
-
7Heads Drago
veterán
Remélem igazatok lesz. Amúgy más hibát egyenlőre nem látok.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
zzola
titán
válasz Roadhammer #126 üzenetére
Én egy szóval sem mondtam, hogy a 9 sz@r...
Mivel már közelebb vagyok 40-hez, mint a 35-höz, nálam a haverosdi dolog, meg az egy éves készülék téma nem játszik. Nem azért vettem, hogy eladjam...
Csak azt mondtam, hogy a v6-nál meg kellett volna állniuk ennél a készüléknél!
Eret nem fogok váltani, én csak munkára használom, e-mail, sok sms és hívás, arra meg jó.
Egyébként én úgy érzem, kicsit gyorsult a rendszer meg az appok is 8.4.1-hez képest... -
Roadhammer
tag
De hát pont ez az. Üzletpolitika áll mögötte. Lefrissíted, látod milyen szar lassú, látod hogy a haverodnak nem 4 éves telefonja van, hanem csak 1, és az övén tökéletes. Mire fog ez ösztönözni? Megveszed az újat, fogyasztói társadalom. Avultatják a régi szarokat. Ha már nem ment tönkre, legalább lassú legyen. De közelítsd meg a másik irányból a dolgot. Ott van a kezedben egy 4 éves telefon, és még mindig minden hibátlanul működik vele. El tudod adni, és venni egy másikat. De ha megutáltad az Apple-t, akkor vegyél egy Galaxy Young 2-t, és az androidot is meg fogod utálni. Vagy vehetsz felső kategóriás telefont, de akkor már lehet Apple is.
De ha most felraktad a 9-et, és szar, akkor gondolom előtte a 8.4.1. volt rajta. Ha azzal elégedett voltál, akkor miért nem rakod vissza azt?[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
Kit érdekel, hogy hány éves? Ha az Apple volt olyan béna, hogy egy ilyen régi készülékre kiad valamit, akkor legalább adjon magára, hogy nem egy fost publikál! Ha meg nem tud maradandót alkotni, akkor meg engedje meg a downgradet...ennyi! Senki nem kérte, hogy lassítsa le a készülékeket, ha csak nem üzletpolitika áll mögötte. Az emberek meg ez alapján ítélnek...
-
Roadhammer
tag
Nekem nem jött be az új iOS, úgyhogy ment vissza a 8.4.1. Remélem pár verzió múlva a 9 is elfogadható lesz, de egyelőre 5S-en marha lassú. Barátnőm azt mondta, ő nem kéri vissza a 8-ast, hát két telefont egymás mellé téve összehasonlítva a két rendszert, nem vitás, hogy a 9 mennyire akadósabb...
Nem a 4S támogatása volt a jó húzás az Apple-től, mert képzelem hogy megfekteti azt a kis gépet, ha az 5S-t is lelassította, hanem hogy a mai napon is aláírta még a 8.4.1-et. Akinek nem tetszik a 9.0, és megvárná hogy kiforrja magát, jobb, ha visszateszi a régit. -
joey04
titán
válasz 7Heads Drago #113 üzenetére
majd jön frissítés a játékhoz. vagy nem, mert már nincs support. akkor szopó van. de ez nem apple hibája. nekem is van olyan alkalmazás ami nem indul de ios 8-on ment.
-
7Heads Drago
veterán
Ahha gyorsabb ja. Akkor nekem hogy lehet hogy 1 játék van amivel játszok 2 éve, és az új ios felrakása óta fagyogat. (Ipad air) Ha betölt a játék az első érintés után kimerevedik a kép 3-4 mpre. Ha újra töltesz megint. Viszont csak egyszer csinálja. Sztem nem ártott volna még ezt gyúrni egy kicsit.
Sztem az ios se sokkal különb mint egy win, vagy egy droid. Ott is sokkal nagyobb a támogatási lista mint amit valójában rendesen el is bír a hardver akadás mentesen. Én az előző ipad 2-emre nem is szedtem le az ios 8-at se, és nem is volt vele egy szem bajom se. Remélem ezt orvosolni fogják, mert nekem ez memória elérési hibának tűnik igy elsőre.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Szakiii
addikt
válasz Cilindrik #107 üzenetére
A se kép se hang részt úgy értsd hogy nem kapcoslt be a telefon. Reggelre kikapcsolt és kész, 15 percig be se tudtam kapcsolni, miután sikerült nem volt probléma. De ezt eljátszotta párszor, ezzel kapcsolatba írtam azt hogy megbízhatóság megkérdőjelezhető mert amíg a másik telóm meg megröccen ilyen probléma sose volt vele. És mint írtam i5s topikban mondták is hogy ezt előfordul hogy csinálja, nekik is szokta.
Amit utána írtál egyetértek, én is írtam hogy most el kell ismerni valami nem sikerült jól, de biztos javítani fogják, sebesség terén sose volt probléma az apple cuccokal.
[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
Tehát egy egyszerű, tényszerű felsorolás nálatok haterkedés, térítés és a másik rendszer ócsárlása?
Hibának se róttam fel semmi, ha te vmelyik pontot hibának érzed az ios-ben, az csak magad miatt van.vannak olyan dolgok, amelyek már nem igazak
Pl? Nyugodtan részletezheted, hozzátartozik a témához, hogy miben fejlődött már az ios, mik az elavult tévhitek a rendszerrel kapcsolatban. -
Navaren
aktív tag
válasz Touch-ko #105 üzenetére
Én alapvetően nem érzek sebességcsökkenést sem iPad-en (Air), sem iPhone-on, bár ezeket más lehet, hogy látja, vagy összehasonlíthatja egy frissítés előtti telefonnal.
Viszont mikrolaggok lettek.
Nem bosszantó mértékben, de azért most sokat észrevenni, ráadásul teljesen random módon és random programoknál. Notification center lehúzása közben, control center közben, app bezárása közben (megnyitáskor még nem vettem észre, de írnak sokan ilyenről is).
Érdekes viszont, hogy sem a settings-ben görgetéskor illetve az appváltás ("multitasking") használata közben sem, pedig többen írták azt is.
Igaz, hogy nem toltam még Backup-Restore-t, pedig azt ilyenkor érdemes.Én beta-t nem használtam egyiket sem, így ezt sem tudom összehasonlítani.
Nyilván jön 1-2 hotfix, iOS 9.0.1 meg iyenek, aztán ezek remélhetően eltűnnek.
[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Cilindrik
aktív tag
Valami zavart érzek az erőben:
"....viszont i5s volt hogy felkeltem és se kép se hang ...., ... viszont i5s nem akadt meg sose de ezek után nem tudom melyik is a megbízhatóbb."
(#100) Szakiii: Ebben abszolút igazad van
Szakiii ez nem neked csak ugy általában.
A hibákat majd a 9.1 ben javítják, ugyan ugy ahogy a 7-et vagy a 8-at és tegyük hozzá hogy hivatalosan a gyári appokon kívül nincs sok app hivalatosan 9-re felkészítve, azokat majd csak most fogják kiadni tömegesen.
[ Szerkesztve ]
-
Touch-ko
őstag
iPad3-nal kb annyir lassult, hogy 2-3 masodercet kell varni neha, hogy a Safari-t megnyissa.. Most olyan, mint egy csucs Androidos tablet
iPhone6-nal is lassult egy picit, vagy csak en erzem lassabbnak?
Az a durva, hogy a beta verziok szerintem gyorsabbak vltak, mint a vegleges..
Szoval megprobalom downgrade-elni az iPad3-at.. -
ZooLee
senior tag
Early adopternek lenni mindig necces, nem csak itt Tavaly a 8-nál tényleg rosszabb volt a 8.1 körül kezdett igazán jó lenni.
Most sokkal jobb a helyzet, nekem a sima i5-ön is jól fut akezdeti pár órás helyezkedés után. És meglepő módon az akksival a telefonon tényleg jobban gazdálkodott, az iPad viszont úgy tűnik, hogy mintha még jobban is merülne. Majd meglátjuk pár ciklus után...
(#82) Lirion: Tipikus iphone-fan válasz, próbálod megmagyarázni azt, amit az ios nem tud, ráadásul úgy, hogy sok ponttal nem is vagy tisztában, mint pl. a launcher, ikoncsere, mass storage mód vagy automatikus kijelző zárolás/feloldás.
Te pedig tipikus hater jegyeket mutatsz, mindenben csak hibát látsz, semmi sem lehet olyan jó, mint a droidban, ráadásul minden Apple topicban ott vagy téríteni, vagy csak belekötni mindenbe. Ez látszik a listádon is, amiben vannak olyan dolgok, amelyek már nem igazak (nyilván régi tapasztalataid vannak - ugyanúgy mondhatjuk rád is, amit te írsz fentebb, hogy nem vagy tisztában dolgokkal) másrészről marginális jellegű dolgokat is felrósz hibának, amelyek esetleg a saját szempontodból felnagyítva látszódnak, harmadrészt olyan dolgokat listázol, amelyeknek nagy részét sok droidos készülék sem tudja már - nyilván azért van ez így, mert annyira égetően fontos dolgok ezek... A szokásos kínjában előrángatott lista, holott van sok más, amit tényleg fel lehet róni az iOS-nek...
(#56) Roadhammer: Ja ez a Spotlight is marha jó, hogy megint ott van a főképernyő bal oldalán.
Igen, én is néztem, nem is értem minek lett visszatéve, sokkal jobb hogy nem volt ott, hanem csak külön lehúzható módon. Sajnos nem kikapcsolható.
(#52) Szakiii:Komolyabb, hm pl csináltam már nem is egyszer olyat...
Nézd, én nem mondtam, hogy ne lennének olyanok, akinek az általad leírtak fontosak, nyílván te sem véletlenül kötöttél ki az általad jelenleg használt készüléknél. Én inkább arra gondoltam, hogy nem hiszem, hogy a vezető/mérnöki bemutató prezentáción ezeket vennék előre, mint KSP-t, nem ezzel adják a készülékek tíz-, százmillióit...
Z.
-
Pjotr
senior tag
A 2. rendszerfrissites után valahogy mindig ez van. 4s, 5, 5s, mindnél ugyanez. Addig smooth, utána röcög. Pedig a vas bírná, de egy kicsit érezze a paraszt, hogy fáradt a cucc. Mondjuk én nem akarok 4.7-es telefont, ezért bosszantó. Marad a 8.4.1. Fura, mert a vas szinte ugyanaz, mint az i6, a telot meg a mérete miatt érdemes lenne frissen tartani. Enyém nincs fel éves se. Vehettem volna 6-ost, de kiesik a kezemből.
[ Szerkesztve ]
-
Koda #1
tag
i6 alatt nekem nem rocog. OTA-n telepitettem, az eslo 15-20 percbe akadozott itt-ott rendesen, de gondolom a spotlight indexelese is ratett egy lapattal a jelensegre. Aztan adtam neki egy soft resetet, es azota semmi akadas, sebesseg kb. ugyanaz, mint iOS 8.1.4 alatt, se gyorsabb se lassabb.
-
Lacy6
senior tag
Igen ez érdekes, hogy még mindig az android fagyásokról írunk.
Ez csak nekem ennyire távoli múlt??
3 év alatt egyszer sem fagyott meg egyik androidos készülékem se!Tegnap járt nálam árajánlatkérés miatt egy csávó aki a mercinél a fejlesztéseket intézi.
Szóba jött a telefonos téma és azt mondta, hogy ő mondta a főnökének, hogy nem kell neki Iphone 5 céges telefonnak, de csak azt kapott. Elmesélte, hogy mennyit szenvedett vele és hogy legszívesebben a földhöz vágná ha nem lenne minden céges adat rajta. Természetesen a telefon annak rendje és módja szerint megkopva olyan szinten mintha a kutya szájából húzták volna ki, pedig állítása szerint vigyázni szokott a dolgaira. Természetesen HTC-ről még soha nem hallott...Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Szakiii
addikt
válasz ToniSoprano #97 üzenetére
Ilyet ne mondj mert android fannak fognak nyilvánítani . Már megmondták, minden készüléken amin elérhető az ios9 az gyorsabb lett. pont. ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
Azért óvatosan az IOS 9 feltételével, még iphone 6 esetén is a maps pl. lérezhetően lassabban jön be, összahasonlító videó 5:00 tól:
[link] -
Szakiii
addikt
Ferdítés nélkül mondom hogy nekem még egyszer sem fagyott meg a kezemben, megröcceni megröccen de kifagyni sose fagyott ki, viszont i5s volt hogy felkeltem és se kép se hang kellett vagy 10 perc mire sikerült bekapcsolni aznap írtam is a fórumában és annyi választ kaptam hogy ezt szokta csinálni... viszont i5s nem akadt meg sose de ezek után nem tudom melyik is a megbízhatóbb.. Az adatbiztonság meg mindkettőn szar, maradjunk annyiba hogy a mai okostelók között talán a bb az egyetlen ami ezen a téren tud is valamit.
-
Gadgetfan_
senior tag
A fórumokat nézve valóban nem ez a helyzet, de ez a fórumok sajátossága. Ha a fogorvosok, vagy cipészek fórumába nézel bele, azt látod, hogy az egész világ lyukas cipőben vagy foggal jár. Többnyire a panaszok hangosabbak, az elégedett többség csendes...
A családban, baráti körben, kollégák, szinte mindenki frissített már, 4s-től a 6plusszig minden előfordul, egyelőre sehol semmi panaszt nem hallottam, bár ez sem reprezentatív minta.
"Otthon" az, ahol a telefonod magától csatlakozik a wifire
-
Szabaka
tag
Végig olvastam eddig a topic-ot.
Akkor a konklúzió az, hogy a 4s öreg teló és nem lett microUSB-s a frissítés után, mint az Ace3 sebességügyileg?Ami nem oldódik meg magától, azzal nem érdemes foglalkozni.
-
Koda #1
tag
válasz buvartacsko #91 üzenetére
Azert ez kicsit szuklatokoruseg es "dac" nem gondolod?
-
janeszgol
félisten
válasz buvartacsko #91 üzenetére
És mindezt 250 ezerért?
-
Lirion
addikt
válasz buvartacsko #89 üzenetére
Ha kizárólag ios felhasználóval kommunikálsz, akkor fölösleges bármi egyebet felrakni. Én se tennék fel. Viszont ha más rendszert használókkal is akarsz a hálón kapcsolatot teremteni, akkor kénytelen leszel.
-
Koda #1
tag
Nem vagyok iPhone fan, van moto x-em is, es sokaig hasznaltam Nexus 5-ot is a stock droid miatt. Imadtam is. BB OS is bejovos. Tisztaba vagyok a "pontokkal" , de nem maszok bele, mert ez nem az a topik es kulonben is elfogyott a trollcsemegem. Az ehhalal kegyetlensege meg nem hat meg...nincs benem csipetnyi kegyelem sem.
-
Mercel
senior tag
Kompromisszumok alatt azt érted, hogy átjáróházat csinálsz az okostelefonodból?
Mert az utolsó dolog ami az androidról eszembe jut az az adatbiztonság, és a privát szféra.
Vagy arra gondolsz kompromisszumként, hogy nem zavar ha időnként belefagy a kezedbe?Volt több androidos mobilom. Többet nem lesz.
Marcel
-
Lirion
addikt
válasz buvartacsko #77 üzenetére
nem tudom miért nem tudod elfogadni hogy van akinek fontos az iMessage vagy a FaceTime?
Én készséggel elfogadom, sőt, jó dolognak tartom azokat, csak azt nem fogadom el, mikor valaki ezt hozza fel példának, hogy mit nem tud az android. Androidon ott a hangouts, de ios-re is fel lehet tenni éppúgy, mint a skypet, vibert, whatsappot, stb.
Ettől függetlenül elfogadom hogy neked nagyon fontosak a fentiek.
Van, amelyik fontos, van, amelyik nem. Csupán írtam egy listát a teljesség igénye nélkül arról, hogy miben tud többet nyújtani egy droid, megcáfolva azt az állítást, hogy nincs semmi droidon, amit az ios ne tudna. Lehetne bővíteni a listát, de hogy kinek mi a rendkívüli, az teljesen szubjektív.
(#83) buvartacsko
Köszönöm, hogy ezt megosztottad velem. Most már nyugodtan fogok aludni, végre van egy közösség, ahova tartozom. Ámen.[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
A legfontosabb, hogy a 8-as OS hozta "hívásbug" azaz, hogy ha lezárt képernyőnél felvetted a telefont akár másodpercekig tovább csörgött, megszűnt.
Tetszenek a változtatások de i4S-en gyorsabb nem lett. Még mindig a 7-es a legpörgősebb (vagy 6-os). -
buvartacsko
addikt
"rendkívül fontos" dolgok számomra:
- normális smart dial
- call notes
- automatikus kijelő zárolás/feloldás tokban/táskában
- micro usb kompatibilitás
- bt fájlküldés
- dual sim
- bővíthető memória
- cserélhető launcher és ikonkészlet
- mass storage mód
- böngészőből telepíthetsz alkalmazásokatilyen pedig van ios-en is...
- automatizálás (tasker, e-robot, stb..)
nem tudom miért nem tudod elfogadni hogy van akinek fontos az iMessage vagy a FaceTime? Családom legtöbb tagja birtokol valamilyen iOS eszközt, ezáltal ezeken a csatornákon beszélgetünk vagy video chatelünk, mert az benne a legjobb, hogy ehhez nem kell felrakni semmi szart, hanem alapból benne van a rendszerben. Szóval nekem igenis zavaró lenne androidra váltani, mert mindenkit meg kellene kérni hogy rakjon fel valami alternatívát. (pl skype) Nekem facebookom sincs, szóval nekem IM = iMessage. Egyetlen más IM programom van még, és ott is csak 1 emberrel beszélek: Telegram. Ez a legkirályabb Instant Messenger a világon sztem.
Ettől függetlenül elfogadom hogy neked nagyon fontosak a fentiek. Nekem illetve több más embernek pedig nem azok. Viszont nexus is van kettő a családban, egyikben sem bővíthető a memória. Szóval ennyit erről. Baromi fontos a böngészőből telepíthető alkalmazás is, kb én szoktam ezt a lehetőséget megmutatni az Android fan ismerőseimnek mert nem tudnak róla, vagy ha igen akkor kiderül, hogy nem is használják, mert felesleges. Az ikonkészlet cseréjénél pedig számomra továbbra is fontosabb az iMessage FaceTime páros, hogy elérjem a szeretteimet ismerőseimet ezeken a csatornákon. Persze egy új ikon téma biztos jobbá tenné az életem meg a telefonom is 200x menőbb lenne a csajoknál. Már el is képzeltem hogy az ikon készletemmel fogok csajozni a diszkóban.
-
Koda #1
tag
Isten igazabol nem is ertem mi a francert jonnek ide a droidosok vagy vegyesbe hasznalok a droid totem korul ugralni. Ha megnezed az osszes apple cikk alatt a hozzaszolasok fele droidos trollkodas. Droidos topikba viszont soha nem latok Apple trollokat, megmondo embereket es jehova tanuit.
[ Szerkesztve ]
-
BollaFeri
tag
Hali! Valaki 5s-re mar feltette? Milyen? Nem lassul? Ha nyomok egy biztonsagi mentest itunes-ban a 8.4-rol, vissza tudom tenni, ha nem tetszik?
-
catroot
veterán
Gratulálok, hogy már megint kezdődik a szánalmas droid-ios péniszméricskélés!
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
hericstamas
tag
Nálam 5C - A1532 16GB teljesen frankó egyenlőre sebességben. Eleinte volt akadás, de most nagy szépen megy. A betűtípust viszont szokni kell az biztos.
Ami még nekem csak most tűnt fel, az a Fotókban a megnyitott teljes kép alatt a diasor, azért az durva egy ilyen kis telefontól. Le a kalappal.Az is demokrácia amikor két farkas és egy bárány szavaznak, hogy mi legyen a vacsora. :-)
-
Pjotr
senior tag
Szörnyen akadozik az egész. Mar a béta verziókkal is ez volt a gondom. Alkalmazasvalto mikor beugrik az ablak roccen párat, böngésző gorgetes darabos, programok nyitásakor darabos. Szűz vagy kevés programmal, nem feltöltött e-mail fiókokkal jobb. Viszont az ios8 meg tökéletes. Sajna az Apple így avultatja a régi telefonokat. 4s, 5, most 5S. Mindharommal így jártam. Vissza kellett tenni a 8.4.1-et, amíg lehet.
-
Kurfürst
csendes tag
Én csak simán ráraktam az update-t (5S), de ha update után ilyen lassulást tapasztalsz, az almás álmoskönyv szerint érdemes menteni a telefont, majd utána iTunesszal nyomni rá egy restore-t, ami a gyári alapállapotba állítja, és utána visszahozni az adatokat az elkészített backupról. Hálózati beállításokat is érdemes lehet törölni (wifi jelszókat újra be kell pötyögni).
-
bajzal
őstag
iPad 3-ra hogyan tudnám visszarakni az ios8-at? Garanciavesztés nélkül lehet, ugye? Vagy még régebbi ios-t nem lehet?
-
Kurfürst
csendes tag
válasz Roadhammer #54 üzenetére
"Jöttök itt az iPhone 4S támogatásról, nagyon szép gesztus, köszönjük, de kár, hogy nekem még az 5S-en is lagol az alkalmazás váltó, mint állat. Ti nem látjátok, vagy mi van?"
Nem, mert nálam legalábbis nem laggol, semmit a hiba az Ön készülékének frissítésében lehet. Backup/Restore javasolt...
Az alkalmazásváltó ettől függetlenül nem nagyon teszik, az előző jobb volt, ez meg inkább csak látványosabb. De korai még erről véleményt formálni, az idő majd megmondja, jobb lett-e.
Hogy gyorsabb lett-e, passz, az előző verzió se laggolt soha, most akkor mihez mérjem? -
total90
veterán
Az összes támogatott készüléken gyorsabb az új rendszer mint az elődje volt, pont, ennyi.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Koda #1
tag
normális smart dial
- call notes
Van iOS-en is.
Tokban van. Táskában nem tom minek? En neha egyfaszt kapok amikor a moto x-en kijelzoje a zsebembe random bekapcsol.
Van atalakito, nem nagy penz. Viszont a lighning kicsit kenyelmesebb.
- bt fájlküldés
- van. AirDrop is. Zenet nem lehet bt-n kuldeni, meg ap-kat, de ezeket a szezoi jogok miatt nem is engednek.
- dual sim
Ez igen kerdese, ezt nem tudja minden droid es amik dual simesek altalaban jo szar vassal is jonnek.
- bővíthető memória
Helyette van baromi gyors flash memoria, amugy meg a legtobb juzer nincs is tisztaba azzal, hogy mi a kulonbseg egy class 6-os micro sd es egy class 10-es uhs2 kozott. Csak neznek, hogy ez miert nem olyan gyors. "Biztos a telo a hibas"
Van. App store-bol leszedheted.
- mass storage mód
Van, de nem minden fajt tipust tudsz radobni. Amugy erre a celre inabb vpn-t vagy ha nincs net akkor ssd-t hasznalok
- böngészőből telepíthetsz alkalmazásokat
Ennek sok ertelmet nem latomPersze az android meg nem tud olyan rendkívül fontos dolgokat, mint imessage, facetime vagy itunes kompatibilitás, csak hát ezekre vannak alternatívák, míg fordított helyzetben nincsenek.
Persze vannak alternativak csak szarabb minosegben. Meg baromi jo google play store 10000 fingos appal
-
Roadhammer
tag
Ja ez a Spotlight is marha jó, hogy megint ott van a főképernyő bal oldalán. iOS 7 óta nincsen, két éve, és senkinek nem is hiányzott, mert ha a főképernyőn lefelé pöccintek az ujjammal, akkor ott van egyből a spotlight, billentyűzettel együtt! Ha a másikat használom, akkor eltekerek egy mozdulattal balra, utána belekattintok a search-be, és csak ekkor jön elő a billentyűzet. Most ez minek kellett? Ki lehet kapcsolni?
-
d.mate08
tag
iPad mini-n hogy fut? érdemes frissiteni?
iPhone XS - Apple Watch SE - AirPods 2nd gen.
-
Roadhammer
tag
Hát igen, én is ezt várnám el az iOS-től, hogy stabilan, és megbízhatóan hozza amit ígér, de ma megint csalódtam, mint tavaly az iOS8 frissítéskor.
Jöttök itt az iPhone 4S támogatásról, nagyon szép gesztus, köszönjük, de kár, hogy nekem még az 5S-en is lagol az alkalmazás váltó, mint állat. Ti nem látjátok, vagy mi van? Vagy ha iPhone-od van, akkor meggyőzöd magad hogy az nem is lagol, csak úgy tűnik? Sőt, simán csak a főképernyő váltogatása közben is sokkal döcögősebb, mint volt a 8.4.1. Amit a legjobban szerettem, a dupla Home-ra elő bújó Kedvenceket felül, az úgy, ahogy volt, eltűnt egy az egyben. Egyszer csak a MAIL ikon fölött megjelent egy 4...95-ös számú értesítés. Megnyitottam az appot, és kiírta, hogy összes bejövő, 4299967295. Azaz, hogy ennyi új levelem van. Csináltam róla képernyő mentést, mert marha viccesnek találom. Aztán szinkronizálgatott 5 percig, és utána rendbe jött, azaz rájött, hogy nincs egy új e-mail sem.
Egyelőre ennyi. Ha mellé rakom a Galaxy S5-öt, és mindkét telefonon pörgetem az alkalmazás váltót, kb. mind a kettő ugyanúgy lagol, csak az androidtól megszokott, ettől meg rohadtul nem ezt várom.
Na mindegy, a frissítés majd biztos gyorsan jön, és helyre hozza a hibák 20-30%-át.
Az S5-re meg az 5.1.1-et várom már negyed éve.
Majd egyszer megunom ezt a sok szar bugos rendszert, és veszek egy nokia 3210-est, az tuti. -
Szakiii
addikt
Komolyabb, hm pl csináltam már nem is egyszer olyat hogy nem volt nálam a laptopom utazás közben csak a telefon, és a szálláson utorrenten át töltögettem dolgokat hogy ne legyen unalmas az estém. Ugyan így a zenével, és a legtöbb helyen eleve nem mp3-ban jönnek le a zenék ami szintén gondot jelent itt. És még sorolhatnám, plusz ha nincs nálam pendrive annak is megfelel a note 4 ha kell ezer meg egy dolog van amit megkönnyített, hozzáteszem mielőtt savazást kapnék nekem tetszett az i5s, nagyon szép telefon, gyors de mint írtam sok gondom volt azzal hogy számomra iszonyat korlátolt már már nem okostelefon de ez persze túlzás mivel csak saját igényeimről tudok beszélni, oda vissza kompromisszumokkal jár a használata a 2 rendszernek. Amíg ios, gyors addig legalább annyira korlátolt, az android meg meg röccen (bár van olyan ami nem pl egy htc m8) addig legalább annyira sok dologra lehet használni. Nekem 2. verzió jobban bejött, ennyi
-
Lirion
addikt
válasz Feri bácsi #31 üzenetére
Belegondolva, nem tudok semmit előhozni, mi az a rendkívüli amit ez a rendszer nem ad meg , de az android igen.
Nekem nem kell sokat gondolkodnom (egyik példa sem igényel rootot!).
- normális smart dial
- call notes
- bt fájlküldés
- dual sim
- bővíthető memória
- mass storage mód
- böngészőből telepíthetsz alkalmazásokat
- automatizálás (tasker, e-robot, stb..)Persze az android meg nem tud olyan rendkívül fontos dolgokat, mint imessage, facetime vagy itunes kompatibilitás, csak hát ezekre vannak alternatívák, míg fordított helyzetben nincsenek.
Egyébként gratulálok ahhoz, hogy egy ace3-t hasonlítasz az iphone-hoz, trabantot a mercihez...
-
alkatraz3000
senior tag
Air2-nel es 5s-nel nagyon jo minden. A Split screen sajnos sok appal még nem kompatibilis.
"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"
-
ZooLee
senior tag
"végre két applikáció futtatható egyidejűleg."
Ezt most nem értem. Eddig mi volt?Eddig is volt, de csak háttérben és/vagy "szolgáltatásként" futhatott. Most egymás mellett (láthatóan, a képernyőt felosztva) is futhat. Illetve futhat majd, ha átírják a szoftvereket, egyelőre csak a gyáriak mennek így.
Egyébként vajon a i6s+ vajon miért nem kapta meg, ha már fekvő üzemmódja?
[ Szerkesztve ]
-
PHenis
senior tag
"végre két applikáció futtatható egyidejűleg."
Ezt most nem értem. Eddig mi volt? -
ZooLee
senior tag
Nevetséges hogy csak az iPad Air 2 kapja meg a multitaskot... pedig már kezdtem örülni hogy esetleg iPad 4 -re lesz végre egy jó funkció, de így már annyira nem is izgat az iOS9.
Hát, félig működik... A Slide Over és a PiP működik, de a rendes multitask, amikor két appot futtasz egymás mellett, akkor nem. (Kicsit olyan, ez mint a win 3.1 multitask-ja: Egymás mellett elvennek az alkalmazások, láthatod őket egymás mellett, de mindig csak az aktív fut...)
Viszont a News-t és a Wallet-et kár egy magyar cikkben emlegetni, mert a News egyáltalán el sem érhető egyelőre (?) (illetve be lehet trükközni, hogy megjelenjen, de akkor is csak pár amerikai forrást lehet beletenni) A Wallet pedig semmivel nem tud többet, mint a Passbook, vagyis néhány típusú jegy, kedvezménykártya tárolására. Szóval ezek nekünk nem hiszem, hogy számottevő fícsörök lennének.
Viszont azt tapasztaltam, hogy mind az i5-ön, mint az iPad Air-en jobban, simábban fut, bár néha még érezhetően "helyezkedik" a rendszer. Az akku időre nagyon kíváncsi leszek, mert ott a 8-as rendszerrel nekem romlott mindkét gépen.
(#42) Szakiii: Nem azt mondtam hogy mindenki ki tudja hanem ha valaki akar komolyabb dolgokat akkor arra a droid a jobb, ennyi. A nem komolyabb dolgokban meg az ios a jobb.
Ööö, mi neked a komoly? Összebűvészkedni egy FTP (?) szervert a készüléken, és szerverként használni egy telefont (mint egy másik topicban merült fel a napokban), utána meg torrent kliensként használni, vagy egy (több) megfelelően (profi módon) elkészített alkalmazással dolgozni? Csak mert nem mindegy. Mind a kettő lehet komoly dolog, de szerintem csak az egyik az, ami képes arra, hogy miatta tömegek vegyék az adott készüléket...
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
Ez szép Ennyi erővel a Nokia3310-esem sokkal rosszabb mint egy LG Leon...
Kb ennyire jó volt a hasonlítàsi alapod. Amúgy is. Alsó kategóriàban a Samsung inkàbb szarszung... A TW miatt leginkàbb.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
ONEFREE
aktív tag
Samsung Galaxy Ace3 at hasonlítgatsz egy iPhone hoz?! " Már megint egy gyöngyszem " Remélem meg mosod a gumicsizmád mikor villogsz az iPhone al.. 😉😉
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Tevedes. Sok csucs telefonnal az elso szoftver jo, utana meg vacak az egesz. Nem ertem miert kell kiemelni a vasat. Mintha azt sugallnatok, hogy akinek 100k alatti keszuleke van, annak nem lehet velemenye. Mostanaban egyre tobbet olvasom ezt. Ez csak a hozza nem ertest tukrozi.
-
Szakiii
addikt
Ez azért erős ferdítés nekem is volt mindkettő i5s most meg note 4, a note határozottan döcögősebb de minden másban egyszerűbb és élvezetesebb a használata, értem ez alatt egy szimpla mp3 felmásolását vagy flac hallgatását. Nem volt komoly bajom az i5s-el inkább csak a gyenge aku, de ami tény az tény. Ott sokkal kevesbb dolgot tudtam megtenni mint a mostani note 4-en vagy ha meg is tudtam ott is, itt egyszerűbb. De facebookra jobb volt az i5s
-
L.Levy
csendes tag
5s-en tökéletesen működik. 1-2 app-nal volt egy kis akadás elsötétülés amit fentebb írtak, töröltem újra raktam és tökéletes. Semmi lassulást nem fedeztem fel.
-
csakzolcs
tag
viszont az engem is rosszul érintett, hogy a 8gigás 4Sen friss telepítés után is csak 4.5giga hely volt, sőt valami 500megát még kijelzett hogy rá van rakva. pedig "üres" rendszer volt, programok, képek, hangok nélkül... Előző frissítéseknél simán volt 5.2-5.4giga hely.
-
Romvr
őstag
Sony Z1C-m van fő telefonnak (magán) Android 5.0.1-el és teljesen elégedett vagyok vele. Gyors, azt teszi amit akarok sose volt még vele komoly gondom, minden alkalmazás gyorsan megnyílik és fut.
iPhone 5S van céges telnónak és szintén egy nagyon gyors a rendszer, minden megnyílik azonnal, futás során sincs lassulás, sok dologra tudom használni és csap pár "feature" hiányzik android után.
Android vs iOS terén tényleg érdemes azt nézni hogy milyen vason fut. Pl olcsó-kínai telefon Android 4.2-vel még mai napig a halálom (ismerősömnek van és kevesebbszer működik jól mint ünnep van egy évben).
Ellenben ha az ember FlagShip-eket vesz (még ha több éveset is) akkor ritkán nyúl mellé. Galaxy S3 Android 5-el még mindig "nem vészes" kategióra. Kb mint az iPhone 4 (nem S) iOS 7-el.
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
szemy94
senior tag
Egyszer próbálj ki egy Ace4-et a 3 helyett, óriási a különbség
Mi13T, S9, xBox One S 1TB
-
MittuDomain_
őstag
válasz trayszeged #23 üzenetére
Szomorú, ha az "ingyen" kiszórt 8GB 4S-eken sem lett több hely, ez lett volna az iOS 9 legnagyobb értelme arra a vasra.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Romvr
őstag
Nem tudom te milyen lebegőpontos számításokat végeztél a háttérben, vagy fizikai szimulációkat, de nekem se 7.x.x-el se 8.x.x -al nem volt lassú a 4S-em... biztos valami tuningolt spéci verziót használtam.
[ Szerkesztve ]
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Feri bácsi
tag
Még csak 4. éve vagyok iOS-rendszeren, 4s-sel kezdtem (a mai napig rendben működik az aktuális frissítésekkel is), most i6 van. Belegondolva, nem tudok semmit előhozni, mi az a rendkívüli amit ez a rendszer nem ad meg , de az android igen. Persze, van egy szolgálati telefonom, egy Samsung Galaxy Ace3, ami gondoskodik arról nap mint nap hogy még véletlenül se akarjak áttérni androidra.
Szerintem ez "az android nagyobb szabadságot ad" féle béna indoklás számomra nevetséges - igaz, én nem vagyok kocka, nem bújom a telefont 24/24 órában (bár az a véleményem, hogy egy iPhone arra is megfelelne).
Ha mindazt keresném androidban , amit nekem megad az iPhone (műszaki, design,élmény,minőség),
akkor kb. az új Samsung S6/EDGE az ami bejövős. De árban ugyanott van, és akkor még mindig android....Szóval, próbáld meg elképzelni, hogy egy iPhone nem csak FB-ra jó....
-
aprokaroka87
nagyúr
valaki használja az Ios 9-et I4s-en?
mik a tapasztalatok...illetve érdemes-e esetleg frissiteni? -
#Chris
tag
Az iOS 9 legnagyobb vívmánya a TARTALOMBLOKKOLÓ Safarihoz. Akit érdekel keressen rá a Crystal (ingyenes) és a Purify (nem ingyenes, de a uBlock fejlesztője készítette) appokra.
-
Bambalazs
senior tag
Alapvetően nem veszed észre a különbséget 8.4 és 9.0 között, csak ha közben kipróbáltad a 9.0 betát. Azon a Safari sem töltötte újra az oldalt és azonnal behozta, ha visszamentél egyet (index.hu eléggé teljesítmény- és memória igényes oldal a sok javascripttel és pluginnal), nem volt döcögős ha lehúztad a keresést home screenen, illetve meglehetősen jól bánt az akkumulátorral. Felteheted, mert nem lesz lassabb, de gyorsabb sem.
Szerk.: MacRumors-on írták páran, hogy a 9.1 beta hasonlóan gyors, mint a 9.0 beta. Ebből adódóan majd a novemberi .1 frissítéssel talán jó lesz az iOS 9 is.
[ Szerkesztve ]
-
csakzolcs
tag
Jó igen, most jön a nagy savazás a 4S miatt, de nemtudom, nekem 4S van, és rajta a 9.0! Abszolút használható, jobb, gyorsabb mint a 8as rendszer bármelyik verziója. Igaz,hogy nem egy 7.1.2.... DE.! Vannak olyan programok amiknek kell a minimum 8as verzió. Tehát ergo aki használja a telefont és nem csak vakítani akar vele hogy milyen gyors, az igen is be fogja áldozni a rendszer sebességét azért, hogy egy olyan korrekt programmal tudjon dolgozni ami bizony megkívánja az iOS8-at és majd az iOS9-et... Minek akkor a telefon ha nem használod ki? Facebookra? Röhej.
-
trayszeged
csendes tag
A felhasználható tárhely nem nőtt senkinél (?), sőt nekem 200 MB-tal kevesebb lett.
Itt sztem mindössze csak arról volt szó, hogy nem kell több mint 4 gigányi tárhely ahhoz, h le tudd tölteni és telepíteni tudd az újat.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
iphone 6-on vannak bugok, az 5 menüje meg szó szerint akadozik...megint kissé elhamarkodottan adtàk ki
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz Bambalazs #15 üzenetére
Pont akartam kérdezni, hogy érdemes e feltenni menyasszonyom telefonjára. Akkor inkább ne ugye? 5C természetesen az is.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Romvr
őstag
Nevetséges hogy csak az iPad Air 2 kapja meg a multitaskot... pedig már kezdtem örülni hogy esetleg iPad 4 -re lesz végre egy jó funkció, de így már annyira nem is izgat az iOS9.
-
Menslee
tag
Nem tudom ki hogy van vele de szerintem nagyságrendekkel gyorsabb lett minden eszközön amire elérhető mint az előző verziók. Ehhez hozzátartozik az is hogy én csak a bétákat használtam és most nem a 9et hanem már a 9.1-et használom így a teljes verzió kimaradt
Minimalism is a scam invented by big small to sell more less.
-
nofi
addikt
Nem feltétlenül rossz az optimalizálás, egyszerűen csak iOS6 óta bejött pár olyan funkció ami állandóan jelen van a használat során és már-már fel sem tűnik.
Pl. widgetek, control center, külső bill. opció, háttérben frissítés, automatikus frissítés, előképes appváltó, okosabb spotlight, számvisszakeresés, gyakran használt funkciók, appok megjegyzése.
Continuity, illetve hívásátvitel nem tudom van-e, illetve sok funkció meg eleve bele sem került, de jól látható, hogy ha a Siris funkciókat is kikapcsolod azért elég sok minden változott. Ettől függetlenül tényleg be kell látni, már egy ideje nem a legfürgébb. iOS6-ról 7-re történt egyébként a legnagyobb teljesítményvesztés, azóta állítólag ez csak javult. Rengeteg vállalati telefon még 4S, szerintem azért nem hagyják ki a frissítésből.Xbox GT: nozsolt
-
Bambalazs
senior tag
iOS 9 beta nagyságrenddel gyorsabb és gördülékenyebb volt 5c-n. A végleges verzió lassú és döcögős. Hogy lehet így elcseszni?
-
Kyller
senior tag
-
Gengi
senior tag
Tegnap felraktam. (Iphone 6)
Egy "ici pici" bugot már találtam is....
Konkrétan bármilyen funkciót próbálok elindítani a telefonon. PL.: Telefonkönyv,Email stb... Nem indul el hanem elsötétedik a kijelző és annyi.... Újra meg kell nyitnom az appot.
[ Szerkesztve ]
PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"
-
Zoja™
őstag
Meg lehet kövezni, ( és saját magam is megtenném ) de mostanában egyre jobban tetszenek az iPhone-ok.
Mióta megnövelték a kijelző méretet és rádupláztak a hardverre, azóta még inkább. Ha vissza hoznák az 5s formavilágát, keskenyebb kávákkal, nagyobb kijelző mérettel, valószínűleg be is újítanék egyet, még akkor is, ha az én pénztárcámhoz mérten iszonyat drága.[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
i6 és retina Pad-re felrakva. tényleg vannak hasznos újdonságok.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
-
kbyte1024
veterán
4s?? szép hogy arra is elérhetővé teszi. nem mai darab.
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- 3D nyomtatás
- iPhone topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest