- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
azt észrevette valaki, hogy tegnap a kereső nem akarta megjegyezni a beállításokat? bármire állítottam a safe search-öt, mindig visszaállt közepesre, és a nyelvi beállításokat is eldobta két három lapozás után. most jónak tűnik.
-
ddekany
veterán
Itt én valami elég furcsa megoldásokat olvastam erre magyar VS angol gondra... lehet, hogy átsiklottam valamin, de mindenesetre van egy egyszerű megoldás erre:
Ellátogatsz a goolge.hu-ra, és ott alul megnyomod a "google.com in English" linket. Na innentől kezdve ha google.com-ot írsz be (vagy ha a FireFox keresőmezőjét használod), akkor nem irányít át a google.hu-ra, és nem rakja előre a magyar találatokat. Ha ezek után magyar oldalakat akarsz keresni, akkor google.hu-t használva továbbra is prioritása lesz a magyar dolgoknak. (De persze, a legtöbb magyar szó más nyelvben nem nagyon fordul elő, szóval többnyire jó az immár elangolosított a google.com is.)
-
GReddy
tag
Nézzük meg jobban a tényeket: A printscr-ben a Google keresés a Prohardver! -re a "az oldal megtekintése káros lehet a számítógépe számára" teljesen helytálló. Tegnap buktam egy Ph-n eladott számítógépen 16.000 forintot, úgyhogy teljesen helytálló a Google véleménye.
EGYETÉRTEK!
-
atesss
addikt
janos1988, moonman : Köszi az ötelteket, majd valamikor nekiállok kipróbálni, hogy melyik tünik a legkényelmesebbnek.
Az eredeti problémát teljesen egyik sem szünteti meg :
Magyar ikszelve - magyarok közt keressen; nem magyar - csak akkor mutasson magyart, ha tényleg arra van a legtöbb hivatkozás, márpedig ez azért elég ritka ( ha épp olyat keresek, ami nem alapból magyar vonatkozású).
És akkor nem kéne böngésző nyelvi beállításaitól meg hasonlóktól se függenie.
Na igen, az átlagusernek (főleg ha magyar, az "átlagos nyelvNEMtudásával" ... ), aki nem rakja át, hogy magyarok közt keressen, tényleg ez lehet a kényelmesebb. Nem fog anyázni, hogy "má megint csak angolt talált ez a szar gugli".
Régen amúgy "normálisan" volt, aztán egy olyan kb. 3-4 éve változtatta meg a google, ezzel pedig úgyse tudok mit kezdeni, úgyhogy maradnak az alternatív megoldások. -
moonman
titán
válasz
janos1988 #89 üzenetére
ha magyar nyelvi beállítással mész, akkor magyarul jön be. egyébként én hozzáadtam a következő keresősztringet az IE-hez, azóta magyar, akár törlöm a sütiket, akár nem:
http://search.live.com/results.aspx?mkt=hu-hu&q={searchTerms}&Form=IE8SRC&src={referrer:source}
mellesleg Google ugyanúgy elfelejti, hogy magyarra állítottam és kikapcsoltam a safe search-öt, ha törlöm a sütiket...
-
moonman
titán
akkor sem háborodhatsz fel, mert a vevő ingyenes szolgáltatást vesz igénybe, ráadásul legfeljebb kb. 2-3 órán át tartott ez az állapot. ha valami ingyen van, akkor nem pattogok, mert esetleg nem 100%-os. tudom, hogy rendkívül zavaró tud lenni egy szolgáltatáskimaradás, de akkor sem kell egyből a plafonon lenni, ettől még nem áll meg az élet, és nyilván ők is minden erejükkel próbáltak rájönni, hogy mivan.
-
janos1988
addikt
Rakd fel a customizegoogle kiegeszitest az FF-hez. Ott kismillio beallitast tudsz vegezni, tobbek kozt a 100-as talalati listat is, nyelvet is stb. stb... Mindezeket cookie nelkul.
-
atesss
addikt
válasz
janos1988 #90 üzenetére
Hát én párszor már belefutottam ebbe a hibába...
De nem kéne eldöntenie, hogy valami "egyertelmu"-e vagy sem, hanem csak hagyja hogy had keressek úgy, ahogy én akarok.
Közben én is megnéztem, és megtaláltam amit te is írtál.
Végülis müködik, de nem egy túl felhasználóbarát megoldás.
Igazából pont fordítva kéne a klikkelés, hogy ha nem magyaron akarok keresni, akkor kelljen egy helyre klikkelni, és akkor keresse mindenhol.
De lehet majd böngészőbe berakok egy parancsikont, mondjuk az sem az igazi, mert ha máshol netezek...
iGoogle vagy hogy is hívják ezt, nem tud igazi megoldást erre ?#89: igazad van, de pl. az hogy 100db találatot lássak egyszerre, azt csak cookie-vel lehet megoldani a google-nál is, nem ?
-
janos1988
addikt
Altalaban mukodik az is, hogy ha a cimsorba irsz be egy szot, akkor az angol oldalon fog keresni, ha nem talal ra vmi egyertelmu (angol)oldalt, mert akkor azt tolti be. Amugy meg ezt rakd be kezdooldalnak http://www.google.com/intl/en/ es a problemad megoldva (ha nem akarsz allandoan klikkelgetni a valtasra a keresomezo alatt). Ha meg magyar oldalakon akarsz keresni, bigyezd a keresomezo vegere a site:hu szavakat (vagy katta valtasra
).
Livenal meg minden forditva mukodik
-
atesss
addikt
válasz
WonderCSabo #86 üzenetére
Ja, a magyar nyelv már a google szervereit is kiakasztotta.
Hát hogy is mondjam, nem lett egy tökéletes.
Olyan DVD-játékos szintűA CNN egy cikke
-
atesss
addikt
válasz
janos1988 #59 üzenetére
Engem az idegesít baromira, hogy ha azt rakom be, hogy ne a magyaron, hanem mindenhol keressen, akkor is a magyar találatokat rakja előre.
Pedig ha én magyart akarok keresni, akkor majd berakom a magyarhoz a kijelölést.
Ha meg nem rakom be, akkor az azért van, mert nem magyart akarok keresni !
Nem értem mitől ennyire nehéz felfogásúak a Google-nál.Egyébként azt hogy lehet megoldani, hogy a google.com jöjjön be.
Mert ugye az alapból átirányít a .hu-ra. És nem, nem akarom átállítani a területi beállításokat...
Mondjuk biztos van megoldás, csak eddig még nem nagyon foglalkoztam ezzel.LiveSearch-ben is ugyanez van ?
-
WonderCSabo
félisten
Már érthető, mi volt a gond.
-
azbest
félisten
a standard Google Apps csomag ingyen van... 100 saját domaines e-mail címet tudok kezelni vele.
Belba : a spam filter nemhogy negatív tulajdonsága a szolgáltatásnak, de más cégek esetében komoly pénzeket is elkérnek ilyen szintű szolgáltatáshoz.
Ha sok azonos tartalmú mail megy ki, akkor megesik, hogy spamnek hiszi a szolgáltató. Az SMTP szerver amin keresztül mennek ki a levelek elképzelhető, hogy felkerült valami blacklistre. Például, ha nem csak ti használjátok (mert pl az internetszolgáltató szervere) akkor megeshetett, hogy valaki spammelésre használta (mert például fertőzött a gépe) és ezért kaptad te is a leveledre a spam jelölést.
Érdemes utána nézni, mert lehet nem is veszik észre a leveleiteket a gmailesek, mert a spam mappát nem biztos hogy mindenki figyeli.
-
Omega81
senior tag
válasz
TheVeryGuest #79 üzenetére
-
raszputyin
senior tag
És egyébként is, van olyan jó, mint az olcsó fizetősök (csak ha valami elszaródik benne, az percek alatt bejárja a világsajtót). Ha nagyonkisvállalkozást vezetnék, biztosan gmail-t használnék.
Szakmai/hivatalos levezelésre is gmailt használok, mert megbízhatóbb, mint a fos elte rendszerek... -
Polesz
addikt
válasz
TheVeryGuest #79 üzenetére
Lencsefőzelék? Szalmonellával fertőzted a Google-t?
-
TheVeryGuest
senior tag
Éppen a lecsefőzelék receptjére kerestem, erre minden oldal veszélyes? Na mondon, úgy tűnik valakinek a Google-nél gyermekkori traumát okozhatott a lencsefőzelék.
-
Polesz
addikt
Ez miért lenne probléma?
Én is kapok sok levelet amit SPAM cimkével látnak el a levelező szerverek/programok. Megadom neki hogy nem az és utána nem sír többet. Az hogy ilyen hiba előfordul? Nem csak Gmail tud hülye lenni. Pedig fizetek érte. Nem Gmail, hanem saját szerverért.
-
Belba
őstag
"... Miért vagy felháborodva? fizetsz a gmail-ért, azaz a szolgáltatásért?..."
Azért egy ingyenes szolgáltatásnak sincs joga akárkinek a levelét "veszélyesnek" jelölni!
Egy vásárlás megrendelésének a visszaigazolása elég fontos levél a Vevőnek, a cégünk megbízhatóságát rontja az ilyen "Figyelmeztetés", főleg azért, mert teljesen alaptalan.Egy ingyenes szolgáltatás sem szórakozhat akárhogy, pusztán azért, mert ingyenes...
-
Belba
őstag
Neked is leírom : a shop saját domain-email címén küldi a levelet, de a Vevők többségének Gmail postafiókja van...
Nyugodtan felháborodhatok, hogy a teljesen tiszta és becsületes domain-email címünket veszélyesnek titulálja a Gmail és arra szólítja fel a címzettet (a Vevőnket!), hogy ne nyissa meg a levelet, ne kattintson a linkjeinkre???
Amúgy meg : jobb.ha tudod, hogy a Gmail-ben lehet használni a saját domain email címeket is (bár mi ezt nem használjuk).
Nézd csak meg : pont úgy lehet levelezni a Gmail postafiókból a domain email címmel, mintha a szolgáltató email fiókjából leveleznék! -
Belba
őstag
válasz
Jim Tonic #72 üzenetére
Kedves Jim Tonic!
Meglepő hírt közlök veled : a domain-email címről küldöm a levelet!!!! (Ez neked elég színvonalas?)
Az a gáz, hogyha a Vevőnek Gmail címe van, akkor rákerül a vörös felirat! Érted már?
(Onnan vettem észre, hogy minden levélről másolatot kérek az egyik Gmail fiókomba.) -
A főoldal ajánlójából ezt kivehetnétek: Feltörték a Google-t?
Elég hoax-szagú így ez, bulváros mellékízzel. -
FTeR
addikt
az GApps keretében használhatod saját domainről is és az nincs ingyen.
egyébként nme azt mondta, h kulgliról küldte, hanem, h oda is megérkezik neki és azt látja amit a többi gmailes felhasználó.#64
éppenséggel fizethetett volna is érte, lásd fentebb.
az igaz, h az ingyenes szolgáltatásoknak ez egy nagy veszélye, hiszen akár figyelmesztetés nélkül meg is szünhet. de ne ez legyen már mindenre a magyarázat. a tv csatornák is ingyen vannak (a reklámokért cserébe), mégis vannak elvárások. -
rootkiller
őstag
Előfordul
-
lpmorpheus
csendes tag
Nem értem miért kell ezt ennyire felfújni ... és ha egy "próba tűzriadó volt"? Sosem lehet tudni, hogy milyen vírust fejlesztenek ki, ami minden weboldalt megfertőz, és tényleg szükség lesz erre a kiírásra.
Szóval, szerintem kár felfújni ezt a dolgot, mindenesetre vírusmarketingnek kíváló. ;)
-
Belba
őstag
Délután már nekem is feltűnt, hogy a Google-t használva szinte minden oldalt veszélyesnek jelez, sőt nem hajlandó megnyitni akkor sem, ha szeretném (én vállalnám a kockázatot, de ő úgy döntött, hogy nem lehetek öngyilkos)...
De akkor már nem volt kedvem röhögni, amikor a Vevőknek kiküldött visszaigazolásokról azt láttam (ellenőrzésképpen magamnak is küldök ezekről másolatot), hogy a Gmail-fiókomban
1.) SPAM-nak jelöli meg ezeket a leveleket
2.) Vörös feliratokkal látja el a leveleinket!!!!???Komolyan! Ezek már tisztára bediliztek az "éberségbe"!
Felháborító, hogy a Vevőinknek kiküldött leveleinket VESZÉLYES feliratokkal látják el!!!
-
Omega81
senior tag
Én is észrevettem, akkor, amikor még sehl semmi nem volt fent a hibáról. Kissé meglepődtem és azt gyanítottam, hogy valaki vagy valami beférkőzött a gépemre.
Örültem, hogy olvastam ezt a hírt.Amúgy igen, mostanság sok ilyen dolog történik... a nagy hétvégi Internet-szünet, aztán egyik nap (inkább kettő) a 30-as mobil b@szakodott, majd az áram (, a gázfüggőségről ne is beszéljek, az már beíródott a történelembe pár hete).
Azt gondolom, nem túl nagy szervezéssel egy 'terrorista-csoport' lazán meg tudná fektetni az egész világot, áramostól, Internetestől együtt, hiszen az alternatív megoldások kevesek.
A Google fontos, jó, de nem nélkülözhetetlen, mert van más alternatíva (nincs gáz, van fa).
Nade a fentebb írtak, az igazán fontos dolgok sajnos egyre inkább egy szálban végződnek, mint egy sablon fa. Lehet van többezer levele és többszáz ága, még két vastag törzse is lehet, de a főgyökér nélkül lőttek.Gondoljatok utánna.
-
Narxis
nagyúr
Felesleges hisztériakeltés. Ez olyan mint most az Avira ami origo-ra riaszt és blokkolja az oldalt. Az lett volna a baj ha a Google minden oldalt biztonságosnak talált volna és egyikre se ír ki ilyen figyelmeztetést.
-
Xmodule
őstag
válasz
Mr.Csizmás #52 üzenetére
Ha WoW nál lenne ez kitörne a 3. világháború.
-
Majdnem... Megjegyezte hogy veszélyes, de nem lehetett egyszerűen megnyitni az oldalt. Rákattintottál és bejött egy figyelmeztetés, aztán arról az oldalról sem lehetett továbblépni a kívánt oldalra. Csak úgy lehetett továbbmenni, ha kimásoltad az url-ből a megfelelő címet és azt írtad be... Szóval sz@r volt a rendszer.
-
azbest
félisten
már nem azért de a kereső működőnek tűnt.. egyszerűen csak minden oldalnál megjegyezte hogy veszélyes.. vagy nem?
-
dark100
aktív tag
Hahaha ez jo
. Ne fuggjunk a Guglitol csak (ki)hasznaljuk
-
Vamp
senior tag
Ez ilyen kockabulvár.
Gondolom jó sokakban összedőlt a világ. No comment.
-
dajkopali
addikt
beírtam frissítésként, de ide is beteszem: [link]
Ez azért elgondolkodtató, nem? Nem kívánnám pacsálni a Google-t, de sose jó az, ha egyetlen cégtől, technológiától, szoftvertől stb. függünk... -
Mr.Csizmás
titán
gigaLOL
amikor keresni akartam "WTF, mé' nem biztonságos?" aztán a 3. refresh után lefeküdtem aludni egy kicsit. Mire felkeltem jó lett
Mi a tanulság? Ha valami nem jó, ne ba**akodjunk vele, hanem aludjunk egyet inkább
-
Polesz
addikt
A neten bóklászva azt írják:
A Google minden szombaton átveszi a listát a Stopbadware.org-tól és ez alapján frissíti a találati listában található elemeket. A mostani frissítéskor azonban minden webhely ebbe a kategóriába esett ami emberi hibára vezethető vissza.
-
schwanz
tag
hát én is meglepődtem, amikor kiírta, hogy a vodás tudakozó nem biztonságos
-
remington2
senior tag
Itt a szomszédban ástak, szóval
-
Khan13
senior tag
Jó az a kép a hírben: A Prohardver veszélyes a számítógépre
-
viszta99
tag
ez most komoly???
-
Dé
aktív tag
most már müxik nekem
-
hunmyke
aktív tag
Néztem is egyet, mondom mi a túró? valami vírust kaptam? de csak gugli
-
Integra
titán
LOL
én már nem tudtam mit csinálni, egyik percben megy, a másikban meg kidobta ezt a marhaságot...
minden esetre szép teljesítmény, elkell ismerni -
Typhoon47
senior tag
én is néztem szépeket, de már megcsinálták szal nem para
-
tomp
félisten
A Skynet megfertőzte a Google-t. A Google öntudatra ébredt
Terminator 5 A Google lázadása
-
WonderCSabo
félisten
Kizártnak tartom, hogy támadás áll a háttérben, inkább vmi major bug. Érdekes, ki milyen alternatívát ajánl.
-
moonman
titán
Live Search Day
-
csavarlazito
tag
Szerintem meg a prohardver hack-eli a google-t, hogy ne írja ki mindig a figyelmeztetést.
Mocsok adathalászok -
domi007
őstag
Nálam már semmi gond nincs....
-
kymco
veterán
Most már jól írja ki... legalábbis a google-t
-
Morden24
nagyúr
Na most szivassanak a fórumiták pár lámát, hogy "gugli a barátod wazze"
-
m0rd0k
senior tag
hát ez elég vicc
addig használjátok a Yahoo! Search-öt
-
LeG3Nd
tag
Emlékeztet a helyzet a South Park 12x06-os epizódjára. (Nem tudom leírni a címét mert nem tudom megkeresni Google-ban.
) Mindjárt kitör a káosz.
Úgy hallottam Sopronban még működik a Google. Indulunk a családdal.
-
clayman
aktív tag
válasz
Winner_hun #14 üzenetére
Ja, ebben a pillanatban javult meg nekem, nagyrészt, néha azért még rossz. Gondolom több szerver, sorban javítják.
-
mario1111
csendes tag
Ha frissítgetek akkor volt,h beadta jól és meg is lehetett nyitni....
-
-Nemtom-
őstag
3-4 újra keresés után jó lesz
-
Winner_hun
félisten
Nálam nem írja, megoldották volna?
-
Xmodule
őstag
nekem a google.com nem ír semmi ilyet. oper+ubuntu
-
sagesz93
addikt
LoL miez? valakik nagyon jól elvoltak hackelés közbe -.-"
-
clayman
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #10 üzenetére
Ami durva, hogy 15:33-kor csináltam róla az első screenshotot, tehát lassan már 1 egész órája rossz!
-
Mr.Csizmás
titán
WTF google? ismerős már rajtam keresi, hogy nem működik neki a google, és csináljam meg
-
Lewzke
őstag
Szerintem már "keményen" dolgoznak rajta.
-
ha ez támadás, akkor nagyon odavágtak, ha meg rendszerhiba, akkor viszont szép kis bug.
-
v.tom
őstag
Jajj már b*sszák meg.
Egyszer mindenkit elkapnak, úgy néz ki a google sem maradt ki a jóból.
-
Hunter2
addikt
az a lényeg hogy van önkritikájuk:
-
G.I.JOE
senior tag
na, pont ezt kerestem!
a yahoo meghackelte a google-t?
-
gyga
senior tag
jah tiszta szívás
-
Dé
aktív tag
ebben a pillanatban akartam pont keresni valamit és kijött hogy "fertőzőtt" minden oldal.
ki / mi áll emögött?
-
Morden24
nagyúr
Hehh, én is most vettem észre (UK google).
Jópofa. Valamit jól elkummanthattak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- MSI CYBORG 15 A13V
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged