- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Garmin topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sparks
senior tag
-
sparks
senior tag
Tegnap írtam, hogy végre megjött a csere telefonom. Egész délután nyúztam és szerencsére hibát nem találtam benne. RMA letudva, végre ezt is tesztelhettem.
Egyelőre nem rootoltam, az appokat átpakolta a Oneplus Switch. Az alkalmazás adatok nem jöttek át, de a legfontosabbakat már beélesztettem, egyelőre elleszek így is.
A nagyon fura érzés az, amikor az OP5-öt a kezembe veszem és a kijelzőjét látva úgy érzem, hogy mi ez az apró kijelző Hihetetlen, hogy milyen hamar megszokja a szemem a jót
A GPS számomra mindig fontos tényező volt és ebben olyan van, amit még eddig sehol nem láttam. Kis túlzással annyira pontos, hogy a házamon belül még azt is mutatja, hogy melyik szobában vagyok.... Na jó, itt néha téveszt, de kimentem a kertbe, körbejártam a házat és egész faszán körbe is rajzolta. Ez most számomra a csúcsok csúcsa. Galileo műholdakból lassan annyit vesz, mint a GPS-ekből és mellette ott van még a Glonass és a kínaiakból is jön egy szép adag. Ez kérem már maga a navigációs kánaán
Tegnap 90% fölé töltöttem csak kicsivel, de így is 6 óra SOT volt, folyamatos nyüstöléssel, ha kicsit 6 felé megy az már számomra tuti.
A kamera elfogadható, javítani lesz még mit rajta. A fullHD 60p-s videó és a képstabilizálás meg maga a tökély. Nem kell hozzá lúdnyak sem, annyira faszán sima az egész, semmi kézremegés.
A rezgő motor is erősebb lett az OP5-höz képest, ez is cool.
1 negatívum, de megszokható: az OP5 ujjlenyomat olvasóját könnyebb volt használni, ott ugye csak ráraktam az ujjam és ment is. Itt előtte éleszteni kell a kijelzőt és csak utána lehet nyomni, de azt mondom, hogy ha ez a legnagyobb bajom, akkor legyen
Első napra ennyi.
Ma jön hozzám 2 db Redmi 7-es is, szüleimnek vettem, lecserélni az őskövületeiket, kíváncsi leszek azokra is, mit művelnek töredék áron -
sparks
senior tag
Régi szép idők Na de, ahogy írtam elégedett vagyok, csak hát az a kissé savanykás szájíz... No de megyek haza, most imádkozom párat, meg nyomok néhány mély OMMM-ot és vizualizálom a tökéletes OP7-et, ahogy kiszolgál az idők végezetéig boldogan. Azért majd beszámolok
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz enginev3.0 #1205 üzenetére
Ha új a telefon, akkor azonnal kell cseréljék weben rendelve talán 14 napon belül. Ennyi az előnye a hazainak. De én is jártam már úgy pont az általad említett céggel, hogy pár hetes telefonom visszavittem javításra, 2 hetet tököltek, majd visszakaptam más hibával. Megint visszavittem és mondtam, hogy ez nem kóser, hogy alig használtam a telefont és hetekig nélkülöznöm kell, így egyedi elbírálással a 2 szép szememért, mert a sírásra görbülő szám miatt kicserélték egy vadi újra, de ez már régen volt
-
sparks
senior tag
Oneplus 7 pro RMA sztori:
Én voltam talán az első a topikban, akinél landolt a telefon.
Május 21. kedd 12 óra után már nálam a telefon.
Még aznap kiderült, hogy GPS bekapcsolása után minden kommunikáció leáll pár másodpercre (nincs sim kártya, nincs net, nincs wifi), majd vissza és 20 másodpercenként ezt játssza. RMA volt még aznap este:Május 21. kedd este 10 órakor megnyitottam az RMA-t, leírtam mi a helyzet, felraktam videót és kértem egy cserét.
Május 24. péntek 14:00-kor írták, hogy OK, jön hamarosan egy email.
Május 24. péntek 14:59-kor megjött a csomagcímke, amit azonnal nyomtattam és a már előkészített csomagra felraktam és irány a UPS lerakata, ami 16 óráig fogadta a küldeményeket. 5 perccel előtte beestem, átvették és már ment is a telefon a szervizbe.
A hétvégén Bécs-Prága-Köln útvonalon ment és állt meg szombat hajnali 4-kor, ahonnan hétfőn reggel ment tovább és aznap oda is ért a célba.
Hétfőn azért még jött hozzánk egy UPS-es ember a csomagért, ami addigra már kézbesítve volt - ezek szerint a nyilvántartásuk nem nagyon mutatta, hogy ez a csomag már feladva. Megköszöntük nekiMájus 27. délután a oneplus.ctdi.pl oldalon már látszott, hogy a szerviz megkapta a telefont. Kis késésel a oneplus weboldala is jelezte.
Május 27. 22 óra körül jelezték, hogy a telefon megvizsgálva és továbbítva (?)
Május 28. az RMA a weboldalon először cancelled státuszba került, majd odaírták ugyanazt a csomagszámot, amivel kiment, hogy a javított készülék elindult hozzám... Státusz továbbra is cancelled.
Na ez nem tetszett, így irány a chat. Ott beazonosítottak és megnyugtattak, hogy nincs törölve, és a folyamat sínen van. Mondom OK.
Május 29. szerda reggel 7 óra: státusz átváltozik: Your replacement order has been dispatched.
Na ez már jobban hangzik. Csomagszám viszont sehol. Aznap már nem is kaptam, viszont ma délelőtt jött az email a UPS csomagszámmal.
Május 30. csütörtök 12:55 perckor meghozta a UPS a csomagot.A nagy kérdés az lesz, hogy újat kaptam vagy javítottat (bár kb. mindegy). A másik meg az, hogy ez végre hibátlan lesz-e.
Délután 4-kor megyek haza és átfogó teszt lesz.Összességében elégedett voltam az RMA-val, így kicsit több, mint 1 hét alatt meg volt az egész. Ez az egy hátránya van a kintről vásárlásnak. Ha itthon hibás darabot kapok, akkor visszaviszem a boltba és azonnal cserélik, itt ezt a kis kényelmetlenséget el kell fogadni. Igaz, ha 2 éven belül probléma van, akkor is viszik-hozzák, ez jó! No problem, túl vagyok rajta. Ez volt az első RMA-m, pedig ez már a 5. OP telefonom (és meg van mind az 5 )
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Az én telefonom volt az, ami dobálta a hálózatot, amint a GPS-t bekapcsoltam. Készítettem egy videót a problémáról, nyitottam aznap egy RMA-t és ma végre kaptam egy UPS címkét. Kinyomtattam, rá a dobozra, ami már csak azt várta, hogy menjen vissza és 4 előtt pár perccel leadtam a UPS-nek a Késmárk utcában, már rakták is kocsira, így úton van Lengyelországba. Most kíváncsi leszek mikor jön vissza vagy kapok helyette másikat...
-
sparks
senior tag
Már elraktam a dobozába. Remélem jelentkezik a support hamar is vihetik javítani... Oneplus fórumot néztem, de senki nem írt ilyen problémát, egyedi esetnek néz ki. Megesik az ilyen...
(#662) brainticket
azzal csak az a bajom, hogy akkor vehetem meg újra. Bár lehet az lenne a jobb megoldás, de nekem nem a pénz kell vissza, hanem egy működő telefon.[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz CptAdamica #656 üzenetére
Felraktam egy videót ide.
Mindegy neki mit indítok el, térképet vagy GPS tesztelőt, pár másodperc és már repül is a hálózat. Service Request el is indítva... Gyanítom, hogy csak az enyém ilyen szuper darab...(#658) goldister
Már írtam egy javítási kérelmet... Ha esetleg kiderül, hogy szoftveres, akkor öröm lesz. De most elraktam a dobozába, elég volt ennyi tesztelés.[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Mindent kipróbáltam: 1 sim itt 1-esben, majd 2-esben, majd másikkal, szóval mindenhogy. És, ahogy GPS bekapcsol, eldobja a hálózatot.
Slusszpoén: kivettem a kártyákat, felmentem wifire és a helyzet ugyan az: ahogy GPS elindul, a wifit is eldobja
Király érzés, megjön az új teló és már intézhetem is a szervizelést
Azért várok még valakit, aki kipróbálja, hogy GPS esetén eldobál-e minden kommunikációt. Nálam bekapcsolás után frissült a szoftver:
Oxygen OS 9.5.4.GM21BA -
sparks
senior tag
Szóval: lehet kifogtam egy hibás darabot, de amint bekapcsolom a GPS-t, azonnal elkezdi dobálni a hálózatot. Lecsatlakozik mindkét SIM kártyáról és vissza... áhhh
Újraindítás meg volt, nem javított rajta. Megnézem majd egy gyári visszaállítással is, ha úgysem jó és másnál nem jelentkezik, akkor mehet vissza cserére -
sparks
senior tag
Nem kevés cryptohoz kötődő appom van, ezeknél nem is szeretném, ha felhőbe lennének szinkronizálva, mivel igen szép summák bújnak meg bennük... De elég nekem az is, hogy van 10 email címem, azok rootolt telefonon azonnal átjönnek, beállítva minden infoval, így viszont egyesével kéne az összes címemet hozzá adnom...
No de, majd lesz root, addig ismerkedünk. Az imént voltam kint a napsütésben és csodálatosan látszik a kijelző, az eddigi legjobb ilyenem (az előző OP5-öt napon sokkal kevéssé tudtam olvasni).
Kipróbáltam a GPS részét. Ezt valami teszt közepesen szarnak titulálta. Jelentem beltérben pár másodperc alatt talált jelet és még itt bent is ultrapontos. Kint meg még inkábbNo de mindjárt az első negatív tapasztalatom is meglett: dobálja a hálózatot Remélem csak valami szoftveres nyűg...
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz Linkin1994 #637 üzenetére
Én rendeltem hozzá egy USB-C-s fülest is tőlük és meglepően szépen szól. Még csak éppen meghallgattam, de elégedett voltam vele. Eddig nekem is csak jack dugós volt, ezért is vettem egy ilyet. Persze egy átalakító is megoldás lehet
-
sparks
senior tag
Szerencsés vagy. Nekem tetemes mennyiségű van, aminél csak az app rakódik föl, de a beállítások, tartalmak nem Így marad a root... de már úgy is megszoktam, hiányozna is
Zen mód viccesnek tűnik: elindítod, és 20 percig nem babrálhatod, letiltja az üzeneteket, hívásokat, mindent. Nem lehet belőle kilépni sem
Ideje meditálni menni...[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Nagyon sok app van, aminek a beállításai root nélkül nem vihetők át. Kb. 200 appom van az OP5-ön megőszülnék, ha nem tudnám őket Titanum Backup-pal átpakolni. Sőt, van egy pár olyan appom, amiről szinte napi szinten csinálok mentést külön, mert ha elveszne a tartalma, akkor tökön szúrnám magam.
(#616) tomp
Még a OP5-ben a kártyáim, de a fő kártyám amúgy is vodás.(#617) Linkin1994
Sok időm nincs most játszani vele, de első ránézésre az én vén szememmel igen tetszetős. De ez eléggé szubjektív.[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz enginev3.0 #606 üzenetére
Tessék A kedvedért kiszedtem a tokból, már ment is vissza bele.
Raktak rá védőfóliát is gyárilag.Egyelőre nem lakom be, bootloader nyitás és root nálam alap, addig csak ismerkedünk.
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz Albigator #213 üzenetére
OP5-ön is bőven elég volt a 8 giga, sőt az OP3-ban levő 6 giga is elég Így aztán ez a 12 giga még 'elegebb' lesz Sok-sok évre...
Nem szoktam nézegetni, hogy éppen hogy áll a memória, megnyugtat, hogy van benne hely.
Ahogy a házamban is sok hely van, sosem vagyok benne mindenhol, de jól esik, hogy tudok benne bújócskázni néha -
sparks
senior tag
válasz Albigator #166 üzenetére
Látom már volt egy kis fight... Miért vettem 12-est?
Nálam egyszerű a képlet. 2 éve az OP5-öt 8 gigával vettem, akkor mindenki azt mondta, hogy semmire nem kell a 8 giga. Manapság már átlagosnak számít. Ezt a telefont is minimum 2 évre tervezem, anyagilag nekem mindegy a dolog, így természetesen a nagyobbat veszem. Ha meg nagyon beválik, akkor lehet megmarad tovább is. Pláne, hogy az OP3 is megvan, asszony nagy megelégedéssel használja. Lehet most nekiadom az OP5-öt, bár nem hiszem, hogy észre venne bármi különbséget. A régi meg elvan a vitrinben az OP1, OP2 mellett -
sparks
senior tag
Én is bevállaltam egy 12/256-os Pro-t. OnePlus5 lesz leváltva... Priorityvel érkezik
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan Iphone 13 128 GB Éjfekete Kártyafüggetlen Okostelefon 100%-os akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest