Hirdetés

Valamelyest vízálló lett a OnePlus 7 Pro

IP hitelesítéssel ugyan nem rendelkezik, de a hétköznapi kihívásokat teljesíti a gyártó ultraprémium modellje.

OnePlus 7

Összesen három új OnePlus mutatkozott be a mai események alkalmával: a OnePlus 7, a OnePlus 7 Pro és a 7 Pro 5G képes variánsa. Utóbbi kettő mindössze a hálózati támogatásban különbözik, míg a OnePlus 7 inkább a OnePlus 6T-re hasonlít, legalábbis megjelenésében. Az alapmodell megtartotta a OnePlus 6T arányait és kialakítását, a hardver és néhány funkció azonban felzárkózott a csúcsmodellhez. A kijelző nem ilyen; maradt 6,41 hüvelykes, 1080 x 2340 pixel felbontású Optic AMOLED panel a megszokott, csepp alakú bevágással.

A ház mérete szintén megegyezik a OnePlus 6T dimenzióival (157,7 x 74,8 x 8,2 mm), de minimálisan könnyebb (182 gramm) lett, a 3700 mAh-s akkumulátort pedig szintén 20 wattos gyorstöltéssel lehet regenerálni. Változás a multimédia és a hardver terén történt. A kettős hátlapi rendszer már egy 48 megapixeles, f/1,7 rekeszértékkel dolgozó, OIS-szel szerelt szenzorból és egy 5 megapixeles mélységérzékelő egységből áll, az előlapi kamera pedig maradt 16 megapixeles. Plusz a OnePlus 7 megkapta a Pro verzió Dolby Atmos sztereó hangszóróit.

A hardvert természetesen aktualizálták, a OnePlus 7 is a Snapdragon 855-tel dolgozik 6 vagy 8 GB operatív memória és 128 vagy 256 GB nem bővíthető belső tárhely társaságában. A tárhely szabvány is változott, az UFS 2.1-es rendszert a 3.0-s váltja, speciel valószínűleg kereskedelmi forgalomban elsőként, tekintve, hogy a Galaxy Fold értékesítését nem meghatározott időre elhalasztották. A 3.0-s szabvány értelemszerűen gyorsabb, ami az egész rendszer működéssel kihatással van.

[+]

A OnePlus 7 Android 9-cel, az új, felhasználási szokásokat optimalizáló Zen móddal, továbbfejlesztett kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasóval és a játékosoknak szánt Fanatic móddal júniustól lesz elérhető 6/128 GB-os kiszerelésben 559 eurós áron, ami aktuális árfolyamon 181 ezer forintnak felel meg. A szürke színváltozat mellett lesz piros is, de jó eséllyel csak Indiában és Kínában. A plusz RAM és tárhely 599 euróba, vagyis 194 ezer forintba kerül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés